POLJINE HILLS

Post Reply
todd_smith

#301 Re: POLJINE HILLS

Post by todd_smith »

addem wrote:
razonoda wrote:
addem wrote:Kupovace ko ima pare. Ko nema ko mi forumasi pisace samo vako iz supljeg u prazno.
Sigurno nece neki posteni doktor osim Gavrankapetanovica velikoh vjernika i ''UZIMANJA MITA'
Gavrankapetanovic vec ima viletinu u starom gradu. On sigurno nece gore uzimati. Vec se obezbjedio. :-D Nek uzme bivsih 20 fudbalera koji su puni ko brod vec desetina naselja prodata.
Zaplijenit ce mu ono sto ima, mora sada od 0 da opet krene :oops:
razonoda

#302 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

E vidis morat ce uzeti I NA POLJINAMA , zna BAKIR koliko je on tezak. :-D
dpjokala26

#303 Re: POLJINE HILLS

Post by dpjokala26 »

zrakomlat wrote:
dpjokala26 wrote:
zrakomlat wrote: Izgradnja luksuznog naselja sa većim brojem stambenih jedinica otvara radna mjesta u svakom slučaju, ili makar obezbjeđuje dalji posao za neke građevinske firme i radnike zaposlene u njima. Vidi, to je privatna investicija, čovjek ulaže u šta želi, prošla su vremena kad je država gradila zgrade i dijelila stanove radnicima. Svaka roba ima svoga kupca.
:shock: :? :? :lol:

treba nama sve ovo...jos i gore.
A šta to ti konkretno imaš ili nemaš od ovog projekta kad ti je već čudan moj komentar? Je li nije tačno da će biti potrebni radnici da se ovo izgradi?
https://www.youtube.com/watch?v=7lecox73Vvo
Streptokok

#304 Re: POLJINE HILLS

Post by Streptokok »

.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:24, edited 1 time in total.
pumica

#305 Re: POLJINE HILLS

Post by pumica »

JThomas wrote:
pumica wrote:
Ima druga strana price. Uvijek.
Radnici su radili ne za scc nego za svoje poslodavce, izvodjace radova, koji su sklopili ugovore za izvodjenje radova sa scc.
Pitanje je KO radnicima nije isplatio plate. Njihovi poslodavci ili scc? Mozda se njihovi poslodavci vade na scc a dobili su novac od investitora.
Elem, avazovstina nam je zatrovala prostore pa se sve uvijek stavlja pod ?
potvrđene situacije nisu plaćene i što se tiče izvođača druge strane nema. ko je svejedno platio radnike a ko nije, ne znam.

nije avazovština sve što vam se ne sviđa, a ne znam da je avaz ovo pominjao, mislim da nije, ali na kraju krajeva apsolutno je svejedno, čovjek (salik79) je suhu istinu napisao.
Ljudi moji... :repetirana:
Uopste ne tvrdim da ljudi nisu prevareni.
Suvisno raspravljate sa mnom.
"Po tebi..." Sta po meni?
Jel napisah da lazete? Ne napisah.
Zao mi je ako je to tacno. Ali tuziti trebate.
Jel bolje da vam napisem da ne mozete nista uciniti?
Mozda se trebalo na vakat reagovati a ne cekati da se milioni naberu ali to je opet do poslodavaca/izvodjaca.
Dakle prva adresa radnicima su njihovi poslodavci...samo to kazem i nista vise.
Evo sada iskoristite pocetak gradnje novog objekta...
Izadjite u medije...samo zaobidjite avaz...radi vaseg dobra.
Država

#306 Re: POLJINE HILLS

Post by Država »

pumica wrote:
:thumbup:
pumica

#307 Re: POLJINE HILLS

Post by pumica »

prog321 wrote:
Alfons Kauders wrote:lakse je probiti zvucni zid, pa i brzinu svjetla, nego ugoditi baliji

kad sda pravi trzne centre i dzamije - LOPOVI, srusit sve, oni ce praviti zgrade a narod umire od gladi, dajte sadake

kad sbih hoce da pravi elektrane - LOPOVI, oni bi da mi lopatamo cumur umjesto da sjedimo na kafi, dajte pare narodu

kad sdp hoce da gradi autoput - LOPOVI, zavrcu garant 50%, a i nema para za to, dajte vise para narodu

kad fahro hoce da gradi tornjeve - LOPOVI, s kesom sljego u grad, a ne da para narodu

kad ns hoce da pravi azile za pse - LOPOVI, narod nema hljeba da jede, a oni bi cuke hranili

uglavnom, baliji nikad ugodit :D
Sve stoji,,, ali pascad.
Pascad treba pobiti. Tako se radi u vecini modernog drustva. Pas koji nema vlasnika ne treba da postoji na ulici.
Da. To bi SVE rijesilo.
Nisu konstitutivni i cao.
Helena2014

#308 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

pumica wrote:
prog321 wrote:
Alfons Kauders wrote:lakse je probiti zvucni zid, pa i brzinu svjetla, nego ugoditi baliji

kad sda pravi trzne centre i dzamije - LOPOVI, srusit sve, oni ce praviti zgrade a narod umire od gladi, dajte sadake

kad sbih hoce da pravi elektrane - LOPOVI, oni bi da mi lopatamo cumur umjesto da sjedimo na kafi, dajte pare narodu

kad sdp hoce da gradi autoput - LOPOVI, zavrcu garant 50%, a i nema para za to, dajte vise para narodu

kad fahro hoce da gradi tornjeve - LOPOVI, s kesom sljego u grad, a ne da para narodu

kad ns hoce da pravi azile za pse - LOPOVI, narod nema hljeba da jede, a oni bi cuke hranili

uglavnom, baliji nikad ugodit :D
Sve stoji,,, ali pascad.
Pascad treba pobiti. Tako se radi u vecini modernog drustva. Pas koji nema vlasnika ne treba da postoji na ulici.
Da. To bi SVE rijesilo.
Nisu konstitutivni i cao.

:thumbup: :pisnula:
razonoda

#309 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

Država wrote:
pumica wrote:
:thumbup:
A gdje je to AVAZ naselje za odabrane? :roll:
Streptokok

#310 Re: POLJINE HILLS

Post by Streptokok »

[.
razonoda

#311 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

:lol:
Država

#312 Re: POLJINE HILLS

Post by Država »

Streptokok wrote:
u tornju, ušinutom.
Misliš na onu građevinu što liči na borer?
Streptokok

#314 Re: POLJINE HILLS

Post by Streptokok »

.
salik79

#315 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

pumica wrote:
JThomas wrote:
pumica wrote:
Ima druga strana price. Uvijek.
Radnici su radili ne za scc nego za svoje poslodavce, izvodjace radova, koji su sklopili ugovore za izvodjenje radova sa scc.
Pitanje je KO radnicima nije isplatio plate. Njihovi poslodavci ili scc? Mozda se njihovi poslodavci vade na scc a dobili su novac od investitora.
Elem, avazovstina nam je zatrovala prostore pa se sve uvijek stavlja pod ?
potvrđene situacije nisu plaćene i što se tiče izvođača druge strane nema. ko je svejedno platio radnike a ko nije, ne znam.

nije avazovština sve što vam se ne sviđa, a ne znam da je avaz ovo pominjao, mislim da nije, ali na kraju krajeva apsolutno je svejedno, čovjek (salik79) je suhu istinu napisao.
Ljudi moji... :repetirana:
Uopste ne tvrdim da ljudi nisu prevareni.
Suvisno raspravljate sa mnom.
"Po tebi..." Sta po meni?
Jel napisah da lazete? Ne napisah.
Zao mi je ako je to tacno. Ali tuziti trebate.
Jel bolje da vam napisem da ne mozete nista uciniti?
Mozda se trebalo na vakat reagovati a ne cekati da se milioni naberu ali to je opet do poslodavaca/izvodjaca.
Dakle prva adresa radnicima su njihovi poslodavci...samo to kazem i nista vise.
Evo sada iskoristite pocetak gradnje novog objekta...
Da li ti je poznato koliki su sudski i advokatski troskovi za parnicu od 8 miliona maraka? Firme bi se trebale dodatno zaduziti da bi mogle (drzavi jos koju paru uletiti) voditi proces koji moze trajati preko 10 godina, bez ikakve garancije da ce nakon dobivenog procesa potrazivanja biti i naplacena?!Uz sve to biti u "nemilosti" vladajuce elite, koja ce uciniti sve da te do tada potpuno unisti. Ali, recimo i da zivimo u pravnoj drzavi i da se sve moze rijesiti na nacin koji ti predlazes, kakve veze to sve ima s mojim prvotno postavljenim pitanjem na "konstataciju" kolege forumasa da je (parafraziram) "Sulejman Al-Sidi milijarder koji, da zeli, moze kupiti cijelu Bosnu i Hercegovinu"?!
jao_situacije

#316 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

Mrsko mi je bilo čitati sve ispočetka ako je neko već napisao, ali ja nisam vidio koja je cijena kvadrata ? (da se i ja skućim..) I vidim ima raje koja je upućena da je ovo sve mutno, kriminal i to, pa bih da pitam njih jel ima neka kapija i ograda u idejnom da mi ne ulazi svakakva bagra pred kuću, i ova pašĆad lutalice i oni likovi što stalno nešto prodaju ?
eto samo to.. cijena u € ako može, ostale valute ne koristim.
Helena2014

#317 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

jao_situacije wrote:Mrsko mi je bilo čitati sve ispočetka ako je neko već napisao, ali ja nisam vidio koja je cijena kvadrata ? (da se i ja skućim..) I vidim ima raje koja je upućena da je ovo sve mutno, kriminal i to, pa bih da pitam njih jel ima neka kapija i ograda u idejnom da mi ne ulazi svakakva bagra pred kuću, i ova pašĆad lutalice i oni likovi što stalno nešto prodaju ?

Za sada od cijelog naselja ima samo ovaj kamen i nije na prodaju :)

Image
clarion_

#318 Re: POLJINE HILLS

Post by clarion_ »

Arapi kupuju fudalske timove po cijeloj evropi a nama čudno što prave par zgrada u Sarajevo. :bih:
jao_situacije

#319 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

Helena2014 wrote:

Image

Ma ne radi se to tako, u arapskom real estate-u, oni prvo prodaju sve što su naumili da naprave pa onda prave, recimo ovu kuću što ja šĆednem da naručim platim, kažem im šta hoću kako i onda oni kažu za 6 mjeseci će biti gotovo. Arapi su stari trgovci od kad je vremena oni se trgovinom bave, a najviše vole da ulažu u nekretnine ili ti ga real estate po našem, ne boli ih glava od toga.
Helena2014

#320 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

jao_situacije wrote:

Ma ne radi se to tako, u arapskom real estate-u, oni prvo prodaju sve što su naumili da naprave pa onda prave, recimo ovu kuću što ja šĆednem da naručim platim, kažem im šta hoću kako i onda oni kažu za 6 mjeseci će biti gotovo. Arapi su stari trgovci od kad je vremena oni se trgovinom bave, a najviše vole da ulažu u nekretnine ili ti ga real estate po našem, ne boli ih glava od toga.
Nisam ja upoznata sa tom pAlitikom izgradnje Otih kuća, znaDEm samo da se i meni to sve sviđa
Pa kad šĆedneš, ti reČi, mislim da ondaK neće biti problem, al cijene neJma, bar ja ne znam
Last edited by Helena2014 on 30/11/2014 20:24, edited 1 time in total.
razonoda

#321 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

Helena2014 wrote:
jao_situacije wrote:Mrsko mi je bilo čitati sve ispočetka ako je neko već napisao, ali ja nisam vidio koja je cijena kvadrata ? (da se i ja skućim..) I vidim ima raje koja je upućena da je ovo sve mutno, kriminal i to, pa bih da pitam njih jel ima neka kapija i ograda u idejnom da mi ne ulazi svakakva bagra pred kuću, i ova pašĆad lutalice i oni likovi što stalno nešto prodaju ?

Image
Ovaj desni ima skupe cipele :shock:
jao_situacije

#322 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

Helena2014 wrote:
Nisam ja upoznata sa tom pAlitikom izgradnje Otih kuća, znaDEm samo da se i meni to sve sviđa
Pa kad šĆednem, ti reČi, mislim da ondaK neće biti problem, al cijene neJma, bar ja ne znam
Ma namazani su oni, neće odriješiti kesu tek tako, ako on ne vidi sebe tu neće ni raditi ništa. ;-)
salik79

#323 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

razonoda wrote:
Helena2014 wrote:

Image
Desni je saudijski ambasador, a lijevi je Suljo.
Last edited by salik79 on 30/11/2014 20:27, edited 1 time in total.
muminovic

#324 Re: POLJINE HILLS

Post by muminovic »

Kakva li ce biti cijena... ko si ovo moze priustit :-(
Helena2014

#325 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

salik79 wrote:
razonoda wrote:
Helena2014 wrote:

Image
Desni je saudijski ambasador, a lijevi je Suljo.

Misliš desno kad se gleda odavde ili od narandžastog traktora (nije traktor, nego onaj valjak) :?
Post Reply