Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
- SaraFina
#301 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ali Kemal, ne postoji bosanskohercegovačka politička opcija koja će bilo kada u budućnosti potpisati bilo kakav teritorijalni ustroj FBiH na stetu svog naroda.
To je u potpunosti isključeno.
- Helena2014
#302 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ali Kemal wrote:O kakvom ponosu ti pricas uopce? O ponosu siromasnih naroda koje besomucno pljackaju patriJote, koji se kunu u svoj patriJotizam.NisamJaOnJE wrote:Kakvo pateticno kmecanje. Samo sto nisi zaplakao jarane.Ali Kemal wrote:Treci je jedino rjesenje postojece situacije.
Ne vidim problem, ni sto su pojedinci zapeli protiv toga, kao da ce smak svijeta ako se formira Treci.
Imasli ti I trunke ponosa? A kako bi I imao kada si Bosnjak po etnickoj pripadnosti a uce te od malena da si hrvat.
Kakvi su to ljudi koji se kao bore za neke teritorije, a iste pljackaju? Javno pricaju da vole svoje zemlju, a kradu je. Kako mozes da krades nekog ako ga volis?
I ti si sada ponosan zbog togaCime se ti ponosis, bas me interesuje. Ja se nemam cime ponosit, priznajem
![]()
Mene bas briga za teritoriju, ne interesuje me terotorija treceg, koji gradovi ce biti u sastavu tog entiteta, nije bitno uopste, ali imati stabilnu BiH, ona mora da se osloni na sve tri noge, da bude tronozac. Tri entiteta i uspostaviti tri distrikta, to je jedina moguca verzija koja moze da povuce BiH naprijed.
Inace je rahat patnja i tiho napustanje tog prostora bez ikakve perspektive.
Dakle, po tvome Srbima ide 49% , a Bošnjacima i Hrvatima po 25%, Sarajevo distrikt
A Avaz će vama objasniti da je Bošnjacima dosta i Sarajevo, što će i tih 25%, osim za glasove kad dođe vakat
- Ali Kemal
#303 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Sta fali da Sarajevo bude distrikt? Tu bi se ukljucilo naravno i Istocno Sarajevo.Helena2014 wrote:Dakle, po tvome Srbima ide 49% , a Bošnjacima i Hrvatima po 25%, Sarajevo distrikt![]()
![]()
A Avaz će vama objasniti da je Bošnjacima dosta i Sarajevo, što će i tih 25%, osim za glasove kad dođe vakat
Zavisi kako se gleda na stvar. Ja mislim da bi to bilo u korist svog i svakog drugog naroda.SaraFina wrote:Ali Kemal, ne postoji bosanskohercegovačka politička opcija koja će bilo kada u budućnosti potpisati bilo kakav teritorijalni ustroj FBiH na stetu svog naroda.
Trenutno stanje je takvo da ja ne vidim da narod ima bilo kakvu korist.
- SaraFina
#304 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pa to zavisi od stajališta ...
Uglavnom Bosanci vide rješenje u centralizaciji.
Uglavnom Bosanci vide rješenje u centralizaciji.
- Helena2014
#305 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ali Kemal wrote:Sta fali da Sarajevo bude distrikt? Tu bi se ukljucilo naravno i Istocno Sarajevo.Helena2014 wrote:Dakle, po tvome Srbima ide 49% , a Bošnjacima i Hrvatima po 25%, Sarajevo distrikt![]()
![]()
Zavisi kako se gleda na stvar. Ja mislim da bi to bilo u korist svog i svakog drugog naroda.SaraFina wrote:Ali Kemal, ne postoji bosanskohercegovačka politička opcija koja će bilo kada u budućnosti potpisati bilo kakav teritorijalni ustroj FBiH na stetu svog naroda.
Trenutno stanje je takvo da ja ne vidim da narod ima bilo kakvu korist.
Dakle, narodu kojega ima 50% u ovoj zemlji ti bi dao 25% teritorije
Narodu kojega ima nesto više od 30% dao bi 49% teritorije, a 25% teritorije šačici Hrvata.
E stvarno svašta neću ovdje čuti
- SaraFina
#306 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Nemoguće je teritorijalno razgraničiti srednju Bosnu. Tako da od tih geostrateških stvaranja nekih enklava nema ništa ..
- animals
#307 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Prvo ovu drzavu vode tri medvjeda..
i svaki od njih ima stado ovaca koje ga stiti,i koje nije nista bolje ni zasluzilo..
i ta se stada i ovdje na forumu bore za svoje medvjede..
zato ovce i jesu ovce..
i svaki od njih ima stado ovaca koje ga stiti,i koje nije nista bolje ni zasluzilo..
zato ovce i jesu ovce..
- SaraFina
#308 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
animals wrote:Prvo ovu drzavu vode tri medvjeda..
zato ovce i jesu ovce..
Ako bi uradio neki dublji psihološki pokus na forumašima iz SVA tri naroda : uzeti 20 Hrvata, 20 Srba i 20 Bošnjaka mislim da bi rezultat bio porazan za Srbe i Hrvate u kontekstu tvoje opaske.
Od 20 Bošnjaka njih 8 sigurno bi se izjasnilo Bosancima.
- animals
#309 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Za koga glasaju ti Bosanci..sa SDA, za Bakira..ili..SaraFina wrote:animals wrote:Prvo ovu drzavu vode tri medvjeda..
zato ovce i jesu ovce..
Ako bi uradio neki dublji psihološki pokus na forumašima iz SVA tri naroda : uzeti 20 Hrvata, 20 Srba i 20 Bošnjaka mislim da bi rezultat bio porazan za Srbe i Hrvate u kontekstu tvoje opaske.
Od 20 Bošnjaka njih 8 sigurno bi se izjasnilo Bosancima.
- SaraFina
#310 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pa rezultati su pokazali da mi baš imamo širok spektar stranki.
Od SBB, SDA, DF, SDP-a itd itd..
Znači biračko tijelo se baš ponaša kao u demokratskom društvu
- animals
#311 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
isto kao i kod drugi..nista drugacije ...SaraFina wrote:Pa rezultati su pokazali da mi baš imamo širok spektar stranki.
- SaraFina
#312 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
animals wrote:isto kao i kod drugi..nista drugacije ...SaraFina wrote:Pa rezultati su pokazali da mi baš imamo širok spektar stranki.
Kod vas Hrvata je vladalo pravilo jedan stozernik, jedna stranka i jedan narod.
Srbi su iznanadili lapo - lapo maltene.
A mi smo se kockali i glasali za Cerića čak koji je ubačen da otkine Bakiru dio glasova.
Trojanac.
- animals
#313 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
SaraFina wrote:animals wrote:isto kao i kod drugi..nista drugacije ...SaraFina wrote:Pa rezultati su pokazali da mi baš imamo širok spektar stranki.
Kod vas Hrvata je vladalo pravilo jedan stozernik, jedna stranka i jedan narod.
Srbi su iznanadili lapo - lapo maltene.
A mi smo se kockali i glasali za Cerića čak koji je ubačen da otkine Bakiru dio glasova.
Trojanac.
Sad cemo i mi za Puljica, da budemo egal..
moja Sarafina..svaki dan masa tema protiv Hrvata..
mora da je slucajno..
-
Travnicanin101
#314 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Najjaca je ona kao Bosnjaci trebaju dati "treci entitet" kako bi se razvio politicki pluralizam u Hrvata.

- SaraFina
#315 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pa nije ovo tema protiv Hrvata. Bar je ja nisam takvom osmislila. Ovo je tema o licemjerju Dragana Čovića.
Koji je neuspješno mislio podvaliti Dodika i SNSd na drzavnoj razini da bi stvorili svojim nemogućim zahtjevima razdor i nacionalnu netrepeljivost doveli do tačke usijanja.
A Hrvati kao narod meni ne smetaju.
Koji je neuspješno mislio podvaliti Dodika i SNSd na drzavnoj razini da bi stvorili svojim nemogućim zahtjevima razdor i nacionalnu netrepeljivost doveli do tačke usijanja.
-
Travnicanin101
#316 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ili teza da su Bosnjaci u poziciji nesto dati, kao povlasteni, a samo su jedan od tri konstitutivna naroda.
- animals
#317 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Covic je licemjeran isto onako kao sto su Bakir i Dodik..ni manje ni vise..SaraFina wrote:Pa nije ovo tema protiv Hrvata. Bar je ja nisam takvom osmislila. Ovo je tema o licemjerju Dragana Čovića.
tri medvjeda, kao sto rekoh..ti spomenu i cetvrtog koji se namece
-
preludezalude
#318 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Dragan Covic sada samo palamuda, a zna da ce se pridruziti Bakiru. To sto on kaze da je za njega data rijec i dogovor svetinja, lako ce to da on pregazi kao sto je to radio i zadnjih 20+ godina. On sada radi ono sto se u obicnom narodu kaze: "tvrdi pazar". On je svjestan da je on Bakiru potrebniji vise nego sto je Bakir potreban njemu.
-
prog321
#319 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Covic je mis mekinjas u poredjenju sa prvom dvojicom.animals wrote: Covic je licemjeran isto onako kao sto su Bakir i Dodik..ni manje ni vise..
tri medvjeda, kao sto rekoh..ti spomenu i cetvrtog koji se namece
On nema snagu brojeva. Mis ce se prikloniti jacem od gornje dvojice. A to je Bakir u ovom momentu.
- mO k3
#320 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
I sta je cirilicar odlucio??
Svi uslovi su ispunjeni "legitimni" dobijaju svoje kvote sve sto njima "pripada" .Plan za sljedece 4 godine izgleda dobro sa jasnim ciljevima koji ne ide na stetu ni jednoj "zaracenoj" strani ili hoce jos da igra pokera
Svi uslovi su ispunjeni "legitimni" dobijaju svoje kvote sve sto njima "pripada" .Plan za sljedece 4 godine izgleda dobro sa jasnim ciljevima koji ne ide na stetu ni jednoj "zaracenoj" strani ili hoce jos da igra pokera
- animus
#321 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Smjesno je ovo trazenje treceg koji bi kao trebao biti rjesenje BiH problema. Ovim bi Hrvati najvise izgubili. Taj treci bi mogao biti samo na podrucju zapadne Hercegovine i obuhvatao bi oko 10-15% teritorije BiH. Nastao bi novi egzodus Hrvata iz ostalih krajeva Federacije a oni sto bi ostali bi bili smatrani manjinom na svojoj teritoriji i u svojoj drzavi bi imali manja prava nego trenutno sto imaju. Nemoj da se iznenadite ako neko od bošnjačkih politicara i pristane na ovaj zahtjev.Ali Kemal wrote:O kakvom ponosu ti pricas uopce? O ponosu siromasnih naroda koje besomucno pljackaju patriJote, koji se kunu u svoj patriJotizam.NisamJaOnJE wrote:Kakvo pateticno kmecanje. Samo sto nisi zaplakao jarane.Ali Kemal wrote:Treci je jedino rjesenje postojece situacije.
Ne vidim problem, ni sto su pojedinci zapeli protiv toga, kao da ce smak svijeta ako se formira Treci.
Imasli ti I trunke ponosa? A kako bi I imao kada si Bosnjak po etnickoj pripadnosti a uce te od malena da si hrvat.
Kakvi su to ljudi koji se kao bore za neke teritorije, a iste pljackaju? Javno pricaju da vole svoje zemlju, a kradu je. Kako mozes da krades nekog ako ga volis?
I ti si sada ponosan zbog togaCime se ti ponosis, bas me interesuje. Ja se nemam cime ponosit, priznajem
![]()
Mene bas briga za teritoriju, ne interesuje me terotorija treceg, koji gradovi ce biti u sastavu tog entiteta, nije bitno uopste, ali imati stabilnu BiH, ona mora da se osloni na sve tri noge, da bude tronozac. Tri entiteta i uspostaviti tri distrikta, to je jedina moguca verzija koja moze da povuce BiH naprijed.
Inace je rahat patnja i tiho napustanje tog prostora bez ikakve perspektive.
Sta cemo onda.
Trenutno Hrvati vrse vlast na oko 20% BiH, gdje je hrvatsko stanovnistvo u vecini. Ukoliko se ovo prepolovi ili znatno smanji na oko 15 % to moze znaciti i njihovo nestajanje kao relevantnog faktora. Ovu glupost oko treceg treba zaboraviti sto prije jer ona ne ide u prilog onima koji to traze, ili bolje reci za one u cije ime to traze. Ja shvatam Dragana sto on to zeli jer bi on dobio svoje parce teritorije gdje mu se nebi niko mjesao u posao ali ne shvatam one koji to podrzavaju a imat ce samo probleme zbog toga. Treba samo zamisliti koliko bi to i ekonomski kostalo firme koje bi bile u tom trecem entitetu.
- Ali Kemal
#322 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Iz ovog tvog nakaradnog razmisljanja, jasno proizilazi da ti vec RS smatras drugom drzavom.animus wrote:Smjesno je ovo trazenje treceg koji bi kao trebao biti rjesenje BiH problema. Ovim bi Hrvati najvise izgubili. Taj treci bi mogao biti samo na podrucju zapadne Hercegovine i obuhvatao bi oko 10-15% teritorije BiH. Nastao bi novi egzodus Hrvata iz ostalih krajeva Federacije a oni sto bi ostali bi bili smatrani manjinom na svojoj teritoriji i u svojoj drzavi bi imali manja prava nego trenutno sto imaju. Nemoj da se iznenadite ako neko od bošnjačkih politicara i pristane na ovaj zahtjev.
Sta cemo onda.
Trenutno Hrvati vrse vlast na oko 20% BiH, gdje je hrvatsko stanovnistvo u vecini. Ukoliko se ovo prepolovi ili znatno smanji na oko 15 % to moze znaciti i njihovo nestajanje kao relevantnog faktora. Ovu glupost oko treceg treba zaboraviti sto prije jer ona ne ide u prilog onima koji to traze, ili bolje reci za one u cije ime to traze. Ja shvatam Dragana sto on to zeli jer bi on dobio svoje parce teritorije gdje mu se nebi niko mjesao u posao ali ne shvatam one koji to podrzavaju a imat ce samo probleme zbog toga. Treba samo zamisliti koliko bi to i ekonomski kostalo firme koje bi bile u tom trecem entitetu.
Jasno je da smatras da gdje vladaju Bosnjaci da Hrvati imaju manja prava i uopce te ne brine sto je to tako.
Sve u svemu oko moje, stavovi ti ozbiljno naginju fasizmu.
- animus
#323 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
O cemu ti pricas? Ti ko da ne zivis u ovoj drzavi. Jesi li bio kada u RS-u. Koliko tamo imaju prava drugi narodi? Tako ti je to kad se stvaraju entiteti radi podjela po nacijama. Ako bi se i Federacija podijelila imali bi jos dvije republike srpske. Fasizam je ko to zeli a ne ko upozorava na to.Ali Kemal wrote:Iz ovog tvog nakaradnog razmisljanja, jasno proizilazi da ti vec RS smatras drugom drzavom.animus wrote:Smjesno je ovo trazenje treceg koji bi kao trebao biti rjesenje BiH problema. Ovim bi Hrvati najvise izgubili. Taj treci bi mogao biti samo na podrucju zapadne Hercegovine i obuhvatao bi oko 10-15% teritorije BiH. Nastao bi novi egzodus Hrvata iz ostalih krajeva Federacije a oni sto bi ostali bi bili smatrani manjinom na svojoj teritoriji i u svojoj drzavi bi imali manja prava nego trenutno sto imaju. Nemoj da se iznenadite ako neko od bošnjačkih politicara i pristane na ovaj zahtjev.
Sta cemo onda.
Jasno je da smatras da gdje vladaju Bosnjaci da Hrvati imaju manja prava i uopce te ne brine sto je to tako.
Sve u svemu oko moje, stavovi ti ozbiljno naginju fasizmu.
- Ali Kemal
#324 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ti jasno impliciras da tu niko nije normalan i da ne moze, a da ne ugrozava ljude na nacionalnoj osnovi.animus wrote:Ako bi se i Federacija podijelila imali bi jos dvije republike srpske. Fasizam je ko to zeli a ne ko upozorava na to.
Od izbora clana predsjednistva pa nadalje. Kako ti objasnjavas, jasno je da u takvoj sredini onda i Hrvati treba da imaju makar pravo da biraju svoje predstavnike, pa bio to lopina Cavic ili neko drugi, jer bi i Hrvati mogli da kazu da su protvi toga sto Bosnjaci biraju Bakira.
Jedina razlika je u brojcanosti, jednih je vise nego drugih. E sada ako je to glavna odlika Bosne i Hercegovine, koga je brojcano vise, onda takva drzava i ne treba da postoji.
To ti je oko moje fasizam, kada stalno prebrojavas narode.
- Adriatic
#325 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Gdje se to birači dijele po nacionalnoj pripadnosti?Ali Kemal wrote:Ti jasno impliciras da tu niko nije normalan i da ne moze, a da ne ugrozava ljude na nacionalnoj osnovi.animus wrote:Ako bi se i Federacija podijelila imali bi jos dvije republike srpske. Fasizam je ko to zeli a ne ko upozorava na to.
Od izbora clana predsjednistva pa nadalje. Kako ti objasnjavas, jasno je da u takvoj sredini onda i Hrvati treba da imaju makar pravo da biraju svoje predstavnike, pa bio to lopina Cavic ili neko drugi, jer bi i Hrvati mogli da kazu da su protvi toga sto Bosnjaci biraju Bakira.
Jedina razlika je u brojcanosti, jednih je vise nego drugih. E sada ako je to glavna odlika Bosne i Hercegovine, koga je brojcano vise, onda takva drzava i ne treba da postoji.
To ti je oko moje fasizam, kada stalno prebrojavas narode.