Rasizam kod nas

Post Reply
elloh4556

#301 Re: Rasizam kod nas

Post by elloh4556 »

Cherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi argumenti: evropljani su bili zli kolonizatori, zato jadni somalijci, etiopljani i ostali nisu mogli da stvore normalne države... :oops: Ali zašto somalijci nisu bili kolonizatori, pa osvojili Francusku, Britaniju... ;-)
Čuj ovog. :lol: U kojoj ti državi živiš, kakvoj, zbog čega...?

Meni su najjači kad takvi ko ti padaju na vlastitom primjeru, te još hoće i tuđih da se hvataju. :lol:
Havatar

#302 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Joe McCarthy wrote:

Pa odakle onda kamene i drvene zgrade Europljanima koji su ih pravili u Africi? Da ih možda nisu uvozili iz krajeva bogatijim :D

Ili pusti Europljane, zašto Afrikanci nisu emulirali Egipćane ili Berbere koji su bili u puno goroj poziciji od njih (geografskoj i političkoj?
Egipat je i dan danas naseljen samo oko Nila i na obalama mora dok u pustinji uglavnom nema mnogo stanovnika tako da je transport mnogo laksi a i mnogo jeftiniji.
Cherry-Cherry

#303 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

elloh4556 wrote:
Cherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi argumenti: evropljani su bili zli kolonizatori, zato jadni somalijci, etiopljani i ostali nisu mogli da stvore normalne države... :oops: Ali zašto somalijci nisu bili kolonizatori, pa osvojili Francusku, Britaniju... ;-)

Meni su najjači kad takvi ko ti padaju na vlastitom primjeru, te još hoće i tuđih da se hvataju. :lol:
Znaš li šta želiš reći ili samo bacaš riječi bez ikakvog smisla ? :-)
Googlerica

#304 Re: Rasizam kod nas

Post by Googlerica »

Šveđanin wrote:Kao prvo, nemojte misliti da ovo što ja kažem govorim po principu mi smo loši, ali ima i gorih od nas. Ali ozbiljno, velike su razlike između evropskih imigranata i van evropskih, naročito imigranata iz pobrojanih zemalja.

Generalizovati neću, ali postoje određene imigrantske grupe, u kojima je značajno veći broj onih što mnogo uzimaju a ništa ne daju, za razliku od onih što doprinose na neki način.

Jednostavno je tako.
zato se pojedinici izdvoje iz vlastitih imigrantskih grupa,i nastave zivjeti kao ostatak lokalnog stanovnistva
Googlerica

#305 Re: Rasizam kod nas

Post by Googlerica »

archi_a wrote:
Googlerica wrote:
empirers wrote:Nisu svi jevreji isti,a ovo je jedan natpis.Ovakvi antisemitski natpisi su redovni po zapadu
nisi vidio U kao "potpis" grupe ,he he he ,obrati ponovo paznju na fotografiju!
Sto se tice potpisa..... nisam siguran da li je "autor" stavio znak jednakosti izmedju zidova i ustasa (sto nakon svega sto se u posljednjih 60-tak godina desava u Palestini i nije daleko od istine :-D ), ili je kako ti tumacis autor pripadnik neke tajne "ustaske" grupe, sljedbenika Pavelica sa usadjenom doktrinom i mrznom prema jevrejima ????
Kako god, ovakvi potpisi nerijetko odrazavaju stav odredjene osobe u datom trenutku i nakon konkretnog dogadjaja i mogu predstavljati odraz neslaganja sa nepravdom koja je nekome ucinjenja..... A i ne mora biti da sam upravu..... pozz

nema potrebe postaviti znak jednakosti!

pisati poruku Jerejima od strane takve organizacije ( U) je paradoksalan potez !
elloh4556

#306 Re: Rasizam kod nas

Post by elloh4556 »

Cherry-Cherry wrote:
elloh4556 wrote:

Nevjerovatno :lol: , sad se još kao pravi lud i ne zna o čemu pričam i ignorira da odgovori na jasna pitanja. :lol:
popokatepetl_com

#307 Re: Rasizam kod nas

Post by popokatepetl_com »

Cherry-Cherry wrote:
Havatar wrote:
Zato sto su ovi prvi dosli do resursa , nagomilavanjem tih resursa je doslo do prvobitne akumulacije kapitala sto je dovelo do industrijske revolucije i onda su vatrenim oruzjem porobili te zemlje.
Zašto afričke zemlje nisu prve došle do resursa? Ma stani malo.... Afričke zemlje imaju dosta resursa. ;-) Zašto ih nisu iskoristili? Nisu znali kako. Zašto industrijska revolucija nije bila u Africi, tako bogatoj prirodnim resursima? ;-)
Zato sto su nazadni i primitivni i njihova kultura je takva da nikad ne bi mogli napredovati npr. da uzmemo u obzir da bijeli covjek iz Evrope nikad nije ni postojao i dan danas bi ti Afrikanci zivjeli kao sto su zivjeli prije 1000 godina jer jednostavno tamo nauka, napredak i razvijanje ne postoji.
Cherry-Cherry

#308 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

tu573434 wrote:zar u dijelu sa bošnjacima muslimajmunima nije isto pa gori ste od afrikanaca :lol: :lol: :lol:
Zato imamo tebe prosvijetitelja, da nam uneseš dah napretka i civilizacije. Slava ti ! :lol: :D
Joe McCarthy

#309 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

Još jedan prekodrinski ili kamenjarski padobranac?

Kako vam ide to sa bijelom kugom?
elloh4556

#310 Re: Rasizam kod nas

Post by elloh4556 »

Cherry-Cherry wrote:
elloh4556 wrote:

Pa po tvojoj logici ispade da naši okupatori/agresori u zadnjem ratu, nisu krivi to što mi ne možemo stvoriti i imati normalnu državu, eto kako sam sebi zapinješ, a još kao ofirno se praviš da ne znaš o čemu pričam. :lol:
K2YU

#311 Re: Rasizam kod nas

Post by K2YU »

Cherry-Cherry wrote:
K2YU wrote:
Cherry-Cherry wrote: Pa zašto afričke zemlje nisu pljačkale, pa bile razvijene? ;-)
De nam ti reci?
Znaš ti i sam odgovor. ;-)
Ali zelim da to ti napises da te mogu prijaviti administraciji za rasizam i fasizam :)
Cherry-Cherry

#312 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

K2YU wrote:
Ali zelim da to ti napises da te mogu prijaviti administraciji za rasizam i fasizam :)
:lol: :lol: E jesi jadan. :lol:
K2YU

#313 Re: Rasizam kod nas

Post by K2YU »

Cherry-Cherry wrote:
K2YU wrote:
Barem nisam fašist 8-)
animals

#314 Re: Rasizam kod nas

Post by animals »

De nam ti reci?[/quot

Ali zelim da to ti napises da te mogu prijaviti administraciji za rasizam i fasizam :)[/quote]

Ti si ovdje da napises neki post, da se druzis, komuniciras..da argumentima nesto potkrijepis..a ti bi da prijavljujes..kako mozes sebi pogledati u obraz..znas kako su se zvali takvi kao ti kroz povijest..ljudi bez morala..i ne smijem dalje da napisem..
Cherry-Cherry

#315 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

K2YU wrote:
Cherry-Cherry wrote:
K2YU wrote:
Barem nisam fašist 8-)
Ali si jadan. :)
animals wrote:De nam ti reci?[/quot

Ti si ovdje da napises neki post, da se druzis, komuniciras..da argumentima nesto potkrijepis..a ti bi da prijavljujes..kako mozes sebi pogledati u obraz..znas kako su se zvali takvi kao ti kroz povijest..ljudi bez morala..i ne smijem dalje da napisem..[/quote]
Ma pusti ga. Nekim ljudima se život svede na to... da prijavljuju druge. Izdajice u školi, u raji, na poslu... To im je smisao postojanja. Kme, kmee, kmeeee... :-) :D Kakvi argumenti, kakvo komuniciranje, to ne može svako. :P
Paranoid

#316 Re: Rasizam kod nas

Post by Paranoid »

Cherry-Cherry, eto napokon si pronašla nekog sa kim možeš diskutovati...inače..ti se razmiješ u rasizam kao Heidi u NSDAP...
Tebi je prirodno da "jači" tlači slabije i tu se sva rasprava oko ove teme s tobom završava..
animals

#317 Re: Rasizam kod nas

Post by animals »

Paranoid wrote:Cherry-Cherry, eto napokon si pronašla nekog sa kim možeš diskutovati...inače..ti se razmiješ u rasizam kao Heidi u NSDAP...
Tebi je prirodno da "jači" tlači slabije i tu se sva rasprava oko ove teme s tobom završava..
Nije rasizam kad kazes da su Nijemci najsposobniji i najdiscipliniraniji narod u Evropi, Japanci u Aziji, Zidovi u Africi,.Evropljani u Americi...Evropljani u Australiji..itd..
K2YU

#318 Re: Rasizam kod nas

Post by K2YU »

Nema se sa fasistima sta diskutovati, niti se imaju kakvi argumenti davati. Prije 60 godina mozda, danas ne. :kiss:
Cherry-Cherry

#319 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

Kme, kmee :-)
Bodkin

#320 Re: Rasizam kod nas

Post by Bodkin »

Cek, jel to neki hoce da prijavljuju jer se pise sta arapi i somalijci rade po evropi? Ili zato sto su muslimani :D dopizdice evripljanima kao sto francuzi brane pokrivanje ili svicarci munare. A kad im bas dopizdi onda ce sve imigrante u logore. Nece ni pitati odakle je ko. Kako u lijepoj americi nema tih problema jer nema socijale. Evropa ce propasti zbog jebene socijale pa hans radi 12 sati da nekakvom vijetnamcu plati socijalu :D

Sent from my Lumia
Havatar

#321 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Bodkin wrote:Cek, jel to neki hoce da prijavljuju jer se pise sta arapi i somalijci rade po evropi? Ili zato sto su muslimani :D dopizdice evripljanima kao sto francuzi brane pokrivanje ili svicarci munare. A kad im bas dopizdi onda ce sve imigrante u logore. Nece ni pitati odakle je ko. Kako u lijepoj americi nema tih problema jer nema socijale. Evropa ce propasti zbog jebene socijale pa hans radi 12 sati da nekakvom vijetnamcu plati socijalu :D

Sent from my Lumia
Hans radi i da bi mogao da pomogne Nijemcu iz istocne Njemacke posto se jos uvijek nisu oporavili od toga sto su bili ruski satelit.
webby-x

#322 Re: Rasizam kod nas

Post by webby-x »

Havatar wrote:Hans radi i da bi mogao da pomogne Nijemcu iz istocne Njemacke posto se jos uvijek nisu oporavili od toga sto su bili ruski satelit.
Lako bi oni iznijeli Nijemce, istočne ili zapadne, ali
ove ostale malo teže. Socijala je zlo za bilo koju državu koja
ujedno nema i vrlo strogu imigracijsku politiku.
empirers

#323 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Havatar,ili nisi na zapadu ili pametujes.Svako moze da se snadje ko zeli,ali pojedinci nece,nas narod radi svakakve poslove,cistacice su itd,ali uglavnom se snalaze i ne sjede po citav dan u kuci.Dok za nekog arapa to je ponizenje i on to nece

I onda mu krivo sto se pati
Bodkin

#324 Re: Rasizam kod nas

Post by Bodkin »

empirers wrote:Havatar,ili nisi na zapadu ili pametujes.Svako moze da se snadje ko zeli,ali pojedinci nece,nas narod radi svakakve poslove,cistacice su itd,ali uglavnom se snalaze i ne sjede po citav dan u kuci.Dok za nekog arapa to je ponizenje i on to nece

ma pusti havatara, voli da trola :D al najbolje mi je kad cujem strankinju kao npr austrijanka ili njemica kad kaze mozes ici tamo ako hoces da pogledima bale po tebi jer nisu vidjeli plavusu. ja ostao :shock: kaze nisam ja nikad sigurna hoce se oni suzdrati da me ne siluju. isto zivotinje... taj sukob civilizacija je strasan postao. nije vise ni novina
Havatar

#325 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
empirers wrote:Havatar,ili nisi na zapadu ili pametujes.Svako moze da se snadje ko zeli,ali pojedinci nece,nas narod radi svakakve poslove,cistacice su itd,ali uglavnom se snalaze i ne sjede po citav dan u kuci.Dok za nekog arapa to je ponizenje i on to nece

ma pusti havatara, voli da trola :D al najbolje mi je kad cujem strankinju kao npr austrijanka ili njemica kad kaze mozes ici tamo ako hoces da pogledima bale po tebi jer nisu vidjeli plavusu. ja ostao :shock: kaze nisam ja nikad sigurna hoce se oni suzdrati da me ne siluju. isto zivotinje... taj sukob civilizacija je strasan postao. nije vise ni novina
Ne trolam uopste, ono sto sam napisao je istina i zato ni ne pokusavas na to da odgovoris posto i sam znas da je tako.
Post Reply