Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#301 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by GandalfSivi »

Akademija ce biti osnovana u sklopu FK Sarajeva...
Alkos

#302 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Alkos »

Moja pretpostavka je, nevezano za akademiju koja će svakako djelovati u sklopu FK, da će Tan, ukoliko želi ulagati i investirati u BiH, ulagati preko FKS. Znači, ne trebaju mu dodatne, komplikovane procedure za osnivanje firme (pogotovo jer je stranac u pitanju), sve to može raditi preko FK Sarajevo. Možda čak i osnovati firme koje će se baviti raznim djelatnostima, a za njegov džep!?!

Ne poznajem zakon pa samo laički razmišljam naglas. :mrgreen:
alchak.ba

#303 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

Ograci iz akademije ce igrati PL juniora i kadeta.
SmokingMan

#304 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by SmokingMan »

nebitan lik wrote: Kako je sad vama i ostalim timovima u BIH koji nemaju za struju,vodu,plate itd. i u kakvoj smo mi situaciji prije par godina bili,sad nam je sve med i mlijeko,sve nam je idilicno,i boli nas uvo sta ti mislis!
Zlonamjernici su se naslađivali našim mukama,eto i nismo se ugasili,iko su mnogi to priželjkivali. 8-)

Raja se voljela Sarajevo i prije Tana,tako će i ostati do sudnjega dana.
DON_eARL

#306 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by DON_eARL »

Logovan wrote:Image
Jel iko ikada keširao 400KM za ovu VIP kartu, ili svima daju GRATIS? :-)
van helsing

#307 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by van helsing »

Koliko god citao temu,opet mi nije jasno kako ce ulozeni,a posebno kako ce zaradjeni novac uzimati mr.Tan?
ODVRATAN_i_GADAN

#308 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Alkos wrote:Moja pretpostavka je, nevezano za akademiju koja će svakako djelovati u sklopu FK, da će Tan, ukoliko želi ulagati i investirati u BiH, ulagati preko FKS. Znači, ne trebaju mu dodatne, komplikovane procedure za osnivanje firme (pogotovo jer je stranac u pitanju), sve to može raditi preko FK Sarajevo. Možda čak i osnovati firme koje će se baviti raznim djelatnostima, a za njegov džep!?!

Ne poznajem zakon pa samo laički razmišljam naglas. :mrgreen:
FK Sarajevo je Udruzenje i kao takvo ne moze ostvarivati profit ali moze imati pod kontrolom npr. akcionarsko drustvo koje pak moze ostvarivati profit i obavljati poslove za Udruzenje sto bi im bilo placeno. Nisam siguran ali mislim da ni sada omladinski pogon FKS fakticki i nije dio kluba! Na papiru naravno.
hopcup

#309 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by hopcup »

imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.

1. koliko para i u kojem vremenskom roku tan misli uložit u sarajevo,
2. koliko je dosad uložio?
ibizza

#310 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by ibizza »

hopcup wrote:imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.

Nijedna osoba na forumun ovu ifnormaciju ne zna. Po mojoj procjeni negdje oko 5 miliona.
Alkos

#311 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Alkos »

hopcup wrote:imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.

Poslovna tajna. Sumnjam da ce ti iko moci dati odgovor na ta pitanja. Odgovor bez podjebavanja. Barata se sa raznim ciframa, ali malo ko zna tacnu cifru.
Alkos

#312 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Alkos »

Moja procjena jeste 3-4 miliona kroz sponzorstvo i kupovinu upravljackih glasova. Koliko je dao i koliko ce jos dati dragi Bog zna! Ali ce zasigurno godišnji budžet biti 3-4 milčeka :mrgreen:

Ojra! :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#313 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Charuga »

Mozda je ovde odgovor na pitanje koje je postavio @hopcup

http://--- NO LINKS ---/clanak/77929517864 ... -Sarajevom

„Trenutno gospodin Tan kontroliše oko 90 posto tih upravljačkih uloga (4.050.000 KM) i ima apsolutnu većinu“, izjavio je Selimović.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#314 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by -LIBERO- »

Stim da je bilo jos dvije uplate prije, i mimo, uplacenog novca za upravljacke uloge.

Tako da je neka moja procjena da se radi o oko 5 miliona KM.
hopcup

#315 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by hopcup »

fino vas je pripazio, nema šta. i još jedno pitanje: jel on po osnovu tih upravljačkih uloga ima i neke obaveze il samo prava?
biske

#316 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by biske »

hopcup wrote:fino vas je pripazio, nema šta. i još jedno pitanje: jel on po osnovu tih upravljačkih uloga ima i neke obaveze il samo prava?
ne kontam. na koje obaveze misliš?
sve ugovorene klupske obaveze (prema igračima, dobavljačima), kao i zakonske (porezi, plate zaposlenom osoblju), te obaveze prema savezu ostaju. može nas, ako mu je ćejf i pustiti da propadnemo na sportskom planu, ali nema apsolutno nikakav interes za tako nešto. sportski uspjeh donosi prihode po raznim osnovama, plus promoviše juniorsku akademiju (što on navodi kao glavni cilj - proizvodnja mladih igrača od postojeće baze talenata).
north

#317 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by north »

Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, za njega je taj iznos besqrac, ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam :D , što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik 8)
biske

#318 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by biske »

north wrote:Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, za njega je taj iznos besqrac, ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam :D , što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik 8)
kakvo povlačenje. eno ti tekst o ovom delaču kao primjer. mrtvi inter iz zaprešića ga "proizveo" i potom prodao čelziju za tri miliona eura. ne treba objašnjavati zašto on nije došao u fks ili bilo koji drugi premijerligaški klub i prodao se dalje za te pare. nije bilo "uslova" za to. sad napokon postoje ti "uslovi".
PIMP-Meister-2000

#319 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by PIMP-Meister-2000 »

north wrote:Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, [b]za njega je taj iznos besqrac,[/b] ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam :D , što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik 8)
Mes'čini da sam negdje pročitao kako se taj iznos kojeg' je iskeširao za nas ne odražava APSOLUTNO u "imovinskom kartonu" brke, odnosno da je taj postotak toliko zanemariv da nije vrijedan spomena! 8-)
Nešto kao da je nekom' od nas običnih smrtnika ispao fening na ulici! :mrgreen:
Eldinn

#320 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Eldinn »

Sretan rodjendan gospodine Tan! Zivio nam dugo :-D
Maystor

#321 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Maystor »

Mislim da je Tan uložio taman onoliko koliko je potrebno da osvojimo PL ove godine :D
BegA_

#322 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by BegA_ »

Nek' je sreTan amidza! :kiss:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#323 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by -LIBERO- »

Ispusi ga Kardif opet. Tesko ce izbjeci ispadanje iz lige.
Cossack

#324 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Cossack »

-LIBERO- wrote:Ispusi ga Kardif opet. Tesko ce izbjeci ispadanje iz lige.
Taman da se nama u potpunosti posveti... :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#325 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by -LIBERO- »

Jest',samo da mu ti amateri iz Kardifa ne ogade fudbal. :D
Post Reply