Još sportista i muzičara.. Mučno je to gledati.
Zastupnici bi u narednom periodu trebali biti Rasim Lakota, profesor na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj, i Fahrudin Pecikoza, tekstopisac.
I sve te diskusije bez smisla, osim da se podiđe nekome. Zastupnici glasačima koji grade bez dozvole, Konaković zastupnicima koji mu dižu ruku..
Kaže on danas da im ne treba smanjivati primanja kako dobro rade, u poređenju sa nekim direktorima!? Misli na Fortin zahtjev da ne uzimaju i paušal i platu, što će reći 3.000 mjesečno.. Pa zar im nije dosta 2.500 KM, da ne spominjemo da neki imaju i firme koje dobivaju poslove zloupotrebom ove pozicije!?
Naravno, neće im reći da je to nemoralno i ljigavo, ne zato je je on radio to isto, već što mu trebaju pa ih hvali kako usvajaju bez većih pitanja sve što dolazi. Najmanipulator, to mu se mora priznati, vještiji od sirovog petljanca Kozadre.
Negdje na kraju je bila informacija o dugu, ali ne znam je li to uopće privuklo neku pažnju.
PS:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/258 ... 00_km.html
Prema podacima Sekretarijata Skupštine KS, same plate članova Skupštine, bez minulog rada, kreću se od 2.150 KM za poslanike do 2.700 KM za predsjedavajućeg. Iznos paušala je 550 KM, a uz to poslanici imaju pravo na topli obrok od osam KM dnevno i regres od 50 odsto prosječne neto plate u FBiH, što je oko 400 KM.
"Kada sam pokrenuo inicijativu bilo je negodovanja poslanika. Očekujem da izmjene zakona budu usvojene jer će tako doći do ušteda", dodao je Forto.
S druge strane, Mirza Čelik, poslanik SDA i član Kolegija Skupštine KS, kazao je da će podržati ovu inicijativu ako predlagači budu imali dovoljno ruku u Skupštini KS da ovo prođe. Predlagač je Naša stranka, koja je opozicija i ima tri poslanika, dok SDA ima deset poslanika i dio je vladajuće koalicije.
"Ja svoj iznos paušala dajem za stipendiranje troje djece, a tako radi još poslanika. Ukidanjem paušala oko 50 djece bi ostalo bez stipendija, a ne bi se puno uštedjelo u budžetu KS. Naša osnovica za obračun plata je ispod prosjeka općina u kantonu i imamo i najmanji paušal u FBiH", naglasio je Čelik.
Čuj Čelika, daje tuđe pa on dobar... A ne kaže koliko pored Skupštine uzima kao vlasnik firme koja ekskluzivno dobija poslove od države. Sramotno.