Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
šatirana_ljubičica wrote: Super, onda si ti sretnica iz 10 %
Nemam strpljenja za takve prisilne oblike vezivanja i iskazivanja paznje i ljubavi (ako se to moze nazvati tim imenima).
Ja zaista, u ovom konkretnom slučaju, nisam igrala na blef, nisam namjerno prošetala gradom. Tačno, nisam se ni krila jer sam mislila da smo završili, nas dvoje. Ali u 12 naveče poziv,iako me nije on ni vidio, nego mu neko rekao, i on zove, teško mu...i tako...šta znam...nisam se osjećala da ga dreisram, povjerovala sam da nije znao šta osjeća dok nije čuo .... Ni prvi ni zadnji, ja vjerujem.
Prisilu ne voli niko sa gramom dostojanstva.
Nemam strpljenja za takve prisilne oblike vezivanja i iskazivanja paznje i ljubavi (ako se to moze nazvati tim imenima).
Ja zaista, u ovom konkretnom slučaju, nisam igrala na blef, nisam namjerno prošetala gradom. Tačno, nisam se ni krila jer sam mislila da smo završili, nas dvoje. Ali u 12 naveče poziv,iako me nije on ni vidio, nego mu neko rekao, i on zove, teško mu...i tako...šta znam...nisam se osjećala da ga dreisram, povjerovala sam da nije znao šta osjeća dok nije čuo .... Ni prvi ni zadnji, ja vjerujem.
Prisilu ne voli niko sa gramom dostojanstva.
Joj izvini ali moj odgovor nije upucen direktno tebi, mada je tvoj komentar bio dio price. Nisam ni shvatila da je to bio neki plan.
U redu, ne volim ni ja prisilu ili iznuđivanje, ali nekad jednostavno nema drugog načina da neko shvati šta osjeća.Blah je to ali tako je, nažalost.
Ja tebi iskreno zelim da imas u zivotu samo nekoga kome nisu potrebne takve situacije da shvati bilo sta. Sigurna sam svaka osoba jasno zna ko joj se svidja, a ko joj se ne svidja. Sve ovo izmedju dok se ljudi nesto neckaju, premisljaju, sjede na nekoliko stolica, nadaju se nekim boljim prilikama, sve to nije vrijedno nicega. Jasno mi je da je veliki broj veza i brakova koje funkcionisu upravo tako ali od tog nema nikakve srece.
Big Ang wrote:Što ja ne mogu ovih isključivih, crno/bijelo ljudi
Moje iskustvo je pokazalo da je tacno ovo sto pisem a sto se sad vidi kao crno-bijeli svijet
Znaci, hodala sam s tipovima s kojima nikad nisi nesto znao na cemu si. Zivis u nekoj nadi, probas ovako, probas onako s minimalnim ili nikakvim rezultatima. Imala sam priliku hodati i sa nekoliko drugacijih tipova koji su od pocetka znali i pokazivali sve jasno sta hoce.
U medjuvremenu sam i ja jasno skontala sta hocu i stvari su se slozile.
Imam brojne prijateljice koje prolaze kroz te slicne situacije jos uvijek. Cim mi pocnu pakovati pricu kako lik ima neke teskoce znam prilicno sigurno sta ce se desiti. Mada u zivotu ima mnogo nijansiranih situacija kad se ne moze bas lako reci da ili ne, crno ili bijelo, u ljubavi svako jasno zna da li mu se neko stvarno svidja ili ne. Nemoj mi reci da ti se cesto dogadja da ne znas svidja li ti se neko?
Na kraju krajeva, sve sto i trpimo, trpimo zbog sebe, ne zbog drugih. Ja ovo trpim sve iskljucivo sto ja njega volim. Kao sto su na forumu ovdje podijeljeni u neke tabore za i protiv, tako sam i ja sama zbunjena. Jer ipak nije sve crno ni bijelo i velike su stvari u pitanju.
ismica wrote:Na kraju krajeva, sve sto i trpimo, trpimo zbog sebe, ne zbog drugih. Ja ovo trpim sve iskljucivo sto ja njega volim. Kao sto su na forumu ovdje podijeljeni u neke tabore za i protiv, tako sam i ja sama zbunjena. Jer ipak nije sve crno ni bijelo i velike su stvari u pitanju.
Ja ti samo mogu pozeliti srecu, puno zdravlja i energije da ti se nadje da trpis jos ako ti to ima smisla. Ljudi ne mogu birati kad se razbole ili kad im se dese neke takve krupne nedace pa dijelom moraju trpiti i nositi se s tim kako znaju. Ako je tebi to na tom nivou nuznosti i Bogom dato, samo ti trpi i sretno!
ismica wrote:Na kraju krajeva, sve sto i trpimo, trpimo zbog sebe, ne zbog drugih. Ja ovo trpim sve iskljucivo sto ja njega volim. Kao sto su na forumu ovdje podijeljeni u neke tabore za i protiv, tako sam i ja sama zbunjena. Jer ipak nije sve crno ni bijelo i velike su stvari u pitanju.
ma nije to tako, sorry. ti to trpis jer sebe volis, sliku o sebi, i jer se bojis da ces ostati sama. jer ti treba taj neki papir kao potvrda licne vrijednosti i garant sigurnosti. a i sta ce ljudi reci?