Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BECHO wrote:
I Srbe smo sine, i Srbe. Kazu da je najgora srpska kletva u to vrijeme bila: "Daj Boze, da te posalju u Gradacac!"
To si u pravu. Cetnici iz Sane su isli u "oslobadjanje" Gradachca i slabo se koji vracao medju zivima...
Slabo koji Minnela. Isto se moglo uraditi i sa ostalim posavskim gradovima da hrvatska politika nije dala naredbu za povlacenje - politicko trampanje teritorijama izmedju Tudjmana i Milosevica tj. predaja Posavine i 200 000 posavskih Hrvata za Prevlaku i dio RSK-a. U svemu tome, Gradacac je imao srece sto je demografski bio vecinski bosnjacki grad, kojeg je branio i 2. Korpus ABiH i 107 brigada HVO! Ostali posavski gradovi (osim Brckog) su bili iskljucivo u sastavu HVO-a - zato im je danas takva sudbina da budu u sastavu RS-a...nazalost!
Mislim da je to jedan od najljepshih gradova u Italiji...Svi pricaju o Veneciji, bibionima, Milanu i kako nam je dobro bilo ...a ja o Udinama i dorucku sto smo jeli to jutro il je Udine fakat fino, il sam ja poguzija na kvadrat hahaha
Mislim da je to jedan od najljepshih gradova u Italiji...Svi pricaju o Veneciji, bibionima, Milanu i kako nam je dobro bilo ...a ja o Udinama i dorucku sto smo jeli to jutro il je Udine fakat fino, il sam ja poguzija na kvadrat hahaha
Danska
fino je fino udine...
a sta fali danskoj...uvijek sam je zamisljao kao lijepu zemlju
jesam li rekla da joj sta fali? Kopenhagen je haos grad, nevjerovatno skup ali prelijep grad za u njemu zivjeti...ja obozavam Kbh, ali mi klima smeta...
Ivanche wrote:jesam li rekla da joj sta fali? Kopenhagen je haos grad, nevjerovatno skup ali prelijep grad za u njemu zivjeti...ja obozavam Kbh, ali mi klima smeta...
ovdje bi ti klima odgovarala.....sad 30 stepeni...apsolutno fantasticho
Dina, pa letos je bilo preko 50C. Kada je preko 48C, proglasi se elementarna nepogoda i sve staje... al´malo sutra... i kada je 53 na termometru, zvanično je 47C.
Kopenhagen (& Malme). Kopenhagen jeste i lijep i skup, ima siroku kulturnu ponudu i raznovrsnu klopu :.-) U Malmeu je zato jeftinije i mozda cak sekundicu ugodnije zivjeti... Situacija "spavas tamo radis & izlazis ovamo" dodje kao optimalna...
btw, bio sam u Udineu i jeste fino mjesto, ali mi je u sjecanju ostao samo jedan trg i trafika gdje sam kupio grickalicu