a moram pogledati...
gledam zgrade i kontam gdje je kad ko od meni poznatih ljudi bio u tom trenutku slikanja...
to bi ti znao mozda neko od planinara uraditi...igman se prelazio nocu, uvijek se pratio neko ko zna put, nije bas bilo prilike za razgledanje krajolika da bi se tako upamtio put... sjecam se samo da je negdje kod osmica bio checkpoint gdje se dobijala dozvola za prolaz kroz tunel a sav ostatak se isao iza nekoga ili necega (kamiona i sl.)...Admir_1984 wrote:Moze li neko ko zna ucrtati preko google eartha pa screen shot ostaviti ovde kuda je tacno preko Igmana vodio put spasa. Znaci iz Hrasnica pa gdje se izaslo na Igmanu, pa islo dalje prema Lokvama??
To ti samo moze postaviti neko koj je bio vodic u tim vremenima. Jer preko Igmana se prelazilo nocu ili rano ujutru, tako da ljudi koji su prelazili nisu imali sanse da razgledaju kojom se stranom islo.Admir_1984 wrote:Moze li neko ko zna ucrtati preko google eartha pa screen shot ostaviti ovde kuda je tacno preko Igmana vodio put spasa. Znaci iz Hrasnica pa gdje se izaslo na Igmanu, pa islo dalje prema Lokvama??
Pa put se prilicno jasno vidi na Google Earthu posebno sa strane lokvi, a i dio koji sa Igmana silazi prema hrasnici je vidljiv ne mozes ga fulitiAdmir_1984 wrote:Moze li neko ko zna ucrtati preko google eartha pa screen shot ostaviti ovde kuda je tacno preko Igmana vodio put spasa. Znaci iz Hrasnica pa gdje se izaslo na Igmanu, pa islo dalje prema Lokvama??
komi wrote:tuda sam ja 24.10. 1995 u zelenom stojadinu za 100 maraka iz tarčina došao do tunela![]()
![]()
![]()
komi wrote:tuda sam ja 24.10. 1995 u zelenom stojadinu za 100 maraka iz tarčina došao do tunela![]()
![]()
![]()
Hvalaneki wrote:
Nisam siguran za ovaj srednji dio, ali za uspon iz Kovaca do vrha igmana i za silazak s Malog Polja do Lokvi jesam, to je put kojim sam ja prosao '95