Ukrajina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#301 Re: Ukrajina
ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit
ti likovi u ukrajini su uglavnom prolazni i nebitni pogotovo nakon što su se riješili nuklearnog naoružanja
ti likovi u ukrajini su uglavnom prolazni i nebitni pogotovo nakon što su se riješili nuklearnog naoružanja
- Gojeni H
#302 Re: Ukrajina
Black swan wrote:ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit
Izvini, ali ako ti u KGB-ovcu koji je ponovo stvorio klase bojara, knezova i kmetova, vidis "spas (od) moralno posrnule i dupelizacke civilizacije", onda moram samo reci da si ili naivan ili neobavijesten.
-
Avetinho
#303 Re: Ukrajina
Lik je medju najbogatijim na svijetu. S obzirom na to da je dozivotni profesionalni sef drzave, pitam se otkud ovoj moralnoj gromadi toliko blago. Zaradio na sastancima kabineta?Black swan wrote:ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#304 Re: Ukrajina
Jeljcin je bio baš po mjeriGojeni H wrote:Black swan wrote:ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit![]()
Izvini, ali ako ti u KGB-ovcu koji je ponovo stvorio klase bojara, knezova i kmetova, vidis "spas (od) moralno posrnule i dupelizacke civilizacije", onda moram samo reci da si ili naivan ili neobavijesten.
-
semirizsvemira
#305 Re: Ukrajina
Joj sad proglasise Janukovica ilegalnim hahahaha . Dobro kaze La Penova da se Zapad previse mjesa u untrasnje poslove suverene zemlje . Bolje bi im bilo da o svojoj kuci malo porazmisle i pospreme . Jer se EU ljulja ko kula od karata , to je vise nego vidljivo i svaka budala koja imalo poznaje stanje u EU zna da ce se se sve uskoro srusiti . Kad odu Britanci bit ce borba izmedju Svaba i franceza. KLoga bria za Ukrajinu i ukrajince . Bez veze podigose narod da ih uvjere da je bolja popara od cevapa
- AleksoMKD
#306 Re: Ukrajina
http://www.forbes.com/sites/markadomani ... ould-know/
Interesantna kratka analiza Marka Adomanisa, mislim da je relativno logicna sa obzirom da su autora prozivali da je "Putinist" kao i "imperijalisticka alatka" u zavisnosti od toga kome se odredjeni clanak nije svidjao
1) Ukraine has stark regional political differences

The fact that Kiev didn’t vote for Yanukovych doesn’t make the protests there unimportant, but it is worth keeping in mind that Kiev was never a fan of his to begin with. Yanukovych’s power base has always been located in the country’s south and east.
2) Ukraine’s economy got clobbered by the financial crisis, and still hasn’t recovered
3) Ukraine’s currency (the Hryvnia) has a totally crazy and increasingly indefensible peg to the US Dollar
4) Ukraine is running out of money
5) Ukraine’s population is in free fall
Vredi procitati.
Interesantna kratka analiza Marka Adomanisa, mislim da je relativno logicna sa obzirom da su autora prozivali da je "Putinist" kao i "imperijalisticka alatka" u zavisnosti od toga kome se odredjeni clanak nije svidjao
1) Ukraine has stark regional political differences

The fact that Kiev didn’t vote for Yanukovych doesn’t make the protests there unimportant, but it is worth keeping in mind that Kiev was never a fan of his to begin with. Yanukovych’s power base has always been located in the country’s south and east.
2) Ukraine’s economy got clobbered by the financial crisis, and still hasn’t recovered
3) Ukraine’s currency (the Hryvnia) has a totally crazy and increasingly indefensible peg to the US Dollar
4) Ukraine is running out of money
5) Ukraine’s population is in free fall
Vredi procitati.
- Russki
#307 Re: Ukrajina
Black swan wrote:ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#308 Re: Ukrajina
Femen urinirale na fotografiju Janukoviča u Parizu
Obnažene članice ukrajinskog feminističkog pokreta Femen danas su u Parizu simbolično urinirale na fotografije ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, osuđujući postupak prema demonstrantima koji u Kijevu protestuju zbog ukrajinskog odbacivanja sporazuma o pridruživanju EU.
-
djordj_kluni
#309 Re: Ukrajina
Nekoc ih oslovih sa "popisane drolje", kad ono fakat... 
-
semirizsvemira
#310 Re: Ukrajina
koja bolest od ovih ako se mogu nazvati zenama , da ne uvrijedim sve postene i normalne zene . Fuj , ovo ni kerovi ne rade . Propade jos jedna pobuna nametnuta sa Zapada . Odlucila EU da zamrzne pregovore sa Ukrajinom . Blago njima
- Domaci izdajnik
#311 Re: Ukrajina
Popišulje
bukvalno....
-
djordj_kluni
#312 Re: Ukrajina
Ili sto bi moj rodjak rekao "prandushe", iako nije zavirioLajavikrelac wrote:Popišuljebukvalno....
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#313 Re: Ukrajina
uze ih drug janukovič ko levate poslednje
dijeli tata vladimir šakom i kapom
dijeli tata vladimir šakom i kapom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#314 Re: Ukrajina
japin_mutapi wrote:janukovič je mangup veliki i majstor politike
lagano če izlevatiti i ruse i eu
uzeče im lovu plin naftu dobiče ugovore povoljne i povlašten status kod obje strane
janukovič je broz
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#315 Re: Ukrajina
Germe, žileta,...
Rusija obećala Ukrajini kredit od 15 milijardi dolara
Rusija je obećala Ukrajini kredit od 15 milijardi dolara i jeftiniji plin kao odgovor na zahtjeve ukrajinskih demonstranata za približavanje Bruxellesu umjesto Moskvi.
Dogovor je objavljen nakon sastanka Vladimira Pitina i Viktora Janukoviča u Kremlju.
Putin je obaćao da će sputsiti cijenu plina za trećinu, odnosno s 400 na 280 dolara za hiljadu kubnih metara.
Ukrajina da bi izbjegla bankrot treba pomoć u visini od 10 milijardi dolara.
Izvor: Radio Slobodna Evropa
-
djordj_kluni
#316 Re: Ukrajina
Jeb'o pare kad tu nece bit' demokratije, ni slobode, nit ce Beyonce vrcati guzove za slobodni Kijev. Kakva steta.
Koliko ste samo raje iznevjerili: Klicko, Sevcenko, McCain, pop rock i Hollywood zvijezde poput mene. Sve Nespresso uredjaje povlacim iz zemlje, sram vas bilo. Jeb'o vas tetris!

Koliko ste samo raje iznevjerili: Klicko, Sevcenko, McCain, pop rock i Hollywood zvijezde poput mene. Sve Nespresso uredjaje povlacim iz zemlje, sram vas bilo. Jeb'o vas tetris!
- Truba
#317 Re: Ukrajina
ja ne mogu pišati u pisoaru u cinemasituju nego moram čekati box
a drolje se slikaju za javnost i pišaju polugole
šta ti je trening i demonkracija

a drolje se slikaju za javnost i pišaju polugole
šta ti je trening i demonkracija
- Truba
#318 Re: Ukrajina
da da... on i onaj perestrojka nobelovac što ništa nije učinio barem da pokuša spasiti najveću državu unutar CCCPa ako svi ostali žele izići... trebalo im je 15 godina da se vrate na scenu... a vidimo da ih imperijalisti još mogu prcati čak i u komšilukuLajavikrelac wrote: Jeljcin je bio baš po mjeri
-
Martinez_
#319 Re: Ukrajina
Dakle 15 milijardi vs evropskih 800 miliona.
Ha jebaji ga, demokratija i ljucka prava vrede više od 14.2 milijardi
Ha jebaji ga, demokratija i ljucka prava vrede više od 14.2 milijardi
- Domaci izdajnik
#320 Re: Ukrajina
Naime za Gorbačova Rusi često kažu da je uspio da uradi ono što nije Hitleru 1941
Što matori prdonja nije slavio rođendan u Moskvi nego otišao u Rojal Albert Hol da mu pjevaju na uvce Holivudske zvijezde..... 
-
zoljaM80
#321 Re: Ukrajina
hajd pici ne pravi se fin, priznaj da bi uživao da te njih sve pet onako djuture sve zajedno popišajupici wrote:Femen urinirale na fotografiju Janukoviča u Parizu
Obnažene članice ukrajinskog feminističkog pokreta Femen danas su u Parizu simbolično urinirale na fotografije ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, osuđujući postupak prema demonstrantima koji u Kijevu protestuju zbog ukrajinskog odbacivanja sporazuma o pridruživanju EU.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e nisu normalne...FUJ !!!
-
detroit-mercy
#322 Re: Ukrajina
Eh da nam je bio Putin umjesto JeljcinaLajavikrelac wrote:Naime za Gorbačova Rusi često kažu da je uspio da uradi ono što nije Hitleru 1941Što matori prdonja nije slavio rođendan u Moskvi nego otišao u Rojal Albert Hol da mu pjevaju na uvce Holivudske zvijezde.....
-
detroit-mercy
#323 Re: Ukrajina
Jah, lik koji je svu eknomiju dao nekolicini oligarha koje on strogo kontroliraBlack swan wrote:ja poznam samo Putina i u njemu vidim spas prvenstveno moralno posrnule i dupelizačke zapadne civilizacije koja bi vlastitu mater prodala ako vidi profit
A glede profita, Ruje daju nako za dzabe, vidi se na primjeru koga mogu da naguze (kao npr Srbe za Naftnu Industriju i dr) a i poduga je istorija zemalja u komsiluku koje su iscjedili ko zadnji limun od strane Ruje
- AleksoMKD
#324 Re: Ukrajina
Kad vidim koja je Ruska opozicija jos je Putin zlato.
Zamisli da je Genadi Zjuganov precednik?
Ili Zhirinovski.
Brrrrr.
A Ukrajinci su najebali sta god da rese.
Ili Zhirinovski.
Brrrrr.
-
detroit-mercy
#325 Re: Ukrajina
Putin je stari kadar KGBaAleksoMKD wrote:Kad vidim koja je Ruska opozicija jos je Putin zlato.
Ili Zhirinovski.
Brrrrr.
Zjuganov ili Zirinovski puno laju ali obicno pas....
Vidi primjer vojvode Nikolica u Srbiji