Nezvanicni rezultati popisa!

Locked
Danguba

#301 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Danguba »

Drug Član wrote:I tako znači... Srba u Federaciji 4 %, a Bošnjaka u "genocidnoj tvorevini" 14 % Pametnom dosta!
Sad će ovi što lupetaju kako Srbi više vole svoju naciju nego sebe, pa na poziv "očeva nacije" neće da žive u svojim domovima u federaciji. :roll:
tako nekako bi :D
elma89_

#302 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by elma89_ »

Alfons Kauders wrote:
Sarajevica wrote:
Kikibombona wrote:Apsolutna vecina Bosanaca je iz 'mjesanih brakova'.
Ja mislim da je apsolutna vecina Bosanaca iz bosnjackog nacionalnog korpusa, ali ko zna. To ce se najbolje vidjeti kad budemo vidjeli kako su se Bosanci izjasnili po pitanju vjere.
vjere... barem cetvrtina bosnjaka koje poznajem su se izjasnili kao agnostici ili ateisti... i haman svi bosanci
Ateista je ispod 5% ,kakvih 25% ,toliko ih nema nigdje na svijetu
MuaDib

#303 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by MuaDib »

Kada se preklope podaci kroz baze podataka daj Bože da nas bude i 3,5 miliona duša. 8)
vivaldi

#304 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by vivaldi »

Pot Ingleb wrote:Koji relevantni podaci? Zaglupljivanje naroda FZSom?
ne radi se o entietskom vec drzavnom zavodu, kakve su da su, to su ipak zvanicne institucije.

ove informacije vjerovatno jesu tacne (ne u smislu njihove stvarne tacnosti, vec u smislu da to stvarno tako pise na popisnicima), ali tek sad pocinje odbijanje pa ce zvanicni brojevi biti manji - e sad da li ce i koliko biti promjena u provcentima to cemo vidjeti
vivaldi

#305 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by vivaldi »

deder wrote:pa i entitetske institucije su zvanicne institucije,,
pa jesu, ali li je on napisao fzs, a ovdje je rijec o bhas
vivaldi

#306 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by vivaldi »

deder wrote:
vivaldi wrote:
deder wrote:pa i entitetske institucije su zvanicne institucije,,
pa jesu, ali li je on napisao fzs, a ovdje je rijec o bhas
a ti vise vjerujes sta napise bhs od onoga sto napisu institucije rs i fbih
haj ohani ziv bio i prestati citati izmedju redova jer tamo nista ne pise
Hodidid

#307 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Hodidid »

deder wrote:
Hodidid wrote:
zavrzlama wrote:Treba pojednostaviti stvari.....

a) Bosnjaka je 50%+ u odnosu na ukupan zbir srba i hrvata zajedno.
b) 3-5% ostalih je 99% probih orijentisanih,jer da nisu izabrali bi tor i narodnost.

Zakljucak: prvi put u povijesti BIH oni koji ne teze /ne zele veliku srbiju i veliku hrvatsku su nadpolovicna vecina u BIH,cime se osigurava opstanak BIH legalnim ,demokratskim i pravnim instrumentima....THE END.
Mislim da su srbi na iducem popisu na negdje 27-28 % a hrvati ce drzati vjerovatno 10-12 %. To je neka pretpostavka gledajuci demografski razvoj u zemlji. Bosnjaci 50-55 % i ostali cirka 5 %.
mislim da ti pricas svoje snove,,koji demografski razvoj u zemlji,,pa srbi natalitetom u zadnjih 10 god su gubili natalitetom po 3 hiljade godisnje,,nije to toliko tragikomicno,,a jesil ti svjestan da su bosnjaci 2013 bili na nuli,,pitanje je hoce li ovu nulu ove godine zadrzati ili ce i oni u minus,koji natalitet a svi smo jadni da jadni biti ne mozemo.
Sta si se prepao odmah. Bitno je da ti potrcis i kazes kako je laz da su bosnjaci u Srebrenici vecina. Bosnjaci su bili vecina u Srebrenici prije rata pa su se potrudili da ih ne bude nikako. Ne beri ti brigu za bosnjake kao narod. Vi u svakom slucaju idete procentualno dole i to nema veze sa mojim ili bilo cijim snovima. Mozete jos koju godinu se kretati oko 30 % a vec na iducem popisu budi sretan ako bude 28 %.

Znam ja da bi ti volio da i bosnjaci zagaze u minus ali neces gledati taj film. Ako se nastavi demografski minus plus iseljavanje kod vas racunaj da ste na 20-25 % max za jedno 25-30 godina ako ne i prije.
Last edited by Hodidid on 12/01/2014 00:00, edited 1 time in total.
Mister Yes

#308 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Mister Yes »

Da probamo predvidjeti ko su ovih 163.000 Ostalih.

Na popisu iz 1991-e Ostalih je bilo 104.439 i evo tačno ko su bili ostali 91-e:

Nepoznato 35.670 (nije upisan nikakav odgovor, ustanove za trajno zbrinjavanje djece, ludaci itd)
Nisu se izjasnili 14.585
Bosanci 10.727
Crnogorci 10.048
Romi 8.864
Albanci 4.922
Ukrajinci 3.929
Katolička 2.266
Slovenci 2.190
Makedonci 1.596
Ostali 1.371
Bošnjaci 1.285
Pravoslavna 935
Mađari 893
Italijani 732
Česi 590
Poljaci 526
Nijemci 470
Hercegovci 456
Jevreji 426
Rusi 297
Slovaci 297
Turci 267
Regionalne pripadnosti 224
Rumuni 162
Islamska 155
Bugari 142
Rusini 133
Grci 71
Austrijanci 66
Goranci 41
Bosanci Hercegovci 19
Bosanci Katolici 17
Vlasi 17
Krajišnici 13
Crnogorci Jugosloveni 12
Hercegovci Bosanci 11
Crnogorci Muslimani 11
Albanci Romi 3

Pogledajmo kako je bilo u Srbiji na popisu iz 2011-e:
Nisu se izjasnili 160.346
Romi 147.604
Nepoznato (nije upisan nikakav odgovor, ustanove za trajno zbrinjavanje djece, ludaci itd.) 81.740
Regionalna pripadnost (šumadinac, vojvođanin itd) 30.771
Ostali (zajebanti tipa đedaj, klingonac itd.) 17.558

E sad, kod nas znamo da je u RS-u 15.000 Ostalih i u BD 3.000 Ostalih tako da to sigurno nisu "Bosanci" jer tamošnji Bošnjaci se ne bi igrali sa tim stvarima. Ostaje nam da vidimo koliko ima Bosanaca u preostalih 145.000 Ostalih.

Onih koji se nisu izjasnili ima barem 20 hiljada kako god da gledaš. Roma također bar 20.000. Ostalih (zajebanata) bar 5 hiljada. Nepoznato (po ustanovama i slično) bar 20.000. Nacionalne manjine bar 20.000. Ostaje nekih 60 hiljada za Bosance i Muslimane (ne znam kako su se "Babini" izjasnili ali i oni su o ovih 60 hiljada). U najboljem slučaju 2% Bosanaca + @madner :sad:
pemanapemani

#309 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by pemanapemani »

Mister Yes wrote:Da probamo predvidjeti ko su ovih 163.000 Ostalih.

Na popisu iz 1991-e Ostalih je bilo 104.439 i evo tačno ko su bili ostali 91-e:

Nepoznato 35.670 (nije upisan nikakav odgovor, ustanove za trajno zbrinjavanje djece, ludaci itd)
Nisu se izjasnili 14.585
Bosanci 10.727
Crnogorci 10.048
Romi 8.864
Albanci 4.922
Ukrajinci 3.929
Katolička 2.266
Slovenci 2.190
Makedonci 1.596
Ostali 1.371
Bošnjaci 1.285
Pravoslavna 935
Mađari 893
Italijani 732
Česi 590
Poljaci 526
Nijemci 470
Hercegovci 456
Jevreji 426
Rusi 297
Slovaci 297
Turci 267
Regionalne pripadnosti 224
Rumuni 162
Islamska 155
Bugari 142
Rusini 133
Grci 71
Austrijanci 66
Goranci 41
Bosanci Hercegovci 19
Bosanci Katolici 17
Vlasi 17
Krajišnici 13
Crnogorci Jugosloveni 12
Hercegovci Bosanci 11
Crnogorci Muslimani 11
Albanci Romi 3

Pogledajmo kako je bilo u Srbiji na popisu iz 2011-e:
Nisu se izjasnili 160.346
Romi 147.604
Nepoznato (nije upisan nikakav odgovor, ustanove za trajno zbrinjavanje djece, ludaci itd.) 81.740
Regionalna pripadnost (šumadinac, vojvođanin itd) 30.771
Ostali (zajebanti tipa đedaj, klingonac itd.) 17.558

E sad, kod nas znamo da je u RS-u 15.000 Ostalih i u BD 3.000 Ostalih tako da to sigurno nisu "Bosanci" jer tamošnji Bošnjaci se ne bi igrali sa tim stvarima. Ostaje nam da vidimo koliko ima Bosanaca u preostalih 145.000 Ostalih.

Onih koji se nisu izjasnili ima barem 20 hiljada kako god da gledaš. Roma također bar 20.000. Ostalih (zajebanata) bar 5 hiljada. Nepoznato (po ustanovama i slično) bar 20.000. Nacionalne manjine bar 20.000. Ostaje nekih 60 hiljada za Bosance i Muslimane (ne znam kako su se "Babini" izjasnili ali i oni su o ovih 60 hiljada). U najboljem slučaju 2% Bosanaca + @madner :sad:
Ovo je otprilike 8 put da analiziraš, kompariraš i predviđaš budućnost na osnovu nezvaničnih podataka. Počeo si dok je popis još bio u toku. :-)

Ne brini, neće Bosanaca biti previše. Neće nikoga ugroziti, neće opteretiti konstitutivnost, oslabiti Bošnjake, metnuti onu stvar tamo gdje ne treba...

Ko li su, šta li su ti Bosanci?

Suzdržavam se od psovki.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#310 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:
Ovo je otprilike 8 put da analiziraš, kompariraš i predviđaš budućnost na osnovu nezvaničnih podataka. Počeo si dok je popis još bio u toku. :-)

Ne brini, neće Bosanaca biti previše. Neće nikoga ugroziti, neće opteretiti konstitutivnost, oslabiti Bošnjake, metnuti onu stvar tamo gdje ne treba...

Suzdržavam se od psovki.
Ha , kako ne znaš :evil: :evil: :evil: :evil: ?
Pa Bosanci su ti koji zapravo idu na ruku velikosrpskom i velikohrvatskom projektu, dok Bošnjaci spasavaju zemlju !!!
:roll: :run:
Platformas

#311 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Platformas »

Brat wrote:
omega369 wrote:
Pa to i jeste ta zamka u koju si se uhvatio i ti i svi koji razmisljaju kao ti. a ima vas evo vidim skoro 150 hiljada. Naravno da pripadas bosnjackom narodu, kome drugo ces pripadati? iz pripadnosti jednom narodu se ne mozes ispisati. i kakve veze ima veliki, mali bosnjak, bakir, radoncic, turkovic...ili bilo drugi sa time? sta ja, ti ili bilo ko imamo sa tim da je neko iz naseg naroda lopov, kriminalac...kakve to veze ima? jel to medju drugim narodima nema lagumdzija, saja, hadzica, turkovica...? naravno da ima ali samo se mi furamo na neke 'ideale', drugi to ne rade, barem ne jos. nazalost

ti ne shvatas da si samo dodiku ucinio uslugu
Jebo te Dodik, čuj njemu činim uslugu :lol:
Prvo, ja ne vidim gdje sam spomenuo Radončića (iako može i on), a posebno Turkovića. To su kriminalci, kojih ima na sve tri strane. Mene takvi ne zanimaju u ovom slučaju.
Ne shvatam ni zašto si pomislio, dok sam nabrajao imena, da govorim o kriminalcima. Ne, iako oni to jesu, ja govorim o tome kakve izjave daju. Svi redom su veliki nacionalisti i mrzitelji svega što nema veze sa Bošnjacima. Propaganda im je bolja od srpske; bošnjaci nebeski narod, velike patriote i pacifisti, zaštitnici životinja i biljaka.. Jebo to ba, niko ne valja, samo ti valjaš, aha, hau jes nou..
O da, zaboravio sam u gornjem postu i Lavića, veliki govnar i nacionalista..

Dakle, da ti ponovim još jednom, s obzirom da nisi shvatio; ne zanima me, trenutno, ko je lopov, a ko nije, već sam se osvrnuo na ove pobrojane iz razloga što su veliki nacionalisti, a pripadaju mom narodu. Ja nacionalista nisam, niti želim da budem. S obzirom da velikoj većini u ovoj državi jedan Fatmir Alispahić odgovara ili Bakir Izetbegović, ja sa takvima ne želim biti. Promjeniti ih ne mogu, al' ne poistovjetit' se s njima itekako mogu.
Podržavam.
pemanapemani

#312 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by pemanapemani »

tvsabina wrote:
pemanapemani wrote:

Suzdržavam se od psovki.
Ha , kako ne znaš :evil: :evil: :evil: :evil: ?
Pa Bosanci su ti koji zapravo idu na ruku velikosrpskom i velikohrvatskom projektu, dok Bošnjaci spasavaju zemlju !!!
:roll: :run:
Znam iz vlastitog iskustva.

U BiH sam ostali i ubačeni element koji razjedinjuje Bošnjake. U Srbiji ustaša. U Hrvatskoj Alijin Hrvat. U inostranstvu i inozemstvu kapitalistički rob ili učesnik u robovlasničkom sistemu i sustavu.

Stvarno ne razumijem toliki trud da se ubije Bosna u ljudima. I onda se ono predstavlja nekim kao patriotom :-) .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#313 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by -LIBERO- »

Sta ba nasjedate raznim probnim balonima, i nekim pokusdajima da se pred odredjene pregovore dobiju bolje pozicije i jace ukopaju rovovi.

Vi jos kao nesto ozbiljno rasoravljate. Opusteno ljudi, fakticki se nije ni krenulo brojati i prebrojavati, detaljno i kako treba.
Skijaš

#314 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Skijaš »

Drug Član wrote:I tako znači... Srba u Federaciji 4 %, a Bošnjaka u "genocidnoj tvorevini" 14 % Pametnom dosta!
Oko uzroka se nikada nećemo složiti, ti možeš ignorisati zločinačku nit jedne politike koju se može sažeti u Dodikovu "Sarajevo je za nas inostranstvo", ali to je u suštini i nebitno, bitno je kuda dalje. Bošnjaci se očigledno neće pomiriti s tim da im je manji entitet inostranstvo i šta u takvoj situaciji preostaje osim vraćanja multietničkim vrijednostima i odbrani srpstva u Mostaru i Tuzli ?

Dakle, imaš Dodika koji srpskim smatra samo manji entitet, i Čovića koji javno kritikuje Hrvate koji su ostali u Sarajevu (jer su ostali u Sarajevu). Sa druge strane, imaš Bošnjake koji se ne odriču niti jednog komada BiH. Lako je zaključiti gdje to dugoročno vodi i tu se vraćam na svoje pitanje, kuda dalje ? Nastaviti s distanciranjem od dijelova BiH a onda se čuditi činjenici da te tamo ima u zanemarivom broju, ili preuzeti inicijativu od Bošnjaka, braniti srpski, odnosno hrvatski identitet čitave BiH, otići na utakmicu državne reprezentacije sa šahovnicom ili srpskom trobojkom kako bi pokazao da je ova država i tvoja a ne samo bošnjačka itd itd.
elloh4556

#315 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by elloh4556 »

Pitanje etničnosti je bitno ko pitanje vjere, znači totalno nebitno i ne može biti osnova za išta, inače dolazi do diskriminacije i mnogih gorih stvari, mržnje, podjele, sukoba itd. Međutim političari koji dolaze iz stranaka koje temelje svoju političku moć na etničnosti i vjeri, konstatno bacaju šuplju da je bitna, a što je najgore neuki narod se naveliko primio, neuki narod koji više i ne zna razliku i klasifikaciju nacionalnosti i etničnosti, pa imamo takvih nebuloza da ljudi zbog etničke zasljepljenosti počinju negirati i govoriti protiv vlastite nacionalnosti i nacije odnosno države i građanstva. Dotle se došlo. :lol:
Drug Član

#316 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Drug Član »

Skijaš wrote:
Oko uzroka se nikada nećemo složiti, ti možeš ignorisati zločinačku nit jedne politike koju se može sažeti u Dodikovu "Sarajevo je za nas inostranstvo", ali to je u suštini i nebitno, bitno je kuda dalje. Bošnjaci se očigledno neće pomiriti s tim da im je manji entitet inostranstvo i šta u takvoj situaciji preostaje osim vraćanja multietničkim vrijednostima i odbrani srpstva u Mostaru i Tuzli ?

Dakle, imaš Dodika koji srpskim smatra samo manji entitet, i Čovića koji javno kritikuje Hrvate koji su ostali u Sarajevu (jer su ostali u Sarajevu). Sa druge strane, imaš Bošnjake koji se ne odriču niti jednog komada BiH. Lako je zaključiti gdje to dugoročno vodi i tu se vraćam na svoje pitanje, kuda dalje ? Nastaviti s distanciranjem od dijelova BiH a onda se čuditi činjenici da te tamo ima u zanemarivom broju, ili preuzeti inicijativu od Bošnjaka, braniti srpski, odnosno hrvatski identitet čitave BiH, otići na utakmicu državne reprezentacije sa šahovnicom ili srpskom trobojkom kako bi pokazao da je ova država i tvoja a ne samo bošnjačka itd itd.
Da ima kritična masa koja razmišlja kao ti ništa od svega nebi bio problem. Samo znaj da RS nije stvorila srpska politika, već je ona bila reakcija na MH politiku. Što se tiče drugog dijela posta zaključak iz svega što si napisao je da ovakvu BiH niko previše ne voli, a ja bi dodao da je najmanje (djelima) mrze Srbi. Bošnjaci joj svaki dan zabiju po jedan kolac u leđa, između ostalog i onim "čestitkama" za Dan RS od neki dan. Što se tiče srpskog osjećaja pripadnosti svom narodu on je samo deklarativan-u djelima ga nigdje nema, a mislim da dobro poznajem svoj narod; tako da će u borbi kolektivnog-nacionalnog i individualnog kod Srba uvijek pobjediti ovo drugo, dakle individualno, lično. Naša istorija je prepuna primjera povrijeđenih sujeta kod Srba koji su zbog gordosti sklapali savezništva sa našim neprijateljima, a protiv svoje braće. Ovo je odgovor ovima što misle da su Srbi na puki poziv nekog nacionalnog lidera i za dobrobit nacije napustili svoja ognjišta u Federaciji. To nema veze sa stvarnošću. Mnogo riječi, ali opet cifre najviše govore. One su neumoljive.
vonSchtigliz

#317 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by vonSchtigliz »

Skijaš wrote:

Tema je poipis a ne Sarajevka multi-kulti internet ljubav . Kad si već kod toga možda bi bilo najbolje da naši navijači sebi na čelu urežu slovo U i krst sa četiri S i da uz pjevanje Bože pravde i skandiranje za Dom spremni pokažu Srbima i Hrvatima kako su za bratstvo i jedinstvo i ostala multi-kulti sranja :lol:
Skijaš

#318 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Skijaš »

Drug Član wrote:
Skijaš wrote:

Da ima kritična masa koja razmišlja kao ti ništa od svega nebi bio problem.
Prosječan čovjek ne mrzi, većina je ili izmanipulisana pa se boji onog tamo drugog ili samo neće da se maltretira sa šovinistima, profiterima i kriminalcima u vlastitom okruženju. Dakle većina (u cjelokupnom društvu) je zdrava, kritična masa postoji.
Samo znaj da RS nije stvorila srpska politika, već je ona bila reakcija na MH politiku. Što se tiče drugog dijela posta zaključak iz svega što si napisao je da ovakvu BiH niko previše ne voli, a ja bi dodao da je najmanje (djelima) mrze Srbi. Bošnjaci joj svaki dan zabiju po jedan kolac u leđa, između ostalog i onim "čestitkama" za Dan RS od neki dan. Što se tiče srpskog osjećaja pripadnosti svom narodu on je samo deklarativan-u djelima ga nigdje nema, a mislim da dobro poznajem svoj narod; tako da će u borbi kolektivnog-nacionalnog i individualnog kod Srba uvijek pobjediti ovo drugo, dakle individualno, lično. Naša istorija je prepuna primjera povrijeđenih sujeta kod Srba koji su zbog gordosti sklapali savezništva sa našim neprijateljima, a protiv svoje braće. Ovo je odgovor ovima što misle da su Srbi na puki poziv nekog nacionalnog lidera i za dobrobit nacije napustili svoja ognjišta u Federaciji. To nema veze sa stvarnošću. Mnogo riječi, ali opet cifre najviše govore. One su neumoljive.
Kako rekoh, nećemo se složiti oko uzroka a i ne moramo, pitam kuda dalje ? Bošnjaci neće prihvatiti krsne slave kao službene praznike i dok se nameće samo srpski identitet manjeg entiteta, biće i "čestitki" koje spominješ. Sa druge strane, imaš Dodikovo i Bosićevo odricanje od FBiH što je u situaciji kada ne možeš razvaliti BiH, politika samouništenja. Nije Sušić kriv zbog činjenice da ne može računati na Srbe i Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji igraju za Srbiju i Hrvatsku, a tako ti je sve, ako se ne boriš za srpstvo u Mostaru ili Tuzli, normalno da neće biti srpski. To ograničavanje na komad teritorije pije vode samo kada svi igraju po tim pravilima, ali kada imamo asimetriju i Bošnjake koji svojim smatraju i Srebrenicu i Stolac, jasno je da taj kurs dobrovoljnog ograničavanja vlastitog utjecaja nije pametan.
Skijaš

#319 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Skijaš »

vonSchtigliz wrote:
Skijaš wrote:

Tema je poipis a ne Sarajevka multi-kulti internet ljubav . Kad si već kod toga možda bi bilo najbolje da naši navijači sebi na čelu urežu slovo U i krst sa četiri S i da uz pjevanje Bože pravde i skandiranje za Dom spremni pokažu Srbima i Hrvatima kako su za bratstvo i jedinstvo i ostala multi-kulti sranja :lol:
Multikultura je plafon ljudske civilizacije a ako tebi to smeta, imaš ozbiljnih problema koji nemaju veze ni sa Balkanom ni sa politikom nego s karakterom. A tu, nažalost, ne pomažu argumenti i dijalog.
emil_L

#320 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by emil_L »

Drug Član wrote:
Skijaš wrote:

Da ima kritična masa koja razmišlja kao ti ništa od svega nebi bio problem. Samo znaj da RS nije stvorila srpska politika, već je ona bila reakcija na MH politiku. Što se tiče drugog dijela posta zaključak iz svega što si napisao je da ovakvu BiH niko previše ne voli, a ja bi dodao da je najmanje (djelima) mrze Srbi. Bošnjaci joj svaki dan zabiju po jedan kolac u leđa, između ostalog i onim "čestitkama" za Dan RS od neki dan. Što se tiče srpskog osjećaja pripadnosti svom narodu on je samo deklarativan-u djelima ga nigdje nema, a mislim da dobro poznajem svoj narod; tako da će u borbi kolektivnog-nacionalnog i individualnog kod Srba uvijek pobjediti ovo drugo, dakle individualno, lično. Naša istorija je prepuna primjera povrijeđenih sujeta kod Srba koji su zbog gordosti sklapali savezništva sa našim neprijateljima, a protiv svoje braće. Ovo je odgovor ovima što misle da su Srbi na puki poziv nekog nacionalnog lidera i za dobrobit nacije napustili svoja ognjišta u Federaciji. To nema veze sa stvarnošću. Mnogo riječi, ali opet cifre najviše govore. One su neumoljive.
Da ima kritična masa koja razmišlja kao ti ništa od svega nebi bio problem
Pa o toj kritičnoj masi si trebao mislit od "memoranduma" do Gazimestana i nohanja moštiju. Sad je prilično kasno za pravljenje bilo kakve kritične mase. Ono bi mi, ali nemamo vremena. Zauzeti smo pronalaskom i iskopavanjem masovnih grobnica.
Samo znaj da RS nije stvorila srpska politika, već je ona bila reakcija na MH politiku.
Duša moja maješna..suza suzu stiže :-) Pa na što je bila reakicja npr. Vukovar? SAO krajine? Na što je bila reakcij 99-te?
Što se tiče drugog dijela posta zaključak iz svega što si napisao je da ovakvu BiH niko previše ne voli, a ja bi dodao da je najmanje (djelima) mrze Srbi. Bošnjaci joj svaki dan zabiju po jedan kolac u leđa, između ostalog i onim "čestitkama" za Dan RS od neki dan
Ključ ovog dijela tvog upisa je ono boldano (ovakvu). Mješaš babe i žabe. Genocidnu tvorevinu niko ne voli. I upravu si, svki dan joj zabijemo po jedan kolac ali ne u leđa već u zločinački trbuh iz kojeg je krvoločna zvijer i ispala
A šta nije uredu sa čestitkam? Sve što je na tim čestitkma napisano već je dokmentovano i arhivirno. E sad što se vama taj sadržaj ne sviđa uopće me ne dodiruje.
Što se tiče srpskog osjećaja pripadnosti svom narodu on je samo deklarativan-u djelima ga nigdje nema, a mislim da dobro poznajem svoj narod; tako da će u borbi kolektivnog-nacionalnog i individualnog kod Srba uvijek pobjediti ovo drugo, dakle individualno, lično. Naša istorija je prepuna primjera povrijeđenih sujeta kod Srba koji su zbog gordosti sklapali savezništva sa našim neprijateljima, a protiv svoje braće.
Ne konatam baš šta želiš reći?
Ovo je odgovor ovima što misle da su Srbi na puki poziv nekog nacionalnog lidera i za dobrobit nacije napustili svoja ognjišta u Federaciji. To nema veze sa stvarnošću. Mnogo riječi, ali opet cifre najviše govore. One su neumoljive.
Smjehotresno. Dakle treba vjerovati tebi a ne svojim očima. Slušaj "kumašine", jeli opet treba da stavljamo video snimke srpskog "progona" iz npr. Sarajeva? Meščini da treba pa evo..

Slika govori više od hiljadu riječi
Drug Član

#321 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Drug Član »

@Emil_l
Rekoh gore da u toj "genocidnoj tvorevini" živi 14 % Bošnjaka, a u Federaciji imaš jedva 4 % Srba. Suština onoga što želim reći da je kod srba sve deklarativno, sve je retorika i ova se srpska karakterna osobina prenosi i na politiku u RS-u. Sadašnji odnos prema Bošnjacima u RS se u najgorem slučaju može se podvesti pod govor mržnje. U Federaciji je "sve lijepo" multi-kulti, a u praksi se djela, odnosno sve čini da se Srbima maksimalno oteža ostanak na svojim ognjištima. Kad se radi o "kritičnoj masi" srpska kritična masa željela je očuvanje bivše jugoslavije. Takvima kao tebi nije valjala, a sad ti ne valja ni ova BiH. I kuda dalje? U novi rat? A mislim da se svi slažemo da on nije bio potreban ni bivšoj Jugi. Ne treba opet otvarati pandorinu kutiju inata u kojoj svi slavimo datume koji namjerno povrijeđuju one druge. Tako je recimo 01.mart Srbima datum kada je ubijen stari svat, odnosno datum kada je u BiH počeo rat koji mi (kritična masa) nismo tražili. Vi ga slavite samo zato jer ovo dobro znate. Na isti ili sličan način se slave datumi u RS. Ovako se ne gradi multikulturalna zajednica, ponajmanje ne ukoliko kao što ti reče težiš ukidanju RS i formiranju jedinstvene BiH. O kojem jedinstvu onda govorimo? O protjerivanju 1.200.000 Srba. U tom slučaju morate protjerati i 500.000 Hrvata, dakle polovinu populacije. A čuli smo ovdje vrlo lijep zaključak da nas u BiH ionako ima premalo, jedva nešto preko 3,5 mil.
Martinez_

#322 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Martinez_ »

emil_L wrote:
Pa o toj kritičnoj masi si trebao mislit od "memoranduma" do Gazimestana i nohanja moštiju. Sad je prilično kasno za pravljenje bilo kakve kritične mase. Ono bi mi, ali nemamo vremena. Zauzeti smo pronalaskom i iskopavanjem masovnih grobnica.

Čekaj, ti se ne slažeš sa Skijaševim upisom i misliš da je multikulturna tronarodna BiH mrtva?
kamen spoticanja

#323 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by kamen spoticanja »

Martinez_ wrote:
emil_L wrote:

Čekaj, ti se ne slažeš sa Skijaševim upisom i misliš da je multikulturna tronarodna BiH mrtva?
Naravno da nije ali u gabaritima cijele BiH. ..multi kulti prica samo u sarajevu, dok su neki dijelovi teritorije ekskluzivno pravo jednih neće vise piti vode...dakle jedan covjek jedan glas
Alfons Kauders

#324 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by Alfons Kauders »

Drug Član wrote:@Emil_l
Rekoh gore da u toj "genocidnoj tvorevini" živi 14 % Bošnjaka, a u Federaciji imaš jedva 4 % Srba. Suština onoga što želim reći da je kod srba sve deklarativno, sve je retorika i ova se srpska karakterna osobina prenosi i na politiku u RS-u. Sadašnji odnos prema Bošnjacima u RS se u najgorem slučaju može se podvesti pod govor mržnje. U Federaciji je "sve lijepo" multi-kulti, a u praksi se djela, odnosno sve čini da se Srbima maksimalno oteža ostanak na svojim ognjištima. Kad se radi o "kritičnoj masi" srpska kritična masa željela je očuvanje bivše jugoslavije. Takvima kao tebi nije valjala, a sad ti ne valja ni ova BiH. I kuda dalje? U novi rat? A mislim da se svi slažemo da on nije bio potreban ni bivšoj Jugi. Ne treba opet otvarati pandorinu kutiju inata u kojoj svi slavimo datume koji namjerno povrijeđuju one druge. Tako je recimo 01.mart Srbima datum kada je ubijen stari svat, odnosno datum kada je u BiH počeo rat koji mi (kritična masa) nismo tražili. Vi ga slavite samo zato jer ovo dobro znate. Na isti ili sličan način se slave datumi u RS. Ovako se ne gradi multikulturalna zajednica, ponajmanje ne ukoliko kao što ti reče težiš ukidanju RS i formiranju jedinstvene BiH. O kojem jedinstvu onda govorimo? O protjerivanju 1.200.000 Srba. U tom slučaju morate protjerati i 500.000 Hrvata, dakle polovinu populacije. A čuli smo ovdje vrlo lijep zaključak da nas u BiH ionako ima premalo, jedva nešto preko 3,5 mil.
pa zivi jer su se vratili ljudi, a procenat bi bio veci da su se srbi vratili u fbih - sto NIKAD nije bio cilj srpske politike... stoga se mojne pravit englez i prodavat tu pateticnu pricu ovdje... da 100,000 srba nikan nije napustilo sarajevsku kotlinu, danas bi imali totalno drugaciju situaciju na terenu... u fbih bi imao preko 200,000 srba, u rs preko cetvrt miliona bosnjaka i hrvata, ako ne i vise... ali eto, vasa politika je bila razgranicenje, da ni slucajno srpsko dijete koje ide u srpsku skolu na svetoj srpskoj zemlji ne vidi hrvata ili bosnjaka

to je razlika - ogromna vecina srba u fbih nikad nije ni bila protjerana, izuzetak je dzep oko drvara, gdje su protjerani i vratili su se... s druge strane ogromna vecina bosnjaka i hrvata u rs su povratnici

a ako je samo 1 mart sporan, zasto je onda sporan i zavnobih? ili povelja kulina bana? eto finih datuma iz zajednicke proslosti, sta je ono u njima problematicno?

pricas pricu koja je prezvakana na ovim stranicama hiljadu puta, gubis vrijeme
oakville

#325 Re: Nezvanicni rezultati popisa!

Post by oakville »

Drug Član wrote:@Emil_l
Milion puta ponovljene gluposti ostaju gluposti, milion puta odgovoreno, srpska priča je odbačena kao irelevantna i među onima oko njih i u svijetu.

Dakle "svi smo isti" možeš pričati samo sam sebi.

Nego jel ustanovio neki međunarodni sud da je stari svat u Sarajevu "zvaničan datum početka rata"?
Postoji li presuda kojom je abih i vodjstvo osuđeno za genocid ili djelo slične težine?

Pošto nemaš takve dokumente, gornju priču možeš pričati sam sebi.
Locked