Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Heller

#301 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Heller »

TheMule wrote:Mijesaju se neki pojmovi. Cevapdzinice, picerije, i ascinice nisu "fast food". Fast food je haman spremljena hrana koja se napravi za 40 sekundi, mozda do 2 minute za velike hamburgere. Sve ostalo, pomfrit, specijaliteti, itd, su ili vec napravljeni ili ispod tog vremena.
Kako cevap nije fast food a hamburger jest kad su skoro pa isti kurac?
hrle1976

#302 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by hrle1976 »

ovo_malo_duse wrote:
Pusti ba Hrleta opet ga prenosi, Najblize sto je on vidio od NY je neka od kulisa u tv serijama. Cuj probao u 15-20 ponudjaca u SA. Haj nabroj 5 komada a da nisu opste poznati svima, ja ti placam koliko mos pojest za jedan dan. ahahhhaha
Sa koje si ti socijale spao da mi je samo znati? Ti kao da si dosao sa kakog socijalnog odmora u Tucepima pa bleno ko june u sarena vrata. Evo ti prvi od pet, ako postoji, a postojao je jos dok je bila stara autobusna stanica iza kasarne. Nepitaj me za ime. Tu su hamburgeri bili isto dzon od cipele. Lokal bio do autobusne odnosno na istoj strani gdje taksisti cekaju (cirka).

Kod Ministarstva gdje ljudi ponistavaju drzavljanstvo BiH, na cosku tu su sad izgradili nako ruglo od zgrade kao robna kuca. Sad imas glavnu cestu pa u nize prema Cengic Vili (pravac) na desnu ruku si imao lokal. Bio je tu 2009. Imao je mastu ali brate lepine za hamburger isto kao da mi je dao kruha da hranim patke i ptice.

Na Cengic Vili / Malti kod one zute zgradice. Tu si imao dva cua odnosno jedno tu na strani ulice gdje pocinje Dolac Malta a drugi lokal ti je bio preko puta mosta. Ovaj prva ko stand za trafike ovo je bilo prije 10 plus godina, jel tog cua tu vise ima ili nema nemam pojma ali nalazilo se na istoj strani gdje je nekada ulica bila ili se zvala Omera Maslica. Sve u svemu nisu nicemu bili. Imali su i ko neke sendice isto. Drugo, je predjes most pa ides skor skoz do cete koja vodi do Mojmila mislim nekad se zvala Mojmilska, doslovno na desnu ruku prije te ceste si imao lokal jedan za lokanja a jedan za sta nabost. Isto su imali "hamburgere" mada mi je vise licilo pljeskoburger sa dosta ajvara ali eto.
hrle1976

#303 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by hrle1976 »

drag_gost wrote:hrle, imal kfc u Praha?
Tacna brojka je 23 komada. U samom centru na 1,5km krugu imas ih jedno 5 komada.
karanana

#304 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by karanana »

E jesi lokacije objasnio alal ti vera. Jedino sam mozda zmaj stanicu skonto ali ni to mi nije sigurno.

Haha....ministarstvo gdje odjavljujes drzavljanstvo......kako identifikuje grilove po mjestima gdje je bio u okolini. A kako bi npr. ja znao koje je to ministarstvo. Zviz zviz....falio si dok si na forumskom odmoru bio. Jesi u grckoj ponovo bio? Ima li poznatih?
hrle1976

#305 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by hrle1976 »

karanana wrote:E jesi lokacije objasnio alal ti vera. Jedino sam mozda zmaj stanicu skonto ali ni to mi nije sigurno.

Haha....ministarstvo gdje odjavljujes drzavljanstvo......kako identifikuje grilove po mjestima gdje je bio u okolini. A kako bi npr. ja znao koje je to ministarstvo. Zviz zviz....falio si dok si na forumskom odmoru bio. Jesi u grckoj ponovo bio? Ima li poznatih?
Sta ti ja mogu kad iz te svoje prdekane samo izadjes kad te mati zamoli da kupis kilogram paprika i sl. Pa ti je orijentacija u gradu ko kakva kobasica. :)
Heller

#306 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Heller »

hrle1976 wrote: Kod Ministarstva gdje ljudi ponistavaju drzavljanstvo BiH, na cosku tu su sad izgradili nako ruglo od zgrade kao robna kuca. Sad imas glavnu cestu pa u nize prema Cengic Vili (pravac) na desnu ruku si imao lokal. Bio je tu 2009. Imao je mastu ali brate lepine za hamburger isto kao da mi je dao kruha da hranim patke i ptice.
Wtf did I just read. :lol:
karanana

#307 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by karanana »

hrle1976 wrote:
karanana wrote:E jesi lokacije objasnio alal ti vera. Jedino sam mozda zmaj stanicu skonto ali ni to mi nije sigurno.

Sta ti ja mogu kad iz te svoje prdekane samo izadjes kad te mati zamoli da kupis kilogram paprika i sl. Pa ti je orijentacija u gradu ko kakva kobasica. :)
Da, i to sto kazes. Bas mi je orjentacija ko kobasica. Bas dobra usporedba.
Nepass

#308 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Nepass »

_BataZiv_0809 wrote:Pocjeti me-jedne prilike svratim u posjetu njakvim jaranovim poznanicima u Svicarskoj i kao satro idemo nesto jest i oni govore, hej ima super bosanski restoran blizu :-)

Hebo te cevap, nisam presao Alpe da ga jedem.

Jos oni vako ko Hrle, sve neka elita, a kad smo jeli, mi morali racun platit :oops:
Nije to nista, ja otisao u dubai i ljudi me izvedu na burek. Bar su platili :D
Nepass

#309 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Nepass »

hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakve bolan kifle?!
Imas koliko hoces hamburgera sa frisko pripremljenim pecivom. Ne rade svi hamburger na kiflu od tri dana (ko sto radi McD :oops: ).
O kvaliteti samog hamburgera ne bih. Ima ih sigurno kvalitetnih, ko voli pojesti hamburger s vremena na vrijeme.
Medjutim, sta mi znamo...bolje se to vidi/zna iz Ceske/Danske/odakle vec.
Pa sto ja ne okusi te najbolje "svjetske" hamburgere? Probao sam ih u 15-20 ponudjaca u SA. Izvini tesko mogu reci ko je bio najbolji ili najgori (sve u pet deka) a kad usporedim sa jednim NY, bolje da nepisem o daljini ukusa. Izvini. Smjesno poceti raspravu da u BiH je to bolje. Isto kad bi sad US amerikanac tvrdio da kod njih su bolji cevapi od onih u SA.
Ne znam gdje si ti jeo ali sarajevski hamburger je miljama ispred new york-ovskog hamburgera. A i cheesecake je bolji kod nas.
U new yorku sam jeo bolje cevape nego kod ferhatovica, a pite su im pravi specijalitet na manhattanu
hrle1976

#310 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by hrle1976 »

Nepass wrote:
hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakve bolan kifle?!
Imas koliko hoces hamburgera sa frisko pripremljenim pecivom. Ne rade svi hamburger na kiflu od tri dana (ko sto radi McD :oops: ).
O kvaliteti samog hamburgera ne bih. Ima ih sigurno kvalitetnih, ko voli pojesti hamburger s vremena na vrijeme.
Medjutim, sta mi znamo...bolje se to vidi/zna iz Ceske/Danske/odakle vec.
Pa sto ja ne okusi te najbolje "svjetske" hamburgere? Probao sam ih u 15-20 ponudjaca u SA. Izvini tesko mogu reci ko je bio najbolji ili najgori (sve u pet deka) a kad usporedim sa jednim NY, bolje da nepisem o daljini ukusa. Izvini. Smjesno poceti raspravu da u BiH je to bolje. Isto kad bi sad US amerikanac tvrdio da kod njih su bolji cevapi od onih u SA.
Ne znam gdje si ti jeo ali sarajevski hamburger je miljama ispred new york-ovskog hamburgera. A i cheesecake je bolji kod nas.
U new yorku sam jeo bolje cevape nego kod ferhatovica, a pite su im pravi specijalitet na manhattanu
Ima da US amerikanci za Thanksgiving pocnu jest kelj, sarmu, filane paprike i zimnicu. A grkljan ce sapirati rasolom sa dna kace. A peka susenog je desert uz tv.
sunceKOtepsija

#311 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by sunceKOtepsija »

hrle1976 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
hrle1976 wrote:U Prahi imas 20 McD'a sa onima na Aerodromu zaokruzi na 22 komada!

10 komada Burger King, 21 komada KFC, jedno 20-25 komada imas ovih samostalnih tkz americkih burger coskova / restorana kako god - u vecini slucaja su vlasnici naki iz USA ili Cesi koji su tamo proveli 30 godina zivota. 7 komada Subway

Da nepricam o Wendy's, New York Pizza, Pizza Hut, Carls Jr. itd.

Mislim samo da je Budimpesta najjaca u Europi po pitanju broja US fastfood lanaca.
cudi me, nije sad prag nek grad, al opet ako je fast food za sirotinju onda da li to zanci da je i u pragu dosta sirotinje?
Za Ceske standarde Praha je skupa. Ta tkz. sirotinja je doslovno istjerana iz brojnih cetvrti. U nekim prefireijama su cijene na nivou samog centra. Vecina ovih fastfood restoran zivi od turista. Praha godisnje posjeti turista koliko citav jadran ljeti. Iz nekih ne opisanih razloga dosta skandinavskih skola (sredjih) kad idu na eskurziju odluce se za Prahu, a ta djecurlija pretezno jede fastfood. U Prahi sa fastfood coskom, ako znas praviti, nemozes propasti jedino da guras otrov u hranu, ali onda ces zarvsiti u bajbuku. Imas brdo onih street stands gdje mozes kobasicu i ostalo kupiti na 1001 nacin. Jos samo nedostaje Taco Bell i pokoji "Dindi's Mindi's"
cini mi se da je prva recenica kljucna-za ceske standarde-pa pogledaj molim te ko ide u taj prag-djecurlija iz skandinavskih skola nije to sad neka ko zna kakva elita-normalno da ce jest fast food-a ne negdje drugo-znaci prag je prilagoden slajbuku posjetilaca-kakvi posjetioci takva ponuda :roll:
hrle1976 wrote: Kod Ministarstva gdje ljudi ponistavaju drzavljanstvo BiH, na cosku tu su sad izgradili nako ruglo od zgrade kao robna kuca. Sad imas glavnu cestu pa u nize prema Cengic Vili (pravac) na desnu ruku si imao lokal. Bio je tu 2009. Imao je mastu ali brate lepine za hamburger isto kao da mi je dao kruha da hranim patke i ptice.
nisi valjda ponistio drzavljanstvo?
hrle1976

#312 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by hrle1976 »

Praha je turisticki i svjetski grad 365 dana godisnje. Nema dana da nema brdo turista. Da tim fast-food lancima ide lose nebi ih bilo u tolikoj kolicini te su u porastu. Dobar dio prihoda, ja tvrdim 3/4 zaradjuju na turistima. Jer turista ima u svim nivoima. U Prahi mozes budi posto proci kao turista a mozes se potrositi vise nego u Monaku. Ima ponude za svacij dzep. U Prahi ima vise registovanih sportskih auta nego u Rimu i Milanu skupa. Vecina zivi neku prosjecan zivot, nije nista pretjerano, nego eto ide ok. Ali ima ovdje ljudi koji su se na racun tranzicije koja u pojedinim dijelovima i dan danas traje a da nepicam u poslovim oparili, ma ni Vatikan im nije ravan koliko su nagrnili. Praha je drzava u drzavi i nemozes je nikako koristiti kao primjer za ostali dio drzave. Brno je vec vukojebina, meni nije, ali to je ono tipa tamo ides samo jer si upozno naku, nakog pa se jos niste odlucili na zajednicki zivot, ili imas kakvu nanu, tetsku, strica i tako te stvari. Ja poznam nekoliko ljudi dobili stan za vrijeme socijalizma / komunizma, a zive 20-30km van Prahe u kuci roditelja samo je renovirali dok stan u gradu je posao. Iznajmljiva se turistima, niti se placa porez, niti ima neke posebne regulacije, nemoze spropasti jedino da kakva budala ga devastira skroz na skroz.
sunceKOtepsija

#313 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by sunceKOtepsija »

hrle1976 wrote:Praha je turisticki i svjetski grad 365 dana godisnje. Nema dana da nema brdo turista. Da tim fast-food lancima ide lose nebi ih bilo u tolikoj kolicini te su u porastu. Dobar dio prihoda, ja tvrdim 3/4 zaradjuju na turistima. Jer turista ima u svim nivoima.
pa ja bih rekao i da 87-91% zaraduju na djecurliji iz skandinavije, a ne samo 3/4- pa na sta to lici, to je ono roditelji odu u neku zemlju treceg svijeta da se malo provedu, vide domorodce, a djecu dadnu dzeparac i oni odu u-Prag da potrose dzeparac :lol:i ne samo to vec im i ostane da mogu ponovo doc isti mjesec :roll: i tamo ih gledaju ko ne znam ti kog-i govore "vidite kako smo popularni ssvjetski fensi smensi" a djecurlija dosla sa dzeparcom i kupila domorodce i cijeli Prag :-)
KB9

#314 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by KB9 »

zna bosnjo na cem prag stoji :izet:
zforumas

#315 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by zforumas »

KB9 wrote:zna bosnjo na cem prag stoji :izet:
i gdje je saraf sto sve drzi
drag_gost

#316 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by drag_gost »

hrle1976 wrote:
Tacna brojka je 23 komada. U samom centru na 1,5km krugu imas ih jedno 5 komada.
Jesi li ih ti licno brojao?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#317 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Domaci izdajnik »

hrle1976 wrote:Praha je turisticki i svjetski grad 365 dana godisnje. Nema dana da nema brdo turista. Da tim fast-food lancima ide lose nebi ih bilo u tolikoj kolicini te su u porastu. Dobar dio prihoda, ja tvrdim 3/4 zaradjuju na turistima. Jer turista ima u svim nivoima. U Prahi mozes budi posto proci kao turista a mozes se potrositi vise nego u Monaku. Ima ponude za svacij dzep. U Prahi ima vise registovanih sportskih auta nego u Rimu i Milanu skupa. Vecina zivi neku prosjecan zivot, nije nista pretjerano, nego eto ide ok. Ali ima ovdje ljudi koji su se na racun tranzicije koja u pojedinim dijelovima i dan danas traje a da nepicam u poslovim oparili, ma ni Vatikan im nije ravan koliko su nagrnili. Praha je drzava u drzavi i nemozes je nikako koristiti kao primjer za ostali dio drzave. Brno je vec vukojebina, meni nije, ali to je ono tipa tamo ides samo jer si upozno naku, nakog pa se jos niste odlucili na zajednicki zivot, ili imas kakvu nanu, tetsku, strica i tako te stvari. Ja poznam nekoliko ljudi dobili stan za vrijeme socijalizma / komunizma, a zive 20-30km van Prahe u kuci roditelja samo je renovirali dok stan u gradu je posao. Iznajmljiva se turistima, niti se placa porez, niti ima neke posebne regulacije, nemoze spropasti jedino da kakva budala ga devastira skroz na skroz.
Znači vi ste banana država ko da su vas balkanci skupljali :roll: kad mi ti kažeš da sam zaostao, divalj, neuk dođe mi ko kompliment.... :mrgreen: Nema kod vas države još od raspada K-und-K monarhije :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#318 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Tomahawk11 »

De ba, kakva Praha i Ceska....poguralo ih sto bi rat na ovim prostorima, al jos uvijek je Bosnjo veca gospoda na Jadranu od Ceha.
Domaci izdajnik

#319 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Ma goni ih....kako smo ja i jaran dvojicu pijanih čeških ćelavaca izbubetali (podcijenili situaciju mislili da ako smo kulturni da smo debili :hitna: ) ne mirišem ih nikako :twisted: Slovaci su daleko bolji kao ljudi, bar meni :)
petunija

#320 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by petunija »

hrle1976 wrote:Praha je turisticki i svjetski grad 365 dana godisnje. Nema dana da nema brdo turista. Da tim fast-food lancima ide lose nebi ih bilo u tolikoj kolicini te su u porastu. Dobar dio prihoda, ja tvrdim 3/4 zaradjuju na turistima. Jer turista ima u svim nivoima. U Prahi mozes budi posto proci kao turista a mozes se potrositi vise nego u Monaku. Ima ponude za svacij dzep. U Prahi ima vise registovanih sportskih auta nego u Rimu i Milanu skupa. Vecina zivi neku prosjecan zivot, nije nista pretjerano, nego eto ide ok. Ali ima ovdje ljudi koji su se na racun tranzicije koja u pojedinim dijelovima i dan danas traje a da nepicam u poslovim oparili, ma ni Vatikan im nije ravan koliko su nagrnili. Praha je drzava u drzavi i nemozes je nikako koristiti kao primjer za ostali dio drzave. Brno je vec vukojebina, meni nije, ali to je ono tipa tamo ides samo jer si upozno naku, nakog pa se jos niste odlucili na zajednicki zivot, ili imas kakvu nanu, tetsku, strica i tako te stvari. Ja poznam nekoliko ljudi dobili stan za vrijeme socijalizma / komunizma, a zive 20-30km van Prahe u kuci roditelja samo je renovirali dok stan u gradu je posao. Iznajmljiva se turistima, niti se placa porez, niti ima neke posebne regulacije, nemoze spropasti jedino da kakva budala ga devastira skroz na skroz.
:shock:
Šta će njima sportska auta? Pa ni škode ne voze preko 40km/h
Kad na Jadranskoj magistrali vidim kilometarsku kolonu znam: čeh na čelu kolone :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#321 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Tomahawk11 »

Sportskih auta?? Rili :lol: :lol:
Ima i po Sarajevu od Ferarija, R8, pa :?
Domaci izdajnik

#322 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

petunija wrote:Pa ni škode ne voze preko 40km/h
Ma ko? Ovo griješiš! Nema saobraćajke na HR auto putu da se nije Čeh ili Slovak slupao :-? Ljetos vozio za Ljubljanu sat vremena pred njom zakrčenje na onoj vrućini :evil: uzrok zakrčenja saobraćajka. Ja ovima u autu mogu se sad kladiti u 100 eura da su ili Česi ili Slovaci - kad ono tri auta slovačkih tablica se lančano sudarila :-) Ko da svi dobijaju vozačku preko štele.....čim izađu iz svoje zemlje (Slovačka policija je veća hajdučija od naših 10000X! - selendra u p. materinoj, pet kuća, bunar i magare a dva presretača na ulazu i izlazu za 5 na sat brže te ustavljaju :evil: ) obrtaji u crveno i oooojhaaaa čepaj batoooo.....ko da nikad ceste vidjeli nisu. Više se bojim Čeha/Slovaka za volanom auta nego Arapa u kamionu.... :run:
Altsa

#323 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Altsa »

hrle1976 wrote:
Hrle samo onako usput. Jel znas da si ti glavni predmet zajebancije na forumu?
Altsa

#324 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by Altsa »

Lajavikrelac wrote:
Ma ko? Ovo griješiš! Nema saobraćajke na HR auto putu da se nije Čeh ili Slovak slupao :-? Ljetos vozio za Ljubljanu sat vremena pred njom zakrčenje na onoj vrućini :evil: uzrok zakrčenja saobraćajka. Ja ovima u autu mogu se sad kladiti u 100 eura da su ili Česi ili Slovaci - kad ono tri auta slovačkih tablica se lančano sudarila :-) Ko da svi dobijaju vozačku preko štele.....čim izađu iz svoje zemlje (Slovačka policija je veća hajdučija od naših 10000X! - selendra u p. materinoj, pet kuća, bunar i magare a dva presretača na ulazu i izlazu za 5 na sat brže te ustavljaju :evil: ) obrtaji u crveno i oooojhaaaa čepaj batoooo.....ko da nikad ceste vidjeli nisu. Više se bojim Čeha/Slovaka za volanom auta nego Arapa u kamionu.... :run:
Stvar je u tome sto debili voze iz cuga iz Ceske ili Slovacke i kad dodu u rvacku umor ih skrka i eto nesreca. E hebi ga valja ustediti a ne odmarati po motelima uz put.
petunija

#325 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?

Post by petunija »

Lajavikrelac wrote:
Slupaju se jer ne znaju voziti. Ali mnogo češće su uzrok udesa, baš zbog prespore vožnje, ostali vozači se iznerviraju po onoj vrućini i počnu preticati gdje ne treba.
Možda obrtaji jesu u crvenom, ali sa mjenjačem u najviše trećoj :D
Odosmo u off :D
Post Reply