Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBIH"

Post Reply
madner

#301 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by madner »

Ma previse je to katolika, jos Dalmatinci.

Ne bi covjek vise mogao opstati na skijanju od istih.
no_mani=no_fjučr

#302 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by no_mani=no_fjučr »

madner wrote:Ma previse je to katolika, jos Dalmatinci.

Ne bi covjek vise mogao opstati na skijanju od istih.
Onda imas priliku paraglajdirati umjesto skijati, kuis? Meni se iskreno hebe i za Dalmaciju, gambit, samo daj! Svaki sukob je dobar u predvecerje treceg rata, al' ipak granica na Drini i Zemun je najprivlacnije, to je bila drzava, zivio nacional socijalism!

Last edited by no_mani=no_fjučr on 30/10/2014 10:41, edited 1 time in total.
reis1

#303 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

SaraFina wrote:Svi Hafisovi upisi su slični .. Ali nisu bezazleni kako ih prestavlja kroz neku uvrnutu poluironiju, a Hrvate stavlja na neki pijedestal nadmoći nad bosanskohercegovačkim plemenima poput Srba ili Bosanaca i Bošnjaka.

Uglavnom poručuje da se mi trebamo drzati poluretardiranih referenci jer ne zasluzujemo bolje.

Bilo kakvo sjedinjavanje neke bosanske nacije u budućnosti za njega je nepojmljivo. Mi smo afrička plemena a Hrvati srednjeevropska gospoda.

Ono što ga najviše uništava u njegovom akademskom forumskom opusu ( doktor znanosti ) je taj jeftin pijačarski volabular.Koji on najozbiljnije koristi kao argument.

Pa me naprosto stid kad nam lafo on " spusti"

Uglavnom još jednom se pitam gdje je nestala čuvena HR uljudba i odgoj? A tek katolicka skrušenost i velikodušnost? :D

Evo nekoliko Hafisovih argumenata sa predhodnih stranica o poznavanju Hercegovine je ovaj prvi :
Ahaaaa. Ja sam u toj disciplini nepogrješiv. Mislim da u Hercegovini ne postoji prezime, za koje ne znam od kojih je kuća, iz kojih pojata, s kojeg gumna, drage ili vale. A pogotovo i gdje se i u kakvom groblju kopaju.
A otkud to znam, to je već za intimniji krug.
Ko glasa za Martina Raguza?
Hafis wrote:
Rezultati trećeetnitetaši vs pro-patriJotski blok ne govore ništa, budući da je jedan broj mostarskih Hrvata glasovao za SDP a i za DF, isključivo zbog toga da poguraju svoje sestrićne i bratance koji su bili na izbornim listama, a ne zato što im se dopadaju tipovi ''proBiH'' patriJota poput tebe i sličnih.

Ma narafski, hafis-aga je umislio da je rvacka kultura, i nastupa iz tih pozicija, pa zato ga i pogadja kad mu kazes skutorluk, jer to vraca u realu. Primjerice, on kritizira Aliju, Hanku, bosnjastvo, i sl.... pokusavajuci ih degradirati, svuci u svoju ravan, skutorluka, jer svojih Alija, Hanka, bosnjastava nema. Vakuum. Ne zato sto ne bi moglo biti, vec zato sto su se oni iz totalno sumanitih razloga i htijenja biti neko drugi, potpuno odrekli onog visestoljetnog svoga. I sada nemaju nic svoje, i pokusavaju to stanje projicirati i na one druge. Nista to ne postoji...

Zato Stari most ("kojeg je izgradio Turcin"), ne moze biti Hafizov, pa samim tim niti Mostar ne moze biti njegov (jer je to kulturoloski "ne-rvacki grad"). U to ime, ev jedna Alijina i Hankina mostarska, kad ovih hafizovih mostarskih neima: :oops:

tresuselivade

#304 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by tresuselivade »

problem sa mostarom je SDA prirode tačno se vidi kako naselja u kojima živi većinsko muslimansko stanovništvo izgledaju a istina je sljedeća, smeća i smrada na sve strane, javno se dila heroin po starom gradu, UNESCO zona stari most i ispod mosta os smeća se ne može ostat, lokalne kabadahije pod skutima SDA se kurče ko da je sve njihovo, kultura i čistoća nisu jača strana, konobar na muslimanskoj strani ima smjenu od 15 maraka dok na hrvatskoj strani nije ispod 40 maraka, pola istočne strane još izgleda ko hirošima, dok zapadna izgleda ko las vegas, kadeti/pioniri veleža i zrinjskog ona djeca koja ništa nisu kriva igraju utakmice pod povicima roditelja ubi baliju ili ustašu u zavisnosti gdje igraju, policijskog komesara biraju narko dileri, policija u službi mafije, vehabije uzele skoro sve džamije, heroin se može kupiti u sred suda na porti bez problema, podveležka SDA sela već punih 5 godina traje epidemija šuge.
reis1

#305 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Onog trenutka kad su Hrvati srusili Stari most i staru jezgru grada Mostara, to je prestao biti njihov grad.

Oni su sada u Mostaru samo podstanari, repa bez korijena.
reis1

#306 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote:Onog trenutka kad su Hrvati srusili Stari most i staru jezgru grada Mostara, to je prestao biti njihov grad.

Oni su sada u Mostaru samo podstanari, repa bez korijena.
Ne, Hrvati su u Mostaru stanari, zločinci imaju ime i prezime, ideologije imaju ime i prezime, ako se želi sačuvati BiH i ako se želi postići cilj da se BiH pretvori u građansku državu i da se vrati ustav iz 92. treba se kaniti ovakvih maloumnih nacionalističkih generalizacija, istom politikom su išli izmetbegović i ostali i dobili smo ovakvu državu.
Naravno da nisu stanari, vec samo podstanari, jer ih za Mostar nista ne veze - a sto se pokazuje u odnosu spram rusenja Starog.

Da bi mogli biti stanari, morali bi npr. navijati za repku Bosne i Hercegovine (dakle i Hercegovine), a sto znamo da 90% kod njih nije slucaj. A povijesno, morali bi imati i neki kulturoloski aspekt koji ih veze za Mostar, a znamo da ga nema.
SaraFina

#307 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Da bi mogli biti stanari, morali bi npr. navijati za repku Bosne i Hercegovine (dakle i Hercegovine), a sto znamo da 90% kod njih nije slucaj. A povijesno, morali bi imati i neki kulturoloski aspekt koji ih veze za Mostar, a znamo da ga nema.
Svakoga rodna gruda veže na svoj način, ako ti je jedini argument navijanje za reprezentaciju BiH to je smiješno. Bošnjaci u Bihaću i Velikoj Kladuši navijaju za Hrvatsku i šta sad? Ostali Bošnjaci ne navijaju previše, ako Hrvati iz Hercegovine ne navijaju za BiH, ne mora značit da Posavci i Hrvati iz Srednje Bosne ne navijaju.
Bošnjaci i Bosanci se trebaju okrenuti tome da BiH učine privlačnom za ostale narode, a ne da se okrenu maloumnoj nacionalističkoj politici isključivosti jer nas je takva politika i dovela tu gdje jesmo.

Ovo je laz na koju se mora reagirati.

Čuj tkz Turska Hrvatska navija za repku HR?
Pa pogidoše tri momka iz tog kraja jer su na tekmu za prošle kvalifikacije prešli hiljade kilometara.

Dzenazi prisustvovao i Spaha lično ..

Koje kroatiziranje Bošnjaka /Bosanaca!

http://bh-info.com/sa-utakmice-zivota-u ... rajisnika/

Rahmet im duši ..

I ne iznosi lazi i poluistine.
Last edited by SaraFina on 30/10/2014 11:33, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#308 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by hizo ramidovic »

Phantom1 wrote:
Svakoga rodna gruda veže na svoj način, ako ti je jedini argument navijanje za reprezentaciju BiH to je smiješno. Bošnjaci u Bihaću i Velikoj Kladuši navijaju za Hrvatsku i šta sad? Ostali Bošnjaci ne navijaju previše, ako Hrvati iz Hercegovine ne navijaju za BiH, ne mora značit da Posavci i Hrvati iz Srednje Bosne ne navijaju.
Bošnjaci i Bosanci se trebaju okrenuti tome da BiH učine privlačnom za ostale narode, a ne da se okrenu maloumnoj nacionalističkoj politici isključivosti jer nas je takva politika i dovela tu gdje jesmo.
ajde?
i sve si ovo sam napisao, iz svoje glave? niko ti nije pomogao? ako jesi, aferim ti, brate, mozak si...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#309 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Pa pogidoše tri momka iz tog kraja jer su na tekmu za prošle kvalifikacije prešli hiljade kilometara.

Smrt tih mladica je grozan i povrsan argument. Svako ima svoje preferencije. Pola mog ulaza navija za Njemacku, a ni na razglednici je nisu vidjeli. Otkud ti znas da niko iz Krajine ne navija za Hrvatsku?

Mislis da je nemoguce navijati i za BiH i za Hrvatsku? Ja prvi navijam za sve jugoslovenske zemlje kad igraju!

Kad navijanje za susjedne reprezentacije postane normalna stvar, a ne politicka provokacija, to je znak da smo napredovali
SaraFina

#310 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Phantom1 wrote:
SaraFina wrote: Ovo je laz na koju se mora reagirati.

Nisam rekao da ne navijaju za BiH, nego da navijaju za jednu i drugu, vidiš kako je bit zaslijepljen nacionalizmom, ne možeš ni racionalno zaključivati. Dakle, navijaju za Hrvatsku, a vidio sam bome i dernek prije par godina u Sarajevu kad je Hrvatska izgubila od Turske. Sve nam to govori da se radi o istom tipu nacionalizma kod nacionalista.

Samo je jedna BiH repka. Ja mogu simpatizirati susjede. Ako ne igraju protiv BiH.

Nije to nikakva zaslijepljenosti niti nacionalizam.

Nacionalizam je kad Šimunic uzvikuje " Za Dom spremni " a tribine odjekuju.

Zato je kaznjen. Da ti demonstriram!
reis1

#311 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Da bi mogli biti stanari, morali bi npr. navijati za repku Bosne i Hercegovine (dakle i Hercegovine), a sto znamo da 90% kod njih nije slucaj. A povijesno, morali bi imati i neki kulturoloski aspekt koji ih veze za Mostar, a znamo da ga nema.
Nije to argument, vec zoran primjer podstanarstva.

Ako ne navijas za svoju kucu u kojoj stanujes, a sto je Stari most, Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina... vec navijas za neku tudju kucu u kojoj ti je srce, ocigledno da si protiv svoje volje tu gdje obitavas - podstanar.

Slazem se, Bosnjaci i Bosanci se trebaju okrenuti tome da BiH ucine privlacnom za ostale narode: Turke, Arape, Engleze, Kineze, Italijane, Amerikance... Oni koji su dokazali svoje podstanarstvo u BiH, sklonoscu ka rusilastvu, i barabarizmu - zasigurno nisu oni koje B&B bi trebali privlaciti u BiH!!! :oops:
SaraFina

#312 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Smrt tih mladica je grozan i povrsan argument. Svako ima svoje preferencije. Pola mog ulaza navija za Njemacku, a ni na razglednici je nisu vidjeli. Otkud ti znas da niko iz Krajine ne navija za Hrvatsku?

Mislis da je nemoguce navijati i za BiH i za Hrvatsku? Ja prvi navijam za sve jugoslovenske zemlje kad igraju!

Kad navijanje za susjedne reprezentacije postane normalna stvar, a ne politicka provokacija, to je znak da smo napredovali

Ja navijam za BiH. Hrvate simpatiziram jer su porijeklom iz BiH.

U tekmi izmedju HR i BiH navijala bi za BiH.

Tako isto pratim bundesligu ali ako Zeljo se ikad plasira negdje, i igra protiv Borusije ja cu navijat za mog Zelju.

To je jedino ispravno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#313 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by _BataZiv_0809 »

Phantom1 wrote:
SaraFina wrote:
Samo je jedna BiH repka. Ja mogu simpatizirati susjede. Ako ne igraju protiv BiH.

Ja sam rekao da krajišnici navijaju za Hrvatsku, a ti si skočila da lažem i da ih kroatiziram. Toliko o tome.
Takav strah je karakteristican za male i neafrimisane narode. Cim se pojavi kritika bastiona nacionalisticke euforije, odmah si smrtna prijetnja.

Sarafina je pametno celjade, ali stvari postmatra iz vana :thumbup:
ultima_palabra

#314 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by ultima_palabra »

Phantom1 wrote:
SaraFina wrote:

Ja sam rekao da krajišnici navijaju za Hrvatsku, a ti si skočila da lažem i da ih kroatiziram. Toliko o tome.
To jednostavno nije istina... znam trocifren broj Krajišnika i nijedan ne navija za Hrvatsku. Doduše, ne znam kakva je situacija sa ovim Babinim.
SaraFina

#315 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Mozeš ti simpatisati ako HR igra protiv Francuske Hrvate. Jer su ti kulturno i u svakom drugom pogledu blizi.

Ali na tekmi HR-BiH ja nemam dileme .. Niti podijeljenosti.
joint union

#316 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nije to argument, vec zoran primjer podstanarstva.

Ako ne navijas za svoju kucu u kojoj stanujes, a sto je Stari most, Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina... vec navijas za neku tudju kucu u kojoj ti je srce, ocigledno da si protiv svoje volje tu gdje obitavas - podstanar. :
To nema nikakve veze sa pokvarenošću nego sa nacionalističkom politikom, misliš da Bošnjaci iz Sandžaka navijaju za Srbiju? Zbog čega velik broj Bošnjaka navija za Tursku umjesto za susjednu Hrvatsku? Nacionalizam u BiH je potpuno istog tipa, samo različitih naziva.
Nidje veze. Evo ti plastican primjer:
Utakmica Hrvatska - BiH, Za koga navija Zapadni Mostar?
Utakmica Turska - BiH, Za koga navija Sarajevo?
SaraFina

#317 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Turska - HR ja navijam za Hrvate.

HR -BiH za BiH

Barca-Zeljo za Zelju :D

Borussia -Zeljo za Zelju :D
joint union

#318 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

SaraFina wrote:Turska - HR ja navijam za Hrvate.

HR -BiH za BiH

Hr - BiH za Zelju :D

Zezam se, ako bi npr od utakmice, bubam Hr-Tur zavisio odlazak BiH na neko prvenstvo, navijao bih za rezultat koji nas vodi, nebitno je li to pobjeda jednih ili drugih ili nerjeseno.
Last edited by joint union on 30/10/2014 11:51, edited 1 time in total.
Novak20

#319 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Novak20 »

ultima_palabra wrote: To jednostavno nije istina... znam trocifren broj Krajišnika i nijedan ne navija za Hrvatsku. Doduše, ne znam kakva je situacija sa ovim Babinim.
Navijali za BiH il' ne navijali, više od pola Krajine ima putovnice R Hr.
SaraFina

#320 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
ultima_palabra wrote: To jednostavno nije istina... znam trocifren broj Krajišnika i nijedan ne navija za Hrvatsku. Doduše, ne znam kakva je situacija sa ovim Babinim.

Pa šta? Ekonomski opravdano.

To imati pasos drugih drzava je znak patriotizma i nacionalizma.

Grohotom se smijem!
Last edited by SaraFina on 30/10/2014 11:55, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#321 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by ultima_palabra »

Novak20 wrote:
I to je mit... kad bi sabrali pasoše Slovenije, Austrije i Njemačke bilo bi ih više od hrvatskih.
reis1

#322 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Phantom1 wrote:
reis1 wrote: Nije to argument, vec zoran primjer podstanarstva.

Ako ne navijas za svoju kucu u kojoj stanujes, a sto je Stari most, Mostar, Hercegovina, Bosna i Hercegovina... vec navijas za neku tudju kucu u kojoj ti je srce, ocigledno da si protiv svoje volje tu gdje obitavas - podstanar. :
To nema nikakve veze sa pokvarenošću nego sa nacionalističkom politikom, misliš da Bošnjaci iz Sandžaka navijaju za Srbiju? Zbog čega velik broj Bošnjaka navija za Tursku umjesto za susjednu Hrvatsku? Nacionalizam u BiH je potpuno istog tipa, samo različitih naziva.
Bosnjaci iz Sandzaka, normalno da navijaju za Bosnu, kad je Sandzak 700 ljeta bosnjacki. A dalje, nisu Srbijanci utemeljili Novi Pazar, vec Bosnjaci.

Tako da tvoj ekvivalent nije adekvatan. Ekvivalentno bi bilo kad bi rekao zasto Bosnjaci na Kosovu navijaju za Bosnu. No, ni to ne bi bilo krajnje ekvivalentno, zato sto Bosnjaci na Kosovu ni ne tvrde da nisu podstanari.

Nacionalizam je kada tamo gdje si podstanar, pocnes tvrditi da si stanar. Tako da, u Mostaru, Bosnjaci sasvim autohtono mogu tvrditi da je to bosnjacki grad, jer je to tvrdnja koja stoji vec 500 godina. To ti brale nije nacionalizam. Nacionalizam je kada ono sto je tudje, za Hrvate je to Mostar, tvrdis kao svoje.
SaraFina

#323 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

joint union wrote:
SaraFina wrote:Turska - HR ja navijam za Hrvate.

HR -BiH za BiH

Hr - BiH za Zelju :D

Zezam se, ako bi npr od utakmice, bubam Hr-Tur zavisio odlazak BiH na neko prvenstvo, navijao bih za rezultat koji nas vodi, nebitno je li to pobjeda jednih ili drugih ili nerjeseno.

Logično ..

Ali da bi slavila sa turskim zastavama poraz Hrvata u bilo kom slučaju ne bi.
Novak20

#324 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:

Pa šta? Ekonomski opravdano.

To imati padoše drugih drzava je znak patriotizma i nacionalizma.

Grohotom se smijem!
I ja se gorohotom smijem.
joint union

#325 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

SaraFina wrote:

Logično ..

Ali da bi slavila sa turskim zastavama poraz Hrvata u bilo kom slučaju ne bi.
Jedino ako si Turcin/Turkinja.
Ja jedino mogu slaviti pobedu BiH i Zelje, ostalo mogu gledati i simpatisati prema potrebi ili trenutnom raspolozenju (imam li nekog mezimca igraca u nekom timu npr.). No ovdje sam reagovao na tvrdnju da su nacionalizmi isti, sto ni u kom slucaju nije tacno.
Post Reply