Havatar wrote:Toliko "Srbijanac" i "Vojvodjanin" nemaju pojma da su išli kao dobrovoljci da ratuju u Hrvatsku i u Bosnu a i na Kosovo. Plus što su glasali za koga su glasali jednoglasno u vrijeme ratova.

Havatar wrote:Toliko "Srbijanac" i "Vojvodjanin" nemaju pojma da su išli kao dobrovoljci da ratuju u Hrvatsku i u Bosnu a i na Kosovo. Plus što su glasali za koga su glasali jednoglasno u vrijeme ratova.

Ajd bosna i hrvatska, ali isli da ratuju na kosovo? U svojoj zemlji ratovali. Majku imHavatar wrote:Toliko "Srbijanac" i "Vojvodjanin" nemaju pojma da su išli kao dobrovoljci da ratuju u Hrvatsku i u Bosnu a i na Kosovo. Plus što su glasali za koga su glasali jednoglasno u vrijeme ratova.
Nije bilo upuceno tebi vec drugu Havatarugoodbar wrote:Ne znam kome je ovo upuceno,ali ako je meni,da razjasnim neke stvari-Zokipfc wrote:Internet heroju, predlazem ti da odes u NS za 2-3 sedmice i da se uvjeris u suprotno.Havatar wrote: Ne bih rekao da je ovo istina, historija govori da je bilo skroz suprotno.
1.Ne mislim da sam heroj,cak ni internet heroj.
2.Stojim iza toga sto sam rekao,da ove stvari ne rade Vojvodjani,vec dodjosi(kako Lale za njih kazu).U NS sam,prije rata bio masu puta,poslije rata par puta,dovoljno da osjetim razliku izmedju Vojvodjana i dodjosa iz Krajine,Bosne,Kosova.Vidi se to po ponasanju,po izgovoru.Ima Balasevic jednu finu pjesmicu,jos od prije rata,u kojoj proziva dodjose i kaze"...j...te voz koji te don'o".I Firci,bivsi bubnjar EKV,je jednom rekao da Bosanci(misleci na one iz Bosne koji nikako ne vole da ih se zove "Bosancima"),dakle,da "Bosanci usmrdise Novi Sad".
Ta demoliranja albanskih i goranskih radnji rade dodjosi,za njih nema razlike,kad su u pitanju muslimani.Vojvodjanin,kao i Srbijanac,nema toliko predrasuda,zabolje njih za medjuetnicke odnose u BiH,Hrvatskoj ili Kosovu.Srbijanac iz,na primer,Bele Palanke,ne zna ni da postoje neki muslimani kojima je maternji(nekadasnji)srpsko-hrvatski jezik(ja se uvjerio u to ).
KENJAC wrote:Dakle , imaju stvari koje su podlozne misljenjima i imaju stvari koje su takve gdje necije misljenje ne igra nikakvu ulogu! Na ogromnu zalost mnogih datumi u istoriji su ostali zapisani. Prije svega , tacka u kojoj praistorija postaje istorija je pocetak pisma ! Dakle o nasoj bogatoj istoriji se mogu raspredati razne stvari i dodavati licno misljenje. O datumima se na zalost ne moze bas puno diskutovati jer su ih sami akteri tih dogadjanja zapisali. Dakle poslije Titove smrti nakon nepunu godinu dana pocinju , na Pristinskom univerzitetu, poznata dogadjanja. U Aprilu 1981 pocinju demonstracije poznate kao "Kosovo -Republjika" ! Vise od 500.000 Albanaca prolazi kroz informativne razgovore po clanu 131 KZ SFRJ (verbalni delikt) Desetine hiljada su osudjeni. Stariji se sigurno sjecaju "Ko pali Mahmut Bakali- ko gasi Azem Vlasi" Kao reakcija na te dogadjaje pocinju sikaniranja Albanaca van Kosova! U zimu 1981 razbijeni su prvi izlozi na prodavnicama Albanskih vlasnika. Stariji se sigurno sjecaju da se to desilo za vrijeme kad je Albanska partija izdala proglas da podrzava zahtjeve Albanaca sa Kosova. Od tada pa do danas ne prestaju "incidenti" sa Albanskim prodavnicama po Srbiji.
Dakle prica o tome dali je Zoran Radmilovic zivio u periodu kada su se dogadjala nacionalisticka divljanja po Srbiji je bez osnova. Ovo govorim zbog mladjih ucesnika. Stariji to svakako znaju no da bi umanjili ovaj gest izbjegavaju da kazu. Dakle to je nesto o cemu se ne moze diskutovati.
Diskutovati o tome sto se neko drznuo da se pobuni protiv "Svi su oni isti , izmislise pricu za jednoga da bi opravdali milione" , se moze. Moze se najnormalnije diskutovati o tome da su Srdjan i Zoran (pa taman da su samo dvojica) ispunjavali samo svoju ljudsku duznost , a mi nikad nismo imali potrebu za takvim gestovima jer se kod nas nikad nije desilo da je neko platio glavom samo sto se zovo Milojko ili Radojica.To je dio price u koju mozete s vremena na vrijeme , bez trunke grize savjesti, ubaciti rijec cetnik , ubica, koljac.... To je podlozno subjektivnom misljenju i tu je dopusteno sve.
Dakle , nastavite. Ni prvi ni posljednji sto su me cetnikom nazvali. I dan danas u gradu gdje su rodjeni moji roditelji me zovnu "fundamentalistom" aludirajuci na moju proslost, jer pobogu, za njih ste vi isto ono sto su oni za vas. Sve olos i ubice. Ni jedno ni drugo mi ni u dzep ni iz dzepa.
K'o ono retoričko pitanje?NeenaSa wrote:
Bambi na chemu si josh, osim, kofeinu ?
Ne trebash odgovorit'.![]()
Havatar detto.
Ne treba tebi veci suk od tvojih postovaBambi_na_kofeinu wrote:K'o ono retoričko pitanje?NeenaSa wrote:
Bambi na chemu si josh, osim, kofeinu ?
Ne trebash odgovorit'.![]()
Havatar detto.
Pa jebi ga ja kad bih htjela šuknuti izabrala bih inovativniji način od pasivne agresije na :hamo vidi mu glave: fazon, al' cijenim pokušaj, o'lčan je fazon
Ad hominem reakcija mi je uvijek bila pokazatelj da sam na dobrom putuBodkin wrote:
Ne treba tebi veci suk od tvojih postova
Nema vise ni kulturnih,ni nekulturnih Beogradjana,to je izumrla kategorija.Beograd ' 80-ih je bio metropola(kao i Sarajevo),sada je poseljacen grad,nigdje ne mozes cuti,ni na ulici,ni u kafani,taj beogradski sleng.Cujes samo bosanski i crnogorski.Bio sam u Beogradu,prije rata dosta puta,poslije rata nekoliko puta,nema vise onog Beograda.Nema vise ni onog Sarajeva,mada mislim da je Sarajevo ostavilo "ono malo duse"...da se nadje.A sto se tice Zorana,mislim da je ova njegova"izjava"lazna,neko je to izmislio.Bez obzira,sto je Zoran bio glumcina,nesto mislim,da bi se i on uhvatio u to kolo,koje je opilo Srbiju krajem ' 80-ih,imao je takav stav,harizmu,da bi ipak otisao na tu stranu.SPC i SANU su u to vrijeme odredjivali ponasanje i misljenje,dosta ljudi su bili tu iz zablude,pa kako su vidjeli,pocetkom ' 90-ih,kuda sve to vodi,napustili su projekat,ali su bili tihi,vecina je uvijek tiha.U Vojvodinu nisu tek ' 90-ih dosli dodjosi,oni su tu od poslije W W 2.Komunisti su istjerali vrijedne i kulturne Shvabe,a u njihove kuce doselili nepismene... iz Krajine,Hercegovine,Crne Gore.Osma ofanziva.Kada su dosli u te shvapske kuce,prvo nisu znali za sta sluze 2.jastuka,mislili su da je jedan za ispod nogu.Tako su i spavali,tako spavaju i danas,jedan ispod glave,jedan ispod nogu,drukcije ne mogu ni zaspati.Ali najgore im je bilo sto nema drveca u Vojvodini,kako da vrse nuzdu u prirodi?Partizani ih doveli,a njihovi potomci postadose zesci cetnici.Zna li se da je bilo i muslimana iz Hercegovine i juznog Sandzaka(malo,ali ih je bilo)koji su takodje dobili te shvapske kuce.Ima ih i danas(jos manje,ali ih ima,nisu se svi asimilirali)i cime se bave? Svinjogojstvom.Havatar wrote:Da ne pričam koliko je smiješno na ovoj temi za sve zlo u Srbiji kriviti Bosance, Krajišnike,Kosovare a pričati kako kod Vojvodjanina i Srbijanca toga nije imalo pošto ako je priča iz uvodnog posta tačna , od koga je Zoran branio Albance , od Bosanaca , Krajišnika, Kosovara ili od "kultunih Beogradjana"Tad nije bilo izbjeglica .
Sto be reko Jergovic " Svi mi imamo svoje Hercegovce"Havatar wrote:Da ne pričam koliko je smiješno na ovoj temi za sve zlo u Srbiji kriviti Bosance, Krajišnike,Kosovare a pričati kako kod Vojvodjanina i Srbijanca toga nije imalo pošto ako je priča iz uvodnog posta tačna , od koga je Zoran branio Albance , od Bosanaca , Krajišnika, Kosovara ili od "kultunih Beogradjana"Tad nije bilo izbjeglica .
Ad hominem nisu tvoji postovi. To je tvoje misljenjeBambi_na_kofeinu wrote:Ad hominem reakcija mi je uvijek bila pokazatelj da sam na dobrom putuBodkin wrote:
Hjoj, hajde što ne kontaš šta mislim pod ad hominem napad, ali što nisi bar zanimljiviji ako se već pokušavaš prepucavati?Bodkin wrote:Ad hominem nisu tvoji postovi. To je tvoje misljenjeBambi_na_kofeinu wrote:Ad hominem reakcija mi je uvijek bila pokazatelj da sam na dobrom putuBodkin wrote:
Jah i tebe bambi, nemoj da kvaris tek uspostavljenu idiluBambi_na_kofeinu wrote:Hjoj, hajde što ne kontaš šta mislim pod ad hominem napad, ali što nisi bar zanimljiviji ako se već pokušavaš prepucavati?Bodkin wrote:Ad hominem nisu tvoji postovi. To je tvoje misljenjeBambi_na_kofeinu wrote:
Ad hominem reakcija mi je uvijek bila pokazatelj da sam na dobrom putu
O čemu mi pričamo, o "toploj ljudskoj priči" nezavisno od posljednjih dešavanja u Srbiji?
A što?
Što to žmirimo na vandalizam protiv običnog albanskog pekara, širom Srbije, dok širimo pozitivne vibracije Zoranovim primjerom?
Ne nalaziš to neukusnim u ovom momentu?
Ne nalaziš to neprimjerenim u ovom momentu?
Ne nalaziš da je nešto truhlo u državi Danskoj da 30 godina poslije Zorana još uvijek se razbijaju albanske pekare?
Ne nalaziš ništa truhlim u tome što je tih 80-ih Bekim Fehmiu napustio kazalište u znak protesta protiv antialbanske propagande?
Razumijem i opraštam ti (idi s Bogom, neka sila bude s tobom) ako sam ti ja zanimljivija da me napadaš kao osnovoškolac, ali de se bar pri tom drži neke teme.
@Bodkin da je svjestan sta je neukus, nikada ne bi izjavio stvari koje zna izjaviti ... samo da bi bio "kontra Splita".Bambi_na_kofeinu wrote: Hjoj, hajde što ne kontaš šta mislim pod ad hominem napad, ali što nisi bar zanimljiviji ako se već pokušavaš prepucavati?
O čemu mi pričamo, o "toploj ljudskoj priči" nezavisno od posljednjih dešavanja u Srbiji?
A što?
Što to žmirimo na vandalizam protiv običnog albanskog pekara, širom Srbije, dok širimo pozitivne vibracije Zoranovim primjerom?
Ne nalaziš to neukusnim u ovom momentu?
Ne nalaziš to neprimjerenim u ovom momentu?
Ne nalaziš da je nešto truhlo u državi Danskoj da 30 godina poslije Zorana još uvijek se razbijaju albanske pekare?
Ne nalaziš ništa truhlim u tome što je tih 80-ih Bekim Fehmiu napustio kazalište u znak protesta protiv antialbanske propagande?
Razumijem i opraštam ti (idi s Bogom, neka sila bude s tobom) ako sam ti ja zanimljivija da me napadaš kao osnovoškolac, ali de se bar pri tom drži neke teme.
Vidis, tu si u pravu da smo pogresno mislili. Ja sam odrastao u jednonacionalnoj porodici gdje nacionalizam nikada nije bio prisutan. Stari je vjerovao u brtastvo i jedinstvo, u drzavu, vojsku i sl., prijatelje, komsije i sl. Isto tako je i nas u kuci odgajao.radostan dan wrote:pa nije me niko pitO...detroit-mercy wrote: Jos ne odgovori, odkuda toliki nacionalizam u ta zlatna doba da je i jedan Zoran morao digne glas, posebno u kulturnim krugovima.
ehhh, mislili...onda ste pogrešno mislili.Btw, tema nije o Zoranu kao glumcu nego njegova izjava u svezi nacionalizma koju su urbani poletili da prenesu kao nesto pozitivno. A covjek umro kad smo mislili da nacionalizam ne postoji.
nacionalizam je uvjek postojao, od prvog dana fnrj/sfrj, pa do zadnjeg...samo je tad bio donji, a sad - gornji.
Da, pogresno smo mislili. I platili gresku. Koliko god da smo glupi, a jesmo, ipak smo naucili lekciju.detroit-mercy wrote:Vidis, tu si u pravu da smo pogresno mislili. Ja sam odrastao u jednonacionalnoj porodici gdje nacionalizam nikada nije bio prisutan. Stari je vjerovao u brtastvo i jedinstvo, u drzavu, vojsku i sl., prijatelje, komsije i sl. Isto tako je i nas u kuci odgajao.radostan dan wrote:pa nije me niko pitO...detroit-mercy wrote: Jos ne odgovori, odkuda toliki nacionalizam u ta zlatna doba da je i jedan Zoran morao digne glas, posebno u kulturnim krugovima.
ehhh, mislili...onda ste pogrešno mislili.Btw, tema nije o Zoranu kao glumcu nego njegova izjava u svezi nacionalizma koju su urbani poletili da prenesu kao nesto pozitivno. A covjek umro kad smo mislili da nacionalizam ne postoji.
nacionalizam je uvjek postojao, od prvog dana fnrj/sfrj, pa do zadnjeg...samo je tad bio donji, a sad - gornji.
Iskreno, meni je najveci sok bila JNA, tek tu sam osjetio sta je nacinalizam, ovdje ne govorim o komandnom kadru vec o prasinarima, obicnoj raji.
Glede ovog drugog da je bio donji, ovako sa distance mogu reci da nije bio donji, samo se je plasio pendreka i robijeCim je stega malo popustila, eto ga, vratio se gdje je uvijek i bio
.