Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

hrastov žižak

#301 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by hrastov žižak »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
iranac nije isto sto i bosnjak. turcin nije isto sto i bosnjak. ako mislis ovi pojmovi kao stanovnici istih drzava
Dokumenti kažu da unazad 150 godina svi smo u Bosni bili Bošnjaci. Jedni se odrekoše, a drugi iseliše, a nešto malo nas i ostalo.
Koji dokumenti? Hajd ne izmišljaj, počev od 19. stoljeća kad je bosankoj begovšćini vrh političkog identiteta bila njhova feudalna titula. Nekom drugom prosipaj tu romantičarsku šuplju. :wink:
Last edited by hrastov žižak on 09/04/2014 23:47, edited 1 time in total.
Hell.is.here

#302 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Hell.is.here »

Ovaj vatrogasac malo poglup :oops: oprosti , nisam mislio... salim se , jesam :)

Sent directly from hell!
belfy

#303 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by belfy »

vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
iranac nije isto sto i bosnjak. turcin nije isto sto i bosnjak. ako mislis ovi pojmovi kao stanovnici istih drzava
Dokumenti kažu da unazad 150 godina svi smo u Bosni bili Bošnjaci. Jedni se odrekoše, a drugi iseliše, a nešto malo nas i ostalo.
a da ti malo porazgovaras sa sobom? ako su se jedni odrekli, drugi iselili i nesto malo ostalo... sta ti onda zelis da kazes? daj procitaj ta svoja dva zadnja posta pa se dogovori sa svojim mozgom.
vatrogasac

#304 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by vatrogasac »

hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
Koji dokumenti? Hajd ne izmišljaj, počev od 19. stoljeća kad je bosankoj begovšćini vrh političkog identiteta bila njhova feudalna titula. Nekom drugom prosipaj tu romantičarsku šuplju. :wink:
Čitao Načertanije pažljivo i Bašagićeve 'replike' ili priču o krajcarama Vase Pelagića?

Image
fatamorgana

#305 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by fatamorgana »

vatrogasac, daj sad im stavi video s kinezima koji prelaze na Islam, trenutak je, :wink:
Bodkin

#306 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Bodkin »

vatrogasac wrote:
hrastov žižak wrote: Koji dokumenti? Hajd ne izmišljaj, počev od 19. stoljeća kad je bosankoj begovšćini vrh političkog identiteta bila njhova feudalna titula. Nekom drugom prosipaj tu romantičarsku šuplju. :wink:
Čitao Načertanije pažljivo i Bašagićeve 'replike' ili priču o krajcarama Vase Pelagića?

Image
kojim trikom ovo ide u priloz tvojoj tezi da su svi bili bosnjaci i predstavljali ono sto danas predstavlja naziv austrijanac ili turcin?
Hajvan

#307 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Hajvan »

turčin, kurčin, mošnjak, prošnjak--- Drina je vjecna granica… kao i Sava i Una… ha ja

sve je ostalo nebitno
belfy

#308 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by belfy »

vatrogasac wrote:
hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote: Dokumenti kažu da unazad 150 godina svi smo u Bosni bili Bošnjaci. Jedni se odrekoše, a drugi iseliše, a nešto malo nas i ostalo.

Image
cek malo, mozemo li ovako reci i da je amerika prije 150-200 godina bila indijanska, pa su svi indijanci i danas? samorazgovor pozeljan definitivno...
hrastov žižak

#309 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by hrastov žižak »

vatrogasac wrote:
hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote:

Image
haha, nemoj se bolan dalje uvaljivat, evo lijepo ti ljudi prije mene rekoše.
vatrogasac

#310 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by vatrogasac »

hrastov žižak wrote: haha, nemoj se bolan dalje uvaljivat, evo lijepo ti ljudi prije mene rekoše.
Jah...pobrisaše i šta rekao Garašanin i Bašagiš i Pelagić i...
hrastov žižak

#311 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by hrastov žižak »

vatrogasac wrote:
hrastov žižak wrote: haha, nemoj se bolan dalje uvaljivat, evo lijepo ti ljudi prije mene rekoše.
I šta s njima? To njihovi zapisi predstavljaju svu kulturalnu praksu?
vatrogasac

#312 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by vatrogasac »

hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote:
Predstavlja dokument u vremenu.
fatamorgana

#313 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote: Predstavlja dokument u vremenu.
Radi se o pluskvamperfektu, davno prošlo vrijeme, :wink:
hrastov žižak

#314 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by hrastov žižak »

vatrogasac wrote:
hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote:
Predstavlja dokument u vremenu.
koji dokazuju tvoju tezu?
vatrogasac

#315 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by vatrogasac »

fatamorgana wrote:
vatrogasac wrote: Predstavlja dokument u vremenu.
Radi se o pluskvamperfektu, davno prošlo vrijeme, :wink:
Zar se sadašnja državnost Bosne ne izvlači iz prošlog i davno prošlog vremena? Naravno....dokumentima.
Googlerica

#316 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Googlerica »

Dobro jutro ILIRI :-D
Bodkin

#317 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Bodkin »

pjusuf wrote:
Hajvan wrote:po postovima na ovom forumu, daleko da je od bosanke jer neskriveno vise voli jednu susjednu nam državu. :D

Zove se Sara, zivi u Becu. Ima momka tri Godina mladeg od sebe. Jako je superficijelna i izgled joj je sve. Iz mjesanog je hrvatsko-bosnjackog braka, otuda afiniteti prema Hrvatima i Lijepoj nasoj. Otac iz Sarajeva, mati Hrvatica iz Tuzle. Ima nekih 27 Godina i redovno ordinira po forumu herceg-srpske.

wtf :D

Sent from my Lumia
miki.ba

#318 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by miki.ba »

pjusuf wrote:
Hajvan wrote:po postovima na ovom forumu, daleko da je od bosanke jer neskriveno vise voli jednu susjednu nam državu. :D

Zove se Sara, zivi u Becu. Ima momka tri Godina mladeg od sebe. Jako je superficijelna i izgled joj je sve. Iz mjesanog je hrvatsko-bosnjackog braka, otuda afiniteti prema Hrvatima i Lijepoj nasoj. Otac iz Sarajeva, mati Hrvatica iz Tuzle. Ima nekih 27 Godina i redovno ordinira po forumu herceg-srpske.
A kako izgleda, ovvako na prvu privlacna? :-D
miki.ba

#319 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by miki.ba »

Bodkin wrote:
Objektivni navijac wrote:
staradis wrote:Mojne mi price ovdje se radi tamo se pije kafa. Moji starci rade 40-50 sati sedmicno, dok sam ja radio znao sam od 40-70 sati. Pa sam opet imao vremena za kafe. To sto je tamo kultura drugacija je njihov problem.
:thumbup: Tacno .Na Zapadu se radi,mnogo ,mnogo manje nego u Bosni ( izuzimajuci budzetlije koje zive u bosanskom komunizmu ) ,ostali rade od jutra do mraka,sedam dana u sedmici,trideset dana u mjesecu i posto su stravicno potplaceni,traze drugi i treci posao i ponoci da rade,da namaknu minimum minimuma za prezivljavanje sebe i porodice.
A sto izmedzu obaveza i poslova piju kafe,to je stvar kulture zivljenja.
vat da fak :shock: ja nisam vidio nikoga, ali nikoga da ide prije 6-7 kuci na zapadu. mozda budzetlije. privatni sektor? nekima u ugovoru o radu pise 40 sati sedmicno plus OBAVEZNIH 10 prekovremenog koji je naravno placen. nemoj samo otvarati temu kako je prekovremeni placen :) pisem o tome koliko ko radi
U 99% slucajeva se na zapadu radi od 7 do 16 ili 17, od ponedjeljka do petka.
Ovdje se odbija pauza i traje 1 h u 99% slucajeva, sto znace da se efektivno radi 8-9 h dnevno.
E u cemu je razlika? Razlika je u efikasnosti.
Mogu nasi sa guza na guz odraditi i 12 h ali koliko sam ja mogao skontati to se ne moze mjeriti sa ovih Njemackih 3-4 sata posla.
Toliko je svaki posao isplaniran i usavrsen da mora ici brzo, a to je tako zato sto odredjeni posao obavljaju ljudi koji su obuceni za to, sto je kod nas misaona imenica.
Ajatolah_

#320 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Ajatolah_ »

Googlerica wrote:
escobar__ wrote:Znači ti si Bosanka jer si ateist, budist, agnostik, džedaj, jevrej...? I svi su Bosanci nemuslimani jer su muslimani Bošnjaci? :lol:

Znaš li da je sramota u 21. vijeku bit nepismen?
a ne ne,ima msulimana Bosanaca koji se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci,ali vlro malo :D gdje si vidio srbina da kaze da je srbin a nije pravolsavac :D
Često sam u Srbiji i mogu ti reći da ih znam hejbet... Šta bi trebao, odjednom početi govoriti za sebe da je Marsovac jer je u nekom trenutku prestao vjerovati u Boga?
Sezam

#321 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Sezam »

hrastov žižak wrote:
vatrogasac wrote:
Bodkin wrote:
Nacertanije, na primjer.
hrastov žižak

#322 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by hrastov žižak »

Ako je tu rečeno, onda mora da je tako :lol:
Sezam

#323 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Sezam »

hrastov žižak wrote:Ako je tu rečeno, onda mora da je tako :lol:
Ne znam cemu kreveljenje. Ta se knjiga uzima kao istorijski relevantna.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#324 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Matijevic_Vlado »

ja bih zamolio svedskog stjudenta thetruthpath da se opet prijavi na ovaj forum jer smo svi primjetili kako nasa dijaspora zanemaruje bosnjastvo :mrgreen: . nek nam malo bosnjakuje (valjda se tako kaze) po forumu
Hell.is.here

#325 Re: Mladi Bošnjaci u dijaspori zanemaruju bošnjaštvo i Bosnu

Post by Hell.is.here »

Oh pisao bih svasta, al tesko pisati ovako pnan :)

Sent directly from hell!
Post Reply