Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#301 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

NoaLada wrote:Registrovala sam se na NeoBux. Odakle da pocnem? Kakva je razlika izmedju ovih points, coins i mini jobs? Kakav efekat ima to gledanje reklama?
view adds - gledaš reklame, sitna zarada dnevno... ako unajmiš refrale, moraš svaki dan gledat oglase da bi imala prihod od referala... ako ih ne unajmiš, gledaš ih kad hoćeš, ako hoćeš...

jobs - taskovi, zadaci za pare, najbolji dio... u početku lagano ide, rijetko jer si početnik i nemaš badgeve.... kad skupiš badgeve, zarada može biti izmedju 1 - 15 $ dnevno... to radiš

coins, points - to radiš da bi mogla kupiti golden account i sl...

najbolje ti je da ideš na jobs

sretno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#302 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Chmoljo »

bude li postanja referala mimo ove teme - letite sa foruma, zajedno sa postovima :) tu spada i spamanje tema, i smaranje ostalih forumaša.

ne zloupotrebljavajte dobru volju. upozoravam na vrijeme, da ne bude kuknjave kasnije
:)
glitch

#303 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

:thumbup:
naslov je zarada rješavanjem mikrozadataka
i ja bi da se držimo toga i ovde jer to je tema

a PTC referali i ostalo na sopstvenu temu!
glitch

#304 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

NoaLada wrote:Registrovala sam se na NeoBux. Odakle da pocnem? Kakva je razlika izmedju ovih points, coins i mini jobs? Kakav efekat ima to gledanje reklama?
Registruj se i na crowdflower tu ćeš pratiti historiju zadataka i sticati levele
https://tasks.crowdflower.com/sessions/new

neobux ti je posrednik preko koga ćeš na crowdfloweru raditi zadatke i primati pare
a da bi ti račun na neobuxu bio aktivan samo trebaš dnevno da klikneš ove 4 fixirane reklame kad se pojave
i ne zamaraj se ostalim
Image

one se pojavljuju svaki dan u isto vrijeme koje ti piše recimo meni je u ovo vrijeme
Image
Pomagajteljudi

#305 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Pomagajteljudi »

Samo da se zahvalim ovi referalima novim i da kažem da broj reklama raste vremenom,sada imaju 25+ kada se resetuje,a za neko vrijeme imaće 100 na dan kao ja juče.
Naravno reklame nisu glavna zarada ali je bitno da se klikću zbog dobijanja zadataka za Crowdflower (Tasks)
I sa taskovima pratite ovdje šta se piše,u početku je teško dok se ne dobije level,a poslije samo pametno.
Sretno.
ivmilicevic

#306 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by ivmilicevic »

Imam jedan problem sa clixsenseom. Jučer sam pokušao prebaciti novac na paypal. Prijenos je zatražen jučer ujutro, jutros oko 6 sati novac mi je nestao sa računa, ali na paypalu nema ništa. Sada mi je novac vraćen na clixsense. Jeli itko imao ovih problema? Paypal je verificiran, uredno preko njega kupujem na ebayu, dobijao sam i refunde bez problema
glitch

#307 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

ivmilicevic wrote:Imam jedan problem sa clixsenseom. Jučer sam pokušao prebaciti novac na paypal. Prijenos je zatražen jučer ujutro, jutros oko 6 sati novac mi je nestao sa računa, ali na paypalu nema ništa. Sada mi je novac vraćen na clixsense. Jeli itko imao ovih problema? Paypal je verificiran, uredno preko njega kupujem na ebayu, dobijao sam i refunde bez problema
jesi li verificirao i za primanje para?
ono na tab >request money ,pa i tu verificiraš karticu,
i mail je l' ti verificiran ,
ako ti je ovo dvoje u redu onda ne znam vidi sa podrškom :)
mikrozadatak

#308 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Novajlija10 wrote:Zašto mi se sada ne povećava broj urađenih poslova (Jobs) na crowdfloweru?
Uradim 3 zadatka uspješno i idem Give up ,naplatim ali Jobs se ne mijenja.
Da li zato što sam već prije radio taj isti zadatak ?
Uradio si 3 taska jednog joba. Vjerovatno se broj taskova mijenja.
A inače, ovih dana, barem na CliuxSensu imaju nekih problema, malo kasne.
Vjerujem sve što uradiš bit će na tvom kontu.

Pozdrav
babaroga1x

#309 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Pomagajteljudi wrote:Samo da se zahvalim ovi referalima novim i da kažem da broj reklama raste vremenom,sada imaju 25+ kada se resetuje,a za neko vrijeme imaće 100 na dan kao ja juče.
Naravno reklame nisu glavna zarada ali je bitno da se klikću zbog dobijanja zadataka za Crowdflower (Tasks)
I sa taskovima pratite ovdje šta se piše,u početku je teško dok se ne dobije level,a poslije samo pametno.
Sretno.
mali ispravak....

gledanje reklama nije uvjet za dobivanje taskova... to su dvije nepovezane stvari koje sajtovi nude....

dobićeš više taskova što imaš veći level i bolju točnost

Baba
glitch

#310 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

babaroga1x wrote: mali ispravak....

gledanje reklama nije uvjet za dobivanje taskova... to su dvije nepovezane stvari koje sajtovi nude....

dobićeš više taskova što imaš veći level i bolju točnost

Baba
samo da potpišem

ne dovodite ljude u zabludu lažnim informacijama
i samim tim ne upropaštavajte temu

@novajlija pa nije nuklearna fizika ,zar je stvarno teško razlučiti

1 job>može imati recimo X taskova ili neograničeno>a taskovi imaju X pitanja

dakle radiš jedan job koji ima svoj naziv očigledno po kojem se odvaja od drugih ,recimo nadji članke i autore
unutar tog joba možeš uraditi stotine taskova sa stotinama ili hiljadama pitanja,ali i dalje to je jedan job!

možda je najbolje da se nacrta ipak
Image

dakle,
evo isječak ,dio jedne stranice sa jobs history na CF-u
na njoj je 12 jobs-a svaki ima svoj naziv
uzeo sam za primjer posao >judge sentiment in smartphone...
to je jedan posao dakle,
unutar tog posla uradio sam 8 taskova(zadataka) svaki je bio mislim 17 centi
a unutar tih 8 taskova bilo je 16 task questiona i ja sam ,tj bar oni tvrde pogriješio 2
ali sve ovo unutar samo jednog 1 posla koji se zove >judge sentiment in....

eto nadam se da je sad jasno :)
NoaLada

#311 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by NoaLada »

AhmetShabo wrote:
diadora wrote:Hvala na odgovorima.

Prema riječima službenika Uni Credit banke, nije moguće vezivanje Paypal accounta za devizni račun. Ako je to neko uspio kod nas u BiH, bilo bi lijepo da to podijeli sa ostalima, budući da se za vodjenje deviznog računa ne plaća naknada...
jesi li student ili radis? MOzes napraviti sebi racun u banci i traziti wisa karticu koju ces koristiti za paypal.. Ja sam neki dan napravio studentski racun u banci intesa sanpaolo i narucio karticu wisa electron.Odrzavanje racuna je free, a kartica je 10 KM godisnje.
I ja planiram otvoriti tu. Jesi li morao naznaciti da ces primati na nju uplate sa PayPala? Kako funckionise to prebacivanje sa PayPala na karticu? Nadam se da nisam smor, ali stvarno se ne razumijem u te stvarcice.
glitch

#312 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

NoaLada wrote:
I ja planiram otvoriti tu. Jesi li morao naznaciti da ces primati na nju uplate sa PayPala? Kako funckionise to prebacivanje sa PayPala na karticu? Nadam se da nisam smor, ali stvarno se ne razumijem u te stvarcice.
ima tema paypal u BiH i tamo sve fino piše
babaroga1x

#313 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

jel još nekome danas clixsense spor do bola ili samo meni?
ivmilicevic

#314 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by ivmilicevic »

Danas su imali neko održavanje stranica, sada je užasno spor
AhmetShabo

#315 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

NoaLada wrote: I ja planiram otvoriti tu. Jesi li morao naznaciti da ces primati na nju uplate sa PayPala? Kako funckionise to prebacivanje sa PayPala na karticu? Nadam se da nisam smor, ali stvarno se ne razumijem u te stvarcice.
samo otvori racun, ne znam koji ces, ako ces studentski onda ti treba cips, licna i indeks. bude gotovo za 10-15 minuta. karticu ces dobiti kroz 2 sedmice. Kasnije pravis racun na paypal i tamo kucas broj svoje kartice. ne znam ni ja tacno kako sve, nisam jos to nikad pravio ,samo sam negdje cito o tome.ali kao sto gore lik napisa, ima tema paypal i tamo vise informacija ima sigurno.
ONtopic, i meni je danas clixsense spor, i cak nekad nece ni da otvori, vjerovatno nesto prave...
glitch

#316 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

nekih 50 minuta ,što mi ne dade još 20tak da zaokružim na 100-ju baš sam se zafuro bio :lol: :mrgreen:

Deal Search Results Relevance, ukupna zarada 2.32 $
Image
babaroga1x

#317 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

glitch wrote:nekih 50 minuta ,što mi ne dade još 20tak da zaokružim na 100-ju baš sam se zafuro bio :lol: :mrgreen:

Deal Search Results Relevance, ukupna zarada 2.32 $
Image
glitch, imaš ti budilicu? sat s alarmom?

navij je svaki dan na 19.25h, tad dolaze deal taskovi... ali svaki dan ;)

koji dan malo kasne, asli su tu... redovno...
glitch

#318 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

babaroga1x wrote: glitch, imaš ti budilicu? sat s alarmom?

navij je svaki dan na 19.25h, tad dolaze deal taskovi... ali svaki dan ;)

koji dan malo kasne, asli su tu... redovno...
čuj to :-)

a ja sam obično iza 9 tek naveče kući za compom i tad radim
večeras se potrefio malo ranije

hvala baba na korisnom infu :mrgreen: :thumbup:
babaroga1x

#319 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

danas baš nema posla... uspio uhvatiti dva taska i reklame... 10 centi ukupno... valjda će nakon ponoći biti bolje...

by the way, jel neko uspio naći neki offers koji se može riješiti? ja u 9 mjeseci riješio njih 5...

Baba
konahawaii

#320 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

kako uspjevate odrzavat ukupan accuracy?

kad sam dobio lvl3 bio mi na 95%...evo vecaras na 88% :sad:
svi su mi poslovi novi, pa se zna i fulit kad prvi put radim neki posao...ima stvarno i glupih poslova koji se ne ispate radit

a i malo mi je glupa ta njihova racunica...znam uradit 30 taskova po 100%, ukupan acc se ne pomice...a uradim jedan na 60%, padne za 1% :-) isto kod nekog joba, ako prvi task se slabo uradi, tesko se popravlja acc tog joba...

zanima me jos kad izbaci "You've completed all your work!", koliko treba proci da se opet moze radit taj zadatak
relativno84

#321 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

konahawaii wrote:kako uspjevate odrzavat ukupan accuracy?

svi su mi poslovi novi, pa se zna i fulit kad prvi put radim neki posao...ima stvarno i glupih poslova koji se ne ispate radit

a i malo mi je glupa ta njihova racunica...znam uradit 30 taskova po 100%, ukupan acc se ne pomice...a uradim jedan na 60%, padne za 1% :-) isto kod nekog joba, ako prvi task se slabo uradi, tesko se popravlja acc tog joba...

zanima me jos kad izbaci "You've completed all your work!", koliko treba proci da se opet moze radit taj zadatak
Godina, do dvije :D salim se, mada mi to danas cesto izbacuje :-)
glitch

#322 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

nisu bitni taskovi nego test broj test q. koje radiš po taskovima to se sabira i računa

pa ide matematika jednostavna
ukupan broj test questionsa / broj tačnih

kad si na početku imaš mali broj pa to lako varira
recimo imaš 200 odgvorenih(ukupno) i 10 netačnih(200-10=190) to je 95%

recimo da zadatak ima 8 test od čega se 1 ili 2 ne pikaju jer to ubaci CF da prati tvoju tačnost
primjetio se po zadatcima da se neka pitanja znaju ponavljati po taskovima

e sad recimo da si ti fulio 3 od tih 8
6 se dodaje pa imaš 6+200 (ukupan broj) / 3 +190=
206/193 a to je 93%

i sad da bi vratio na onaj procenta ti moraš uraditi 50 test questionsa bez greške
206+50(ukupan broj)/193+50(i broj gdje dosad imaš 13 netačnih 10+3)=
256/243 i vraćaš se na 95%

a ovoliko test questiinsa može biti u 5,10,15 ili više taskova ,
zavisi koliko ih ima po tasku

kažem to je zato što si na početku pa lako ti varira kasnije kad predješ 1000,2000+ test q.
ne mjenja se tako brzo
eto nadam se da je jasno :thumbup:

a što se tiče drugog pitanja
svako posao ima svoj naziv i svoj ID
ako si utadio maximalno na jednom poslu sa istim nazivom i ID-em
to je to nema više
dok ne odluči taj što pravi posao da izbaci novu seriju tog posla sa drugim ID-em

eto :run:
mikrozadatak

#323 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Kad mi padne ukupan accuracy nađem zadatak koji se brzo rješava, bez obzira što ne nosi puno love. Npr. nedavno sam za par dana rješio ukupno 250-300 taskova "Find explicit image", brzo ga uradiš, a tu mi je procenat uvijek preko 97%.
Mislim da je to dobra taktika, jer pazi, kako si dobio Level tako ga možeš i izgubiti.

Pozdrav
konahawaii

#324 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

Hvala :)
my world

#325 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

"Unfortunately, there is no work currently available for this task, but there might be soon! Please check back in a few minutes."

sta ovo znaci
da su ti taskovi vec potroseni,ili da jos nisu ni pusteni u upotrebu,posto vec duze vrijeme stoji isti broj taskova

"Task not yet available
We're getting this task ready for you! Please try a different task or re-enter this task in about 30 seconds."

ovdje fino kazu da pripremaju taskove za nas,samo mi nije jasno kad ce biti spremni,posto vec dugo stoji ovako.
Post Reply