Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#301 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Domaci izdajnik »

Čuj pitu....da im nije u kesicama dozirano većina ne bi znala Cedevitu smutiti :-)
razonoda

#302 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#303 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

@Lajavkrelac

Dozer prijatelju, čim dođem kakvim poslom u SA javljam ti se na pp i imaš čast od mene biraj koji lokal :) Zbog ovoga SVEGA što si naveo ovdje ja samo se nasmijem kad me pitaju šta čekaš što se ne ženiš, vrijeme ti je odavno da praviš djecu... :roll: Ljudi nisu svjesni u kakvim uslovima živimo, ili neće da budu. Ja uvijek govorim oženiti se budalom i napraviti dijete je čas posla, šta ćeš kasnije kad ono poraste a ti jedva možeš da mu kifle kupiš....e tek onda nastaju problemi....
Ne znam sta bih ti rekao na ovo osim davse bas i ne slazem u potpunosti....
S jedne strane si potpuno u pravu, ali s druge, a to je ona koju ne znas jer je i ne mozes znati, grijesis.
Imas ispravno razmisljanje po pitanju materijalne strane, medjutim to ti je bukvalno 50/50 tacno. Recimo, ja kad sam se zenio prije skoro 20 god., nisam imao nista svoje. A ni ona. Ono sto su starci imali, ja na to nikad nisam racunao, iako se oni s tim nisu slagali i uvijek su govorili da je njihovo i moje, tj. nase. Ja sam to odbio u startu i hladno otisao u podstanare jer jednostavno nisam htio biti u zajednici ni s kim, ni s njenima ni s mojima. Tad sam bio konobar, a ona bez posla. Odmah u startu je pala i trudnoca.
A kad se to desi, kad postanes svjestan da vise ti nisi sam sebi najbitniji, tad pocinje i promjena ostatka svijesti po pitanju nadolazecih obaveza. Ovo je, naravno, pod uslovom da u glavi imas bar 3 ciste.

Automatski sam se prebacio na trazenje stalnijeg posla i primanja, s normalnim radnim vremenom, poceo uciti engleski pomalo, onako usput, gledajuci filmove, hvatajuci rijeci i prevodeci ih uz rijecnik.
Nakon 2-3 mjeseca sam nasao posao, plata bila okruglo milja. I bila je manja od onoga sto sam zaradjivao kao konobar, da budemo nacisto. I njoj smo uporedo trazili posao, i nasli smo joj neku kancelarijsku varijantu za 350 keka. Prvo sta sam tad uradio jeste da sam digao kredit i uplatio novi auto, mali, ali - nov. Logika mi je bila da ne zelim dolazece dijete voziti u macku u vreci i strahovati od otpadanja tocka ili ostajanja na nekoj cesti negdje u neka doba, cega sam se do tad vec poprilicno bio nagledao s kojekakvim polovnjacima. I nije ovo bila nikakva moja furka, da sam ja faca u novom autu i sl. To su za mene inace gluposti.
Malo prije nego se dijete rodilo, a posto smo bili podstanari u privatnoj kuci, nasao sam stan u zgradi na Grbavici jer je bilo lakse za ugrijati. Onda je isla manje-vise standardna prica - mali se rodio, svi su non-stop tu, svi hoce da pomognu, bla,bla. OK. Proci ce i to :D

Malo zatim mi je ispala varijanta za drugi posoa i malo vecu platu, sto sam prihvatio, naravno. U onih 1.350 smo se uklapali, i bilo je taman za normalan mjesec zivota, s tim da je pola islo na ratu za auto, stan i rezije. I nije bilo nikakvih preseravanja. E, taj novi posao je nabacio dodatnih par stoja, i onda smo sjeli i bacili racunicu. Kredit za auto je upravo zavrsavao, pa su to postajala slobodna sredstva. Za stan isle 2 joje, pa plus 300 od auta, i plus 3-4 joje povecanja plate = taman za ratu kredita za stan. Logika: zasto placati podstanare, a neki visak od zaista potrebnoga lupati na gluposti, kad mogu kupiti nas vlastiti stan za to. I tako je i bilo. Jos jedna mala rekalkulacija, malo uletili moji, malo njeni, i uzeo se stan.
Tu negdje dodje jos jedno dijete, pa jos jedno, pa taj stan postade premalen i morali smo praviti novu varijantu. Hocemo li pregradjivati, zajebavati se ili kupiti jos jednu sobu....ispalo je isplativije kupiti jos jednu sobu, nego renovirati postojeci stan, pa smo tako i uradili. Prodali taj stan, digli jos malo kredita i kupili veci.
Logicno, i njena i moja plata su vremenom pomalo rasle, tako da su se konstantno radile planske rekalkulacije, a svaka markica je igrala ulogu.

Danas su djeca vec velika, stambeno smo obezbijedjeni i krediti otplaceni, auto se promijeni svakih 5 godina i svaki put se uzme novo, i nista nam ne fali. Osim poprilicno idiotskog okruzenja....

Ovo nemoj shvatiti kao pametovanje, ni ti ni drugi, jer mi to nije namjera. Poenta je da se - moze. A za to zaista ne treba puno u materijalnom smislu, samo treba malo zdrave pameti i logike, i strpljenja.
refik_b

#304 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
:sax:
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:21, edited 3 times in total.
Domaci izdajnik

#305 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Ne uzimam kao pametovanje Dozeru ali ću ti reći samo ovo: ti i tvoj supruga ste djeca onoga sistema i vaspitanja što je velika sreća, zato i imaš ovakve postove i razmišljanja. Stariji si od mene i mogu ti reći da moja i generacija poslije moje je totalno sjebana, ove sad rođene poslije 1991 su, ružno rečeno, totalni debili u velikoj većini slučajeva. Ja sam po završetku škole dobio posao, i prešao na jači sa platom od skoro 1200 KM, sad šta god da radiš i trudiš se nema iznad 600 KM ako imaš sreće pa nađeš posao, jer je zadnjih 10 godina totalni kolaps i sunovrat sistema. Ja sam 2002 godine sa 100 KM izlazio iz marketa sa punim kolicima do vrha hrane, sad ne mogu ni dvije šuplje kese iznijeti :( U zadnjih par godina bruka ljudi sa kojima sam dobar je ostalo bez posla i prihoda, ne zna kako će prehraniti porodicu, e to je vidiš zlo! Jednostavno, dolazi đavo po svoje....
Dozer

#306 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Da, jesmo mi djeca onog sistema, ali vjeruj mi da ja poznajem i neke iz tvoje generacije koji su skontali sta i kako, tj. uvidjeli su da je mentalni sklop onog sistema neuporedivo bolji i napredniji od ovog danasnjeg, i da kao takav omogucava puno laksi i bolji zivot.
Nije stvar u sistemu kao takvom. Sistem, pa ma kako se on zvao, ne pada s neba, nego je stvar ljudskog odabira.

Nije bog ili neki marsovac napravio bilo koji sistem, nego smo ga napravili mi sami, ljudi. A to smo uradili preko politike i politicara, sto su opet nase ljudske sistemske izmisljotine i proizvodi.

Nagradno pitanje je - ko je ili sta je, ili konbinovano, krivac za stanje sistema?
Kad se ispostavi odgovor, onda ide drugo pitanje - gdje je 500.000 nezaposlenih da im jebe majku kroz majku i da ih rastjera iz drzave za sva vremena?
Necemo dodavati na sve i studente i penzionere.
Eto, gdje su svi ti tvoji koje spominjes? Koliko ih je bilo na protestima? Koliko ih je uzelo kamen i razbilo glavu onome ko je odgovoran za funkcionisanje sistema bar u njegovoj mikro zajednici?

Vjeruj mi, nije problem u sistemu, nego u svijesti ljudi. Jer, da nije tako, ne bih ja koji imam sve u zivotu bio na svim protestima, a oni koji nemaju nista sjede po kucama, kafanama i boli ih qrac.

I onda sam ja taj koji imam neku moralnu obavezu prema nekome? Tesko...
Uvijek sam spreman pomoci svakome, ako nicim drugim onda bar savjetom iz licnog iskustva, ali... to pije vode samo kod onoga ko zeli da cuje sta mu se govori i ko je u stanju shvatiti sta mu se govori, zar ne?
Kraj price

#307 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Dozer wrote: Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl.... :roll:
Ti kao da zivis u monte karlu,nema svako para da kupuje po radnjama gdje su cijene visoke.Vecina ih danas jedva sklapa kraj sa krajem a covjeka ocjenjivat po tome kakav je ako nosi sta sa pijace,mislim da je i vise nego neozbiljno.Uci djete da i takav ne treba bit,najlakse sebe u nebo dizat a druge kudit...
Dozer

#308 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Nista nista shvatio, pa necu dalje ni komentarisati....
Domaci izdajnik

#309 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

E vidiš to se i ja pitam za proteste :? Izgleda da je većini stvarno dobro i da ne lažu političari da se dobro živi :roll: Stalno se glasa za istu marvu a ovi ih em jebu em im uši zavrću.... :oops: Zatrovana država nepotizmom i rođačko-plemenskim sistemom zapošljavanja u institucijama i ekonomiji uopšte. Jbg bar ovdje u BL koliko neki govore kulturnije nego u SA, jes al u k**cu! Sve je to lažni privid stanja. Pa ovdje ne možeš ni kiosk da otvoriš ako nisi nečiji ili ako te neko ne drži u talu, ko je god pokušao propao je. Najveći reketaši i siledžije su gradske vlasti, da se svi lopovi i siledžije grada uhvate u kolo za ove u opštini su hor bečkih dječaka :-) Primjer jednog lokala u gradu: kafić je popularno mjesto nalazi se u stambenoj zgradi, i kako su napravili ovu komunalnu policiju (obične režimske haračlije) ko god je uzeo lokal pod zakup malo-malo pa crvena traka i zapečaćeno zbog buke, zbog parkinga, zbog radnog vremena itd, i niko ne izdrži duže od dva mjeseca ode na glavu :oops: Kad je došao ovaj sadašnji đikan koji ga drži, čitav dan gori sveta zemlje od muzike i feštanja, što unutra što u bašti kad je lijepo vrijeme. Parkirani automobili po trotoaru i ulici oko lokala i - niko ništa :shock: :? Ne smije komunalna ni proći tuda, a kamo li sklanjati vozila i slikati nepropisno parkirane...ima frajko dobra leđa i familiju i može kako hoće. Jebo ja tu državu i narod i zakone!
Kraj price

#310 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Dozer wrote:Nista nista shvatio, pa necu dalje ni komentarisati....
Shvatio sam ja odlicno ;-) cak si dva puta ponovio stikle sa pijace,minjak do guzova opet sa pijace....
Jos naglasavas a sad kao ja nisam shvatio...
Domaci izdajnik

#311 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

I nisi shvatio. Govori o lažnom sjaju i prividnom kofol glamuru koje servira Grand, Pink i ostala seljana od 90tih. Klinke se sređuju sa kineskom bofl robom da izgledaju ko kurAve po Čemerici, sve na njoj košta 50 KM sa šminkom i cipelama. Imaš ovdje kod mene jedan ženski butik sa tim glupostima u kom su haljinice i te tako krpice po 10-15 KM, a majice budu po 5 KM. Ubiše ljudi poslom stalno gužva! Malo koje od tih što ih je Dozer naveo ima Prada ili Manolo cipele i Donna Karan haljinu...Al neka sijevaju bataci i dopičnjaci u stilu ala Paris Hilton...
Kraj price

#312 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Lajavikrelac wrote:I nisi shvatio. Govori o lažnom sjaju i prividnom kofol glamuru koje servira Grand, Pink i ostala seljana od 90tih. Klinke se sređuju sa kineskom bofl robom da izgledaju ko kurAve po Čemerici, sve na njoj košta 50 KM sa šminkom i cipelama. Imaš ovdje kod mene jedan ženski butik sa tim glupostima u kom su haljinice i te tako krpice po 10-15 KM, a majice budu po 5 KM. Ubiše ljudi poslom stalno gužva! Malo koje od tih što ih je Dozer naveo ima Prada ili Manolo cipele i Donna Karan haljinu...Al neka sijevaju bataci i dopičnjaci u stilu ala Paris Hilton...
Ja sam odlicno shvatio a i ti ponavljas isto kao sto je on rekao,klinke se sređuju sa kineskom bofl robom,pa onda ko je blesav ovde?
Last edited by Kraj price on 08/11/2014 17:38, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#313 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Nije poenta ćim se sređuju, nego zašto se sređuju....to ti je čovjek lijepo opisao. Da bi se prašila sa lokalnom facom ili tatinim sinom, za mjesto u separeu i da naprafi selfi i to okači na FB....
Kraj price

#314 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Lajavikrelac wrote:Nije poenta ćim se sređuju, nego zašto se sređuju....to ti je čovjek lijepo opisao.
A sto vas briga zasto se sređuju,sređuju se sebi i tom nekom kome trebaju...
Sta ste vi neki modni ziri?
Domaci izdajnik

#315 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Ne, nego kako bi reagovao da se tvoje dijete od 16-17 jebe sa likom za piće, vozanje makinom i izlazak?
Kraj price

#316 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Jeste vi pratili te cure i gledali kako to rade za pice?Ili samo pricate na osnovu njihove bofl robe sa pijace?Jel koja od tih vama dala za pice?
Domaci izdajnik

#317 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

I poznajem ih nekoliko, a bio sam u situaciji da ljetos u beach baru naknadno "konzumiram" zahvalnost za dobar provod....ali nisu imale 17 nego 25 godina, nisam pedofil :oops:
Kraj price

#318 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Pa normalno da ih poznajes poznajem i ja ali nisu sve iste.Ako su mozda obucene komotnije ne znaci da daju za pice....
Ima ih koliko hoces svugdje, da svasta rade, za pare,ali tako je u citavom svijetu ne samo kod nas...
razonoda

#319 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Nije poenta ćim se sređuju, nego zašto se sređuju....to ti je čovjek lijepo opisao. Da bi se prašila sa lokalnom facom ili tatinim sinom, za mjesto u separeu i da naprafi selfi i to okači na FB....
Pa , to je balkan, takav je mentalitet. Mladi se vole obuci. To je normalno. Nije uvijek prostitucija u pitanju. Ako pogledas slike iz tih klubova, ima dosta pristojnih djevojaka , mada muskih manje. Tacno je da se muski plase dotjeranih djevojaka, misle da je laka ili skupa je za odrzavanje.
E sad na zapadu kad je muski dotjeran ko iz casopisa sto bi rekli , onda zenske kazu jah garant je gej. :-)
refik_b

#320 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:22, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#321 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by KatarinaKosaca »

Kakve primirivne generalizacije! A gdje kao pristojna djevojka izlazi? U jahacki klub? Sa prijateljicom kuci gleda u solju? :-) :-) :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#322 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

Lajavikrelac wrote:I poznajem ih nekoliko, a bio sam u situaciji da ljetos u beach baru naknadno "konzumiram" zahvalnost za dobar provod....ali nisu imale 17 nego 25 godina, nisam pedofil :oops:
Mojne sad, odao si se mišu.
:lol:
refik_b

#323 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 09/11/2014 07:23, edited 1 time in total.
JThomas

#324 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by JThomas »

a šta, ovi što dobro uče i rade korisne stvari u životu ne izlaze u kafane i ne vole guzove i sifone? :D
Bodkin

#325 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Bodkin »

refik_b wrote:
Pa , to je balkan, takav je mentalitet. Mladi se vole obuci. To je normalno. Nije uvijek prostitucija u pitanju. Ako pogledas slike iz tih klubova, ima dosta pristojnih djevojaka , mada muskih manje. Tacno je da se muski plase dotjeranih djevojaka, misle da je laka ili skupa je za odrzavanje.
E sad na zapadu kad je muski dotjeran ko iz casopisa sto bi rekli , onda zenske kazu jah garant je gej.
Jest - ti vidjela djevojku na slici pa zaključila da je divna osoba :-) :-) :-)

Hajd evo recimo da većina djevojaka po našim klubovima i barovima nisu jeftine kurave koje se prodaju za dopunu i piće. Slažem se. Većinom nisu tako jeftine.
Ostaje činjenica da se lijepo osjećaju u kriminogenom okruženju sarajevskih barova i kafića, što je već znak za uzbunu, jer se tamo okuplja većinom ološ.
Nadalje neke imaju samo veću cijenu, pa se prodaju za večeru, vožnju lijepim autom, možda čak za vezu da dobiju posao i tome sl.

Nema pristojnih djevojaka koje redovito izlaze u sarajevske kafane, kafiće, barove i klubove. To su kurave i ološ ljudskog roda. Otpad kao i muškarci kojima teže.

Neka bogu zahvale na nakaradnoj demokratiji, jer bi davno završili na radnim akcijama izgradnje lijepe domovine krampom i lopatom, na šivaćim mašinama u kaznionicama, i dobivale redovitu porciju krvavih batina za najmanji prijestup. Za našu bagru je samo Sibir i rudnici Vorkute. :thumbup:
ti nisi dobar u glavu ili si odrastao u 15 kvadrata i nikad izasao nisi.rijetko vidjena zadrtost
Post Reply