seden wrote:madner wrote:Narodi su dolazili u valovima, a to da su Slaveni naselili Bosnu je dosta upitno. Slavenska plemena Hrvati i Srbi su dosli kao saveznici Vizantije na granicu iste. Podrucja koja su pleme zvano Hrvati naselili su uglavnom oko Zagreba ka prema moru. Da su presli Savu kod danasnje Bosne nije jasno.
No to svakako nema veze sa kreiranjem nacija puno kasnije.

ne postoiji nikako sllovensko pleme pod imenu bosnjaci,,nigdje kad je rijec o dolasku slovena se ne spominju bosnjaci.zato tunjo filipovic i tvrdi da vi niste sloveni,,a pricate slovenski,ko je donio u bosnu slovenski.
i ovo je zadnji post,ne slazemo se i ok,,ispascu fasista kao opatija a ne zelim,jel za razliku od opatije ne mrzim nikoga,pogotovo ne nekog ko ima drugacije misljenje od mene,,zbogom ova temo.
Pa procitaj koju knjigu o doseljavanju Slavena a da nije iz kuhinje SANU. Postojalo je bezbroj slavenskih plemena od kojih su samo neki spomenuti.
U sopstevnom valu Srbi i Hrvati su bili manjina, u sopstevenom valu! Izvori govore o "slavenskim masama".
Boli me kurac sta ti mislis i sa cim se ti slazes. Meni su bitni zakljucci do kojih je dosla moderna historija, kao nauka. A to sto ti prosipas i zakljucci historicara su drasticno razliciti.
Ali je svaki isti. Pjene na podjebavanje oko kmetova (kompleksi, sta li) a NIJEDAN od njih nije osudio najvece pljuvanje na ovoj temi. Pljuvanje koje je i zapocelo kompletnu raspravu. Poruku njihovog brata po cetnistvu i ludilu, pripadniku naroda koji je pocinio genocid i najstrasnije oblike etnickog ciscenja i u cije je ime taj genocid pocinjen, njegovu poruku zrtvama da su "istroseni kurtoni, ko ih jebe i da ako se zele ikome zaliti neka se zale Americi".
NIKO od njih to nije osudio. Zasto? Pa brate, zato sto svaki misli isto.