OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
zokislav
#301 Re: PIK.ba-all about
Da je moguća pik premium dostava za taj artikl.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Sent from my MI 4W using Tapatalk
- Ericha100
#302 Re: PIK.ba-all about
Mehemed wrote:To su davno izbacili, to im je glupo, sada samo ima opcija na artikima da se artikal prijavi, a korisnika bi mogao prijaviti preko njihove kontakt forme, da im pošalješ email i tako ga prijaviš, drukčije ne može.Ericha100 wrote:Kako se može prijaviti neki profil? Nigdje ne mogu naći tu opciju, jedino block.
Hej hvala ti. I to će biti dosta. Više mi je pun klinac ovih idiota što maltretiraju po piku sa porukama "mogu li slike gdje si ti u tome i tome." Sad su na to nadodali još i po mogućnosti gola.
A i pik je generalno postao odron, da ima ikakva alternativa, ne bih nikad ništa tamo ni objavila.
- zlo zlo
#303 Re: PIK.ba-all about
svaka brza pošta ti je 9 -10 maraka, mi naručivali iz BL u Mostar vijetnamsku, donesu u roku 2 dana, probaš, platiš im cijenu artikla i 9 maraka i oni to daju prodavaču. i sve 5.SkyLimit wrote:Eto vidiš kod mene baš suprotna situacija, do sada sam kupio par stvari preko olx.ba ali svaki put bi se dogovorio da se lično nađem sa prodavačem, međutim sad mi treba nešto što prodaje čovjek iz Banja Luke, nemam pojma kako to izvesti.Nepass wrote:Do sad sam prodao par artikala na piku ali sve je to bilo u ks i placanje kesom. Eh sad bih nesta trebao poslati. Kako to uopste funkcionira? Placanje i slanje? Ne bih da nekom nesta posaljem a ne dobijem lovu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#304 Re: PIK.ba-all about
To je samo za one koji imaju ugovor. Mene je posta oderala, 11KM dostava i 5KM povrat novca.
- radiša
#305 Re: PIK.ba-all about
U zadnje vrijeme kad odem na pik naletim na reklame-prodaju kurceva,vagina i slicnih sranja.Vrijeme objavljivanja toga se izgleda ne jebe 2% tako da na isto mogu naici oni najmlađi u bilo koje doba dana ako sebi nesto traze.Bezveze bas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#306 Re: PIK.ba-all about
svakom nude pre algoritmu o cemu surfas
i misliš

- seoBIH
#307 Re: PIK.ba-all about
Ako su to one reklame iznad oglasa, to si ti surfao, trazio i tebi se takve reklame onda i prikazuju.radiša wrote:U zadnje vrijeme kad odem na pik naletim na reklame-prodaju kurceva,vagina i slicnih sranja.Vrijeme objavljivanja toga se izgleda ne jebe 2% tako da na isto mogu naici oni najmlađi u bilo koje doba dana ako sebi nesto traze.Bezveze bas.
Ako mislis na objave artikala, sasvim normalan artikal. Vibrator, muski, ili zenski, je normala stvar. Ja nikada na naslovnici nisam vidio kitu, ili vaginu, samo kada sam trazio po kategorijama.
- radiša
#308 Re: PIK.ba-all about
Objava,ne posjecujem takve stranice jer me boli kurac za tuđim pickama i kurcevima
Niko njima ne brani da objavljuju samo je neukusno u po bjela dana da sjevaju vagine i kurcevi,zbog male raje koja sebi trazi neku igracku,igricu i slicno.Na to se izgleda ne obraca paznja,onda nebi trebalo da se ni na tv-u nista cenzurise i postavljaju zabrane za mlađe od...
Niko njima ne brani da objavljuju samo je neukusno u po bjela dana da sjevaju vagine i kurcevi,zbog male raje koja sebi trazi neku igracku,igricu i slicno.Na to se izgleda ne obraca paznja,onda nebi trebalo da se ni na tv-u nista cenzurise i postavljaju zabrane za mlađe od...
Last edited by radiša on 04/02/2017 15:50, edited 1 time in total.
- seoBIH
#309 Re: PIK.ba-all about
Gdje sjevaju, to mi nije jasno? Evo ja gledam i vidim samo u kategoriji seksualna pomagala, jer sam tu usao i trazio igracku 
- radiša
#310 Re: PIK.ba-all about
Na prvoj strani cim otvoris oglase,ne trebas tamo ulazit jer ocigledno objavljivac postavlja svakih par sati oglase...
Artikli idu slabo,vjerovatno, pa ovaj svako malo objavljuje.
-
Nepass
#311 Re: PIK.ba-all about
Meni su tu samo auto i stanovi, nikad nista drugo nemaradiša wrote:Na prvoj strani cim otvoris oglase,ne trebas tamo ulazit jer ocigledno objavljivac postavlja svakih par sati oglase...
- MikroBelaj
#312 Re: PIK.ba-all about
radiša wrote:Na prvoj strani cim otvoris oglase,ne trebas tamo ulazit jer ocigledno objavljivac postavlja svakih par sati oglase...
Meni ze zivot smuci kad vidim nekakvu zutu kucu i ono nekakve ograde aluminijske ,plasticne tam vam ,...pocetna stranica ,vazdan ista
-
probook
#313 Re: PIK.ba-all about
Mene u zadnje vrijeme najvise nervira cijena po dogovoru i onda posaljes pitanje koja je cijena i danima nema odgovora iako je covjek bio online 
- Running
#314 Re: PIK.ba-all about
Ima jedna radnja, mislim iz Tuzle/Zenice (mislim <genelec), stave cijena po dogovoru, i onda te salju na njihovu web stranicu da pogledas cijenu, koja je inace astronomska. Ma idi u qc, stavi cijenu na oglas, kad svakako nije po dogovoru. 
- radiša
#315 Re: PIK.ba-all about
A sto se ismijah

-
Naslovnica
#316 Re: PIK.ba-all about
Ja stavio da kupujem terenca, iskljucivo 4x4, novijeg, itd...
Javlja mi se Roki, nudi Jetta-u 1987. Dao je i nadimak autu - artiljerija. Ka'e, artiljeriju s profila? Kakva reko' artiljerija, imaš kompjuter, plast sijena i Jetta-u. Ka'e lik, Jetta je artiljerija, odlična za šume, fabričko stanje, 1500KM.
OMG
Javlja mi se Roki, nudi Jetta-u 1987. Dao je i nadimak autu - artiljerija. Ka'e, artiljeriju s profila? Kakva reko' artiljerija, imaš kompjuter, plast sijena i Jetta-u. Ka'e lik, Jetta je artiljerija, odlična za šume, fabričko stanje, 1500KM.
OMG
-
Naslovnica
#317 Re: PIK.ba-all about
Pošaljem upit za fel(U)ge.
Označio lik 4x114.3, 15ke.
Pitam, koji je promjer centralne rupe? Odgovor - ne znam. Pitam sa kojeg su auta - daje mi debil odgovor - sa Pežoa.
I šta sada, da ga pitam koji je Peugeot u pitanju, koja godina?
Ma marš u 3 mačke piterine, ćaći prodaji. Naravno da ga nisam više kontaktirao. A da je napisao 307 2002, znao bih koji je promjer i pazario bih.
Neki ljudi fakat kao da ne žele da prodaju artikal.
Označio lik 4x114.3, 15ke.
Pitam, koji je promjer centralne rupe? Odgovor - ne znam. Pitam sa kojeg su auta - daje mi debil odgovor - sa Pežoa.
I šta sada, da ga pitam koji je Peugeot u pitanju, koja godina?
Ma marš u 3 mačke piterine, ćaći prodaji. Naravno da ga nisam više kontaktirao. A da je napisao 307 2002, znao bih koji je promjer i pazario bih.
Neki ljudi fakat kao da ne žele da prodaju artikal.
- Truba
#318 Re: PIK.ba-all about
Naslovnica wrote:Ja stavio da kupujem terenca, iskljucivo 4x4, novijeg, itd...
OMG
- Truba
#319 Re: PIK.ba-all about
varijacija starog fola
bezgranično dopisivanje s likom na kraju države oko nekih knjiga cijena 20 marki
to rasprave to ovo to ono ma nema postali prijatelji
ma nema još samo da legnemo spavat da smo homići naravno
dolazi neka treba u grad da preuzme knjigu
pa otkazuje
pa on iznenada dođe
a ja nisam u gradu
isto film kakav zbog jebene knjige
i na kraju ajde izjalovilo se sve
daj račun da uplatim
i naravno šutnja
evo 5 da
i pritom odbio ponudu iz tuzle
ponudu za razmjenu
u takvim slučajevima povećavam cijenu
da vidim reakcije
bezgranično dopisivanje s likom na kraju države oko nekih knjiga cijena 20 marki
to rasprave to ovo to ono ma nema postali prijatelji
ma nema još samo da legnemo spavat da smo homići naravno
dolazi neka treba u grad da preuzme knjigu
pa otkazuje
pa on iznenada dođe
a ja nisam u gradu
isto film kakav zbog jebene knjige
i na kraju ajde izjalovilo se sve
daj račun da uplatim
i naravno šutnja
i pritom odbio ponudu iz tuzle
ponudu za razmjenu
u takvim slučajevima povećavam cijenu
-
probook
#320 Re: PIK.ba-all about
Ponudio covjeku cijenu i on kaze poslje par dana da prihvata. Ok odmah saljem adresu itd. i proslo 7 dana covjek niti salje niti se javlja. Odjebem ga i kupim od drugog. Mislim sta ga onda prodajes i radis 
- Truba
#321 Re: PIK.ba-all about
da i to je problem
imam i ja artikala koji mi se ne prodaju
pa ih zacijenim
1500%
ako naleti ludjak
imam i ja artikala koji mi se ne prodaju
pa ih zacijenim
1500%
ako naleti ludjak
- KB9
#322 Re: PIK.ba-all about
Naslovnica wrote:Ja stavio da kupujem terenca, iskljucivo 4x4, novijeg, itd...
OMG
-
IstinitaPoruka
#323 Re: PIK.ba-all about
Narode, pomagajte..
Kupac je putem premium dostave kupio od mene artikal, međutim aplikacija na mobu mu nije izbacivala ništa kad je označio da kupi, te nije nikakve podatke popunjavao (taj profil je siguran jer vidim da odavno registrovan i ima dosta dojmova).. Hoće li to proći dalje i hoće li me zvati iz A2B brze pošte? Još jedno pitanje, koliko dana treba da dođe kupcu artikal ako se izabere obična brza pošta putem premium dostave (A2B), ona jeftinija varijanta?
Kupac je putem premium dostave kupio od mene artikal, međutim aplikacija na mobu mu nije izbacivala ništa kad je označio da kupi, te nije nikakve podatke popunjavao (taj profil je siguran jer vidim da odavno registrovan i ima dosta dojmova).. Hoće li to proći dalje i hoće li me zvati iz A2B brze pošte? Još jedno pitanje, koliko dana treba da dođe kupcu artikal ako se izabere obična brza pošta putem premium dostave (A2B), ona jeftinija varijanta?
- Arslan_11
#324 Re: PIK.ba-all about
Nece ti doci, mora kliknuti na "naruci artikal". Premium dostava 9 km do 5radnih dana. Obicno dodje naredni dan, kao i skluplja verzija, ali moze i za 2-3 dana, zavisi gdje saljes.
-
jahac96
#325 Re: PIK.ba-all about
poslao sam nekome nesto otkupnom postom, i obicno dobijem TN ali sada ga nema na onoj potvrdi, zar ima ona pravo da mi izda ovako ovaj papir bez broja za pracenje