US OPEN 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
radostan dan

#301 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

a novak je ispao glup ko k.rac.

:lol: :lol:
dječak sa šibicama

#302 Re: US OPEN 2014

Post by dječak sa šibicama »

Image

mestar o` reketa 8-)
It_is_a_Leclerc

#303 Re: US OPEN 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel zna neko hoće li, s obzirom na atraktivnost protivnika, biti prijenos finala Us opena ?

Hvala. :D

P.S. Da li se razmišlja o odigravanju meča za 3. mjesto ? Da gledamo klasiku na djelu.
radostan dan

#304 Re: US OPEN 2014

Post by radostan dan »

P.S. Da li se razmišlja o odigravanju meča za 3. mjesto ? Da gledamo klasiku na djelu.
što smo gledali, gledali smo... :mrgreen:
shake69

#305 Re: US OPEN 2014

Post by shake69 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel zna neko hoće li, s obzirom na atraktivnost protivnika, biti prijenos finala Us opena ?

Hvala. :D

Ocekujem da se zbog 127 miliona Shoguna u ponedjeljak mec pomjeri u podne, da ljudi rahat sjednu pred tv i - uzivaju! :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#306 Re: US OPEN 2014

Post by Velkoski »

Čilić - Nishikori jeb'o te konj :lol:
Romanista 101%

#307 Re: US OPEN 2014

Post by Romanista 101% »

a mozda je ovo samo naznaka dolaska nekih "novih klinaca" u svjetskom tenisu i smjena generacije

uglavnom sretno Marine protiv Ninje (samo da ne bude ko `92 Ivanisevic-Agassi :cry: )
bato99

#308 Re: US OPEN 2014

Post by bato99 »

Marin osvaja US open :-D ponos hercegovine
Romanista 101%

#309 Re: US OPEN 2014

Post by Romanista 101% »

HRT nije prenosio mec :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#310 Re: US OPEN 2014

Post by Velkoski »

Image

E moj Isneru, mog'o si i ti ovako nekada!
smijesni_ste

#311 Re: US OPEN 2014

Post by smijesni_ste »

Mislim da je Nadal najzadovoljniji ovakvim raspletom pored dvojice finalista :D

Federer uprskao priliku za 18. GS i sada je ipak više dostižan taj rekord za Nadala, a Novak neulaskom u finale će izgubiti nešto bodova na listi. :zzzz:

Zna taj šta radi očito :D
zikamu

#312 Re: US OPEN 2014

Post by zikamu »

Cilic diskvalifikovan! Nasli mu urin u mokraci! :D

Interesantan podatak; od AO 2005 nije se desilo da u finalu Grand Slama nije igrao nijedan od trojice najboljih (Federer, Novak, Nadal). Tada je Safin u finalu dobio Hewitt-a... Jedan od dokaza o kakve se tri gromade od tenisera radi.
MoodSwingeR

#313 Re: US OPEN 2014

Post by MoodSwingeR »

A Omar Jasika? Danas osvojio juniorske parove, sutra u finalu juniora? Zadnji put je neko osvojio oba finala 1984.

Je li istina da mali ima interesa da nastupa za BiH?
shake69

#314 Re: US OPEN 2014

Post by shake69 »

zarko.filip wrote:
shake69 wrote:Znao sam da ce biti vraski tesko Rogeru na osnovu Chilkanove igre prekjuce te da, odigra li Medjugorac mec zivota, od finala nema nista. Nazalost, upravo se to desilo. Ona 2-3 returna na 0:2 u trecem setu odveli su Chilkana u pobjedu jer ne vjerujem da bi u cetvrtom setu onako visok procenat prvog servisa zadrzao a tada bi sve bilo moguce. Steta da se Federeru do titule, kao 2009 g. (Del Potro) namjerio tako raspolozen protivnik.
Ovako, u ponedjeljak svim srcem uz - Japanca.
Guslanje.Ovo mnogo lici na mec Nadal-Federer sa RG 2008 koji je Rafa dobio sa 6-1, 6-3, 6-0.
Od Rodzerove elegancije smo videli setnju u zadnjem gemu po osnovnoj liniji kao po korzu,poglede ka nebu u toku meca i prizivanje kise.Interesantno da niko ne spominje njegovu nervozu protiv gaela kada je udarao po mrezi i prigovarao sudiji sto ga nije obavestio(kao da je on duzan da mu to govori) koji je gem u pitanju da bi na vreme promenio reket.
Iako se pokusavas narugati najvecem u historiji koji je drzao teniski reket u ruci, zapravo pokazujes vlastito neznanje. Servirati 200 km/h uz liniju su nedobranjivi servisi. I nije bitno da li je na tzv. 'deuce' ili 'break side'. Teniseri tada ponekad, poput golmana u fudbalu krenu prije da uhvate lopticu, rekao je to i Djokovic jednom. Jos kad imas Chilkana cija se serva sve teze cita, a posljedica je saradnje s Goranom, onda posljednji 'game' i nije mogao drugacije zavrsiti.
@zikamu, ti kao i tvoj izvor (srbijanski Blic) fulate dobro. Pa, 2009 g. je Fedex igrao finale USO (Del Potro), a to je 4 godine poslije, zar ne?
aveos

#315 Re: US OPEN 2014

Post by aveos »

Bas mi je drago zbog njega,lani gledao US open na televiziji,pogresno optuzen na dopingiranje jos ga onaj konj Murray napade kako ga treba izbacit iz tenisa,,kako se sve vrati,ko feniks iz pepela
Cestitke Marine!
romeomoraprezivjeti

#316 Re: US OPEN 2014

Post by romeomoraprezivjeti »

Nadal je najbolji igrac na svijetu!!!!!;-)
KENJAC

#317 Re: US OPEN 2014

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:
Koliko god ne mogu da spavam zbog Novaka toliko me ti oraspolozis.

slušaj, ja bih m.uda svoja grizO od muke, koja je to debilčina...nema nadala, dobio mareja, ovaj mali mu izbaci vavrinku...kakva šansa da u finalu ponovo dobije -starca rođu od stotinu ljeta- i izjednači skor h2h.
i on majmun zijani...
sve znam...škrge, astma, k.urci, palci.

ali vjeruj...
otkako je šeki šele postavio onog guslara, znao sam da će rodžer da popuši...ne znam kako,jednostavno sam znao. :mrgreen:

cirkus...
Sta vam je ba ljudi ? Sta vi mislite da je Kamikaza los , pa ko biva samo Noletova greska ??? Jeste li vi svjesni koja je on igracina ? Da ga nije povreda omela prosle godine bio bi sigurno 3-4 igrac. Pa jel Federera bio skoro dobio kad se povrijedio. Prije toga Rafu razvalio. Kako igra Cilic, na ovom turniru, zasluzuje jedno od prva tri mjesta na svijetu. Pa nije ovo period tenisa kad je jedan igrac pretplacen na GS , pa ako se cudo desi onda izgubi od igraca koji vise nista nece osvojiti. Tenis je danas sport (od ovih poznatijih) sa najvecom i najjacom konkurencijom. Pogledajte kosarku , fudbal... ma bilo koji sport. Imas dva favorita , jos dva slucajna i to je kraj. U tenisu je danas uspjeh uci medju prvih 30 ! Znate li vi kakva se imena nalaze iznad 20 - og mjesta. Treba se navikavat na ovakva finala. To je dobro za tenis. A jedna od najbitnijih stvari je to da je trenutno najbolji na Svijetu nas Djokovic , sto mu daje jos vecu vrijednost. Idemo Nole , uz tebe smo i kad gubis i kad dobijas. ...
P.S. U finalu , svim srcem uz nese gore lista. Uvijek mi je drazi komsija (susjed) od nekog "tamo daleko" , narano kad ne igra Del Potro...
area51

#318 Re: US OPEN 2014

Post by area51 »

Sve čestitke i Nišikoriju i Marinu,potpuno zasluženo.
Šteta za Novaka,imao je finu šansu da uzme ovo ali jbga.U meču protiv Nišikorija forma se "vratila" na onaj nivo iz Toronta i Sinsinatija.
U finali veće šanse za Hrvata ,ono ako ništa odmorniji je
I naravno,sutra uz komšiju Hrvata :thumbup:
zarko.filip

#319 Re: US OPEN 2014

Post by zarko.filip »

@shake69
Sta nije tacno u mom postu?Da li ga je Marin rasturio kao Nadal 2008 na RG?To ce ti svi koji se razumeju u tenis reci da jeste.Sta smo u ovom mecu videli od Federera osim gledanja u nebo i prizivanja kise?Realno je trebao ispasti od Gaela i tada i sam znas da su ga vile pronosale.Jel tada udarao u mrezu reketom i prigovarao sudiji sto ga nije obavestio koji je gem u pitanju?Ne postoji tu nikakava mrznja prema Rodzeru nego surova realnost.
Jesi li juce odmah posle Novakovog poraza stavio svoj omiljeni instrument?Znas kako kaze narod "ne trci pred rudu".Jel guslas?Guslas.Ili ako ti je lakse "daleko si ti od istine".
area51

#320 Re: US OPEN 2014

Post by area51 »

zarko.filip wrote:Posebno je interesantno sramno ponasanje publike na Artur Esu(kao i na finalu Vimbldona).Toliko galame i vriske da se dekoncentrise Marin a kao nagrada je dosao zadnji gem sa tri asa.Ma bravo Marine.
I meni je to sinoć zapalo za oko,ono urlikanje rulje kada bi Marin promašio prvi servis.Snob do snoba,ali im ga je Hrvat pravo zabiberio :D
area51

#321 Re: US OPEN 2014

Post by area51 »

zarko.filip wrote:@shake69
Sta nije tacno u mom postu?Da li ga je Marin rasturio kao Nadal 2008 na RG?To ce ti svi koji se razumeju u tenis reci da jeste.Sta smo u ovom mecu videli od Federera osim gledanja u nebo i prizivanja kise?Realno je trebao ispasti od Gaela i tada i sam znas da su ga vile pronosale.Jel tada udarao u mrezu reketom i prigovarao sudiji sto ga nije obavestio koji je gem u pitanju?Ne postoji tu nikakava mrznja prema Rodzeru nego surova realnost.
Jesi li juce odmah posle Novakovog poraza stavio svoj omiljeni instrument?Znas kako kaze narod "ne trci pred rudu".Jel guslas?Guslas.Ili ako ti je lakse "daleko si ti od istine".
Šta se bolan raspravljaš sa njim vidiš je nesretan obolio od mržnje.
shake69

#322 Re: US OPEN 2014

Post by shake69 »

zarko.filip wrote:@shake69
Smanji dozivljaj, lanbo. Jasno je kao dan da sam ti replicirao na tezu kako je Roger setao po osnovnoj liniji u posljednjem gemu 'kao po korzu'!
shalla

#323 Re: US OPEN 2014

Post by shalla »

Pravo mi je smijesno da raja prica samo o Noletu i Federeru, kao da su jucerasnji porazi uzrokovani jedino njihovom losom igrom?
Nemojte zajebavati, i Kei i Marin su sinoc bili savrseni, hajmo im dati malo kredita nakon sinocnjih izvedbi...

Sent from my HTC One
area51

#324 Re: US OPEN 2014

Post by area51 »

shalla wrote:Pravo mi je smijesno da raja prica samo o Noletu i Federeru, kao da su jucerasnji porazi uzrokovani jedino njihovom losom igrom?
Nemojte zajebavati, i Kei i Marin su sinoc bili savrseni, hajmo im dati malo kredita nakon sinocnjih izvedbi...

Sent from my HTC One
Upravo tako,treba biti realan i objektivan pa reći da bi recimo protiv Marina i Novak slično prošao kao Federer(eventualno jedan set).Možda je i bolje što ga je Kei izbacio u 1/2 ...
Da Nišikori kojim slučajem u prošlih 5-6 dana nije odigrao 14 setova šanse bi bile 50.50,ovako uzima ovo Čilić sa 3:0 ili 3:1
shmizlica

#325 Re: US OPEN 2014

Post by shmizlica »

bude li marin igrao kao sinoć vjerujem da će pobijediti u finalu. moram priznati da sam pomislila kad mu je fed napravio onaj brejk u 3-ćem setu da slijedi preokret, da će se marin početi raspadati, ali gle on i dalje bi :-D fantastičan :thumbup:

kad su finala po našem vremenu?
Locked