Ma neka ti znas... Cisto informativno...Martinez_ wrote:Mislim da ti uopšte ne znaš o kojoj konkretnoj stvari i događaju je reč, već si eto po ko zna koji put upozorio pućanstvo da su Srbi apsolutni krivci a ''mi'' apsolutno nevini iako niko o krivnji i odgovornosti nije ni govorio. Bar ja nisamWalther wrote:Kao sto je i SAM vise puta rekao (i ne samo on) uradio je ono sto je MORAO. Traziti ili pricati o konsenzusu dok je vecina drzave okupirano i jedna strana sprovodi genocid je ... Kriviti Aliju sto nije prihvacao ideje Milosevica i genocid jeMartinez_ wrote:Naravno da jeste kao i ostale jer se radi o predlozima mirovnih sporazuma a ako nisi znao isti se dogovaraju konsenzusom.
Dvadeset godina kasnije Kutiljero je odbio Karadžićev zahtjev da svjedoči u njegovu odbranu, ali se morao pojaviti u sudnici pošto mu je Haški tribunal uputio takozvani obavezujući nalog za svjedočenje.
Kao zastupnik sopstvene odbrane Karadžić je ispitivanjem Kutiljera nastojao dokazati da se uvijek zalagao za mirno rješenje nacionalnih sukoba u Bosni i Hercegovini. On i skupština bosanskih Srba prihvatili su Kutiljerov plan kojim bi rat bio spriječen, ali ga je odbio Alija Izetbegović i zato je kriv za rat, tvrdio je Karadžić. Kutiljero je, međutim, u svojoj izjavi rekao da je "odbijanje predsjednika Izetbegovića da prihvati da je realna Bosna drugačija od one koju je on želio, doprinijelo ratu koliko i snovi o Velikoj Srbiji i hrvatskoj hegemoniji".
da ne propustis....
"odbijanje predsjednika Izetbegovića da prihvati da je realna Bosna drugačija od one koju je on želio, doprinijelo ratu koliko i snovi o Velikoj Srbiji i hrvatskoj hegemoniji".
Sigurno ces iz odbijanja ali i svjedocenja nesto skontati... U tok svjedocenja je prikazan i video Radovana Karadzica gdje obasnjava motive... A ti slobodno nastavi sa salonskom "ko nas bre zavadi" pricom.