Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Locked
Drinski

#301 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Pa dobro, nije moje sada da to govorim, da mi ne bi neko prigovorio subjektivnost a i dovoljno sam pisao, ali mislim da se namjerno pokusava stvoriti stanje u kome vlada haos poluistina.
internazionale

#302 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by internazionale »

insomnia78 wrote:
cindrlimindrli wrote:
Chmoljo wrote:ali ne, lakše je svakoga ko ne misliti kao ti nazivati izdajnikom. ne daj Bože šta pročitati i saznati nešto.
Dobro hljeba ti, a sta si saznao citajuci Mustafica?
Chmoljo wrote:da je neka budala slično izvalila? da
Vidi, da ne siljimo u nedogled, ako zarovis po forumu siguran sam da ces naci bar jednu temu gdje je neki budalas
pokusao na slican nacin sprdacinu sa holokaustom ili desavanjima u Jasenovcu, a koju si ti ili neko od kolega s pravom
ekspresno zakljucali.
Citajuci Mustafica i druge, ove forumske strucnjake, mogao je nauciti to da je Srebrenica zavaljena, da su Alija i Klinton s cetnicima dogovorili da je zamjene za Vogoscu
Onda je jos saznao da je ovo oko ubistva srebrenicana skroz mutna stvar, prvo kaze Alija dogovorio da se pobiju da izazove intervenciju
Onda moguce je da to uopste nije taj broj ubijenih, pa da smo mi sami pobili tih hiljadu koje smo "privalili" na spisak
A kad smo vec mogli pobiti hiljadu ljudi u Srebrenici sta nam je falilo da mi sami izazovemo kapiju ili markale

Nemojte se ba ljudi zajebavati, ja sad da prvi put cujem za srebrenicu i da procitam ove Ibraliceve gluposti i vase insajderske informacije dobro bi se zapiti je li se to uopste tako dogodilo su srbi upravu sa svojim pricama
Pravite opasan presedan sa ovim

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Podvuceno i jeste cilj ove "teme"
sad ce dozer, pm72, cmoljo... da nam otvore oci
Hajvan

#303 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Hajvan »

OK?
Hiljadu ljudi?
1000 za par dana lutanja po šumama SI Bosne, bježeći od četničkih falangi?
i samo dvojica o tom govore dvajes' godina poslije?
ko su likvidatori tih 1000 ljudi?
kako i gdje su to obavil, a da oni preživjeli to ne primjetiše?
da li je to možda malo šira zavjera pa svi šute?

mi u sarajvu smo pobili 100.000 ljudi za 3 godine, a svojski smo se trudili. Bacali hina lavovima, pa tigrove hranili njima, pa u kazanima, ampak u onim pretis loncima-- tukli 3 godine i jedva 100.000

a ovi 1000 za nekoliko dana i to u zbjegu.

svaka im čast!!!!
insomnia78

#304 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

internazionale wrote:
insomnia78 wrote:
cindrlimindrli wrote: Dobro hljeba ti, a sta si saznao citajuci Mustafica?
Vidi, da ne siljimo u nedogled, ako zarovis po forumu siguran sam da ces naci bar jednu temu gdje je neki budalas
pokusao na slican nacin sprdacinu sa holokaustom ili desavanjima u Jasenovcu, a koju si ti ili neko od kolega s pravom
ekspresno zakljucali.
Citajuci Mustafica i druge, ove forumske strucnjake, mogao je nauciti to da je Srebrenica zavaljena, da su Alija i Klinton s cetnicima dogovorili da je zamjene za Vogoscu
Onda je jos saznao da je ovo oko ubistva srebrenicana skroz mutna stvar, prvo kaze Alija dogovorio da se pobiju da izazove intervenciju
Onda moguce je da to uopste nije taj broj ubijenih, pa da smo mi sami pobili tih hiljadu koje smo "privalili" na spisak
A kad smo vec mogli pobiti hiljadu ljudi u Srebrenici sta nam je falilo da mi sami izazovemo kapiju ili markale

Nemojte se ba ljudi zajebavati, ja sad da prvi put cujem za srebrenicu i da procitam ove Ibraliceve gluposti i vase insajderske informacije dobro bi se zapiti je li se to uopste tako dogodilo su srbi upravu sa svojim pricama

Siguran sam ja da niko to od njih ne radi namjerno a i kako bi ova dvojica su prvoborci a chmoljo moderator i regulara decko

bimbokaposzta

#305 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by bimbokaposzta »

rekla-kazala wrote:Nijedan rat se ne vodi radi interesa naroda nego radi interesa vlastodržaca.
Čak i revolucije koje se dižu u ime naroda na kraju završe na štetu naroda i u korist ( 200 begovskih porodica :roll: ).
Narod i narodna imovina su kolateralna šteta i može vjerovati kod god hoće da je ratovao u interesu naroda ali činjenice govore drugačije.
Dozer wrote:To je sva poenta. Ali...ocito je da mnogi to ne kontaju i jos su ubijedjeni da su ovdje u "zavadi" narodi, preko "svojih" politicara, i da se time brani narodni kolektivitet...

Naravno, to je nigdje veze s pamecu. Sve sto se ovdje danas brani jeste ostanak na vlasti "narodnih" vodja, i nista vise.
A svi znamo da to, u stvari, znaci raspolaganje narodnim novcem. I nista vise.

I ovo Mustaficevo lupetanje ja cu prije svrstati u politicku igru, nalog od strane upravo bosnjackih stranaka, a sve s ciljem homogenizacije etnickih stada pred izbore. A vi kako hocete...
Bio bih najsretniji čovjek na svijetu da stvari stoje onako kako ih vi vidite.
Na moju žalost i na žalost mnogih, ono kroz šta smo prošli, govori da niste u pravu.
Nismo vodili rat u ime ni 200 ni 200000 begovskih porodica. Nismo vodili rat zato što smo mrzili Srbe ili bilo koga drugog. Nismo vodili rat ni zato što nam je to Alija ili neko drugi rekao.
U BiH ne postoji mjesto u kome smo prvi organizovano napali, organizovano izvršili pokolje, zatvorili ljude u logore i protjerali ono što nismo mogli pobiti.

Kao jedan od argumenata, suludim Mustafićevim tezama, navodi se zamjena Srebrenice za Vogošću.
E pa baš za tu Vogošću u kojoj sam živio i živim, puno smo krvi prolili. Puno je dobrih ljudi izginulo.
Znate dobro da su četnici, odmah na početku rata kada su pojedini u Sarajevu još uvijek govorili "neće ba nas", u Vogošći imali nekoliko logora u kojima su mnogi ubijeni, skoro svi fizički mučeni a za nekim logorašima se i dan danas traga.
Zar neko misli da bismo mi, prijeratni stanovnici Vogošće, četnicima ostavili svoje stanove, kuće i imanja, tu nadomak Sarajeva? Ne gospodo! Vratili bismo se mi, kad - tad, milom ili silom.
Zar iko razuman može zamisliti Sarajevo koje bi sa sve četiri strane svijeta imalo po jednu Kozju ćupriju ili Lukavicu!?
U ostalom, nije "razmjenjena" samo Vogošća. Šta je sa Grbavicom, Dobrinjom, Vracama, Ilidžom, Ilijašem, Hadžićima?
Jesu li i oni "razmjenjeni" za Srebrenicu i onih osam hiljada i kusur mezarova.
Dobro, minus ono što smo sami pobili.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#306 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote: Siguran sam ja da niko to od njih ne radi namjerno a i kako bi ova dvojica su prvoborci a chmoljo moderator i regulara decko

znaš, najlakše se popišati po neistomišljeniku. pogotovo ako je to čoporativno.

meni je najlakše lupiti lock na temu, svaku škakljivu temu, jer je tu najteže odvagati šta je dobro, a šta loše.

ali zato nikakve koristi od Ibranovog lupanja: ni da se ta silna udruženja počešu, da se oglase na njegova baljezganja, ni da se stranka ogradi od njegovih stavova, ni da ga ko, onako poštenski isprepada... ništa.

nemoj, zaključaj, šuti, ne govori.

šta ba da ne govorimo? to nešto krijemo? neko spominje masovne grobnice i presude i dokaze. pa upravo zbog njih ova tema treba i biti. oni su nepobitni dokazi svih relativizacija i preseravanja.

kada se desi neka napravda, naprave najgluplje moguće stvari i vidi se sav jad naše politike i borbe: ono dovlačenje Srebreničana u šatore, i dovlačenje djece iz Konjević polja... :-) navrat nanos, neorganizovano, ne zna se šta se tačno hoće i kako to postići. a uglavnom zbog toga, nemoj, šuti, neka, ne govori.

evo svi morališete ovdje za forum. ja ću evo zaključati temu.

al' šta sa Ibranom? i Ibranima? šta kada krene opet neko relativizovati i valjati gluposti za vlastiti račun? nećemo ništa? pobrisaćemo ga?
internazionale

#307 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by internazionale »

insomnia78

Naklon od mene, zato otvore temu o nasoj bagri i opletu
cindrlimindrli

#308 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by cindrlimindrli »

Chmoljo wrote:al' šta sa Ibranom? i Ibranima? šta kada krene opet neko relativizovati i valjati gluposti za vlastiti račun? nećemo ništa? pobrisaćemo ga?
A nista, otvaracemo teme o njima, puniti im ego, zadovoljavati sujete... Nemoj slucajno da bi ko blentu izignorisao i
smjestio na marginu drustva, bolje je ovako kad se majmunu pridaje znacaj i paznja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#309 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Chmoljo »

nećeš ti, ali pola države, koje želi da država ne postoji, hoće.

ako je to zanemarljivo, ok.
Danguba

#310 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Danguba »

internazionale wrote:
insomnia78 wrote: Citajuci Mustafica i druge, ove forumske strucnjake, mogao je nauciti to da je Srebrenica zavaljena, da su Alija i Klinton s cetnicima dogovorili da je zamjene za Vogoscu

Upravo tako i mislim da ovu temu i treba zakljucati.
Sta mi znamo o Srebrenici? Svako iz svog ugla cula-kazala, vrlo malo ALI zato je jedna relevantna institucija obavila opsezno istrazivanje(Hasko Tuzilastvo) i dosla do priblizno tacnih razmjera zlocina i sto su okarakterisali kao genocid. Dalnjom istragom su do u detalje dokazali i kako se to desilo...jedino izvrsioci toga to negiraju.

Sve ostalo je pusto naprdjivanje i provociranje.
bimbokaposzta

#311 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by bimbokaposzta »

Danguba wrote: Upravo tako i mislim da ovu temu i treba zakljucati.
Sta mi znamo o Srebrenici? Svako iz svog ugla cula-kazala, vrlo malo ALI zato je jedna relevantna institucija obavila opsezno istrazivanje(Hasko Tuzilastvo) i dosla do priblizno tacnih razmjera zlocina i sto su okarakterisali kao genocid. Dalnjom istragom su do u detalje dokazali i kako se to desilo...jedino izvrsioci toga to negiraju.

Ma ne treba temu ključati nego se treba i Imranu i Imranima koji nalaze smisao u njegovom blebetanju, dobro najebati matere. I šta kad ga sutra neki baja na ulici prebije, biće politički protivnici, Alija, SDA i pičke mterine
muha_sa

#312 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by muha_sa »

bimbokaposzta wrote:
Danguba wrote: Upravo tako i mislim da ovu temu i treba zakljucati.

Ma ne treba temu ključati nego se treba i Imranu i Imranima koji nalaze smisao u njegovom blebetanju, dobro najebati matere. I šta kad ga sutra neki baja na ulici prebije, biće politički protivnici, Alija, SDA i pičke mterine
tražit ce i dobit azil u nekoj od evropskih zemalja---a to im je i cilj.
Dozer

#313 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

@bimbo
E pa baš za tu Vogošću u kojoj sam živio i živim, puno smo krvi prolili. Puno je dobrih ljudi izginulo.
Znate dobro da su četnici, odmah na početku rata kada su pojedini u Sarajevu još uvijek govorili "neće ba nas", u Vogošći imali nekoliko logora u kojima su mnogi ubijeni, skoro svi fizički mučeni a za nekim logorašima se i dan danas traga.
Zar neko misli da bismo mi, prijeratni stanovnici Vogošće, četnicima ostavili svoje stanove, kuće i imanja, tu nadomak Sarajeva? Ne gospodo! Vratili bismo se mi, kad - tad, milom ili silom.
Zar iko razuman može zamisliti Sarajevo koje bi sa sve četiri strane svijeta imalo po jednu Kozju ćupriju ili Lukavicu!?
U ostalom, nije "razmjenjena" samo Vogošća. Šta je sa Grbavicom, Dobrinjom, Vracama, Ilidžom, Ilijašem, Hadžićima?
Jesu li i oni "razmjenjeni" za Srebrenicu i onih osam hiljada i kusur mezarova.
Odlicno. Zivio si i zivis u Vogosci, i to je super. Fakat mi je drago da si prezivio i vratio se na svoje, i ovo je bez ikakve ironije.

Ali, posto si starosjedilac tamo, a svi mi znamo (tacnije ne zna vecina, ali ja znam) sta se i kako desavalo u Vogosci, a i zasto bas Vogosca (Pretis, TAS, itd.), hajde mi samo reci - ko su ogromna vecina stanovnika u Vogosci danas, tj. odakle su?
I ti i ja znamo da su to srebrenicani, pa ne vidim ni jedan razlog da se to krije....
Da li si ikada bio u Srebrenici nakon rata? Mislim u gradu, i pricao s tamosnjim danasnjim Srbima?
A potpuno si u pravu kad kazes da nije razmijenjena samo Vogosca. Ona je za Srebrenicu, Ilijas za Zepu, Ilidza, Hadzici, Grbavica i Nedzarici (Dobrinja i nije razmijenjena ni za sta, i dalje je dio u RS, osim 2-3 zgrade na D4 koje su vracene radi lakseg povlacenja entitetske linije), za one kilometre u Krajini koje otesmo '95, pa se vratismo sve do Sanskog mosta...

Nemojte... ne pravdajte i ne branite nesto sto ili ne znate ili ne razumijete. Nemojte bezglavo braniti nesto bazirano na nekakvoj kolektivnoj svijesti i stihijskom "znaju", a u sta zaista niste sigurni na bazi licnog znanja i iskustva... Nije ovo Borg, ipak svi imate vlastiti mozak, pismeni ste, uzmite i citajte... pitajte starije koji jesu ucestvovali u svemu tome, pa onda na bazi svega toga slozite svoju vlastitu sliku. Samo nemojte k'o ovce blejati cim zableji predvodnik stada...

Genocid u Srebrenici je nepobitna cinjenica. To apsolutno niko ne spori i, sto se mene tice, svi kojima se dokaze da su samo bili prisutni tamo u tom periodu, trebaju biti objeseni (bukvalno).

Ali, postoji puno stvari koje su se izdesavale prije te '95 i Srebrenice. Previse je detalja koji upucuju na to da se ta Srebrenica nije desila tek tako - odlucili Srbi da napadnu i ukinu enklavu. Zasto isto nisu uradili sa Gorazdem? Pogledajte mapu i vidite kako izgleda taj danasnji teritorijalni raspored, pa cete skontati da je ovo i te kako logicno pitanje. Nisu mogli? Ili nisu htjeli? Ili je nesto trece?

I nisu ovo nikakve teorije zavjere, samo sasvim logicno razmisljanje bazirano na licnim iskustvima i prije 22 godine, ali i u periodu od tada do danas.

@insomnia78
Siguran sam ja da niko to od njih ne radi namjerno a i kako bi ova dvojica su prvoborci a chmoljo moderator i regulara decko
Hvala sto me smatras maloumnim. Na tvoju zalost, to ipak nisam i vrlo sam svjestan svega oko sebe.
Last edited by Dozer on 05/06/2014 13:47, edited 1 time in total.
insomnia78

#314 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

Ne znam
Ne nozes biti pametan
Bog te pito kakve ce se price o ovom ratu pricati za 20godina
I kakva ce biti "istina"
Gledajuci Zuhdiju Tabakovica koji je spreman za 2000 maraka dati lazni alibi monstrumu Milanu Lukicu i ostale Zuhdije, Ibrane isl te "nase" koji jedva cekaju da pljunu na sve, ne bih se zakleo da ce bas biti istinita

insomnia78

#315 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

A jbg @dozer i ti si citav rat proveo u borbama u i oko Sarajeva kao vojnik i ne mozes ko licno iskustvo pricati stvari koje se ticu odluka politickog vodstva i generalstaba u okviru citave Bosne

Dozer

#316 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

Ne bas "u i oko Sarajeva", nego sirom cijele BiH. I nagledao se i naslusao svega. A podosta toga osjetio i na svojoj kozi, pa me to, eto, uvjerilo da je kojesta koja sam slusao i gledao ranije, a nisam u to vjerovao u tim momentima kao ni ti sad u masu ovoga sto pricam, ipak bilo i te kako tacno... A upravo su odluke tog politickog vodjstva i te kako uticale na mene na terenu, ali i sve ostale u zemlji. Nazalost, mi nismo ni imali pravog vojnog vodjstva, nego su upravo ti nekakvi nadri-politicari vodili glavnu vojnu rijec. A znamo ko su bili ti politicari - bivsi zatvorenici, piljari, mesari, videotekari i slicne nebuloze...
Ali, nejse...nebitno.
Zivite u svojim iluzijama. Prije ili kasnije cete otvoriti oci. Nazalost, tada ce uveliko biti prekasno za bilo kakve popravke bilo cega.

Toliko od mene ovdje.
Last edited by Dozer on 05/06/2014 13:54, edited 2 times in total.
LBVIEW

#317 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by LBVIEW »

Chmoljo wrote:nećeš ti, ali pola države, koje želi da država ne postoji, hoće.

ako je to zanemarljivo, ok.
Oni ce to raditi neovisno o ovim budaletinama poput Ibrana, ako to nekom nakon 20 godina
nije jasno nikad ni nece - od "ljudi" koji zive tik uz masovne grobnice,slave klanja i pozivaju na nova se nista drugo ni ne moze ocekivati.
Medutim, kad se uopce upusti u diskusiju s ovakvima pout Imrana na ovakvim osnovama, gdje se konstruirana terorija koja je vjerovatna kao i svaka druga teorija zavjere treba pobiti, onda se ne samo daje publicitet ublehasu vec se stvara i opasan presedan koji bi kao rezultat mogao imati i dovodenje sve i jednog dokumentiranog i presudenog zlocina pocinjenog od strane Srba u pitanje.
Hajvan

#318 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Hajvan »

Dozer wrote:…... za one kilometre u Krajini koje otesmo '95, pa se vratismo sve do Sanskog mosta...

Nem
čuj, otesmo?!?
muha_sa

#319 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by muha_sa »

Dozer wrote:Ne bas "u i oko Sarajeva", nego sirom cijele BiH. I nagledao se i naslusao svega. A podosta toga osjetio i na svojoj kozi, pa me to, eto, uvjerilo da je kojesta koja sam slusao i gledao ranije, a nisam u to vjerovao u tim momentima kao ni ti sad u masu ovoga sto pricam, ipak bilo i te kako tacno... A upravo su odluke tog politickog vodjstva i te kako uticale na mene na terenu, ali i sve ostale u zemlji. Nazalost, mi nismo ni imali pravog vojnog vodjstva, nego su upravo ti nekakvi nadri-politicari vodili glavnu vojnu rijec. A znamo ko su bili ti politicari - bivsi zatvorenici, piljari, mesari, videotekari i slicne nebuloze...
Ali, nejse...nebitno.
Zivite u svojim iluzijama. Prije ili kasnije cete otvoriti oci. Nazalost, tada ce uveliko biti prekasno za bilo kakve popravke bilo cega.

Toliko od mene ovdje.

vec je kasno i nema popravke :( ko to ne vidi taj je daleko daleko odavde i živi u žestokoj zabludi.
Dozer

#320 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

Nismo?
Aha, pardon - oslobodismo. A onda opet vratismo nazad.

Jos nije kasno @muha, jos uvijek postoje cak i mladi koji ne zele u matricu i koji i te kako razmisljauu svojim glavama i out-of-the-box, ali - treba se izboriti za to. Nazalost, izgleda vecina jednostavno ne zeli da mislim svojom glavom, ne zeli da vidi cinjenice oko sebe, a samim tim se uklapaju u tok i pustaju da ih voda nosi.
Na kraju krajeva, meni je to i razumljivo jer je to tako puno lakse od plivanja uz struju. Ali mi je i neshvatljivo jer, kad se pustis niz vodu, nikad ne znas gdje ces stici ili zapeti ili udariti. Plivanjem se, ipak, mozes dokopati nekog zeljenog mjesta...
Last edited by Dozer on 05/06/2014 14:00, edited 1 time in total.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#321 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by UnscarD »

Dozer i PM72 respect veliki ...vidi se zrelost. Htio sam svasta da napisem na ovoj temi ali nakon vasih postova nemam sta sad za sad...sve ste rekli.

Prije par mjeseci sretnem Orica u liftu u jednom Sarajevskom trznom centru ...nako zajedno udjemo a ja zaustavim vrata da udjem ....prvo sto sam skontao je da je lik sitniji od mene sto ni u ludilu ne bih pomislio onako kad ga vidis na slikama i TV-u a drugo sto sam skontao je da je lik fakat napet ... drzao me na oku tih napetih minut-dva, ko biva da mu sta ne uradim...kontam poslije, nije ni to vala neki zivot. Nema tu srece.
insomnia78

#322 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

Svrha citave te stvari je ubacivanje bube u uho koja ce na kraju dovesti do izjednacavanja zlocina
Pusti pricu ovdje, pusti pricu onde, osvete, zlocini, Bosko, Admira, Ševe, snajpersko djelovanje po vlastitim civilima i savaljivanje na cetnike, potplati ovdje, ucjeni ovdje, javice se par ljudi sa sumnjivim pricicama, objavljuj polu istine, izazovi sumnju u Kapiju, Markale, Srebrenicu
I dobijes sta, nista sto "Muslimanska" strana prica nije istina, srbi cijelo vrijeme trube kako se zlocini preuvelicavaju i podmecu
Svi smo isti, svi smo prljavi, sve strane su radile zlocine
Cica, mica...

Drinski

#323 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

LBVIEW wrote: Oni ce to raditi neovisno o ovim budaletinama poput Ibrana, ako to nekom nakon 20 godina
nije jasno nikad ni nece - od "ljudi" koji zive tik uz masovne grobnice,slave klanja i pozivaju na nova se nista drugo ni ne moze ocekivati.
Medutim, kad se uopce upusti u diskusiju s ovakvima pout Imrana na ovakvim osnovama, gdje se konstruirana terorija koja je vjerovatna kao i svaka druga teorija zavjere treba pobiti, onda se ne samo daje publicitet ublehasu vec se stvara i opasan presedan koji bi kao rezultat mogao imati i dovodenje sve i jednog dokumentiranog i presudenog zlocina pocinjenog od strane Srba u pitanje.
Ma vidi nesto ti nikome ne mozes zabraniti da prica i pise sta hoce na internetu, ako treba otvorice se i poseban sajt.

Moglo bi jedino kada bi se postovi koji nemaju veze se temom (dozer i PM, kao i onaj gore sa brojevima, ipak nemaju, jer pisu o necemu drugom) trebali izbrisati, a ko hoce da prica o zamjeni terirorija, prijeratnim dogovorima tipa zavadi pa vladaj, Celi, Juki, Caci, Kazanima, Sevama i drugim pticama, neka otvori posebnu temu a ne da se "uvaljuje" na ovoj, a čisto sumnjam da bi tamo nasao vise od pet sagovrnika i to mozebiti cak bi bilo i duplih nikova. Ali na koncu, to je opet do urednistva.
Hajvan

#324 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Hajvan »

štokholmski sindrom je čudo!
još ga objašnjavaju "vlastitim izlaskom iz kutije", razmišljanjem "svojom glavom", i tako još par tih floskula.
Dozer

#325 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

insomnia78 wrote:Svrha citave te stvari je ubacivanje bube u uho koja ce na kraju dovesti do izjednacavanja zlocina
Pusti pricu ovdje, pusti pricu onde, osvete, zlocini, Bosko, Admira, Ševe, snajpersko djelovanje po vlastitim civilima i savaljivanje na cetnike, potplati ovdje, ucjeni ovdje, javice se par ljudi sa sumnjivim pricicama, objavljuj polu istine, izazovi sumnju u Kapiju, Markale, Srebrenicu
I dobijes sta, nista sto "Muslimanska" strana prica nije istina, srbi cijelo vrijeme trube kako se zlocini preuvelicavaju i podmecu
Svi smo isti, svi smo prljavi, sve strane su radile zlocine
Cica, mica...
Ja uopste ne pricam o tome, niti mi je takvo nesto cilj. Ni u primisli. A, opet kazem, nemoj se zakleti da ovo Ibranovo baljezganje nije osmisljeno upravo u "tvojoj" centrali, a ne "anamo njihovoj"...

Svi oni planiraju dugorocno, a to znaci za naredni period duzi od 2-3 godine. Sad su svi oni svjesni da su na nizbrdici, pogotovo u ovim momentima nakon polava, a to zahtijeva hitno pregrupisavanje etno-vjerskih redova.
I sta se desava? Ocito je, i vrlo jednostavno. Sve oprobane sheme.
- Dodik salje generala da upravlja Dobojem, gradom kojem u pomoc stizu Bosnjaci. Obavezno treba sprijeciti mijesanje etnija, pogotovo zasnovanoj na pomoci...
- Istovremeno se u Visegradu devastira dzamija, a na drugim mjestima se crtaju krstovi i ikonografija po povratnickim kucama...
- Covic optuzuje SDP i SDA za kojekakve pare i neusvajanje zakona...
- SDA optuzuje Dodika i RS za neusvajanje zakona radi kojeg BiH ide na crnu listu...
- SDP se koprca pokusavajuci zadrzati pozicije, a istovremeno optuzuje SDA i Dodika za sve i svasta...
- Dodik dize retoriku na usijanje i naredjuje svojim delegatima da niposto ne smiju usvojiti zakon o korupciji, i cemu vec sve ne, a koji diktira EU. CIlj - jos jednom prikazati BiH nefunkcionalnom, a time steci poene kod zadojenaca u RS kako bi, ipak, glasali za njega (i RS).

Primjetite li u svemu ovome identicne sablone? Svako svakoga samo optuzuje, a niko u stvari ama bas nista pozitivno ne radi... A narod... ma ko @ebe narod...
Last edited by Dozer on 05/06/2014 14:20, edited 3 times in total.
Locked