Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#301 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Akademija ce biti osnovana u sklopu FK Sarajeva...
-
Alkos
#302 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Moja pretpostavka je, nevezano za akademiju koja će svakako djelovati u sklopu FK, da će Tan, ukoliko želi ulagati i investirati u BiH, ulagati preko FKS. Znači, ne trebaju mu dodatne, komplikovane procedure za osnivanje firme (pogotovo jer je stranac u pitanju), sve to može raditi preko FK Sarajevo. Možda čak i osnovati firme koje će se baviti raznim djelatnostima, a za njegov džep!?!
Ne poznajem zakon pa samo laički razmišljam naglas.
- alchak.ba
#303 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Ograci iz akademije ce igrati PL juniora i kadeta.
- SmokingMan
#304 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Zlonamjernici su se naslađivali našim mukama,eto i nismo se ugasili,iko su mnogi to priželjkivali.nebitan lik wrote: Kako je sad vama i ostalim timovima u BIH koji nemaju za struju,vodu,plate itd. i u kakvoj smo mi situaciji prije par godina bili,sad nam je sve med i mlijeko,sve nam je idilicno,i boli nas uvo sta ti mislis!
Raja se voljela Sarajevo i prije Tana,tako će i ostati do sudnjega dana.
- Logovan
-
DON_eARL
#306 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Jel iko ikada keširao 400KM za ovu VIP kartu, ili svima daju GRATIS?Logovan wrote:
- van helsing
#307 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Koliko god citao temu,opet mi nije jasno kako ce ulozeni,a posebno kako ce zaradjeni novac uzimati mr.Tan?
- ODVRATAN_i_GADAN
#308 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
FK Sarajevo je Udruzenje i kao takvo ne moze ostvarivati profit ali moze imati pod kontrolom npr. akcionarsko drustvo koje pak moze ostvarivati profit i obavljati poslove za Udruzenje sto bi im bilo placeno. Nisam siguran ali mislim da ni sada omladinski pogon FKS fakticki i nije dio kluba! Na papiru naravno.Alkos wrote:Moja pretpostavka je, nevezano za akademiju koja će svakako djelovati u sklopu FK, da će Tan, ukoliko želi ulagati i investirati u BiH, ulagati preko FKS. Znači, ne trebaju mu dodatne, komplikovane procedure za osnivanje firme (pogotovo jer je stranac u pitanju), sve to može raditi preko FK Sarajevo. Možda čak i osnovati firme koje će se baviti raznim djelatnostima, a za njegov džep!?!
- hopcup
#309 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.
1. koliko para i u kojem vremenskom roku tan misli uložit u sarajevo,
2. koliko je dosad uložio?
-
ibizza
#310 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Nijedna osoba na forumun ovu ifnormaciju ne zna. Po mojoj procjeni negdje oko 5 miliona.hopcup wrote:imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.
-
Alkos
#311 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Poslovna tajna. Sumnjam da ce ti iko moci dati odgovor na ta pitanja. Odgovor bez podjebavanja. Barata se sa raznim ciframa, ali malo ko zna tacnu cifru.hopcup wrote:imam 2 pitanja, ozbiljna, bez podjebavanja. bilo bi lijepo kad bi neko i odgovorio ozbiljno na njih.
-
Alkos
#312 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Moja procjena jeste 3-4 miliona kroz sponzorstvo i kupovinu upravljackih glasova. Koliko je dao i koliko ce jos dati dragi Bog zna! Ali ce zasigurno godišnji budžet biti 3-4 milčeka 
Ojra!
Ojra!
- Charuga
- Globalni moderator
#313 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Mozda je ovde odgovor na pitanje koje je postavio @hopcup
http://--- NO LINKS ---/clanak/77929517864 ... -Sarajevom
„Trenutno gospodin Tan kontroliše oko 90 posto tih upravljačkih uloga (4.050.000 KM) i ima apsolutnu većinu“, izjavio je Selimović.
http://--- NO LINKS ---/clanak/77929517864 ... -Sarajevom
„Trenutno gospodin Tan kontroliše oko 90 posto tih upravljačkih uloga (4.050.000 KM) i ima apsolutnu većinu“, izjavio je Selimović.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#314 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Stim da je bilo jos dvije uplate prije, i mimo, uplacenog novca za upravljacke uloge.
Tako da je neka moja procjena da se radi o oko 5 miliona KM.
Tako da je neka moja procjena da se radi o oko 5 miliona KM.
- hopcup
#315 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
fino vas je pripazio, nema šta. i još jedno pitanje: jel on po osnovu tih upravljačkih uloga ima i neke obaveze il samo prava?
- biske
#316 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
ne kontam. na koje obaveze misliš?hopcup wrote:fino vas je pripazio, nema šta. i još jedno pitanje: jel on po osnovu tih upravljačkih uloga ima i neke obaveze il samo prava?
sve ugovorene klupske obaveze (prema igračima, dobavljačima), kao i zakonske (porezi, plate zaposlenom osoblju), te obaveze prema savezu ostaju. može nas, ako mu je ćejf i pustiti da propadnemo na sportskom planu, ali nema apsolutno nikakav interes za tako nešto. sportski uspjeh donosi prihode po raznim osnovama, plus promoviše juniorsku akademiju (što on navodi kao glavni cilj - proizvodnja mladih igrača od postojeće baze talenata).
-
north
#317 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, za njega je taj iznos besqrac, ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam
, što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik 
- biske
#318 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
kakvo povlačenje. eno ti tekst o ovom delaču kao primjer. mrtvi inter iz zaprešića ga "proizveo" i potom prodao čelziju za tri miliona eura. ne treba objašnjavati zašto on nije došao u fks ili bilo koji drugi premijerligaški klub i prodao se dalje za te pare. nije bilo "uslova" za to. sad napokon postoje ti "uslovi".north wrote:Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, za njega je taj iznos besqrac, ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam, što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik
-
PIMP-Meister-2000
#319 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Mes'čini da sam negdje pročitao kako se taj iznos kojeg' je iskeširao za nas ne odražava APSOLUTNO u "imovinskom kartonu" brke, odnosno da je taj postotak toliko zanemariv da nije vrijedan spomena!north wrote:Vrlo interesantan intervju Dine...sad dakle imamo poprilično preciznu cifru uloga, mada se i ranije špekulisalo gdje se pretpostavljalo da neće biti velika odstupanja, ali sada je jasno da se radi o iznosu preko 4 mil. plus još sponzorski ugovor koji je ranije uplaćen..... to je za naše prilike golemo, koliko god da je prave države, sistema i svega ostalog normalnog u ovoj zemlji, ovo bi bila smješna cifra za prepuštanje kluba jednom strancu..ali ovako ovako u kokuzluku kada haman svi klubovi grcaju u dugovima, ne stižu da servisiraju obaveze, računi blokirani, kad te 4 mil. poklopi ko grom iz vedra neba, pa kako ne biti zadovoljan...dalje, ono što meni daje optimizam, pisao sam o tome, su daljnje namjere Tana, [b]za njega je taj iznos besqrac,[/b] ali opet kad se zna kakvi su to ljudi, on sad neće se zadugo povući, bar ne dok to višestruko ne naplati...jebi ga, meni je to nekakva logika, ja drugačiju ne vidim, osim da je ovo donacija i da će se on povući za koji mjesec i reći eto vam da vas više ne gledam, što je mission impossible.... sada jednostavno moramo početi praviti velike rezultate, jer će nas on na to tjerati kako bi mu se ulog počeo vraćati...to je ono što me hrabri i daje određenu dozu optimizma...lik uletio, neće se šale sad povući, a za to vrijeme jednostavno moraju početi se praviti velike stvari...vrijeme je pred nama i napkon nam je saveznik
Nešto kao da je nekom' od nas običnih smrtnika ispao fening na ulici!
-
Eldinn
#320 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Sretan rodjendan gospodine Tan! Zivio nam dugo 
- Maystor
#321 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Mislim da je Tan uložio taman onoliko koliko je potrebno da osvojimo PL ove godine 
- BegA_
#322 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Nek' je sreTan amidza! 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#323 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Ispusi ga Kardif opet. Tesko ce izbjeci ispadanje iz lige.
- Cossack
#324 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Taman da se nama u potpunosti posveti...-LIBERO- wrote:Ispusi ga Kardif opet. Tesko ce izbjeci ispadanje iz lige.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#325 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara
Jest',samo da mu ti amateri iz Kardifa ne ogade fudbal.