iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#301 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BJB »

Paulaner wrote:Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticom :?
:D Pa zsto bi pravio dva accounta kad mozes jednostavno dodati dvije adrese, cak iako je adresa zapravo ista, samo su imena primalaca razlicita.. :D
Paulaner

#302 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

BJB wrote:
Paulaner wrote:Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticom :?
:D Pa zsto bi pravio dva accounta kad mozes jednostavno dodati dvije adrese, cak iako je adresa zapravo ista, samo su imena primalaca razlicita.. :D
Ma mislio sam da narucimo u isto vrijeme na istu adresu gdje zivimo,da izbjegnemo carinu,znaci bila bi dva paketa sa istom adresom a razlicitim uvoznikom robe :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#303 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
Op3r4t0r

#304 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Op3r4t0r »

ladyblue18 wrote:Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
Moze, ne pisi sto ne znas, ja i zena placamo sa jednom karticom a imamo 2 acc
ladyblue18

#305 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Op3r4t0r wrote:
ladyblue18 wrote:Ne mozes jednu karticu koristiti za vise acc.
Moze, ne pisi sto ne znas, ja i zena placamo sa jednom karticom a imamo 2 acc
Jes pisem ono sto ne znam, ja nisam probala nikad, nadoslo mi da lazem narod. :zjev:
Paulaner

#306 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne moze :-D Ne smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account :(
A sta mislite mogu li ja napravit narudzbu sa svog accounta,platit svojom karticom i onda idem na opciju "modify" i napravim narudzbu na drugog clana porodice :roll:
Aria7

#307 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Aria7 »

Paulaner wrote:Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne moze :-D Ne smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account :(
A sta mislite mogu li ja napravit narudzbu sa svog accounta,platit svojom karticom i onda idem na opciju "modify" i napravim narudzbu na drugog clana porodice :roll:
Ja sam sebi napravila novi profil i pokušala platiti s drugom karticom i koristila svoj kod za popust. Na kraju su mi je blokirali, blokirali i profil i sve. Napisali mi fino na mail da su blokirali jer jedno domaćinstvo ne može imati dva profila. Nekome i prođe, zavisi kakve si sreće, zato sam onda napravila na adresu svog dragog i njegovu karticu peglam. S tom karticom što su je na tom drugom profilu blokirali plaćam i dalje. Nadam se da sam malo pomogla. Koliko sam skontala najbitnije je da bude različite adrese prebivališta.
Paulaner

#308 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Aria7 wrote:
Paulaner wrote:Pa hajd se dogovorite,jel moze ili ne moze :-D Ne smijem se usudit pokusat da mi ne blokiraju karticu i account :(
Ja sam sebi napravila novi profil i pokušala platiti s drugom karticom i koristila svoj kod za popust. Na kraju su mi je blokirali, blokirali i profil i sve. Napisali mi fino na mail da su blokirali jer jedno domaćinstvo ne može imati dva profila. Nekome i prođe, zavisi kakve si sreće, zato sam onda napravila na adresu svog dragog i njegovu karticu peglam. S tom karticom što su je na tom drugom profilu blokirali plaćam i dalje. Nadam se da sam malo pomogla. Koliko sam skontala najbitnije je da bude različite adrese prebivališta.
Vjerovatno su vidjeli istu IP adresu na 2 profila 8-) Isto tako ne bi trebali s drugog compa pravit narudzbe,znaci samo onaj s kojeg ste se registrovali,jer ce misliti da vam je neko provalio karticu i narucuje na vas racun :thumbup:
Op3r4t0r

#309 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Op3r4t0r »

Aria7 wrote:
Da ponovim, ne znam sta se tebi desilo ali ja imam potpuno drugacije iskustvo, prvo sam se ja registrovao i narucivao, nekih 2 mjeseca kasnije se registrovala i zena sa istog kompjutera, na istu kucnu adresu, isto prezime, istu kreditnu karticu i normalno sve funkcionise.
Lunetina

#310 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Baš ću poslati iHerb-u mail ovih dana da se raspitam oko ovih varijacija na temu.
Mene zanima da li bismo sestra i ja u isto vrijeme mogle peglati moju karticu, narudžbe bi se vršile sa istog kompjutera (dakle, ista IP adresa), s tim što bi kod nje delivery address (ili kako već stoji u formi kod otvaranja account-a) bila drugačija.

Ukoliko ovo može, bilo bi super, jer ovako moram baš paziti šta ću naručiti da ne pređem famozni limit od 50 KM, tako da uvijek ostane barem jedan proizvod koji planiram za sljedeći put, a u međuvremenu se već od prethodne narudžbe potroši nešto što mi treba, tako da se čini da ću se uvijek vrtiti ukrug... btw, ne usuđujem se praviti novu narudžbu (sedmično ili kako već) sve dok mi ne stigne prethodna. :skoljka:
Miss Mrgud

#311 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Miss Mrgud »

Ne bih se složila baš za ovo vezano za IP adresu, ja non stop naručujem sa različitih stranica ne samo sa iherba sa dva različita kompjutera znači od kuće i sa posla??' nikad nisam imala nikakvih problema :? :-)
ladyblue18

#312 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Lunetina wrote:Baš ću poslati iHerb-u mail ovih dana da se raspitam oko ovih varijacija na temu.
Mene zanima da li bismo sestra i ja u isto vrijeme mogle peglati moju karticu, narudžbe bi se vršile sa istog kompjutera (dakle, ista IP adresa), s tim što bi kod nje delivery address (ili kako već stoji u formi kod otvaranja account-a) bila drugačija.
U pravilu ne moze, drugarica je imala problem zbog toga sa njima, htjeli i njen racun na kraju da blokiraju.
Ovi izuzeci sto prodje...sreca valjda.
Miss Mrgud wrote:Ne bih se složila baš za ovo vezano za IP adresu, ja non stop naručujem sa različitih stranica ne samo sa iherba sa dva različita kompjutera znači od kuće i sa posla??' nikad nisam imala nikakvih problema :? :-)
Istina. To da ce neko blokirati racun jer narucujes sa drugog kompjutera ili jer ti IP nije isti...svasta :-)
Sta ce oni koji imaju dinamicku IP :lol:
Paulaner

#313 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

ladyblue18 wrote:
Istina. To da ce neko blokirati racun jer narucujes sa drugog kompjutera ili jer ti IP nije isti...svasta :-)
Sta ce oni koji imaju dinamicku IP :lol:[/quote]

Ja sam samo skrenuo paznju,jer znam da Ebay zna blokirati racun kad se narucuje s razlicitih racunara :-?
ladyblue18

#314 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Paulaner wrote: Ja sam samo skrenuo paznju,jer znam da Ebay zna blokirati racun kad se narucuje s razlicitih racunara :-?
To mi se stvarno nije nikada desilo nit sam cula da se moze desiti :-?

Bolje onda sto si spomenuo :thumbup:
Aria7

#315 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Aria7 »

Ja naručujem s različitih računara, s posla i od kuće i s ebaya, asosa, river islanda i iherba i nikad mi nisu zbog toga blokirali.
Nego, da ne budem off je li ko probao ove maske koje su gratis?

http://www.iherb.com/United-Exchange-Co ... ode=NZD003
http://www.iherb.com/United-Exchange-Co ... ode=NZD003
http://www.iherb.com/united-exchange-an ... ode=nzd003

Kod za popust 5-10$ pri prvoj kupovini NZD003 ili klik na link http://www.iherb.com/?rcode=NZD003
ema_

#316 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Nije skroz vezano za temu, ali ako je neko od vas naručivao sa ovih kineskih stranica (ja sam naručila nešto sa dhgate) , koliko vremena treba da strine pošiljka nakon što je shipped? :)
BIONA

#317 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BIONA »

Taman se nakanila da narucim Chia goodnes sjemenke, kad nema ih na lageru :evil:
Znate li koliko vremena otprilike treba da neki proizvod bude opet dostupan?
ladyblue18

#318 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

BIONA wrote:Taman se nakanila da narucim Chia goodnes sjemenke, kad nema ih na lageru :evil:
Znate li koliko vremena otprilike treba da neki proizvod bude opet dostupan?
Pa pise na svakom proizvodu kada ce otprilike biti dostupan. A ako ne pise onda imas onu opciju notify me pa ti posalju mejl cim bude.
Za chiu pretpostavljam da nece trebati dugo jer su bas trazene.
BIONA

#319 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BIONA »

Hvala ti na info, ja uopste nisam vidjela da pise otprilike kada ce biti dostupno :shock: :D
Uglavnom, kliknula sam vec na Notify me :-D
Ove chia su stvarno trazene, super je cijena oko 6 dolara za 340 g! Kod nas u Makroviti su ipak skuplje!

I da, ovo cu def.da narucim, pogledajte samo cijenu :D
http://www.iherb.com/Now-Foods-Better-S ... -60-ml/862
kingofsnake

#321 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by kingofsnake »

Jutros naručio par stvarčica, prvi put. Interesuje me koliki je realni rok za shipment (da ne prelistavam čitavu temu)? Estimated delivery je 14.2., ali iz dosadašnjih iskustava sa drugih stranica to često nije tačno.

Kod: HGT859
Fauja Singh

#322 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

Odlican izbor kad je u pitanju ulje jetre bakalara :thumbup:
U samo 5ml ima cak 500 mg DHA i 400 mg EPA, tu je i Vitamin D3 koji nam treba pogotovo u zimskim danima.
Ja sam prezadovoljan sa tim uljem i sigurno cu ga uzimati svaku zimu.
ladyblue18

#323 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

kingofsnake wrote:Jutros naručio par stvarčica, prvi put. Interesuje me koliki je realni rok za shipment (da ne prelistavam čitavu temu)? Estimated delivery je 14.2., ali iz dosadašnjih iskustava sa drugih stranica to često nije tačno.

Kod: HGT859
Kako kad, i ja sam prije dvije sedmice narucila pa mi stalno pomjeraju e.d. i meni je trenutno 14.
Moze i do mjesec ici.
kingofsnake

#324 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by kingofsnake »

ladyblue18 wrote:Kako kad, i ja sam prije dvije sedmice narucila pa mi stalno pomjeraju e.d. i meni je trenutno 14.
Moze i do mjesec ici.
Ok, thnx.
leah

#325 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by leah »

Evo i od mene,Code VLF093 ili http://www.iherb.com/?rcode=VLF093
Stranica je super, neki dan sam narucila prvi put ;), nadam se da necu dugo cekati ..
Post Reply