@530i, citro - hvala ..

glede redovnih servisa nisu ništa skuplji nego kod Octavije, mada mora se priznati da, generalno, orginalni zamjenski dijelovi toyote jesu skuplji.
na Octaviji sam jednom prilikom mjenjao grijač goriva i u Škodinom servisu su mi hladno rekli da je cijena 50 KM po komadu, odem na ebay i nađem Bosch-ov za 20 KM ...

.. dakle i VW uzima i to hladno i glatko.
e sad, ako ću 10 godina voziti auto koje mi se ne sviđa i koje mi ne odgovara radi jeftinijih dijelova koje ću "možda" trebati zamjeniti onda šta je poenta odabira auta i brenda, svi bi vozili jednu jedinu marku sa jeftinim zamjenskim dijelovima.
moje iskustvo je takvo da u 5 godina imam jednu manju štetu na autu za koju je neko drugi kriv i koju uvijek naplatim od osiguranja, sad i ako čekam duže 7-10 dana (u odnosu na Škodu) radi nabavke dijelova i opravke isplati se jer ostali period vozim auto koje mi odgovara i koje mi se sviđa, tj. nivo zadovoljstva u tih 5 godina traje duže.
glede toyotinih servisa i logistike, sigurno je da VW već odavno pokriva ovo područje i ako stojite na semaforu kao pješak brojat ćete svako treće auto iz VW grupacije, što da ne, uzeli su tržište ali mene kao pojedinačnog kupca ništa ne tjera da kupujem njihova vozila sa skupim doplatama i modelima koja se nisu pokazala na najjačim svjetskim tržištima.
ako ćemo zažmiriti na porođajne muke Toyote u BiH (koje je imao svaki brend) onda ne vidim nijedan razlog zašto se neko ne bi odlučio za Corollu koja je potrvrdila svoj kvalitet nebrojeno puta ... za sada sam zadovoljan a nadam se da će tako biti u narednih 5 godina bez ograničenja kilometraže

.
btw. Bunjo bi bio lud kada bi se igrao sa tako dobrim brendom koji mu je povjeren, ali ne bi me čudilo ipak je ovo Balkan. ...

Smajlović je odlično odrađivao posao i s prodajom i sa servisom a ono zbog čega je izgubio licencu nema puno veze s poslom no to već nije za forum ...