KOliko sam ja uspio saznati i pročitati na XDA forumu, kernel je izvor tih bug-ova i flešanjem novog' koji je izašao nedavno uz novi update u nekim zemljama (npr. Njemačka) se to popravi! Valjda uskoro stigne i za naše uređaje?!febo_acm wrote:Isto je bilo i kod mene... Imaju neke verzije 4.4.2 koje imaju echo i audio bug. Kada si zadnji put radio update?
LG G2
Moderator: Benq
- Maharadza
#301 Re: LG G2
- ZOB
#302 Re: LG G2
Pozdrav svima;
Trebala bi mi mala pomoć/usluga,nadam se da ima dobra duša da mi samo nešto potvrdi
prije 2 dana sam skidao nekakve programe sa Play Stor-a i skinuo neki Device Info malo čačkao po njemu i naletio da on kaže kao da je veličina displaya 4,9 inča bilo mi čudno pa skinuo 2-3 neka ScreenInfo i oni kažu isto,pa sad ne znam je li ja možda trebam neke kalibracije uraditi ili o čemu se već radi,pa bi stvarno bio zahvalan kad bi itko mogao skinuti sa PlayStora bilo koji ovaj ScreenInfo program i reći mi šta kod Vas izvještava 4,9 ili 5,2 ?Pomalo glupo pitanje ali eto hvala na pomoći
Btw ovo je screenshot što meni izbaciva te neke statistike:
http://www.zaslike.com/files/vps35gpbo3i3zb1qftp2.png
Trebala bi mi mala pomoć/usluga,nadam se da ima dobra duša da mi samo nešto potvrdi
-
bacci
#303 Re: LG G2
ima mjesec danafebo_acm wrote:Isto je bilo i kod mene... Imaju neke verzije 4.4.2 koje imaju echo i audio bug. Kada si zadnji put radio update?
- Maharadza
#304 Re: LG G2
Ispravno je to, pošto ne uzima u obzir te front touch tipke pri dnu.ZOB wrote:Pozdrav svima;
Trebala bi mi mala pomoć/usluga,nadam se da ima dobra duša da mi samo nešto potvrdiprije 2 dana sam skidao nekakve programe sa Play Stor-a i skinuo neki Device Info malo čačkao po njemu i naletio da on kaže kao da je veličina displaya 4,9 inča bilo mi čudno pa skinuo 2-3 neka ScreenInfo i oni kažu isto,pa sad ne znam je li ja možda trebam neke kalibracije uraditi ili o čemu se već radi,pa bi stvarno bio zahvalan kad bi itko mogao skinuti sa PlayStora bilo koji ovaj ScreenInfo program i reći mi šta kod Vas izvještava 4,9 ili 5,2 ?Pomalo glupo pitanje ali eto hvala na pomoći
![]()
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- ZOB
#305 Re: LG G2
A da vidiš kako se njih nisam sjetio,a ja odmah pomislio LG mi podvalio G2 sa 4,9 inčnim displayom i ako je na naljepnici što je došlo na njemu pisalo 5,2 kontam nisam valjda toliko baskuz,ali eto hvala nalijepša na pomoći 
- Maharadza
#306 Re: LG G2
https://play.google.com/store/apps/deta ... rdwareinfoZOB wrote:A da vidiš kako se njih nisam sjetio,a ja odmah pomislio LG mi podvalio G2 sa 4,9 inčnim displayom i ako je na naljepnici što je došlo na njemu pisalo 5,2 kontam nisam valjda toliko baskuz,ali eto hvala nalijepša na pomoći
Evo ovaj skini pa da otkloniš sve sumnje

Znači tražiš PHYSICAL size.
- ZOB
#307 Re: LG G2
Ma isto sve 5,2 inca(13,21 cm) to je to Maharadza puno ti hvala
e sad jos jedno pitanje za sve Vas koji ste uradili update na KitKat 4.4 koja su Vasa iskustva kako ste zadovoljni?mislim citao sam po internetu navodno bi baterija trebala biti bolja,veca fluidnost,neke sitnice oko onog voice mate-a itd,naravno mislim.na oficijalni update,ja sam na prijasnjim android telefonima stavljao custom romove ali ne znam ima li potrebe sa G2 jer softver je nevjerovatno fluidan.
- Maharadza
#308 Re: LG G2
Logično da nema potrebe za kuhanim ROM-ovima (osim ako ti neke opcije nedostaju i sl.), ali ja sam upravo uzeo g2 i riješio se s3 jer mi je dosadilo flešanje i eksperimentisanje, jer ipak sam u tome još od moga prvog android telefona: LG GT540 Optimus, pa preko s1,s2, s3 stigoh do ove zvijeri i nisam se se pokajao SEKUNDE.ZOB wrote:Ma isto sve 5,2 inca(13,21 cm) to je to Maharadza puno ti hvalae sad jos jedno pitanje za sve Vas koji ste uradili update na KitKat 4.4 koja su Vasa iskustva kako ste zadovoljni?mislim citao sam po internetu navodno bi baterija trebala biti bolja,veca fluidnost,neke sitnice oko onog voice mate-a itd,naravno mislim.na oficijalni update,ja sam na prijasnjim android telefonima stavljao custom romove ali ne znam ima li potrebe sa G2 jer softver je nevjerovatno fluidan.
Inače, za KK ne bi znao reći da li je i koliko bolji od JB, jer čim sam ga uzeo uradio sam update na KK i telefon prosto LETI, čak i burazov note3 dere u mnogim poljima, pogotovu fluidnosti gdje nema lag-a ni sekunde dok je touchwiz na samsungu neviđeno sranje i daleko od optimizovanog, čim telefon sa 3GB RAM-a uspije da zašteka tu i tamo (ništa golemo) ali za telefon od milje KM očekuješ valjda da leti. LG daleko bolje riješio, možda sa manje opcija od touchwiza ali i dalje pristojan GUI napravili.
PS. Samo bi upozorio na ovaj bug gdje se pojavi VRLO TIHO 'zujanje' na lijevoj strani kada koristiš one slušalice za glavu dok sa in-ear slušama nema problema. To je valjda kernel problem za koji su već izbacili zakrpu u nekim zemljama (Njemačka verzija G2) pa očekujemo da stige ubrzo i za ostale verzije G2. Pa eto ako si audiofil, ostani na JB dok se ovo ne popravi. Uređaj je toliko 'nabildan' hardverom da jednostavno nije bitno šta se vrti na istome, sve će 'pojesti'.
Last edited by Maharadza on 19/05/2014 22:17, edited 1 time in total.
- ZOB
#309 Re: LG G2
Znam da nema,prije sam uvijek nabacivao te neke custom romove tipa KitKat-a bivsem telefonu ali pun bugova stalno se nesto rusi,a i meni je to dosadilo stalno trazi drugi cinilo se zanimljivo,iskreno ni ja telefon rastura u svakom pogledu mislim da sam na nekom benchmark testu vidio kao ispod rezultata :"LG G2 how can you be so good"
samo ne znam kako je sa Kit Kat-om ali necu ni da razmisljam o custom romu imam sve sto mi je potrebno
,aha hvala ma ponekad slusam muziku nije sad baš da sam stalno na njoj,a i Jellybean mi je dosta fluidan sačekat ću još malo,jel možda ima kakva update-a oko quickremote aplikacije možda uređenih nekih brendova jer primjetio sam npr za brend Thomson nikako ne mogu upaliti TV očito ti kodovi ne rade,ali dobro ne koristi svatko taj quick remote 
-
jahh
#310 Re: LG G2
Pokreni Dialer na LG-ovom ROM-u i Custom, pa ces vidjeti razlikuMaharadza wrote:Logično da nema potrebe za kuhanim ROM-ovima (osim ako ti neke opcije nedostaju i sl.), ali ja sam upravo uzeo g2 i riješio se s3 jer mi je dosadilo flešanje i eksperimentisanje, jer ipak sam u tome još od moga prvog android telefona: LG GT540 Optimus, pa preko s1,s2, s3 stigoh do ove zvijeri i nisam se se pokajao SEKUNDE.ZOB wrote:Ma isto sve 5,2 inca(13,21 cm) to je to Maharadza puno ti hvalae sad jos jedno pitanje za sve Vas koji ste uradili update na KitKat 4.4 koja su Vasa iskustva kako ste zadovoljni?mislim citao sam po internetu navodno bi baterija trebala biti bolja,veca fluidnost,neke sitnice oko onog voice mate-a itd,naravno mislim.na oficijalni update,ja sam na prijasnjim android telefonima stavljao custom romove ali ne znam ima li potrebe sa G2 jer softver je nevjerovatno fluidan.
Inače, za KK ne bi znao reći da li je i koliko bolji od JB, jer čim sam ga uzeo uradio sam update na KK i telefon prosto LETI, čak i burazov note3 dere u mnogim poljima, pogotovu fluidnosti gdje nema lag-a ni sekunde dok je touchwiz na samsungu neviđeno sranje i daleko od optimizovanog, čim telefon sa 3GB RAM-a uspije da zašteka tu i tamo (ništa golemo) ali za telefon od milje KM očekuješ valjda da leti. LG daleko bolje riješio, možda sa manje opcija od touchwiza ali i dalje pristojan GUI napravili.
PS. Samo bi upozorio na ovaj bug gdje se pojavi VRLO TIHO 'zujanje' na lijevoj strani kada koristiš one slušalice za glavu dok sa in-ear slušama nema problema. To je valjda kernel problem za koji su već izbacili zakrpu u nekim zemljama (Njemačka verzija G2) pa očekujemo da stige ubrzo i za ostale verzije G2. Pa eto ako si audiofil, ostani na JB dok se ovo ne popravi. Uređaj je toliko 'nabildan' hardverom da jednostavno nije bitno šta se vrti na istome, sve će 'pojesti'.
- Maharadza
#311 Re: LG G2
Ružan jeste ali inače koristim ovaj:jahh wrote:Pokreni Dialer na LG-ovom ROM-u i Custom, pa ces vidjeti razlikuMaharadza wrote:Logično da nema potrebe za kuhanim ROM-ovima (osim ako ti neke opcije nedostaju i sl.), ali ja sam upravo uzeo g2 i riješio se s3 jer mi je dosadilo flešanje i eksperimentisanje, jer ipak sam u tome još od moga prvog android telefona: LG GT540 Optimus, pa preko s1,s2, s3 stigoh do ove zvijeri i nisam se se pokajao SEKUNDE.ZOB wrote:Ma isto sve 5,2 inca(13,21 cm) to je to Maharadza puno ti hvalae sad jos jedno pitanje za sve Vas koji ste uradili update na KitKat 4.4 koja su Vasa iskustva kako ste zadovoljni?mislim citao sam po internetu navodno bi baterija trebala biti bolja,veca fluidnost,neke sitnice oko onog voice mate-a itd,naravno mislim.na oficijalni update,ja sam na prijasnjim android telefonima stavljao custom romove ali ne znam ima li potrebe sa G2 jer softver je nevjerovatno fluidan.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk.
https://play.google.com/store/apps/deta ... hut.dialer
Leti.
-
bacci
#312 Re: LG G2
mozes mi reci sta treba uraditi da to popravim?bacci wrote:daMaharadza wrote:Da li se isti problem javlja i prilikom skype poziva?bacci wrote:kad pricam preko vibera sugovornik cuje sebe duplo a ja njega slabo razumim,,stalno tako..probam s drugim mob i sve uredu bude..moze mi netko reci sta bi trebao uradit da mogu normalno koristit viber,,moze li to biti do mob,,jer s drugim mob sto sam proba sve ured s viberom i zvukom..zna li netko??(inace je kvaliteta poziva dobra samo mi preko vibera steka)
-
febo_acm
#313 Re: LG G2
Čekati novi update ili instalirati custom rom...
Ja sam uradio ovo drugo i bilo je sve OK.
-
sudurma
#314 Re: LG G2
Pozdrav, kupio sam ovaj lg g2 prije 2 dana gore u bbi, za ovo malo vremena stvarno sam zadovoljan. Prvo mi je iskustvo sa android os, a vi ste pisali o ovome update-u na kitkat i to, meni vamo u centru za azuriranje nudi opciju nadogradnje softvera, file od 520mb...
Da li je to sad taj update na kitkat ili ?
Lp
Lp
- Maharadza
#315 Re: LG G2
Najvjerovatnije da jeste!sudurma wrote:Pozdrav, kupio sam ovaj lg g2 prije 2 dana gore u bbi, za ovo malo vremena stvarno sam zadovoljan. Prvo mi je iskustvo sa android os, a vi ste pisali o ovome update-u na kitkat i to, meni vamo u centru za azuriranje nudi opciju nadogradnje softvera, file od 520mb...
Lp
-
sudurma
#316 Re: LG G2
Evo uradih ovaj update, nisam neku osjetnu promjenu primjetio... Sad azuriram ove aplikacije! Informacija o softveru je sad ovakva

Da li je sada ovo KitKat, napominjem prvo mi je iskustvo sa Android Os, pa ne znam...? Imam u centru za ažuriranje još jedan file od 45mb, da li i to da azuriram?
Hvala,
Lp

Da li je sada ovo KitKat, napominjem prvo mi je iskustvo sa Android Os, pa ne znam...? Imam u centru za ažuriranje još jedan file od 45mb, da li i to da azuriram?
Hvala,
Lp
- ZOB
#317 Re: LG G2
Da imate instaliran Kit Kat,a za taj file od 45mb Vam vjerovatno nudi dodatnu instalaciju možda od neki LG-ovi ili Google usluga.
-
sudurma
#318 Re: LG G2
Hvala, da uradim i to?ZOB wrote:Da imate instaliran Kit Kat,a za taj file od 45mb Vam vjerovatno nudi dodatnu instalaciju možda od neki LG-ovi ili Google usluga.
- ZOB
#319 Re: LG G2
Možete manji su dodatci u pitanju.
-
sudurma
#320 Re: LG G2
HvalaZOB wrote:Možete manji su dodatci u pitanju.
-
bacci
#321 Re: LG G2
hvala na odgfebo_acm wrote:Čekati novi update ili instalirati custom rom...Ja sam uradio ovo drugo i bilo je sve OK.
- Maharadza
#322 Re: LG G2
Par korisnih savjeta za vlasnike G2:
http://www.androidpit.com/how-to-fix-lg ... t-problems

PS. Hoću i Jaaa 'nok koud'.
http://www.androidpit.com/how-to-fix-lg ... t-problems
PS. Hoću i Jaaa 'nok koud'.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#323 Re: LG G2
Telefon je zvijer, znaci nema mane osim sto me malo nervira kad nekad kucam poruke pa potrefim ovaj "home button" pa me vrati na pocetnu stranicu. Inace ostalo ave extra.
-
belami1111
#324 Re: LG G2
Ma LG G2 nevalja nizašto nokia lumia je zakon..
Je..š telefon bez kamere od 41 Megapiksela....
Ovako maharadža ulijeće na WP i lumia temu ::::

Je..š telefon bez kamere od 41 Megapiksela....
Ovako maharadža ulijeće na WP i lumia temu ::::
- ZOB
#325 Re: LG G2
J***s telefon bez androida
nokia mozda ima odlicne kamere i kvalitet izrade ali softver cista 0,i po meni nokia nikad nece dozivjeti veci uspjeh dok ne promjene softver
a kome treba navodni 41mpx senzor,kad G2 rijesava to i vise nego odlicno,sa 13mpx i optickim stabilizatorom slike