Oj, baš me ne kontaš... Da se sutra u pingvinu počne prodavati rolovana svinjetina u svinjećoj svinji zaista me zaboli kurac. Mislim da mario samo provocira i u skladu sa tim mu odgovoram. Poštedi me majke ti tih filozofija i palamuđenja, ako iko ne voli i stalno kritikuje licemjerje vjernika to sam ja. O tom da ne piju za Bajram, pa piju 3 dan, pa ne jedu svinjetinu, a piju, pa klanjaju, a jebu se, pa neće u picu nego u pakaš, itd, itd. Ali to nije tema današnje emisije i ako ikako možeš popusti...Pjanic15 wrote: Govoriš jedno, pa onda drugo ovo boldirano, dok ja u svom postu o besmislici "averzije prema svinjetini te prihvatanja alkohola" kažem, da bi onda trebalo biti svejedno šta je pored Begove, dal kafana da se oleši alkoholom ili kakav fast food sa svinjetinom.
Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
-
Alkos
#301 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
- Red Wolf
#302 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Nemoj bukvalno shvatati to je bilo vise metaforicki aludirajuci na temu i smisao iste al nebitno,poenta je ionako svima jasna a ona je,jedi kako(sta)hoces al ne's gdje hocescrnoplavo wrote:dobro nisu sad ubijani konkretno zbog svinjetine, vec imena, zato sto su "izdali veru pradedovsku" jer je "poturica gori od turcina" itd, al zbog svinjetine, kao primarnog ne, to je mozda sekundarno, terciajro, glavno je vjera-iz nje proizilazi ime(u vecini slucajeva iako moze covjek da se zove i drvo kamen a da praktikuje odredenu vjeru, al znate na sta se misli,) tek kasnije ono sto je karakteristicno za nosioce tih imena je da ne jedu svinjetinu (tj oni koji to praktikuju-jer nije ime indikator neki pouzdan, ali u ratu se prave koletivizacije tako da dode na to, obrezanost je nesto sto se moglo i uzimalo pri selekcijama u logoru i za logore.)-iako moze covjek biti obrezan i zbog drugih razloga, ali govorimo o vecini...
-
Mario979
#303 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.Op3r4t0r wrote:Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadiAlkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
Niko nikad nije spomenuo što to na čaršiji i u gradu nema nigdje za pojest svinjskog mesa... I onda se našao nakav iz IS da podjebaje...
- BHF_Manijak
#304 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Zato sto nam je tako qrcu cejf. 'Si zadovoljan odgovorom?Mario979 wrote: Pa reci zašto nema? Zašto ti tvoji prijatelji nemogu otići na svinjski roštilj kao sto ti možeš otići ns ćevape?
-
Alkos
#305 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Pa slaba potražnja, nema puno Srba i Hrvata da bi jeli. Malo vas je! Jel' to čekaš da ti kažem? cccMario979 wrote:Pa reci zašto nema? Zašto ti tvoji prijatelji nemogu otići na svinjski roštilj kao sto ti možeš otići ns ćevape?Alkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
Niko nikad nije spomenuo što to na čaršiji i u gradu nema nigdje za pojest svinjskog mesa... I onda se našao nakav iz IS da podjebaje...
Btw, ne idem na ćevape i na roštilj, obično kući roštiljam.
PS - ako želiš to promijeniti, fino uloži lovu, otvori nešto u centru grada i prodaji svinjsko meso. Ne vjerujem da će ti iko zabraniti, ako na to aludiraš. Možda budeš obrnuo milione, a možda i propadneš...
- Red Wolf
#306 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Cuj 24%,opet lazete,al vi ste majstori u falsifikovanju svega i svacega zato knjigu u ruke pusti se ti rodtilja ba,ti jos neznas razliku ni izmedju pecenja i rostilja a vec presao na procente,pusti se procenataMario979 wrote:Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.Op3r4t0r wrote:Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadiAlkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
-
Alkos
#307 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Pa eto, šta se onda žališ. Jedi na tih 76% teritorije dok još možeš... Možda te i osunetimo uskoro!!Mario979 wrote:
Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.
-
Pjanic15
#308 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Itekako sam skontao da ti smeta i da ti nije svejedno iz kontradikcije prošlog posta.Alkos wrote:Oj, baš me ne kontaš... Da se sutra u pingvinu počne prodavati rolovana svinjetina u svinjećoj svinji zaista me zaboli kurac. Mislim da mario samo provocira i u skladu sa tim mu odgovoram. Poštedi me majke ti tih filozofija i palamuđenja, ako iko ne voli i stalno kritikuje licemjerje vjernika to sam ja. O tom da ne piju za Bajram, pa piju 3 dan, pa ne jedu svinjetinu, a piju, pa klanjaju, a jebu se, pa neće u picu nego u pakaš, itd, itd. Ali to nije tema današnje emisije i ako ikako možeš popusti...Pjanic15 wrote: Govoriš jedno, pa onda drugo ovo boldirano, dok ja u svom postu o besmislici "averzije prema svinjetini te prihvatanja alkohola" kažem, da bi onda trebalo biti svejedno šta je pored Begove, dal kafana da se oleši alkoholom ili kakav fast food sa svinjetinom.
-
crnoplavo
#309 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
eto ideje za biznis, udruzi se s nekim imas ideju (mozda i kapital?)Mario979 wrote:svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.
naravno nije ni svako za biznisa, pazi oko kredita, to ti ne bih savjetovo, raja se tako zavali, i nakraju banka preuzme i biznis i kucu, najbolje s njima ne imat posla, al opet ne znam, svako zna svoje, ja ne bih nista s bankom oko biznisa, imas tu majstora, ako ne znas sam, unajmi iznajmi i ori
-
Alkos
#310 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.Pjanic15 wrote: Itekako sam skontao da ti smeta iz kontradikcije prošlog posta, te da ti nije svejedno.
-
Alkos
#311 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Samo mora da zna da kod nas važe principi islamskog bankarstva. Ako hoće kredit mora ćunu da pokaže.crnoplavo wrote:eto ideje za biznis, udruzi se s nekim imas ideju (mozda i kapital?)Mario979 wrote:svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.
naravno nije ni svako za biznisa, pazi oko kredita, to ti ne bih savjetovo, raja se tako zavali, i nakraju banka preuzme i biznis i kucu, najbolje s njima ne imat posla, al opet ne znam, svako zna svoje, ja ne bih nista s bankom oko biznisa, imas tu majstora, ako ne znas sam, unajmi iznajmi i ori
-
Pjanic15
#312 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Odakle sad ubacuješ nešto deseto u našu diskusiju tj. pokretača teme i šta on piše, nepotrebno prebacivanje priče i vrijeđanje sa tim "slijepi", zbog čega ćeš se vjerovatno probuditi u Banovićima, ln.Alkos wrote:Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.Pjanic15 wrote: Itekako sam skontao da ti smeta iz kontradikcije prošlog posta, te da ti nije svejedno.
Last edited by Pjanic15 on 28/11/2014 00:49, edited 1 time in total.
-
Mario979
#313 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Red Wolf wrote:Cuj 24%,opet lazete,al vi ste majstori u falsifikovanju svega i svacega zato knjigu u ruke pusti se ti rodtilja ba,ti jos neznas razliku ni izmedju pecenja i rostilja a vec presao na procente,pusti se procenataMario979 wrote:Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.Op3r4t0r wrote:
Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadi
Banjaluka ,Mostar, Grude, Tomislavgrad, Neum, Capljina, Vitez, Drvar, Trebinje, Bijeljina, Brod, Brčko, Doboj, Prijedor................ Pa ti računaj procenat a meni je dovoljno gradova u kojima ima svinjetine.
-
crnoplavo
#314 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
vidim da se i ranije spominjalo da ne mozemo u evropu ovako, razjedinjeni, pa i u pitanju jela i pica, sad trebali bi nastupit jedinstveno, ok ako se gleda ovako 76% teritorije gdje je pozeljno da konzumiras svin jetinu, ako ne ljudi te gledaju prijeko(to zakljucijem iz tvog posta, iako sumnjam sad da ima nekog sikaniranja bilo na jednoj ili drugoj strani al eto dozvoljavam da ima svega) ali s druge strane teritorija je samo teritorija, da ne kazem prazna ledina, stanovnistvo cini drzavu, ne bih da govorimo o Bosnjacima kojih eto mozda ima 50% mozda cak i vise, vec o ljudima koji ne konzumiraju, da li je njivov procenat velik? ako da koliki? nazalost na popisu nismo imali ovo pitanje, naravno moglo bi biti protumaceno i provokativno ali nek ih ima i 15 % koji su zakleti ne konzumenti, sta s njima? mir je, nema rata, protjerivanja, valja zivit, a i evropa stiti prava covjeka pojedinca, naravno ni oni ne smiju ugrozavat drugog (a da ne ugrozavaju vidimo iz iskustava kolega forumasa koji tvrde da ima svinjskog mesa na carsiji u odredenom objektu, ali koliko sam upratio problem je jer nema raznja, pecenja cega li vec) ne znam tesko0 pitanje s obzirom da se veze za evropsku perspektivu nase divne nam domovine-jedne i jedine, Bosne i Hercegovine,Mario979 wrote:Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.Op3r4t0r wrote:Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadiAlkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
nemam odgovora
-
Mario979
#315 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Biće kože da sašiješ kaput.Alkos wrote:Pa eto, šta se onda žališ. Jedi na tih 76% teritorije dok još možeš... Možda te i osunetimo uskoro!!Mario979 wrote:
Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.
-
Alkos
#316 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Nadam se da ti to 15 nije broj godina. Ti se baš uhvatio mene, ne znam što. Od svih mogućih diskutanta, ti baš mene pronašao da diskutujemo. I nikako da popustiš i sjašeš. Šta ti je ba, opusti se, 1h je ujutro. Evo sav sam se prepo zbog bana, moj život nije počeo i ne završava na ovom forumu, što se za tebe i ne može baš reći.Pjanic15 wrote:Odakle sad ubacuješ nešto deseto u našu diskusiju tj. pokretača teme i šta on piše, nepotrebno prebacivanje priče i vrijeđanje sa tim "slijepi", zbog čega ćeš se vjerovatno probuditi u Banovićima, ln.Alkos wrote:Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.Pjanic15 wrote: Itekako sam skontao da ti smeta iz kontradikcije prošlog posta, te da ti nije svejedno.
Šta ti je Pjanke ba, opusti se. Ln
- Red Wolf
#317 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Red Wolf wrote:Cuj 24%,opet lazete,al vi ste majstori u falsifikovanju svega i svacega zato knjigu u ruke pusti se ti rodtilja ba,ti jos neznas razliku ni izmedju pecenja i rostilja a vec presao na procente,pusti se procenataMario979 wrote:Sarajevo , Zenica i još par gradova ukupno 24 % Bosne ali zato ostaje još 76 % teritorije gdje je svinjetina dozvoljena čak i poželjna.Op3r4t0r wrote:
Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadi
Banjaluka ,Mostar, Grude, Tomislavgrad, Neum, Capljina, Vitez, Drvar, Trebinje, Bijeljina, Brod, Brčko, Doboj, Prijedor................ Pa ti računaj procenat a meni je dovoljno gradova u kojima ima svinjetine.[/quote]
Pa sta cekas,razligu u egzotiku i dobro se nakusaj,tema ti je i sam vidis deplasirana,pored toliko mjesta ti bi i u Sarajevu da se nakusas,neide a i nije higijenski,prijatno
-
Alkos
#318 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Hvala ti puno, od svog sam 2 sebi napravio. Dosta!Mario979 wrote:Biće kože da sašiješ kaput.Alkos wrote:Pa eto, šta se onda žališ. Jedi na tih 76% teritorije dok još možeš... Možda te i osunetimo uskoro!!Mario979 wrote:
Bježim, ovom je konačno pala maska...
-
Pjanic15
#319 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
De se još malo uvredama pokušaji izvući i prebacivati priče.Alkos wrote:Nadam se da ti to 15 nije broj godina. Ti se baš uhvatio mene, ne znam što. Od svih mogućih diskutanta, ti baš mene pronašao da diskutujemo. I nikako da popustiš i sjašeš. Šta ti je ba, opusti se, 1h je ujutro. Evo sav sam se prepo zbog bana, moj život nije počeo i ne završava na ovom forumu, što se za tebe i ne može baš reći.Pjanic15 wrote:Odakle sad ubacuješ nešto deseto u našu diskusiju tj. pokretača teme i šta on piše, nepotrebno prebacivanje priče i vrijeđanje sa tim "slijepi", zbog čega ćeš se vjerovatno probuditi u Banovićima, ln.Alkos wrote:
Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.
-
crnoplavo
#320 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Alkos wrote:Nadam se da ti to 15 nije broj godina. Ti se baš uhvatio mene, ne znam što. Od svih mogućih diskutanta, ti baš mene pronašao da diskutujemo. I nikako da popustiš i sjašeš. Šta ti je ba, opusti se, 1h je ujutro. Evo sav sam se prepo zbog bana, moj život nije počeo i ne završava na ovom forumu, što se za tebe i ne može baš reći.Pjanic15 wrote:Odakle sad ubacuješ nešto deseto u našu diskusiju tj. pokretača teme i šta on piše, nepotrebno prebacivanje priče i vrijeđanje sa tim "slijepi", zbog čega ćeš se vjerovatno probuditi u Banovićima, ln.Alkos wrote: Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.
malo si me trzno ovom recenicom prvim dijelom
dobro je sve u duhu forumske raspraveAlkos wrote:Upravu si, evo odoh sada da se ubijem... Pročitaj šta sve piše pokretač teme, slijepi čovjeće. Haj laku noć, ranim.Pjanic15 wrote: Itekako sam skontao da ti smeta iz kontradikcije prošlog posta, te da ti nije svejedno.
-
crnoplavo
#321 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
kod sunecenja je problem ako radi nestrucna osoba, bilo je slucajeva doktor se polakomi za parama rez i ubije covjeka, dobor to nekad nelegalna sunecenja akd su se praktikovala, samo treba ic kod provjerenih doktora i u LEGALNE zdravstvene ustanove (otisli smo u offf topic-ali kad se vec poteze pitanje, jer vjerovatno ja licno vjerujem da nema dobrog majstora za osunetit u istocnom sarajevu, jednostavno logicno nemaju prakse, ljudi to ne praktikuju osim kad je nuzda, vec na drugoj strani moze se nac, nek je i skuplje ali ipak je u pitanju odredena vrsta intervencije (ma kako rutinski djelovala, ljudi masovno umiru na rutinskim operacijama, ima to veze i sa kupljenim diplomama, nemarom ljekara, ali idemo u off topicMario979 wrote:Biće kože da sašiješ kaput.Alkos wrote:Pa eto, šta se onda žališ. Jedi na tih 76% teritorije dok još možeš... Možda te i osunetimo uskoro!!Mario979 wrote:
- exliberal-ex
#322 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Posto je tema otisla u picku materinu moram samo da prokomentarisem ovaj postRed Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Kao prvo u cijelo Bosni je nastradalo 100 000 ljudi ( 100 000 previse ) zato ako hoces da budes ozbiljan ucesnik rasprave prestani pricat gluposti I govorit da su nastradali zbog toga sto nisu jeli svinjetinu
Drugo u Sarajevu si mogao pojest jela od svinjetine ( pa I rostilj) prije rata a to sto si ti dosao iz neke vukojebine......pa ti to nespojivo...
Sad bi zamoli moderaciju da zakljuca ovu temu...istekao joj je rok zbog "provokatora" ali I "multietnicara"
-
kakavdanakneiskustvu
#323 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
200000 bošnjaka,koliko srba i hrvata??Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
- Red Wolf
#324 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
To vi ili ti tvrdis,vi niste mjerodavni vise nizasta a kamo li da imate pravo da komentarisete te stvari,da tolilo je mrtvih ljudi,drugo ja cjeli svoj zivot zivim u pehlivanusi i odgovorno tvrdim da nikada i nigdje u carsiji nije postojao krmeci rostilj a to sto ste to vi jeli po vukojebinama u kojima ste uz njega i rakiju planirali ovaj prvi dio mog odgovora je prica za drugu temu,ohladi se kafa raso,bujrumexliberal-ex wrote:Posto je tema otisla u picku materinu moram samo da prokomentarisem ovaj postRed Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Kao prvo u cijelo Bosni je nastradalo 100 000 ljudi ( 100 000 previse ) zato ako hoces da budes ozbiljan ucesnik rasprave prestani pricat gluposti I govorit da su nastradali zbog toga sto nisu jeli svinjetinu
Drugo u Sarajevu si mogao pojest jela od svinjetine ( pa I rostilj) prije rata a to sto si ti dosao iz neke vukojebine......pa ti to nespojivo...![]()
Sad bi zamoli moderaciju da zakljuca ovu temu...istekao joj je rok zbog "provokatora" ali I "multietnicara"
- Streptokok
#325 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
šta te briga, napravi presvlake za auto. ako šta ostane možeš napraviti mijeh za sir. zar može bolje?Mario979 wrote:Biće kože da sašiješ kaput.Alkos wrote:Pa eto, šta se onda žališ. Jedi na tih 76% teritorije dok još možeš... Možda te i osunetimo uskoro!!Mario979 wrote: