Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#301 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

trcicu trceci wrote:Wales raspored:
Izrael-Wales 1 bod
Wales-Belgija 0 bodova
Cipar-Wales 3 boda
Wales-Izrael 1 bod
Bosna i Hercegovina-Wales 0 bodova
Wales-Andora 3 boda
Ukupno 8 bodova i onih 8 to je 16 ukupno

Izrael raspored:
Izrael-Wales 1 bod
Izrael-Belgija 0 bodova
Bosna i Hercegovina-Izrael 0 bodova
Izrael-Andora 3 boda
Wales-Izrael 1 bod
Izrael-Cipar 3 boda
Belgija-Izrael 0 bodova
Ukupno 8 bodova i onih 9 to je 17

Mi uz 5 pobjeda bi imali 17, a racunam poraz od Belgije. E sad sto ne bi i oni kiksali jos negdje, ja se nadam cak i drugom mjestu ovdje
Realnost je 3. mjesto, a 2 mjesto bi bio izvanredan uspjeh u ovakvim okolnostima.

Samo da se mi plasiramo na EP, pa kako god
ultima_palabra

#302 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Najlogičniji izbor, a da li je najbolji, to ćemo vidjeti.

Po izjavama djeluje kao da je pratio situaciju i da zna gdje su bili glavni problemi. Sve najbolje :)
nosara

#303 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by nosara »

Zbog onih divnih, nezaboravnih osamdesetih u najdrazem dresu, sve najbolje, Mehmede... :bih:

A sad o izboru... Ne mislim da ce se izborit za ista vise od gospodskog otkaza koji ce dat kad vidi s kim ima posla... Velika, velika, velika greska je neizbor Osima, ali ko radi taj i grijesi. Amar je jedini kandidat koji bi tu vukojebinu od reprezentacije drzao na uzdi...

Ocekujem veliki broj otkaza, bojkota, "povreda"... Ukratko, nista dobro...
Tomahawk11
Globalni moderator

#304 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote:Zbog onih divnih, nezaboravnih osamdesetih u najdrazem dresu, sve najbolje, Mehmede... :bih:

A sad o izboru... Ne mislim da ce se izborit za ista vise od gospodskog otkaza koji ce dat kad vidi s kim ima posla... Velika, velika, velika greska je neizbor Osima, ali ko radi taj i grijesi. Amar je jedini kandidat koji bi tu vukojebinu od reprezentacije drzao na uzdi...

Zanemarujuci cinjenicu da si ostao bez meze neizborom Amara Osima za selektora, meni ovo boldovano nije nikako jasno.
U prvom dijelu tvrdis da savez ne valja - sto i stoji, pa je nemoguce raditi s njima, a onda poslije kako bi Amar ipak uspio, za razliku od Mese koji nece. U cemu je tajna?
JThomas

#305 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JThomas »

Image

drug nosara saznaje da amar nije selektor... :lol:

realno, meša je referentniji, a galamu i šatrologiju ne treba miješati sa manguplukom. neka mu je sa srećom, od ovih što su stvarno mogli doći vjerovatno najbolji kandidat.
LSD

#306 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

limeni wrote:
LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote:Od kvalifikacije ne ocekujem nista, jer cinjenica je da imamo samo dva boda. Ako se ipak nesto izvuce iz toga, to ce biti fenomenalno,i cak nadnaravno. Volio bih, ali to ne ocekujem od Mese.

Ali sta ja minimalno ocekujem od Mese su promjene. Promjene u selekciji, treningu, skautingu, taktici, disciplini. Promjene koje ce nas dovesti na pravi put.
:thumbup: :thumbup: to je to

ne ocekujem ni ja ništa od ovih kvalifikacija u rezultatskom smislu, smatram da su za nas vec gotove.... ali može naci par novih igraca, donekle podmladiti roster, vratiti poljuljano samopouzdanje, donijeti ozbiljan skauting potencijalnih reprezentativaca (a Boga mi i protivnika), zavesti strogi red unutar selekcije itd.
ne znam zasto svi vec predajete kvalifikacije kada i sada imamo sansu da budemo makar treci.
prvo, otisao je pape koji je vec godinu dana breme koje je postalo sve teze iz dana u dan za nase igrace.
atmosfera je bila poljuljana a sada smo dobili novog selektora koji bi trebao dici atmosferu.
drugo, imamo 2x andoru, izrael i vels kuci i tada vec otpisanog kipra u gostima. mi ako zelimo na ep mi moramo ovo uzeti, inace nemamo mjesta u francuskoj.
imamo sansu zaredati pobjede i cak ako budemo treci postoji velika mogucnost da budemo nosioci u barazu.
polahko ljudi, ostalo je jos malo kremena u ovom nasem bordo-plavo-navijackom svijetu! :bih:
:lol: :lol: :lol:

prvo - imaju svi Andoru po 2X i svi ce na njima uzeti 6 bodova :wink:
drugo - taj "otpisani" Kipar nam bježi 4 boda :lol: :lol: ako nisi primjetio
trece - ko nama garantuje da ce nam svi protivnici skidati gaće unaprijed, ko nam garantuje da cemo zaredati svih 6 pobjeda :lol: šta mi to umišljamo da smo :shock: :? mi ne možemo pobjediti Kipar na svom terenu, a da ih pobjedimo u gostima....na osnovu cega misliš da cemo pobjediti Izreal (koji nas je išamarao u Haifi) i Vels koji ce doci u punom sastavu u Zenicu.

i četvrto - tražiti od Meše plasaman na Euro kroz ove kvalifikacije (nakon što je Safet vec obavio ukop/đenazu ) je vrhunac licemjerja....ovaj narod mi se gadi
Last edited by LSD on 15/12/2014 09:00, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#307 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Da nece niko skinuti gace - to stoji.
Mi smo u bodovnom smislu u zaostatku za ostalim konkurentima za pozicije, tako da ce i Vels i Izrael doci s namjerom da ne budu porazeni, cime bi nas automatski eliminisali za neku od pozicija koje vode ne EP ili u baraz.
Da nemamo sansi - to nije tacno. Situacija jeste teska, ali se jos uvijek moze dobaciti bar do tog baraza. Nama nije sjajno, ali ne treba se predati u smislu nece niko kiksati od protivnika, naravno da hoce, eto ko je ocekivao da Vels otkine bod Belgiji u gostima, pa su uspjeli.
Na novom selektoru je da radi na vracanju ekipe na pravi kolosijek, ako ne uspije ove kvalifikacije, idemo dalje, spremati se za kvalifikacije za SP. Sve preko toga je veliki uspjeh, ali nije nemoguce kako se ovdje predstavlja.
tcz

#308 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by tcz »

Sretno Meša! i da sto duze izdrzis a da ti JoseMujica ne pocne nadimke nadjevat.

Puna podrska majstore!!! :bih:
armin071

#309 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by armin071 »

Jel ovo vec cenzura na temi za selektora?!
LSD

#310 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

Mehmedu Baždareviću nece biti potrebno samo da uzima bodove - vec i da vraca "kult reprezentacije", da vraca totalno srušeno samopouzdanje kod igraca, mi imamo na papiru drugu najjacu i najskuplju ekipu grupe B (odmah iza belgije), cak i po FIFA rankingu - a borimo se sa Andorom za 5 mjesto u grupi (bježimo joj dva boda)....dakle, neznalica Safet je kao uragan razorio i uništio rejting ove selekcije, uništio samopouzdanje kod igraca , interesovanje kod navijaca, uništio vjeru u ovu selekciju.....sve to Mehmedu valja vratiti.

Meša me podsjeca na one ljude u odjelima protiv radijacije i sa gas-maskama, koji vrše sanaciju terena....nakon što neki drznik ostavi tonu govana i otrova iza sebe, mora neko drugi doci da to pocisti iza njega.
Point.

#311 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

soccerfan88 wrote:Baždarević: Pokušaćemo vratiti mir u reprezentaciju i vatru na teren

Za mene je imenovanje za selektora svoje zemlje velika stvar, ogromna, kaže Mehmed Baždarević, legendarni fudbaler sarajevskog Željezničara, te reprezentativac bivše Jugoslavije i prvi kapiten BiH, koji je u subotu izabran za 12. selektora fudbalske selekcije naše zemlje.

Popularni Meša dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH i u utorak bi trebalo da doputuje u Sarajevo kako bi njegovo imenovanje bilo ozvaničeno.

“U subotu sam imao vrlo uzbudljiv dan. Za neke trenere je najveća želja da vode veliki klub poput Reala, Čelsija, a za mene je da vodim svoju reprezentaciju. Nije bilo lako, jer su u konkurenciji bili veoma kvalitetni kandidati. Ta mi se želja ispunila i presretan sam. Ipak sam u toj sredini napravio svoju karijeru i puno toga lijepog doživio. No, dobio sam jednoglasnu podršku rukovodstva Saveza i sada to povjerenje moram opravdati. Malo ću s prijateljima i porodicom proslaviti ovaj veliki događaj i krenuti s poslom. Trebalo bi da u Sarajevu budem u utorak poslijepodne”, kaže Baždarević na početku razgovora za “Nezavisne”.

NN: Do Vaše debitantske utakmice protiv Andore, 28. marta, ima nešto duže od tri mjeseca. Kako ćete iskoristiti to vrijeme?

BAŽDAREVIĆ: Kao trener volim da razgovaram s igračima i da ih vidim na djelu, i na treningu i na utakmici. I u svojim klubovima kada sam god dovodio igrače vodio sam se tim principima. Veoma mi je važno i mišljenje njihovih trenera. Isto tako, interesuju me svi njihovi problemi i profesionalni i privatni. Uvijek sam tako radio, pa ću i sada u reprezentaciji. Planiram da obiđem što više naših reprezentativaca i pogledam njihove utakmice, ali i razgovaram s njima. Ekipa je kao porodica, a kada je mir u kući, onda sve lakše i bolje funkcioniše. Moramo zajedno učiniti sve da napravimo ono što bi svi u BiH željeli, a to je da bilježimo dobre rezultate.

NN: Situacija u kvalifikacijama za EP 2016. nije nimalo naivna. BiH nakon četiri kola ima svega dva boda. Vjerujete li u plasman na EP?

BAŽDAREVIĆ: Reprezentacija već postoji i ne dolazim u razrušenu ekipu. Prije mene je Safet Sušić dobro radio i igralo se dobro, malo je poljuljano povjerenje i samopouzdanje i na tome ćemo morati raditi. To se vraća dobrim igrama i rezultatima. Mislim da sam u stanju napraviti neke promjene koje će pozitivno uticati na reprezentaciju. Naravno, biće nam potrebna podrška svih oko reprezentacije i ljudi iz Saveza, i medija i navijača, bez toga će biti veoma teško. Mada je i ovako jasno da nas čeka težak posao, ali optimista sam. U fudbalu je sve komplikovano. I da imam devet bodova, a ne dva, moglo bi se desiti da ne odemo na EURO. Nema pravila, ali sam spreman za taj presing i izazov. S velikom energijom ulazim u ovaj posao i uvjeren sam da će igrači biti uz mene. Pokušaćemo vratiti mir u reprezentaciju i vatru na teren.

NN: Jeste li svjesni rizika koji ste preuzeli?

BAŽDAREVIĆ: Znam šta me čeka i u ovu “avanturu” nisam ušao sa bilo kakvim predrasudama i razmišljanjem da će biti lako. Ipak, vjerujem u to da mogu napraviti dobre stvari. Naravno, na rezultat utiče dosta stvari, od forme igrača do zdravstvenog stanja i mnogih drugih stvari. Ipak, svjesno sam preuzeo sav rizik. Mogao sam otići u Alžir, gdje bi to bilo puno lakše. Međutim, za svoju zemlju spreman sam na kocku staviti mnoge stvari. Opet ponavljam, vjerujem da svi zajedno možemo napraviti nešto veliko.

NN: Prva utakmica je kvalifikaciona s Andorom, a tri dana kasnije prijateljska s Austrijom. Da li je to dobro za Vas?

BAŽDAREVIĆ: Sigurno je da je bolje što me na startu čeka lakša utakmica s Andorom. Međutim, za bh. reprezentaciju sada su najvažniji dobri rezultati bez obzira na protivnika. Naravno, lakše ćemo vratiti samopouzdanje protiv Andore, nego da je to neki teži protivnik. No, i sa Andorom su u igri tri boda kao i sa svakom drugom reprezentacijom. Protiv njih ćemo morati biti maksimalno koncentrisani. Čak mislim da je teže spremati se za utakmicu s Andorom, nego sa Belgijom, jer o njima se sve zna, a i motivacija nije problem. Uz to, susrete s, uslovno rečeno, lakšim protivnicima moraš pobijediti, pa je psihički dosta teško. Ipak, smatram da je dobro što ću startovati protiv Andore, a onda imati i prijateljsku s Austrijom kako bih što bolje analizirao trenutnu situaciju u timu.

NN: Koliko ćete kao selektor obratiti pažnju na igrače iz domaće lige?

BAŽDAREVIĆ: Svakako da će oni imati mjesta u reprezentaciji. Smatram da državni tim mora na raspolaganju imati 30 do 35 igrača, koji su u svakom trenutku spremni da uskoče u vatru. Planirao sam da razgovaram sa svim trenerima bh. premijerligaša, kako bih stekao što bolji uvid u igrački potencijal. Premijer ligu BiH sam u posljednjih godinu dana dosta pratio i čini mi se da je kvalitet u usponu. Ostaje taj veliki problem infrastrukture. Kada bismo, na primjer, neki derbi naše lige stavili u kontekst i okruženje koje vlada u nekoj velikoj evropskoj, vidjeli bismo da to nije baš toliko loše. U svakom slučaju, moja želja je da 30-40 odsto igrača reprezentacije dolazi iz domaće lige. U ovom trenutku to je nerealno, ali mislim da ću nekima dati šansu da pokažu šta znaju.

:thumbup: :thumbup:
Pape, nadam se da citas ovo. Ovako profesionalni selektori razmisljaju.
agent_zero

#312 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by agent_zero »

Kao prvo, ispade da su oni "insajderi" koji su već davno prije pisali da će on biti novi selektor bili u pravu. Odsad ih malo ozbiljnije shvatati.

Šta reći osim nakon papeta novi pape, ovaj put s nadimkom meša. Crno nam se piše, krenuli smo provalijom bez kraja i više spasa nema. Možete misliti šta god hoćete, ali dobro je ćiro rekao za ovog lika, obični šarlatan koji ništa nije uspio uraditi niti s jednim timom kojeg je kreirao.

Na stranu, kao i kod papeta, sve njegove igračke i ljudske zasluge, patriotizam i ta priča. Ali kao trener NULA. Pored jednog magatha, santinija, zaccheronija, pa eto i rajevca koji ima iskustvo vođenja reprezentacija i rezultat (gana dva puta na svjetskom pod njegovim vodstvom), oni opet poslije trenerske neznalice papeta izaberu drugu trenersku neznalicu.

Mene više reprezentacija sa ovakvim savezom koji je copy/paste onog starog kojeg smo jedva otjerali više i ne zanima toliko, niti ću trošiti više riječi i tastaturu. Upropastili su nam jednu od najboljih generacija koju je ova zemlja imala. I to već dvaput.

Meni jedno ostaje nada da je ovaj izbor samo do kraja ovih već izgubljenih kvalifikacija i da će se neko dozvati pameti u savezu ili ako neće da ćemo ih mi, navijači, dozvati pameti kao i prije nekoliko godina.

Do tada - SAVEZ NAPOLJE!
soccerfan88

#313 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by soccerfan88 »

http://www.avaz.ba/clanak/152517/bazdar ... -francusku

Jos jedan jako dobar intervju. Aferim Mesa. Ovo ovako Safet za 5 dana nebi skonto da sastavi. :D
tcz

#314 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by tcz »

soccerfan88 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/152517/bazdar ... -francusku

Jos jedan jako dobar intervju. Aferim Mesa. Ovo ovako Safet za 5 dana nebi skonto da sastavi. :D
Safetovo nije bilo da prica, njegovo je bilo da nas odvede na veliko takmicenje :P

Meša :thumbup:
nosara

#315 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by nosara »

Tomahawk11 wrote:
nosara wrote:Zbog onih divnih, nezaboravnih osamdesetih u najdrazem dresu, sve najbolje, Mehmede... :bih:

Zanemarujuci cinjenicu da si ostao bez meze neizborom Amara Osima za selektora, meni ovo boldovano nije nikako jasno.
U prvom dijelu tvrdis da savez ne valja - sto i stoji, pa je nemoguce raditi s njima, a onda poslije kako bi Amar ipak uspio, za razliku od Mese koji nece. U cemu je tajna?
Nigdje nisam spomenuo savez... Potpuno nebitna institucija, pogotovo danas kad imamo kakvu-takvu reprezentaciju...

Mislio sam na igrace, njihove klanove, talove, muljaze... Mesa ce popizdit kad vidi s kim mora "gradit kult"... :-)

Amar bi to posutao nogama u glavu, ili ne bi, izbor bi bio njihov... :D

Mesa je odgojen pogresno za ovo vrijeme... Vidim hoce da pravi porodicnu atmosferu s ovim light mafijasima u kopackama... :roll:
Ali opet, sve najbolje mu zelim, dapace... Volim ga od srca... :kiss:
cyprus

#316 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

agent_zero wrote:Kao prvo, ispade da su oni "insajderi" koji su već davno prije pisali da će on biti novi selektor bili u pravu. Odsad ih malo ozbiljnije shvatati.
Vala ja koliko znam ''insajderi'' su većinom govorili da se već zna da je Hadžibegić selektor :oops: Istovremeno je mahala lomila koplja zbog Hadžibegića, Barbareza i Osima... Baždarević se tek usput spominjao :-D 'elem, hvalospjevke i za insajdere i za mahalu :mrgreen:

A bez uvrede - ostatak posta je proljev...
Tomahawk11
Globalni moderator

#317 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

agent_zero wrote:Kao prvo, ispade da su oni "insajderi" koji su već davno prije pisali da će on biti novi selektor bili u pravu. Odsad ih malo ozbiljnije shvatati.

Šta reći osim nakon papeta novi pape, ovaj put s nadimkom meša. Crno nam se piše, krenuli smo provalijom bez kraja i više spasa nema. Možete misliti šta god hoćete, ali dobro je ćiro rekao za ovog lika, obični šarlatan koji ništa nije uspio uraditi niti s jednim timom kojeg je kreirao.

Na stranu, kao i kod papeta, sve njegove igračke i ljudske zasluge, patriotizam i ta priča. Ali kao trener NULA. Pored jednog magatha, santinija, zaccheronija, pa eto i rajevca koji ima iskustvo vođenja reprezentacija i rezultat (gana dva puta na svjetskom pod njegovim vodstvom), oni opet poslije trenerske neznalice papeta izaberu drugu trenersku neznalicu.

Mene više reprezentacija sa ovakvim savezom koji je copy/paste onog starog kojeg smo jedva otjerali više i ne zanima toliko, niti ću trošiti više riječi i tastaturu. Upropastili su nam jednu od najboljih generacija koju je ova zemlja imala. I to već dvaput.

Meni jedno ostaje nada da je ovaj izbor samo do kraja ovih već izgubljenih kvalifikacija i da će se neko dozvati pameti u savezu ili ako neće da ćemo ih mi, navijači, dozvati pameti kao i prije nekoliko godina.

Do tada - SAVEZ NAPOLJE!
Sto si covjeka prekrizio bez da je vodio reprezentaciju i jednu utakmicu? Zbog Cirine izjave? Meni se cini da Ciro ovako komentarise jer njemu ne lezi Mesa, nije mu se sageo kad je ovaj vrijedjao na nacionalnoj osnovi.
Druga stvar, neozbiljno je u pricu uvlaciti Magatha ili bilo koje od pomenutih imena. Na primjeru Magatha smo vidjeli da od toga nije bilo nista, da je to suplja. Dakle, Magath nije ni bio opcija, vec predstava za javnost.
Savez ko savez...nema se vise sta reci o njima, oni su rak rana ove reprezentacije, nije to bio Safet, nece ni sutra biti Mesa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#318 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote:
Tomahawk11 wrote:

Nigdje nisam spomenuo savez... Potpuno nebitna institucija, pogotovo danas kad imamo kakvu-takvu reprezentaciju...

Mislio sam na igrace, njihove klanove, talove, muljaze... Mesa ce popizdit kad vidi s kim mora "gradit kult"... :-)

Amar bi to posutao nogama u glavu, ili ne bi, izbor bi bio njihov... :D

Mesa je odgojen pogresno za ovo vrijeme... Vidim hoce da pravi porodicnu atmosferu s ovim light mafijasima u kopackama... :roll:
Ali opet, sve najbolje mu zelim, dapace... Volim ga od srca... :kiss:
Uh, tako dakle, problem je u igracima. Kojim? Spaha? Edin? Miralem? Asmir? Ostali? Ne vjerujem u to.
Kako mislis s kim mora graditi? Zar stvarno mislis da su nam igraci toliki klosari?
IlijaLadin

#319 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by IlijaLadin »

Sretno Meša!

Nisi mi bio favorit ali želim ti da ovim poslom podigneš i svoj rejting, i obzirom da si preuzeo jaram, sad je red da ga nosiš kako valja i da izdržiš bič javnosti.
cyprus

#320 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Kako ono ide priča o savezu? Savez napolje! Lopovi! U savezu trebaju da sjede legende BH fudbala poput Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Ivice Osima, Muhameda Konjića, Vahida Halilhodžića, Nikole Nikića...

Jel ide tako? :-D
ultima_palabra

#321 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Često citiram tu rečenicu kojom je opisao Ćiru... niko ga nikad nije bolje opisao u jednoj rečenici :D Izgleda da zna reći pravu stvar i neće se dati zajebavati.

Druga stvar, ako je postigao velike stvari sa malim timovima znači da je jak u disciplini i organizaciji i da zna napraviti zajedništvo.
limeni

#322 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by limeni »

@ LSD:

neki su vec odigrali sa andorom, zato tabela za nas izgleda jos gora nego sto jeste.
drugo, taj kipar po mom misljenju nema kvalitet da se bori do zadnjeg kola za plasman pa ce biti do zadnjeg kola tj. naseg meca sa njima eliminisani.
trece, nece niko skidati gace i naravno da mi nismo selekcija koja "mora" dobiti ove utakmice, naravno da je kiks moguc.
sajo je usro pola kvalifikacija ali ako mi ne mozemo na svom terenu dobiti izrael i velsane sta onda ocekivati na EURU?
kada dobijes u grupi njemacku, portugal i belgiju?
mi zbog saje nemamo vise pravo na kiks (osim protiv belgije) i to je njegova greska.
ako se kvalifikuje mesa svaka cast, ako ostavi dobar dojam bez plasmana treba mu dati i drugu sansu ali ako bude jos gore nego kao kod papeta treba uzeti novog selektora za kvalifikacije 2018.
ali covjek je tek sjeo na klupu pa podrzimo ga malo mozda bude najbolji selektor BiH svih vremena!
MedenoSrce

#323 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MedenoSrce »

IlijaLadin wrote:Sretno Meša!

Nisi mi bio favorit ali želim ti da ovim poslom podigneš i svoj rejting, i obzirom da si preuzeo jaram, sad je red da ga nosiš kako valja i da izdržiš bič javnosti.
+1
Dr. Kuca

#324 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Meni je bio favorit. Cini se drzak i bezobrazan i da ce biti autoritet. Kuda ide, znat ce se vrlo brzo nako 2-3 utkamice. Sretno Meša i upamet!
Korisničkoime

#325 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

Možemo mi odigrati i 6 od 6 realno to nije nemoguće u nekim drugim okolnostima međutim kakvu sad situaciju imamo. Od 12 imamo 2 boda i mi MORAMO ponavljam MORAMO dobiti minimalno 5 inače smo gotovi. Znači pritisak je ogroman svaka utakmica je odlučujuća svaka utakmica može biti posljednja. Mislim da je svima koji prate fudbal jasno koliko je to teška situacija za igru kada su igrači pod imperativom pobjede u svakoj jebenoj utakmici koja slijedi. Zadnja utakmica u kvalifikacijama za SP svima je bilo jasno da ćemo pobijediti svima je bilo jasno da smo bolji, atmosfera, samopouzdanje nikad bolje pa opet nije bilo nimalo lagano. Selekciji koju smo u prvoj utakmici pregazili kao plitak potok i zabili u prvom poluvremenu 3 gola u ovoj smo tek oko 70 minute rješili pobjednika. Tu se ogleda težina zadatka koju će imati i igrači i selektor, ogroman pritisak. Pored toga jasno je svakom protivniku kako ćemo igrati zapravo kako moramo igrati a to je skoro od prve minute napad, neće biti nešto komplikovano za naše protivnike postaviti svoj način igre.
Tako da repku čeka težak zadatak igrati pod imperativom pobjede svaku utakmicu gdje protivnik manje više zna kako ćeš se postaviti i igrati.
Locked