mislim da ce biti as jelah prije nego klas ali to ti je u sustini isto sad.StupskaBitanga wrote:Znači tu je sada Klas?
a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
-
The 51st State
#301 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
- crno_sa_zlatnim
#302 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ekipa iz konzuma vrši takav mobing prema zatecenom osoblju da je to za nepovjerovati. Cilj je ljude zaplašiti da sami odu, kako bi se zasposlilo njima odgovarajuce osoblje (citaj ne Bošnjaci), što bi u prevodu zancilo izmust cemo vam i zadnju KM, nabit cemo vam cijene nebu pod oblake, jer nije im dovoljno sto imaju monopol, zaposlit cemo svoje ljude... osiromašit cemo vas u svakom pogledu.
Onaj ko je dozvolio širenje konzuma na ovaj način treba da visi na sred Marin Dvora.
Da parafraziram jednog drugog forumaša, "svaka KM potrošena u konzumu je marka protiv BIH".
Onaj ko je dozvolio širenje konzuma na ovaj način treba da visi na sred Marin Dvora.
Da parafraziram jednog drugog forumaša, "svaka KM potrošena u konzumu je marka protiv BIH".
-
StupskaBitanga
#303 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Svejedno nek je našeThe 51st State wrote:mislim da ce biti as jelah prije nego klas ali to ti je u sustini isto sad.StupskaBitanga wrote:Znači tu je sada Klas?
-
StupskaBitanga
#304 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Znamo i ovdje lično se slomih prisajući i govoreci o tomecrno_sa_zlatnim wrote:Ekipa iz konzuma vrši takav mobing prema zatecenom osoblju da je to za nepovjerovati. Cilj je ljude zaplašiti da sami odu, kako bi se zasposlilo njima odgovarajuce osoblje (citaj ne Bošnjaci), što bi u prevodu zancilo izmust cemo vam i zadnju KM, nabit cemo vam cijene nebu pod oblake, jer nije im dovoljno sto imaju monopol, zaposlit cemo svoje ljude... osiromašit cemo vas u svakom pogledu.
- Banksy
#305 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Banksy wrote: Ona mala samoposluga kod Principovog nije loše snabdjevena.
Ko to drži i ima li gdje kakva veća?
- crno_sa_zlatnim
#306 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Znam, čitala sam, ali jutros dobih svježe informacije sta rade ljudima koje su zatekli.
Uglavnom, treba ljudima mimo foruma konstantno objašnjavati šta znači kupovina u konzumu a sta u Bingu i bojkotovati ih maximalno. Računaju da ce imati prodaju 30% vecu od Meraktora jer "narod nije volio Slovence a nas vole".
To im je prva fula, nadam se prva u nizu.
Uglavnom, treba ljudima mimo foruma konstantno objašnjavati šta znači kupovina u konzumu a sta u Bingu i bojkotovati ih maximalno. Računaju da ce imati prodaju 30% vecu od Meraktora jer "narod nije volio Slovence a nas vole".
-
the_stick
#307 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
aha.. to ti govoris za vogoscu... ja pomislio da AS preuzima sve amkove radnje... do mene je...The 51st State wrote:ne znam, valjda su i onaj veliki market uzeli gdje je sad amko uz kupovinu klasa, gdje je prije bio mims.the_stick wrote:?The 51st State wrote:
imace i as jelah umjesto amka.
-
StupskaBitanga
#308 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Brzu im propast želim a i vjeruj svi će to prepoznaticrno_sa_zlatnim wrote:Znam, čitala sam, ali jutros dobih svježe informacije sta rade ljudima koje su zatekli.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#309 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
kakva je ovo glupostcrno_sa_zlatnim wrote:Ekipa iz konzuma vrši takav mobing prema zatecenom osoblju da je to za nepovjerovati. Cilj je ljude zaplašiti da sami odu, kako bi se zasposlilo njima odgovarajuce osoblje (citaj ne Bošnjaci), što bi u prevodu zancilo izmust cemo vam i zadnju KM, nabit cemo vam cijene nebu pod oblake, jer nije im dovoljno sto imaju monopol, zaposlit cemo svoje ljude... osiromašit cemo vas u svakom pogledu.
zar će moći zaposliti svih 316 sarajevskih hrvata?
zar oni nisu već uhljebljeni po državnim instiucijama kao i ostali nebošnjaci????
- DaffyDuck
#310 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
da prostis, ka*ite i jedan i drugi!Black swan wrote:kakva je ovo glupostcrno_sa_zlatnim wrote:Ekipa iz konzuma vrši takav mobing prema zatecenom osoblju da je to za nepovjerovati. Cilj je ljude zaplašiti da sami odu, kako bi se zasposlilo njima odgovarajuce osoblje (citaj ne Bošnjaci), što bi u prevodu zancilo izmust cemo vam i zadnju KM, nabit cemo vam cijene nebu pod oblake, jer nije im dovoljno sto imaju monopol, zaposlit cemo svoje ljude... osiromašit cemo vas u svakom pogledu.
zar će moći zaposliti svih 316 sarajevskih hrvata?
zar oni nisu već uhljebljeni po državnim instiucijama kao i ostali nebošnjaci????
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#311 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
prijatelj mi radi u konzumu tako da znam imena većine djelatnika konzuma uzorak na tri radnje gdje ordinira
i apsolutno su muslimanska i ostala slična imena...
sinoć me u konzumu uslužiše na odjelu za svinjske proizvode muslimanska imena
ko širi ptopagandu ba šta je ovo
uposlenici konzuma su većinom raja koja je većina u tom gradu... ne znam kako je kod menađera
ali svaka strana firma se mora dodvoriti lokalnoj populaciji
neće dovoditi jovane i ante sa strane

i apsolutno su muslimanska i ostala slična imena...
sinoć me u konzumu uslužiše na odjelu za svinjske proizvode muslimanska imena
ko širi ptopagandu ba šta je ovo
uposlenici konzuma su većinom raja koja je većina u tom gradu... ne znam kako je kod menađera
ali svaka strana firma se mora dodvoriti lokalnoj populaciji
neće dovoditi jovane i ante sa strane
-
StupskaBitanga
#312 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Dovode o tome sam ja pisao da rotiraju uposlenike iz oba Sarajeva
-
tap3ah75
#313 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Jesu li ukinuli popust od 10% utorkom u DP-u??
- OldMayor
#314 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ljudi ba ja ne znam fkt sta je vama? Znaci ja se sad pored svih jebenih obaveza u svom zivotu i problema, moram baviti jos i ljudima koji rade po prodavnicama.
Bolil njih q za mene? Dajte ba presaberite se, pricamo o malo vecim granapima.
Mi kao kupci tu ne mozemo nista, to sto ce nas 1000, pa i 10.000, pa eto i 100.000 otici i izbjeci konzum, ostaje jos 300.000 drugih ljudi. To se mora rijesiti sistemski, na nivou drzave. A posto nemamo drzavu, djaba se pokusavate boriti.
Drzava je prije 20 godina trebala stati u odbranu domace privrede. Pa fino ako hoces da ga otjeras, navedes mu hrpu uslova koje mora ispunit, ovoga, onoga, da mu se smuci. Pa nek produzi dalje... Aaaali jok, kod nas trgovine imaju bolje uslove nego neki investitor koji otvara proizvodnju.
Konzum je poklopio Sarajevo - totalno. Imam osjecaj da vise konzuma ima u Sarajevu nego u Zagrebu.
Tako nije u ostalim gradovima, koliko vidim.
I po cemu je to konzum sad drugaciji od merkatora koji je bio slovenacki? Pri tome ne mislim na asortiman, nego na vlasnike? Slovenac, Hrvat isto sranje drugo pakovanje.
Mi kao kupci tu ne mozemo nista, to sto ce nas 1000, pa i 10.000, pa eto i 100.000 otici i izbjeci konzum, ostaje jos 300.000 drugih ljudi. To se mora rijesiti sistemski, na nivou drzave. A posto nemamo drzavu, djaba se pokusavate boriti.
Drzava je prije 20 godina trebala stati u odbranu domace privrede. Pa fino ako hoces da ga otjeras, navedes mu hrpu uslova koje mora ispunit, ovoga, onoga, da mu se smuci. Pa nek produzi dalje... Aaaali jok, kod nas trgovine imaju bolje uslove nego neki investitor koji otvara proizvodnju.
Konzum je poklopio Sarajevo - totalno. Imam osjecaj da vise konzuma ima u Sarajevu nego u Zagrebu.
I po cemu je to konzum sad drugaciji od merkatora koji je bio slovenacki? Pri tome ne mislim na asortiman, nego na vlasnike? Slovenac, Hrvat isto sranje drugo pakovanje.
- madner
#315 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bilo je bolje dok je bilo konkurencije. Inace jedino moze biti da su plate u Merkatoru bile vece pa zato prave izmjene.
-
Juni
#316 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Heljic, ne znam da jos negdje ima.To je bas prava delikatesna radnja, ima svakojakih guznih djidja, ali su cijene paprene.Banksy wrote:Banksy wrote: Ona mala samoposluga kod Principovog nije loše snabdjevena.
- crno_sa_zlatnim
#317 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Možemo ih bojkotovati i kupovati u nasim BH firmama. Nije sve ni do drzave, ima i onaj mali dio svijesti pojedinca, a kad se skupi puno "malih mrvica svijesti" napravi se jedna solidna masa koja vremenom preraste u kriticnu masu.OldMayor wrote:Ljudi ba ja ne znam fkt sta je vama? Znaci ja se sad pored svih jebenih obaveza u svom zivotu i problema, moram baviti jos i ljudima koji rade po prodavnicama.
Konzum je poklopio Sarajevo - totalno. Imam osjecaj da vise konzuma ima u Sarajevu nego u Zagrebu.![]()
- madner
#318 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Naravno da treba, no mali je problem to izvesti u praksi.
Nije fino lagati da se dodje do prakse.
Nije fino lagati da se dodje do prakse.
-
StupskaBitanga
#319 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bingo ima fer i korektan odnos prema nasim firmama. Eno izjave u danasnjem broju Slobodne Bosne direktora Klasa kako sa vlasnikom Binga imaju najkorektniju saradnju a svi znamo i pisali smo kako se Konzum i Agrokor ophodi prema nasim kompanijama
- Banksy
#320 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Hvala, šteta što je jedina u gradu, tačno, nije on za velikih kupovina, ali ima svašta ...Juni wrote:Heljic, ne znam da jos negdje ima.To je bas prava delikatesna radnja, ima svakojakih guznih djidja, ali su cijene paprene.Banksy wrote:Banksy wrote: Ona mala samoposluga kod Principovog nije loše snabdjevena.
- spreca
#321 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bingo
Kad kupujem gledam da to bude BiH proizvod....ako nema onda ima sta ima
Kad kupujem gledam da to bude BiH proizvod....ako nema onda ima sta ima
- Banksy
#322 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Poslije Konzuma i Binga, ko je treći po broju prodajnih objekata u Sarajevu?
-
StupskaBitanga
#323 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
amko je drugi jer je on preuzeo od Selimovica i Dobrinju
- limeni
#324 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
pusti vise te suplje da nemamo drzavu, tu nije drzava kriva nego narod koji cini tu drzavu. normalan narod bi sam od sebe bojkotovao robu iz srbije i hrvatske ali jok tudje govno je sladje.OldMayor wrote:Ljudi ba ja ne znam fkt sta je vama? Znaci ja se sad pored svih jebenih obaveza u svom zivotu i problema, moram baviti jos i ljudima koji rade po prodavnicama.
Konzum je poklopio Sarajevo - totalno. Imam osjecaj da vise konzuma ima u Sarajevu nego u Zagrebu.![]()
jedne prilike sam amidzi (voli jamnicu) nasuo domacu kiselu vodu u flasu jamnice a ovu jamnicu u domacu flasu.
i nije ni skontao razliku, pije on ovu domacu i govori eh kako je dobra ova jamnica, kasnije sam mu objasnio sta sam ucinio:D
uglavnom smo mi govna koja ne postuju sebe, kako proizvodjaci tako i kupci.
-
StupskaBitanga
#325 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
citate li vi ove vijesti i za Standard
Malo je falilo da i Klas zadesi ista sudbina
Malo je falilo da i Klas zadesi ista sudbina