Paulaner wrote:Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticom
iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moderator: anex
-
BJB
#301 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
- Paulaner
#302 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ma mislio sam da narucimo u isto vrijeme na istu adresu gdje zivimo,da izbjegnemo carinu,znaci bila bi dva paketa sa istom adresom a razlicitim uvoznikom robeBJB wrote:Paulaner wrote:Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticomPa zsto bi pravio dva accounta kad mozes jednostavno dodati dvije adrese, cak iako je adresa zapravo ista, samo su imena primalaca razlicita..
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#303 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
- Op3r4t0r
#304 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Moze, ne pisi sto ne znas, ja i zena placamo sa jednom karticom a imamo 2 accladyblue18 wrote:Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
- ladyblue18
#305 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Jes pisem ono sto ne znam, ja nisam probala nikad, nadoslo mi da lazem narod.Op3r4t0r wrote:Moze, ne pisi sto ne znas, ja i zena placamo sa jednom karticom a imamo 2 accladyblue18 wrote:Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
- Paulaner
#306 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne moze
Ne smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account
A sta mislite mogu li ja napravit narudzbu sa svog accounta,platit svojom karticom i onda idem na opciju "modify" i napravim narudzbu na drugog clana porodice
A sta mislite mogu li ja napravit narudzbu sa svog accounta,platit svojom karticom i onda idem na opciju "modify" i napravim narudzbu na drugog clana porodice
- Aria7
#307 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ja sam sebi napravila novi profil i pokušala platiti s drugom karticom i koristila svoj kod za popust. Na kraju su mi je blokirali, blokirali i profil i sve. Napisali mi fino na mail da su blokirali jer jedno domaćinstvo ne može imati dva profila. Nekome i prođe, zavisi kakve si sreće, zato sam onda napravila na adresu svog dragog i njegovu karticu peglam. S tom karticom što su je na tom drugom profilu blokirali plaćam i dalje. Nadam se da sam malo pomogla. Koliko sam skontala najbitnije je da bude različite adrese prebivališta.Paulaner wrote:Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne mozeNe smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account
![]()
- Paulaner
#308 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Vjerovatno su vidjeli istu IP adresu na 2 profilaAria7 wrote:Ja sam sebi napravila novi profil i pokušala platiti s drugom karticom i koristila svoj kod za popust. Na kraju su mi je blokirali, blokirali i profil i sve. Napisali mi fino na mail da su blokirali jer jedno domaćinstvo ne može imati dva profila. Nekome i prođe, zavisi kakve si sreće, zato sam onda napravila na adresu svog dragog i njegovu karticu peglam. S tom karticom što su je na tom drugom profilu blokirali plaćam i dalje. Nadam se da sam malo pomogla. Koliko sam skontala najbitnije je da bude različite adrese prebivališta.Paulaner wrote:Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne mozeNe smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account
![]()
- Op3r4t0r
#309 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Da ponovim, ne znam sta se tebi desilo ali ja imam potpuno drugacije iskustvo, prvo sam se ja registrovao i narucivao, nekih 2 mjeseca kasnije se registrovala i zena sa istog kompjutera, na istu kucnu adresu, isto prezime, istu kreditnu karticu i normalno sve funkcionise.Aria7 wrote:Ja sam sebi napravila novi profil i pokušala platiti s drugom karticom i koristila svoj kod za popust. Na kraju su mi je blokirali, blokirali i profil i sve. Napisali mi fino na mail da su blokirali jer jedno domaćinstvo ne može imati dva profila. Nekome i prođe, zavisi kakve si sreće, zato sam onda napravila na adresu svog dragog i njegovu karticu peglam. S tom karticom što su je na tom drugom profilu blokirali plaćam i dalje. Nadam se da sam malo pomogla. Koliko sam skontala najbitnije je da bude različite adrese prebivališta.Paulaner wrote:Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne mozeNe smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account
![]()
- Lunetina
#310 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Baš ću poslati iHerb-u mail ovih dana da se raspitam oko ovih varijacija na temu.
Mene zanima da li bismo sestra i ja u isto vrijeme mogle peglati moju karticu, narudžbe bi se vršile sa istog kompjutera (dakle, ista IP adresa), s tim što bi kod nje delivery address (ili kako već stoji u formi kod otvaranja account-a) bila drugačija.
Ukoliko ovo može, bilo bi super, jer ovako moram baš paziti šta ću naručiti da ne pređem famozni limit od 50 KM, tako da uvijek ostane barem jedan proizvod koji planiram za sljedeći put, a u međuvremenu se već od prethodne narudžbe potroši nešto što mi treba, tako da se čini da ću se uvijek vrtiti ukrug... btw, ne usuđujem se praviti novu narudžbu (sedmično ili kako već) sve dok mi ne stigne prethodna.
Mene zanima da li bismo sestra i ja u isto vrijeme mogle peglati moju karticu, narudžbe bi se vršile sa istog kompjutera (dakle, ista IP adresa), s tim što bi kod nje delivery address (ili kako već stoji u formi kod otvaranja account-a) bila drugačija.
Ukoliko ovo može, bilo bi super, jer ovako moram baš paziti šta ću naručiti da ne pređem famozni limit od 50 KM, tako da uvijek ostane barem jedan proizvod koji planiram za sljedeći put, a u međuvremenu se već od prethodne narudžbe potroši nešto što mi treba, tako da se čini da ću se uvijek vrtiti ukrug... btw, ne usuđujem se praviti novu narudžbu (sedmično ili kako već) sve dok mi ne stigne prethodna.
- Miss Mrgud
#311 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ne bih se složila baš za ovo vezano za IP adresu, ja non stop naručujem sa različitih stranica ne samo sa iherba sa dva različita kompjutera znači od kuće i sa posla??' nikad nisam imala nikakvih problema

- ladyblue18
#312 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
U pravilu ne moze, drugarica je imala problem zbog toga sa njima, htjeli i njen racun na kraju da blokiraju.Lunetina wrote:Baš ću poslati iHerb-u mail ovih dana da se raspitam oko ovih varijacija na temu.
Ovi izuzeci sto prodje...sreca valjda.
Istina. To da ce neko blokirati racun jer narucujes sa drugog kompjutera ili jer ti IP nije isti...svastaMiss Mrgud wrote:Ne bih se složila baš za ovo vezano za IP adresu, ja non stop naručujem sa različitih stranica ne samo sa iherba sa dva različita kompjutera znači od kuće i sa posla??' nikad nisam imala nikakvih problema![]()
Sta ce oni koji imaju dinamicku IP
- Paulaner
#313 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Istina. To da ce neko blokirati racun jer narucujes sa drugog kompjutera ili jer ti IP nije isti...svastaladyblue18 wrote:
Sta ce oni koji imaju dinamicku IP
Ja sam samo skrenuo paznju,jer znam da Ebay zna blokirati racun kad se narucuje s razlicitih racunara
- ladyblue18
#314 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
To mi se stvarno nije nikada desilo nit sam cula da se moze desitiPaulaner wrote: Ja sam samo skrenuo paznju,jer znam da Ebay zna blokirati racun kad se narucuje s razlicitih racunara
Bolje onda sto si spomenuo
- Aria7
#315 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ja naručujem s različitih računara, s posla i od kuće i s ebaya, asosa, river islanda i iherba i nikad mi nisu zbog toga blokirali.
Nego, da ne budem off je li ko probao ove maske koje su gratis?
http://www.iherb.com/United-Exchange-Co ... ode=NZD003
http://www.iherb.com/united-exchange-an ... ode=nzd003
Kod za popust 5-10$ pri prvoj kupovini NZD003 ili klik na link http://www.iherb.com/?rcode=NZD003
Nego, da ne budem off je li ko probao ove maske koje su gratis?
http://www.iherb.com/united-exchange-an ... ode=nzd003
Kod za popust 5-10$ pri prvoj kupovini NZD003 ili klik na link http://www.iherb.com/?rcode=NZD003
- ema_
#316 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Nije skroz vezano za temu, ali ako je neko od vas naručivao sa ovih kineskih stranica (ja sam naručila nešto sa dhgate) , koliko vremena treba da strine pošiljka nakon što je shipped? 
-
BIONA
#317 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Taman se nakanila da narucim Chia goodnes sjemenke, kad nema ih na lageru
Znate li koliko vremena otprilike treba da neki proizvod bude opet dostupan?
- ladyblue18
#318 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Pa pise na svakom proizvodu kada ce otprilike biti dostupan. A ako ne pise onda imas onu opciju notify me pa ti posalju mejl cim bude.BIONA wrote:Taman se nakanila da narucim Chia goodnes sjemenke, kad nema ih na lageru![]()
Za chiu pretpostavljam da nece trebati dugo jer su bas trazene.
-
BIONA
#319 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Hvala ti na info, ja uopste nisam vidjela da pise otprilike kada ce biti dostupno
Uglavnom, kliknula sam vec na Notify me
Ove chia su stvarno trazene, super je cijena oko 6 dolara za 340 g! Kod nas u Makroviti su ipak skuplje!
I da, ovo cu def.da narucim, pogledajte samo cijenu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Better-S ... -60-ml/862
Uglavnom, kliknula sam vec na Notify me
Ove chia su stvarno trazene, super je cijena oko 6 dolara za 340 g! Kod nas u Makroviti su ipak skuplje!
I da, ovo cu def.da narucim, pogledajte samo cijenu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Better-S ... -60-ml/862
-
Modest Musorgski
- kingofsnake
#321 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Jutros naručio par stvarčica, prvi put. Interesuje me koliki je realni rok za shipment (da ne prelistavam čitavu temu)? Estimated delivery je 14.2., ali iz dosadašnjih iskustava sa drugih stranica to često nije tačno.
Kod: HGT859
-
Fauja Singh
#322 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Odlican izbor kad je u pitanju ulje jetre bakalaraModest Musorgski wrote:nova narudžba
http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=NOW-0 ... ode=CZM372
link za popust: http://www.iherb.com/?rcode=CZM372
U samo 5ml ima cak 500 mg DHA i 400 mg EPA, tu je i Vitamin D3 koji nam treba pogotovo u zimskim danima.
Ja sam prezadovoljan sa tim uljem i sigurno cu ga uzimati svaku zimu.
- ladyblue18
#323 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Kako kad, i ja sam prije dvije sedmice narucila pa mi stalno pomjeraju e.d. i meni je trenutno 14.kingofsnake wrote:Jutros naručio par stvarčica, prvi put. Interesuje me koliki je realni rok za shipment (da ne prelistavam čitavu temu)? Estimated delivery je 14.2., ali iz dosadašnjih iskustava sa drugih stranica to često nije tačno.
Moze i do mjesec ici.
- kingofsnake
#324 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Ok, thnx.ladyblue18 wrote:Kako kad, i ja sam prije dvije sedmice narucila pa mi stalno pomjeraju e.d. i meni je trenutno 14.
Moze i do mjesec ici.
- leah
#325 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti
Evo i od mene,Code VLF093 ili http://www.iherb.com/?rcode=VLF093
Stranica je super, neki dan sam narucila prvi put
, nadam se da necu dugo cekati ..
Stranica je super, neki dan sam narucila prvi put