ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post Reply
RahatHurmašica

#301 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:51, edited 1 time in total.
lipa123

#302 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

hahah pa ja sam mislio da postoji u unutrasnjisti sandzak jos neko selo zvano priboj a vi mislite na gradic priboj koji je na tromerdji....pa u tom priboju je 75 posto srba,,,a bosnjaka samo 18 posto,,ajd ne brukajte se vise ,,,
lipa123

#303 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

korisnik101 wrote:
jijamezin wrote: GDP grcke je nizak. Pogotovo sada. Ali je visok u poredjenju sa bih recimo.
Ima najbolji GDP u regiji. Osim Turske.
a prosjecne plate vece u grckoj negu u turskoj,
RahatHurmašica

#304 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by RahatHurmašica »

[.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:51, edited 1 time in total.
basar

#305 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by basar »

RahatHurmašica wrote:
basar wrote:Kada ćemo mi Bošnjaci početi da razmišljamo u našu korist, često se zapitam.

Pa jeste li svjesni da podržavanjem Kosova koje nikad nije bilo država mi indirektno podržavamo RS koji nikad nije bio država.

A pošto su Albanci naša braća muslimani, najbolje je da se uopšte ne javljamo i ne miješamo u te stvari. Trebamo totalno stajati po strani.
slaba srbija naš je interes. mi ovdje ne vodimo državnu politiku, forum je ovo, i možemo pričati.

Slabija Srbija ti je jača RS. Ako izgube tamo, vamo će zapeti svom silom.
sv12

#306 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by sv12 »

jijamezin wrote:
Njemacka je stvorila Eurofighter borbeni avion, najmoderniji na svijetu, ima satalita u svemiru oko 20. svaki nekoliko miljardi, super sredjeno zdrastvo. Ona ako zeli moze se zaduziti i kupiti cijeli poljsku u komadu jer joj je takav rejting da bi joj te pare IMF dao..
Prvo, Njemacka nije stvorila Eurofighter Typhoon, nego je to zajednicki projekt nekoliko europskih zemalja i nekoliko europskih megafirmi u toj oblasti prvenstveno europskog EADS u kojem najveci kolac drze Francuzi, Njemci i Talijani i brotanskog BAE Systems. Sam nacrt prvog Eurofightera je zapravo nastao u studiju francuskog Dassault Aviation. Medjutim zbog razlicitih potreba zemalja ucesnica u tom projektu, Francuzi izlaze sa Dassault Aviation iz tog projekta i zapocinju vlastiti i samostalni projekt pod nazivom Rafale (doduse preko EADS ostaju u projektu Eurofighter), koji je omni role borbeni avion, za razliku od Eurofightera koji je mono role borbeni avion, tacnije prvog ima u svim rodovima vojske, drugi sluzi iskljucivo za izvidjanje, presretanje i vozikanje u mirnim zemljama, prvi slijece i na americke nosace aviona, drugi ne moze ni na jedan, prvi moze samostalno djelovati protiv ciljeva u zraku, na zemlji i na moru, drugi iskljucivo protiv meta u zraku, prvi moze letjeti samostalno, drugi treba dadilju, kao recimo u Libiji Tornada, prvi drugog redovno razvaljuje na simulacijskim vjezbama, kao recimo ona na Siciliji.

Drugo, Eurofighter nije ne samo najmoderniji avion u svijetu, nego nije to cak ni u Europi, francuski Rafale je mocniji, bolji i raznovrsniji avion, a posto ima AESA radar i Spectru i moderniji i ubitacniji avion.

Uglavnom sto se tice Europe, najbolji, najmoderniji i najraznovrsniji europski borbeni avion je francuski Rafale, a u svijetu je to americki F22.

Sto se tice zdravstva u Njemackoj, opet fulas, njemacko zdravstvo nije za primjer, jer nije medju najboljim u Europi.
Last edited by sv12 on 25/10/2013 21:34, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#307 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:56, edited 1 time in total.
korisnik101

#308 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by korisnik101 »

Ovdje imas GDP po kupovnoj moci, koji je mnogo tacniji.

https://www.cia.gov/library/publication ... rank=47#gr

Ovdje je Srbija ispred Hrvatske. A Slovenija iza obe.
Last edited by korisnik101 on 25/10/2013 21:36, edited 1 time in total.
Država

#309 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Država »

RahatHurmašica wrote:

slaba srbija naš je interes. mi ovdje ne vodimo državnu politiku, forum je ovo, i možemo pričati.
Što je Srbija slabija, to je BiH sigurnija.

:bih:
lipa123

#310 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

posto se ovde neki prave piglu i mora im se crtati,,na pola sandzaka su bosnjaci vecina a na drugoj polovini srbi,,a sticajem nesretnih okolnosti za bosnjacka mastanja polovina koja je prema rs i bih je srpska polovina,,zato sam napisao 200 km da prokopate tunela,,da vam ne pisem dalje tj ne crtam,,evo sami vidite

http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:S ... ic_map.png
RahatHurmašica

#311 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by RahatHurmašica »

[.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:56, edited 1 time in total.
basar

#312 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by basar »

Država wrote:
RahatHurmašica wrote:

Jest kada bi mi u RS-u činili bar 40% stanovništva, a koliko činimo?
Nemojte se vi provaljivati, RS ima svoju policiju, svoju vladu, svoje institucije, na kraju krajeva imaju i svoju vojsku, jer ovo što mi zovemo OSBIH je šuplja priča.

Kada sve izgube, oni će se okrenuti tamo gdje mogu, tamo gdje su apsolutna većina a to je RS.

Ako ništa usporavat će razvoj BiH kao normalne države, i onda nemaš ni posla, ni penzija itd itd..
Država

#313 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Država »

basar wrote:
Država wrote:
RahatHurmašica wrote:

Jest kada bi mi u RS-u činili bar 40% stanovništva, a koliko činimo?
Nemojte se vi provaljivati, RS ima svoju policiju, svoju vladu, svoje institucije, na kraju krajeva imaju i svoju vojsku, jer ovo što mi zovemo OSBIH je šuplja priča.

Kada sve izgube, oni će se okrenuti tamo gdje mogu, tamo gdje su apsolutna većina a to je RS.

Ako ništa usporavat će razvoj BiH kao normalne države, i onda nemaš ni posla, ni penzija itd itd..
Pa već dvije decenije razvaljuju BiH pa evo nas živih...

:sax:
RahatHurmašica

#314 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:55, edited 1 time in total.
lipa123

#315 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

U Makedoniju najviše investira Austrija

Posljednjih godina, značajne strane investicije su pristigle i u Makedoniju. Strane investicije u Makedoniji od 2007. do 2012. godine dostigle su 1,55 milijardi eura, izjavio je ranije ministar financija Zoran Stavreski. Prema njegovim riječima, ovaj iznos je dvostruko veći u odnosu na cjelokupan priliv inozemnih investicija u periodu od 1990. do 2005. godine. Prema podatcima Narodne banke Makedonije, u prva tri mjeseca strane investicije iznosile su 53 milijuna eura, a u istom periodu prošle godine 80,2 milijuna eura. U Makedoniji su u prošloj godini izravne strane investicije ukupno iznosile 104,8 milijuna eura.ukupno gledajuci najveci investitor u makedoni je austrija.
lipa123

#316 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

jijamezin wrote:
lipa123 wrote:i rezime svega je,,neko siri propagandu o turskoja koja prodire na balkan sa nekim investicijama,,turske nema nigdje turska prodire na balkan samo sa izjavama tipa,,kosovo je turska,i bosna je ostavljena u amanet,naravni prodiru tamo gdje mogu proci sa lijepim rijecima,,
Kako ne prodiru. Najveci investitori makedonije u 2012. A prije 5 godina si bili pri dnu.

U Hrvatskoj Turci drze luku i oko 20 velikoh hotela, sve kupljeno u zadnje dvije godine. Najveci hotel dubrovnika je presao u tursko vlasnistvo, turske firme sa drzavnim dionicama.
i 2012 austrija najvise

Također, prema posljednjim podatcima Narodne banke Makedonije Austrija je, sa 56 milijuna eura izravnih investicija, prošle godine bila najveći investitor u Makedoniji. Turska je na drugom mjestu sa oko 11,7 milijuna eura, dok su SAD, Njemačka i Belgija investirale po devet milijuna eura
jijamezin

#317 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

lipa123 wrote:Ne samo djecu vec najvise zene. Pravo prve bracne noci. Zato ste tako ljuti i iskompleksirani kao narod i lijecite komplekse mitomanijama. Ali prije svega je to razlog vase tamnije boje.

DRUZE MOJ KA ZA TU PRVU BRACNU NOC SAM PRVI PUT CUO NA NEKOM FORUMU,o toj tamnojoj boji nikad ni pomislio nisam,,,i siguran budi 99,99 posto srba nikad nije ni culo za prvu bracnu noc,,,tako da sigurno srbi nemaju komplex na osnovu turaka,,a turke ne volim zbog okupacije ali ne vole ih ni bugari,ni grci,ni crnogorci..

Znaci ne vucete porijeklo od turaka? A zasto ste onda tako tamni. Prva bracna noc je bio zakon tokom odredjenog vremena osmanske vladavine. Oficiri Turski su imali to pravo u raskoj jedno vrijeme.

Ja sam ti rekao da je turska najveci investititor u 2012. To mozes lako naci. Mozes googlati i naci u cijem su vlasnistvu makedonski aerodromi.
lipa123

#318 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

TKO JE ULOZIO NAJVISE U HRVATSKU

u hrvatsku posljednjih 20 godina najviše ulagala Austrija, i to u visini od 7,15 milijardi eura, Holandija 4,07 milijardi, Njemačka 3,11 milijardi, Mađarska 2,45 milijardi, Luksemburg 1,72 milijarde, Francuska 1,38 milijardi, Italija 1,30 milijardi, Slovenija 1,13 milijardi i Švedska 872 miliona eura.

ocekivano nema brace turaka,ali zacudjujuce nema ni brace rusa :D fakat se hrvati razlikuju od zemalja u regionu..
Havatar

#319 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Havatar »

A spoljna trgovina tih zemalja i Turske :?:
lipa123

#320 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

ja znam da smo mi porijeklom sloveni,,kazem ti dal mi je neku 70 pra pra prambaba gazio neki turcin ne bitno je to,mozda je i neki madjar drugu prambabu,,moje je porijeklo slovensko,sto potvrdjuju moje plave oci :D ,,,,,,,,,,,,,,kazem ti iskreno 34 god imam za prvu bracnu noc sam cuo prvi put na forumima a smio bi zivot dati da 99 posto srba nikad u zivotu nije culo za tursku prvu bracnu noc,,
lipa123

#321 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

Havatar wrote:A spoljna trgovina tih zemalja i Turske :?:
e bas srbija ima sta toliko izvoziti u tursku,ili bosna,,smijem se kladiti da je tu u minusu i srbija a pogotov bosna,zbog erdogovanih lijepi rijeci :D
korisnik101

#322 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by korisnik101 »

lipa123 wrote:ja znam da smo mi porijeklom sloveni,,kazem ti dal mi je neku 70 pra pra prambaba gazio neki turcin ne bitno je to,mozda je i neki madjar drugu prambabu,,moje je porijeklo slovensko,sto potvrdjuju moje plave oci :D ,,,,,,,,,,,,,,kazem ti iskreno 34 god imam za prvu bracnu noc sam cuo prvi put na forumima a smio bi zivot dati da 99 posto srba nikad u zivotu nije culo za tursku prvu bracnu noc,,
Sta se o tome ima govoriti ? Nece se komsije sastati pa pitati muza kako mu je zena prosla kod turskog oficira ? :D
Cybernetic

#323 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:10, edited 1 time in total.
lipa123

#324 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by lipa123 »

korisnik101 wrote:
lipa123 wrote:ja znam da smo mi porijeklom sloveni,,kazem ti dal mi je neku 70 pra pra prambaba gazio neki turcin ne bitno je to,mozda je i neki madjar drugu prambabu,,moje je porijeklo slovensko,sto potvrdjuju moje plave oci :D ,,,,,,,,,,,,,,kazem ti iskreno 34 god imam za prvu bracnu noc sam cuo prvi put na forumima a smio bi zivot dati da 99 posto srba nikad u zivotu nije culo za tursku prvu bracnu noc,,
Sta se o tome ima govoriti ? Nece se komsije sastati pa pitati muza kako mu je zena prosla kod turskog oficira ? :D
tot ti govorim,,kad je pitanje komplexa,
matematicar_teski

#325 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by matematicar_teski »

Image
:thumbup:
Post Reply