SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
illbill

#301 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

.
Last edited by illbill on 02/02/2017 16:16, edited 1 time in total.
commendatore

#302 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by commendatore »

illbill wrote:Sta je po vama najteze na fiz provjerama , neko iz iskustva?
nejmanje štele
MAN-lion's coach

#303 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by MAN-lion's coach »

ogavnigad wrote:
Esej u sipi vam je isti kao i u skoli, nije istina da mora biti savrsen rukopis kao sto neki pisu, cak ce vam to reci na samom testu i eseju da se ne zamarate previse tim, nego da se tu ocjenjuje gramatika i forma eseja vise nego zadana tema.
U SIPA-i nije, ali u kantonalnim uključujući i FUP, to se ocjenjuje.
Čak štaviše i gleda se tamo, samo vas uredno levate da se opustite da imaju materijala da vas skinu.

U MUPZDK se moralo pisati isključivo pisanim slovima. Ništa štampana, ništa tehnička...to je komisija zahtijevala. ;)
ogavnigad

#304 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by ogavnigad »

MAN-lion's coach wrote:
ogavnigad wrote:
Esej u sipi vam je isti kao i u skoli, nije istina da mora biti savrsen rukopis kao sto neki pisu, cak ce vam to reci na samom testu i eseju da se ne zamarate previse tim, nego da se tu ocjenjuje gramatika i forma eseja vise nego zadana tema.
Čak štaviše i gleda se tamo, samo vas uredno levate da se opustite da imaju materijala da vas skinu.

U MUPZDK se moralo pisati isključivo pisanim slovima. Ništa štampana, ništa tehnička...to je komisija zahtijevala. ;)
Buduci da sam bio na konkursu, govorim kako je bilo, nije mi ispricala mahalusa neka sto je cula od tetke Ifete neke.
Naravno da se pise pisanim slovima, ljudi provjeravaju da li si pismen. Nama je receno da pisemo pisanim slovima, i gramaticki ispravno, znaci da pazimo na pravopis itd.
vješalica

#305 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

ogavnigad wrote:
MAN-lion's coach wrote:
ogavnigad wrote:

Buduci da sam bio na konkursu, govorim kako je bilo, nije mi ispricala mahalusa neka sto je cula od tetke Ifete neke.
Naravno da se pise pisanim slovima, ljudi provjeravaju da li si pismen. Nama je receno da pisemo pisanim slovima, i gramaticki ispravno, znaci da pazimo na pravopis itd.
Ko ne zna pisati pisanim slovima je nepismen? ahahahhahaha
koja izvala ne znas ni sta je pismenost

cura - djevojka pise svoje iskuatvo koje je imala a vi svi pametni novoregistrovani vlanovi koji podijele par gluposti i nestanu sa foruma s tim da ne podnesu izvjestaj kako su roknuli na testu jer au sve znali ali ljubomirna komisija ih zajebala
poklopi se
normlano da gledaju urednost i vifi li se razlika izmedju velikog i malog slova
i pisana slova mogu bizi uredna ili neuredna da se nista procitati ne moze
sve pjesadija mudrovana
Hetty1

#306 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Svi pišemo što čujemo i saznamo, naravno ne vjerujem da bi neko nešto izmislio, nema razloga,moramo dati svi sve od sebe najbolje pa ko bude spremniji i sretniji ide dalje, ko ne ima iskustvo više. Sta drugo.
vješalica

#307 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

to je jedina istina
samo ljudi su stipse i vole podmetati da bi pomeni konkurenviju
ogavnigad

#308 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by ogavnigad »

vješalica wrote:

cura - djevojka pise svoje iskuatvo koje je imala a vi svi pametni novoregistrovani vlanovi koji podijele par gluposti i nestanu sa foruma s tim da ne podnesu izvjestaj kako su roknuli na testu jer au sve znali ali ljubomirna komisija ih zajebala
poklopi se
sve pjesadija mudrovana
Nego sta, ajde i da kazemo da je polupismen, zar nije sramota da buduci da su ovdje vecinom kandidati za inspektora da poslije 12godina skole + fakultet ljudi pitaju na forumu hoce li se pisati pisanim slovima ? Da fakultetski obrazovani ljudi pitaju kako se pise esej ? Nego sta nego da su nepismeni mudrovani moj. Ljudi na forumu ispituju kako da treniraju za test fizicke spreme, a trebaju uradit 13 sklekova i 24 trbusnjaka za maximum bodova, jel to kadar mudrovani koji treba da sutra bude inspektor.
Pogledaj prvo temu pa ces vidjeti da sam ja i svoje rezultate bez stida objavio i gdje sam pao i kako je bilo sve u cilju da i drugima pomognem, jer najvjerovatnije da cu odustati od konkursa, da idem vani raditi.
A te price rekao ili rekla mi prijatelj, sestra, tetka strina iz MUP-a bilo kojeg okacite macku o rep, u mup-TK ispektori ne znaju da se u sipu prima na javnom konkursu nego su meni govorili moras prvo kod nas bit pa te kasnije prebace dug je to proces a ja papire u rukama drzao da posaljem postom kad su mi to govorili, ili eto pitajte u svojim mupovima kakva su testiranja u sipi, jer ono covjek ocekuje da policijske agencije znaju jedna o drugoj ponesto, a oni ce da blehnu u vas kao telad jer pojma nemaju kakva je procedura kod njih u mupu a kamoli u drugoj policijskoj agenciji.
vješalica

#309 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

ogavnigad wrote:
vješalica wrote:

poklopi se
sve pjesadija mudrovana
Nego sta, ajde i da kazemo da je polupismen, zar nije sramota da buduci da su ovdje vecinom kandidati za inspektora da poslije 12godina skole + fakultet ljudi pitaju na forumu hoce li se pisati pisanim slovima ? Da fakultetski obrazovani ljudi pitaju kako se pise esej ? Nego sta nego da su nepismeni mudrovani moj. Ljudi na forumu ispituju kako da treniraju za test fizicke spreme, a trebaju uradit 13 sklekova i 24 trbusnjaka za maximum bodova, jel to kadar mudrovani koji treba da sutra bude inspektor.
Pogledaj prvo temu pa ces vidjeti da sam ja i svoje rezultate bez stida objavio i gdje sam pao i kako je bilo sve u cilju da i drugima pomognem, jer najvjerovatnije da cu odustati od konkursa, da idem vani raditi.
A te price rekao ili rekla mi prijatelj, sestra, tetka strina iz MUP-a bilo kojeg okacite macku o rep, u mup-TK ispektori ne znaju da se u sipu prima na javnom konkursu nego su meni govorili moras prvo kod nas bit pa te kasnije prebace dug je to proces a ja papire u rukama drzao da posaljem postom kad su mi to govorili, ili eto pitajte u svojim mupovima kakva su testiranja u sipi, jer ono covjek ocekuje da policijske agencije znaju jedna o drugoj ponesto, a oni ce da blehnu u vas kao telad jer pojma nemaju kakva je procedura kod njih u mupu a kamoli u drugoj policijskoj agenciji.
ne znas ti sta znaci biti nepismen niti sta je urednost niti stil pisanja
ljudi koji pitaju po forumu norme i kako ide sve ono szo je objasnjeno u pravilniku su nepismeni i to je definivija nepiamenosti procitaj po internetu pa ce ti biti jasnije
cura koja je pisala o svom iskustvu je odavno na forumu i primljena je valjda nije toliko glupa ili se ti zelis nametnuti kao najpametniji i po svima pisati dala je ako nista savjet sto vam ne bi.niko normalan uprostio jer cam je.mrsko citati pravilnik
koji odron
ogavnigad

#310 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by ogavnigad »

Ljudi koji imaju fakultet a na forumu pitaju zar se mora pisati esej pisanim slovima i kako napisati esej su jednaki nepismenim ljudima, to je moje misljenje, i takvi ne trebaju u sluzbi.
A sto se tice normi to nema nikakve veze sa pismenoscu to sam napisao da je smijesno da ljudi koji se prijavljuju i brinu se kako da urade fizicku spremu koju djeca u osnovnoj skoli mogu ispuniti, jos pitaju kako se spremati za to ma bravo ..nije ni cudo sto nam je u drzavi sve u qrc kad ljudi imaju kvalifikacije na papiru a odavno su zakrzljali jer valja se pokrenut da se nesto postigne a ocigledno je lakse samo dobit diplomu na guzove pa pitat druge sta i kako .a bravo
moke_017

#311 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:17, edited 1 time in total.
mikromakro1215

#312 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

Ja sam predala i dodatak, ali samo iskopiran, jer nema na svakoj stranici pecat, pa samim tim se ne moze citav ovjeriti, to sam dobila kad i diplomu. Neki 7-8 stranica, ukljucuje ocjene i opis zavrsenog fakulteta, za sta si kvalifikovan i slicno.
Jesi li sad predao? Da li su te pozvali na morfoloski?
illbill

#313 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Ljudi citajte konkurs fino pise uz diplomu Bolonjskog procesa studiranja dostavlja se i ovjeren dodatak diplomi.
Sva dokumenta moraju biti ovjerena ukljucujuci i dodatak diplomi , ko to nije uradio nek se ne iznenadi ako ga ne pozovu u naredna dva dana koja su ostal do zatvaranja pozivanja za morfoloski.
Last edited by illbill on 18/01/2017 20:57, edited 2 times in total.
MAN-lion's coach

#314 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by MAN-lion's coach »

Da zaokružimo diskusiju da ne bi otišla u nekom drugom pravcu, imaju Pravilnici i detaljno opisano kako se vrši testiranje. Nema potrebe tu nešto oduzeti ili dodati.
vješalica

#315 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

ogavnigad wrote:Ljudi koji imaju fakultet a na forumu pitaju zar se mora pisati esej pisanim slovima i kako napisati esej su jednaki nepismenim ljudima, to je moje misljenje, i takvi ne trebaju u sluzbi.
A sto se tice normi to nema nikakve veze sa pismenoscu to sam napisao da je smijesno da ljudi koji se prijavljuju i brinu se kako da urade fizicku spremu koju djeca u osnovnoj skoli mogu ispuniti, jos pitaju kako se spremati za to ma bravo ..nije ni cudo sto nam je u drzavi sve u qrc kad ljudi imaju kvalifikacije na papiru a odavno su zakrzljali jer valja se pokrenut da se nesto postigne a ocigledno je lakse samo dobit diplomu na guzove pa pitat druge sta i kako .a bravo
ma i ne govorim za norme
nego za sve počev od prijavljivanja na javni oglas pa nadalje
i nešto se bude kad ih šutnu sa papirima
odma idu štele i slično
treba s ebiti pošten prema sebi i pogledati kako funkcionišu ovakva radna mjest tj. primanjai sam sebe možeš provjeriti da li imaš kapaciteta ili ne
ono nije u stanju da pročita javni oglas niti pravilnik i doše po forumu maxuz postavljati pitanja šta se toleriše
mrsko im pročitati sve im mrsko
trebao bi ih neko ganjati i preklinjati da pročitaju
moke_017

#316 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:16, edited 2 times in total.
vješalica

#317 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

moke_017 wrote: Želim ti da doguraš do intervjua, i potrošiš jedno 500 KM nan sve troškove, pa te onda ne prime, pa da onda vidiš kolko bez potrebe omalovažavaš ljude i tuđa mišljenaja.
koja lakrdija
prvo želiti mi možeš
ali ja nisam se prijavila,žalim slučaj
drugo svakome pa i tebi sličnim koji idu grlom u jagode je omalovažavanje kad vas neko uputi na greške i to elementarne i još vam smeta?umjesto da se udaraš nogom u guzicu jer neko ima živaca ponavljati na 3 teme istu proceduru i sistem koji je godinama isti? čuj omalovažavanje? koja lakrdija
prijaviš se na oglas na koji nisi sposoban ni dokumentaciju poslati i još rondaš ovdje
kakva bolan mišljenja? mišljenja su pitanja osoba koje nisu tupavo potrošili 5 minuta da pročitaju makar 5 listova pravilnika za testiranje na koje trebaju ići
a pojedinci tek sad saznali da imaju i fizičko testiranje
koja lakrdija

i ko normalan je spreman potrošiti 500 maraka na konkurs kad nije u stanju pravilnika pročitati za testiranje a kamoli šta drugo
jedini domet pitati na temi koja su pitanja i koja je tema
ko da su tamo retardirani da ponavljaju pitanja i teme
moke_017

#318 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

:-)
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:15, edited 2 times in total.
taijason

#319 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by taijason »

vidim bila je rasprava o pisanju eseja pisana vs. štampana slova, ja sam već spomenuo u prethodnim postovima da sam izlazio na prošli konkurs i ne sjećam se najbolje pisao sam nekom kombi varijantom pisana i štampana a i nemam neki uredan rukopis a dobio sam visoku ocjenu, možda su oni rekli da se piše pisanim slovima toga se ne sjećam, znam da biraš jezik to piše i zaokruži se. Isto na zadnjem konkursu u MUP TK-a sam dobio na eseju 4 (max. ocjena je 5) isto pisao više štampanim, al sumnjam da su to oni uopšte čitali :D samo su polupali ocjene 3.4.5.
vješalica

#320 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

moke_017 wrote:
vješalica wrote:
moke_017 wrote: Želim ti da doguraš do intervjua, i potrošiš jedno 500 KM nan sve troškove, pa te onda ne prime, pa da onda vidiš kolko bez potrebe omalovažavaš ljude i tuđa mišljenaja.
koja lakrdija
prvo želiti mi možeš
ali ja nisam se prijavila,žalim slučaj
drugo svakome pa i tebi sličnim koji idu grlom u jagode je omalovažavanje kad vas neko uputi na greške i to elementarne i još vam smeta?umjesto da se udaraš nogom u guzicu jer neko ima živaca ponavljati na 3 teme istu proceduru i sistem koji je godinama isti? čuj omalovažavanje? koja lakrdija
prijaviš se na oglas na koji nisi sposoban ni dokumentaciju poslati i još rondaš ovdje
kakva bolan mišljenja? mišljenja su pitanja osoba koje nisu tupavo potrošili 5 minuta da pročitaju makar 5 listova pravilnika za testiranje na koje trebaju ići
a pojedinci tek sad saznali da imaju i fizičko testiranje
koja lakrdija
Pojma ti nemaš, ili se nisi susretao/la sa procedurom i birokratijom, shvatam da ima neozbiljnih likova koji se kandiduju na poslove i pojma nemaju o proceduri, ali i oni pokušavaju na sve moguće načine da otežaju. Vjerujem po broju postova koje imaš da si poso dobio preko štele i da nemaš pojma o mukama običnog mladog čovjeka koji nastoji da se zaposli. :run:
brij postova odredjuje jesam li sa poslom preko stele ili nisam pa stvarno da umres od smijeha
i takav sutra je nekome konkrencija haha
nema muke mladog covjeka koji se nijespremio i prijavio nikakve
samo piskaraju po forumu o stelama i mukama dok ne dodju na testiranje
i koja birokratija? kakve veze ima birokratija sa prijavom na ovakve oglase?ovdje nema ni sekunde birokratije, za jedan dan da krenes u 8h ujutro iz kuce do kraja radnog vremena mozes ave papire zavrsiti i imati spremne da ih posaljes kao prijavu nanoglas,30 dana otvoren i opet nisu u stanju da posalju jedan papir
iz posta u post pises totalne gluposti
ja sam tri puta bila na ovakvim konkursima koji oduzimaju vrijeme i zivot kad se na njih ptijavi neko ko pise po forumu da moze uraditi 50 aklekova a dodje ko krepana macka komisija mu navlaci
prica o nekakvim mukama jadnog mladog covjeka kojem je lakse potroaiti pola sata pitajuci pitanja koja ima u pravilnicima za teatiranje nego odvojiti pola ssta pa ga procitati a dostupan je
ili dodju odroni pitaju kako ce im biti javljeno
a nisu pogledali ni strañicu web agencije
i to au jadi mladog covjeka i muka epskih razmjera?birokratija?
lakrdija
moke_017

#321 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 20/05/2018 09:21, edited 3 times in total.
moke_017

#322 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

.
Bambino Blu

#323 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Bambino Blu »

A cekaj moze li se konkurisati u sipu - fup ako imas samo zavrsenu srednju skolu ?
illbill

#324 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Moze
vješalica

#325 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

haj procitaj pravilnik
Post Reply