Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#301 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Mislim BMW 6,nisam pogrijesio. Nasljednik 166 je u klasi BMW 5.
Mislim da je najveci problem Lancie Thesis sasija i vjesanje od Maseratija :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#302 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by bitanga_sa_otesa »

sema911s wrote: ono kroz blatobran ,.,. koji je to megan
da,smotas puni ,skines poklopac i pipkas :lol: :lol: :lol:
GaRGa

#303 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

mali_milojica wrote:Mislim BMW 6,nisam pogrijesio. Nasljednik 166 je u klasi BMW 5.
Mislim da je najveci problem Lancie Thesis sasija i vjesanje od Maseratija :D

jeste kad bi 6-tica bila klasa za sebe a ne 5-ica sa 2 vrata...
mali_milojica

#304 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

A sta je BMW 6 Gran Coupe?
GaRGa

#305 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

mali_milojica wrote:A sta je BMW 6 Gran Coupe?

citiram:
It's a sedan based on a coupe based on a sedan based on . . . oh, forget it
mali_milojica

#306 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Dobro,i?
Koje su slicnosti sa serijom 5? Ista platforma? Motori?
mizantrop

#307 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mizantrop »

Tema prepuna gluposti, i kompleksa.

Za postavljaca (ako se mogne snaci medju ovim nebulozama):
Iskustva ti je najbolje potraziti na nekim od alfa related foruma (arcs, alfisti, alfaowner itd.). Odrzavanje ti sigurno nije skuplje od ostalih auta u klasi (npr. veliki servis u ovlastenom, automarketu u Laktasima 385.00 KM sa rukama, info od prije 10ak dana, prednji diskovi i disk plocice, ATE, nesto oko 380.00 itd.).
Od potencijalnih kvarova nema nista sto se izdvaja, naravno osim ako ne uzmes neki bas zapusten primjerak. Bila je letva volana na modelima 2006-2007, od 2008 su to ispravili, plasticna usisna grana na 1.9 JTDm 16v zna napaviti problem ako se otkinu klapne, ali to se rjesava cescim ciscenjem ili skidanjem klapni. Za ostalo nije bilo nekih cescih prijava osim mozda standardnog DPF-a kao kod svih novijih auta, ali i to se rjesava skidanjem i zatvaranjem EGR (mehanicki i softverski). Ovjes koji je bio glavna mana 156/147/GT se nigdje ne navodi kao problem. Neko spomenu tezinu, od MY2008 su i to sredili, olaksavsi je za nekih 50ak kg.
Ako ti je potrosnja medju top 3 parametra, savjetujem da je preskocis. Inace, trosi nekih 9-10l iskljucivo gradske voznje.

Ja sam od nedavno vlasnik jedne. Dugo dugo sam cekao pravu da naleti i naletila je, redesign 2008, stvarnih 90000, 1.9 JTDm 150KS, najvisi paket opreme sa kozom, navigacijom, siberom, memorijom/grijanjem sjedista, raznim senzorima i da ne nabrajam dalje. Za pare koje sam dao za nju mogao sam da biram izmedju raznih ocuvanih primjeraka raznih proizvodjaca, ukljucujuci i presveto njemacko trojstvo. Ovo pisem iz razloga sto je neko par postova ranije lupio i ostao ziv, kao ''kupujes Alfu zato sto nemas za svabu, a svabu sanjas'', tako nekako.
Osjecaj u voznji... sada razumijem vlasnike Alfi kada kazu kako im svaki put izmami osmijeh na lice. Unutrasnjost, tri cukice koje prate ventilacioni otvori, sve je tacno na mjestu gdje treba da bude i sve je okrenuto prema vozacu, kvalitet izrade, udobnost i vanjski izgled - kojeg stvarno nema potrebe komentarisati, na koji god parking da odes, sva ostala auta najednom postanu smijesni. Kad odes, onda je druga prica. :)

Jos jedna stvar koja se provlaci kroz temu, a tice se svercerskog razmisljanja... otvorih topic nedavno na temu kupoprodaje, pa mozda nebi bilo lose da dio te price se nastavi tamo, a svakako otvoriti i pogledati tabelu.
http://www.klix.ba/forum/alfa-izgubices ... 6.html-f=4

Sto se tice ove rasprave sa pojedinim proizvodjacima iz Njemacke, dodje ga otprilike kao porediti npr. Indekse i Halida. :bih:
Don Zivconi

#308 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

dugo sam kontao kako nazvati ova poredjenja al si ubo ne jednog nego sve, svaka ti dala a halid cd :D

:thumbup:
emko1234

#309 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:
sema911s wrote:
citroen xm wrote:Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije. ;) C6 sa V6 motorom je sve što bi poželio. Još da ima opciju sa manuelcem...

Ali ako je to neka mana evo Alfi se vraća zadnji pogon.
jbga alfi ce vratit u jednom modelu zadnji,koji ce da bude brdo eura.,. postala je to sto je kroz historiju zbog jeftinih modela sa zadnjim pogonom,.,
ja bih 157(recimo nasljednik) sa zadnjim pogonom, 160 isto zadnji pogon ne neko fi(j)at rijesenje,.

sto bijezite svi od tihh automatika nekontam,.,.(jest da je taj psa automatik kk ali brate )
Greska.
O sada ce sve Alfe imati zadnji pogon sa mogucnoscu doplate za 4x4. Cak i nasljednik Giuliette koji ce biti u hatchback i limo izvedbi. Nasljednik 159,nasljednik 166, dva SUV,Spider koji se trebao praviti sa Mazdom,ali se odustalo,pravit ce ga sami i plus jedan model koji novinari pretpostavljaju da ce biti klasa BMW 6.
jesi ovo izmislio ili ti je agnelli mrtvi javio da ce ovako biti?

pa haj da si jedan ili dva modela naveo, al burazeru naveo 6 modela koji trebaju izaci. po volkswagen koji ima sve pare svijeta kad je razvoj upitanju nije kadar razviti i izbaciti 6 modela odjednom, a ti mi govoris kako ce alfa koja obecava kule i gradove izbaciti 6 novih modela i to u momentu kad je na najnizim granama otkako postoji kao marka.
od kojih para, jel to od ovih 7 milijardi koje fiat kao treba da ulozi? pa od tih para bi mozda al mozda mogli razviti 2 modela na istoj platformi i jedan nezavisan plus motori plus sve ostalo sto ide.

cuj 6 razlicitih modela i bilesi i dva suva :lol: :lol:
jedan ce bit konkurencija xkecu i trici odjednom, a drugi ce odmah poklopit x4, x5, x6. tako sam ja cuo. :lol: :lol: :lol:
citroen xm

#310 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

A ko ti je rekao ODJEDNOM. Kad si ograničen, a pokušavaš ispasti pametan.
emko1234

#311 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:A ko ti je rekao ODJEDNOM. Kad si ograničen, a pokušavaš ispasti pametan.
e bravo sine, tu sam te cekao.

pa niko, al logicno da ih samo to moze spasiti, jer vec 10 zadnjih godina izbacuju model svaki 3 godine. izasla je 159. pa je 2 godine poslije izasla brera, pa 2.5 godine poslije mito, pa onda opet 3 godine poslije izasla gulijeta pa se u medjuvremenu 159 prestala proizvodit a nasljednik nije dosao pa je onda krajem 2013 dosla 4c. ako nije takav redosljed, halali. al shvatio si poentu.
znaci samo ih moze izvadit da odjednom ili u roku od dvije godine izbace 6 strasnih modela.
jer ovaj princip gore navedeni ih do sad nigdje nije doveo sto se vidi iz prilozenog.

hvala, dovidjenja i prijatno. :run: :run:
citroen xm

#313 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Kao prvo nisam ti sin, a na moju sreću ni ništa drugo.

Što se tiče Alfe nije mi jasno zašto tolika sikiracija i palamuđenje sa tvoje strane. Gledaj švabe, ima ko da brine za Alfu daleko sposobniji od tebe i sličnih. I na kraju plan je četverogodišnji tako da tišina. Uostalom umjesto da nagađaš mogao bi nešto i pročitati.
saiks

#314 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by saiks »

Ovu sliku stavljam radi nekih clanova,koji su slicne stavljali

nemam nista protiv alfe
evo i link http://www.pik.ba/artikal/12175341/alfa ... 9/#pitanja

Image
emko1234

#315 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

imal kakve zvanicne najave osim ove jako optimisticne trecerazrednog portala iz susjedne drzave?
al haj da se na nju osvrnemo, jako je optimisticna. ovo je sve pod jednim velikim upitnikom obzirom da je i fiat grupa u velikoj gabuli. sjeccam se slicnih planova za lanciu prije par godina. pa firma propade iako se upumpalo more para u nju.
dakle ako ne gledamo izvor informacija (koji je jako sumnjiv), zvanicne najave ocigledno nema. ovo je tanko.
citroen xm wrote:Kao prvo nisam ti sin, a na moju sreću ni ništa drugo.

Što se tiče Alfe nije mi jasno zašto tolika sikiracija i palamuđenje sa tvoje strane. Gledaj švabe, ima ko da brine za Alfu daleko sposobniji od tebe i sličnih. I na kraju plan je četverogodišnji tako da tišina. Uostalom umjesto da nagađaš mogao bi nešto i pročitati.
jesi, imam osjecaj ko da imam maloumnog sina kojem treba sve crtat. koji, kad mu nestane argumenata, pocne da vrijedja na osnovama koje nemaju veze s temom.
a zasto se brinem? opste ne brinem, samo volim da vam se poserem u seljacke price i puste snove realnim razmisljanjem i sabiranjem dva i dva naglas.
al nije nista licno.
citroen xm

#316 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Ti zaista misliš da je Fiat grupa u problemima? :lol:

Možda i imaš maloumnog sina, ali nije ni čudo s obzirom ko mu je otac.

Sva tvoja priča je bez osnova. Godinama ko baba vanga najavljuješ propast Alfe, a evo ne propade do sada. Pričaš kako su auta loša, a ne znaš navesti zašto. Pričaš o nekim niskim cijenama pa te ljudi demantuju...
emko1234

#317 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ti zaista misliš da je Fiat grupa u problemima? :lol:

Možda i imaš maloumnog sina, ali nije ni čudo s obzirom ko mu je otac.

Sva tvoja priča je bez osnova. Godinama ko baba vanga najavljuješ propast Alfe, a evo ne propade do sada. Pričaš kako su auta loša, a ne znaš navesti zašto. Pričaš o nekim niskim cijenama pa te ljudi demantuju...
naravno da ne mislim. odlicno im je, od tri domace firme samo im jedna posluje kako treba. jedna je pred bankrotom, a druga samo sto nije pred bankrotom. imaju jos neke americke bandove koji se u europi ne prodaju nikako a europa im je glavno trziste. za kinu nemaju ponude.
i cijela im se ponuda sada zasnica na raznoraznim varijacijama modela 500. punto zastario, bravo isto, freemont nula bodova. vise se prodalo lamborghini suvova nego tih fiatovih, ostaje jos solidna panda i doblo.
ne, ne. odlicno odlicno.
citroen xm

#318 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Ameri, Ferari, Maserati posluju odlično. Fiat s obzirom koliko ima starih modela odlično posluje. Jedino je Lanča kritična, ali dobro ona se i gasi i Alfa nije profitabilna, ali se radi na oživljavanju. Dakle samo auta im donose profit, a cijela grupa u koju ne spadaju samo auta ima love i nije im problem nikakav. Tvoj problem je što gledaš usko da ne može uže. Samo pravo i ne dalje od nosa.

Iskreno da ti kažem, ovo pisanje mi je dodijalo. Ubjeđivati tvrdoglavo magare u nešto zna prilično da nervira. Ali ostaću prisutan čisto da tebe zajebavam i da kontriram tvojim ograničenim stavovima.

Dok si bio ko zna gdje ovde je sve funkcionisalo normalno. sad se zapitaj u čemu je problem. Vidiš da te ljudi poklapaju, iznošenjem nebuloza sve nerviraš samo ljudi različito reaguju.
seoBIH

#319 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by seoBIH »

saiks wrote:Ovu sliku stavljam radi nekih clanova,koji su slicne stavljali

nemam nista protiv alfe

[img]http://www.zasllšlike.com/files/mxjyyawq6fv06ujyjwvc.jpg[/img]
Sta je ovde cudno? Nudi alfu za alfu, tj dvije alfe za jednu alfu :D
seoBIH

#320 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by seoBIH »

Svasta se ti emko napisa, od nebuloza da ukupan broj prodanih auta predstavlja kvalitetu hahaha.

Inace, sta mislis o ovome, http://forums.evga.com/tm.aspx?m=2164669 gdje su NOVA NOVCATA AUTA na OTPADU jer ih NIKO NE ŽELI KUPITI zbog PREKOMJERNE PROIZVODNJE!

Image

Dva trik pitanja:

1. šta misliš što se ne prodaju?
2. zašto ne možeš naći NITI JEDNU ALFU na ovakvim grobljima?
Walther

#321 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

emko1234 wrote:SAMO SE TI TJESI DA JE TO CAR THESIS-A. a ne to sto za njenu cijenu ne mozes kupit dobre felge i gume za jednog a6/bmw 5/ eklasu. :lol: :lol: :lol:
Thesis je avto za gospodu. Nije zvaka seljaka. Sto se tice cijene.

Lancia Thesis 3.0, 2002, 160000 km, 4500 €
BMW serija 5, 2002, 525d, 249000 km, 4.300 €
Audi A6 Avant 2.5 V6 TDI, 171000 km, 2.990 €
Mercedes-Benz E 220 CDI, 153000 km, 4.120 €

Hoces li sta skontati iz ovoga doktora?

I nemoras zapinjati u dlakice. Bitna je citava prica. Svi automobili te klase su "slicni" i nakon toliko godina izgube vecinu vrijednosti. Znaci ode 50.000€ Jel to 49.000€ ili 51.000€ i citavoj prici nije bas bitno. Nece to biti bas dobra osnova za novi auto te klase. Iz gornjeg vidis da Thesiska moze biti cak najskuplja iako je benzin verzija.

De sad napravi studiju koji od njih ima kakvu opremu, kakve felge i klimu ;-)

Inace od gornjih bi svakako uzeo Thesisku, perverzija od auta. Pored 166FL meni naj (serijski) automobil ikad.
citroen xm

#322 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Ma šta se trudiš i njemu pojašnjavaš. Neće to on nikada shvatiti, a i ako kojim čudom shvati neće priznati.
romeomoraprezivjeti

#323 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by romeomoraprezivjeti »

Kakav povratak emka, k'o da ga je cura ostavila, pa se malo osjeca nervoza i napetost u njegovim postovima.:-D.

poslano s moga sonija ze
saiks

#324 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by saiks »

123456789 wrote:
saiks wrote:Ovu sliku stavljam radi nekih clanova,koji su slicne stavljali

nemam nista protiv alfe

[img]http://www.zasllšlike.com/files/mxjyyawq6fv06ujyjwvc.jpg[/img]
Sta je ovde cudno? Nudi alfu za alfu, tj dvije alfe za jednu alfu :D
Pogledaj za sta covjek samo hoce zamjenu
_mufljuz_

#325 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

joj jedva cekam da pos'o rijesim - da svoju karucu servisiram i konacno s merakom uzivam opet 8-)

i boli me kurac za nekog emka i bilo kojeg prosjecnog postratnog snobovskog bh dzibera koji je pamet pokupio preko ledja SDA, pljacke humanitarne, malverzacija i prodaje drzave da bi konacno kupio Audi misleci da je kupio tiket za carsiju.....
Post Reply