Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikovao?!

Post Reply
DeutscheAusweis

#301 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by DeutscheAusweis »

155_mm wrote:
DeutscheAusweis wrote:Sta ima analiticari, modni stilisti, koontrolori cistoce, lektori i kolektori. Vrijeme je zaista tesko, toliko tesko da ostavlja tragove na plocicama, odijelu, kravati, cak i na suglasnicima... ali ne nema sikiracije, vi cete povesti ovu zemlju u buducnost, gde ce polu-obrazovani, sa diplomama fakulteta i masterima sa, npr. Univerziteta u Trebinju (jbt!), zajedno sa Izetbegovićem, krojiti bolje sutra.

Sigurno da ce biti jako tesko sustici rezultate koje vi budete uradili...Samo napred!
trebal zvati hitnu? il mores sam otic dokturu?
Ne treba, hvala. Osjecam se jako dobro, samo mi vas je pomalo zao. Ako smetam zovi moderaciju i oni ce odraditi svoj dio posla i spasiti vas od remetilackih faktora iz EU.. :wink:
weredsf

#302 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:Plocice se mogu oprati, kao i sve sem prljavog obraza. Sta reci o politicaru koji sam za sebe kaze da nije kompetentan i da ima supljina? Nije obezbjedio nekog ni da ga suglasnike nauci pravilno izgovarati.
Image
155_mm

#303 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by 155_mm »

DeutscheAusweis wrote:
155_mm wrote:
DeutscheAusweis wrote:Sta ima analiticari, modni stilisti, koontrolori cistoce, lektori i kolektori. Vrijeme je zaista tesko, toliko tesko da ostavlja tragove na plocicama, odijelu, kravati, cak i na suglasnicima... ali ne nema sikiracije, vi cete povesti ovu zemlju u buducnost, gde ce polu-obrazovani, sa diplomama fakulteta i masterima sa, npr. Univerziteta u Trebinju (jbt!), zajedno sa Izetbegovićem, krojiti bolje sutra.

Sigurno da ce biti jako tesko sustici rezultate koje vi budete uradili...Samo napred!
trebal zvati hitnu? il mores sam otic dokturu?
Ne treba, hvala. Osjecam se jako dobro, samo mi vas je pomalo zao. Ako smetam zovi moderaciju i oni ce odraditi svoj dio posla i spasiti vas od remetilackih faktora iz EU.. :wink:
ma kakva moderacija bolan. psihijatra bolan treba zvati. vecinom iza komentara tipa samo da uletim na temu i najebem im se kevare prljavim, lijenim, glupim i zaostalim se kriju jako izkompleksirane osobe.
filosofman

#304 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Ovi što pišu gluposti, spamuju da obesmisle temu?!Nije to bezveze, ciljano je to?!
DeutscheAusweis

#305 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by DeutscheAusweis »

155_mm wrote: ma kakva moderacija bolan. psihijatra bolan treba zvati. vecinom iza komentara tipa samo da uletim na temu i najebem im se kevare prljavim, lijenim, glupim i zaostalim se kriju jako izkompleksirane osobe.
Srbijatrija! :sax:

Nisi se ni potrudio da procitas post, a odmah si dao dijagnozu da se radi o psihijatrijskom slucaju. Ovde i na ovom forumu imas pacijanata koliko hoces, a jedini nacin komunikacije je igra sarkazma i istine... pa nek onda razmislja je li ili nije, ali ti si teski kalibar i ne kontas ti to.

Moderaciju sam pomenuo samo zbog zezanja..jer boli me k. za njima, kao i za tobom...
filosofman

#306 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić i poslanik u NSRS Senad Bratić sutra će na konsultacije kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali sa zahtjevima. Ukoliko Dodik prihvati zahtjeve, razmotriće ostaju li na nivou Republike Srpske u opoziciji ili ulaze u Vladu.

A tražiće da koalicija Domovina dobije četri ministarske pozicije u novoj Vladi RS - tri za predstavnike bošnjčkog i jedno ministarsko mjesto za predstavika ove koalicije iz reda hrvatskog naroda. Osim toga, tražit će i da VladaRepublike Srpske ukine oduku o prebivalištu, diskriminaciju povratnika i njihovo zapošljavanje.

Ukoliko Dodik pristane na ove zahtjeve imaće podršku koalicije Domovina u Skupštini Republike Srpske, međutim to ne znači i da će SNSD biti pozvan da učestvuje u vlasti na nivou BiH. Tamo, kategorični su, mogu biti SDA, DF, Savez za promjene i HDZ BiH.

“Nismo apriori uopšte opterećeni time hoćemo li ili nećemo učetvovati u vladi tog entiteta. Ukoliko naši zahtjevi i stavovi budu prihvaćeni, onda možemo na sjednici Predsjedništva SDA razmatrati i donijeti konačnu odluku”, tvrdi Adil Osmanović, potpredsjednik SDA.

Stranke potpisnice Sarajevskog sporazuma su jednistvene. I iz DF-a poručuju - Dodiku mjesta u Savjetu ministara nema.

“Ja sam siguran da će oni i u iduće četiri godine Ustavom propisanu kvotu za nesrbe u Vladi RS popunjavati džepnim Bošnjacima i Hrvatima Milorada Dodika”, ističe Emir Suljagić, član Predsjedništva DF.

Na SNSD-u u Savjetu ministara neće insistirati ni predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, mada je upozorio da za BiH ne bi bilo dobro da različite stranke, na različitim nivoima čine vlast.

“Mi ćemo parlamentarnu većinu koju imamo manifestovati na konstitutivnoj sjednici Parlamenta BiH 10. decembra ove godine”, dodao je Suljagić.

http://www.rtvbn.com/325302/Domovina-ide-kod-Dodika

:svijeca: :svijeca: :svijeca:
sinuhe

#307 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by sinuhe »

Idu kod Dodika sa zahtijevima a nista ne bi dali. A kao ne bi oni obavezno ni u vladu jer eto imaju cijelu vjecnost ili sta vec :? :-)
kamen spoticanja

#308 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by kamen spoticanja »

Veceras na federalnoj
SDA:vlast samo s savezom za promjene
Df: vlast samo s savezom za promjene
HDZ: mi postujemo vecinsku volju konstitutivnih naroda, ali necemo biti prepreka formiranju vlasti na bilo kom nivou...
Dakle mile zdrao
filosofman

#309 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

kamen spoticanja wrote:Veceras na federalnoj
HDZ: mi postujemo vecinsku volju konstitutivnih naroda, ali necemo biti prepreka formiranju vlasti na bilo kom nivou...
Dakle mile zdrao
:serbo:
SaraFina

#310 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by SaraFina »

Dakle mile zdrao

Ovo je za čašćenje :D

Još će mi Čho postati i simpatičan!
kamen spoticanja

#311 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by kamen spoticanja »

SaraFina wrote:
Dakle mile zdrao

Dogovoreno je to svakako...
Veci je problem bio pokusaj da se uz sds u vm ugura i snsd u paketu...doduse tu jos situacija nije zavrsena...to bi bio cirkus
Dragan je svasta ali nije glup...on kociti ne smije
filosofman

#312 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

SaraFina wrote:
Dakle mile zdrao

filosofman

#313 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

kamen spoticanja wrote:
SaraFina wrote:
Dakle mile zdrao

Veci je problem bio pokusaj da se uz sds u vm ugura i snsd u paketu...doduse tu jos situacija nije zavrsena...to bi bio cirkus
SaraFina

#314 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by SaraFina »

kamen spoticanja wrote:
SaraFina wrote:
Dakle mile zdrao

Iskreno rečeno taj čovjek mi je bio antipatičan isključivo radi šurovanja sa Dodikom.

Mislila sam da će unedogled rastezati priču, ako bude zbilja konstruktivan partner Hrvatima treba obezbijediti beneficije i postaviti se prema njima kao partnerima.

U cilju nam je srediti federaciju a da polako institucije u RS odumiru.
radostan dan

#315 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by radostan dan »

nemoj tako, zamjeriće ti filozofmen... :mrgreen:
SaraFina

#316 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:

Pa nemam ja ništa protiv Srba, zna on to ;)

Nego ta DVA entiteta i skupa drzavna i entitetska administracija nas pojedoše.

Zašto komplicirati???
Danguba

#317 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Danguba »

sinuhe wrote:Idu kod Dodika sa zahtijevima a nista ne bi dali. A kao ne bi oni obavezno ni u vladu jer eto imaju cijelu vjecnost ili sta vec :? :-)
da, da i to prvi put da neko(bosnjak) izadje sa nekim zahtjevom pred baju :shock:
stalno neka defanziva i iscekivanje sta ce preCednik traziti.
ne mora nista ispuniti(niko i ne ocekuje) ali neka vidi kako to izgleda kada neko postavi zahtjeve pred tebe.

nije da ne bi imao koristi od domovine u nsrs...fali mu rucica sto jest, jest :izet:
filosofman

#319 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

Danguba wrote:
sinuhe wrote:Idu kod Dodika sa zahtijevima a nista ne bi dali. A kao ne bi oni obavezno ni u vladu jer eto imaju cijelu vjecnost ili sta vec :? :-)

nije da ne bi imao koristi od domovine u nsrs...fali mu rucica sto jest, jest :izet:
Fali mu, nego šta, mnogo mu fali? :balkanac:
radostan dan

#320 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by radostan dan »

SaraFina wrote:
radostan dan wrote:

Pa nemam ja ništa protiv Srba, zna on to ;)

Nego ta DVA entiteta i skupa drzavna i entitetska administracija nas pojedoše.

Zašto komplicirati???
ne možemo znati dok se on osobno ne očituje...
filosofman

#322 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by filosofman »

filosofman wrote:Koaliciju nećete posvađati... :zekzek:
:pusi2:
koalicija DF,SDA,SDS,PDP,NDP je posvećena zajedničkim ciljevima, kako uzeti vlast i istjerati Dodikov SNSD iz vlasti na nivou BiH, a radi dobra napaćenog naroda kojeg je taj bezobraznik tlačio i plašio. :josipalisac:
Helena2014

#323 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by Helena2014 »

nastupa advokat Milorada Dodika

DRAGAN ČOVIĆ
"Ako se ne uvaži Dodikova većina, u BiH mogu nastati novi problemi"

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da većina koju je u Narodnoj skupštini Republike Srpske osigurao lider SNSD-a Milorad Dodik predstavlja rasplet događaja kakav je očekivao, te da to treba uvažavati i prilikom formiranja vlasti na razini BiH, u ...

... suprotnom, u BiH mogu nastati novi problemi i kriza.

Čović je rekao da je cilj sporazuma SDA-DF i SDS-a, PDP-a i NDP-a bio da ojača SDS i njegove partnere u borbi za vlast u Republici Srpskoj, ali da taj cilj, očigledno, nije ostvaren.

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/24817 ... blemi.html
zavrzlama

#324 Re: Bakir Izetbegović: Zašto Milorad Dodik ne može u vlast na nivou države Bosne i Hercegovine ili čime se diskvalifikov

Post by zavrzlama »

Za zadnjih 24 godine nikad SDA nije imala bolju sansu da nanese velikosprskoj i velikohrvatskoj politici stetu kao danas ,ako istraju na ovome sto su dogovorili sa DF i SDS koalicije....prvi put SDA ima sansu da u borbi sa otvorenim neprijateljima BIH ima saveznike i stranke sa srpskim predznakom.....niko nije naivan da vjeruje da ce sds ici protiv dodika u kljucnim stvarima za BIH ALI u mnogo cemu drugome hoce,a za pocetak je i to dovoljno...

Sve je sad do SDA....Komso i DF su tu da ih konstantno podsjecaju da ne skrecu sa dogovorenih principa...ukoliko SDA izdrzi(a imam sumnju) dodiku nece nista drugo preostati nego da preko srbije pa i fizickim prijetnjama ukroti SDS prvake..do sada su kritike na racun snsd i dodika upucivale obicno stranke iz federacije ,gdje je dodik lako predocio kao hajka bosnjaka na rs,danas u kritikama na dodika ucestvuju i stranke sa srpskim predznakom a to ima svoju tezinu itekako...dodik ima dva izbora:
a) da ponudi SDA sve i svasta da otresu sds i df..
b) Da krene u eliminaciju sds preko staba u beogradu...

treca opcija u slucaju da se srbija ne umijesa na stranu dodika(u sto opet sumnjam) je ta da dodik i covic zajedno krenu u antibosansku kamapanju,sto je put bez povrataka i za jednog i za drugog...
Post Reply