Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

red evil

#301 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by red evil »

I ljepote kad znas da si na SP. Kad vidis ekipe koje su prosle i mi smo tu, uzme te neka sreca :D

Na onom simulatoru izvalacenja grupa ovo mi izaslo

Argentina
USA
Rusija
BiH :D
Muhamed Đakmić

#303 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Muhamed Đakmić »

Sve u korak, svaku stopu :oops:
Logovan

#304 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Logovan »

simonese wrote:
Logovan wrote:
Nuken wrote:Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu :D ),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
MoRe, što da ne... :izet:
Njemačka 9 bodova
BiH 4
Kamerun 2
Iran 1
a sta mislite da mi i Svabe lupimo
Ma vala nije da ih potcjenjujem ili nesto ali mogli bi ih dobiti, tj. mozemo pobijediti svaku reprezentaciju. Nismo kanta za
nabijanje.
moa

#305 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by moa »

red evil wrote:I ljepote kad znas da si na SP. Kad vidis ekipe koje su prosle i mi smo tu, uzme te neka sreca :D

Na onom simulatoru izvalacenja grupa ovo mi izaslo

Argentina
USA
Rusija
BiH :D
Kako kaze senad, kako je dobar osjecaj biti pobjednik..
brazzo19

#306 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by brazzo19 »

Ako u dogledno vrijeme izadju neke novine , specijalni prilog , vodic ili bilo sta vezano za nasu repku i svjetsko prvenstvo molim bih da napise ovdje , pa da mozemo na vrijeme kupit , posto skupljam sve to jos od '98 godine ....

P.S Ceka se panini album i slicice :izet: :bih:
Rob_Atl

#307 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Rob_Atl »

Jel se moze online panini uzimati album i to, u americi nema toga ni na mapi :twisted:
todd_smith

#308 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by todd_smith »

Neko nedavno rece da su vec pocele Panini slicice, i ima online?

Ne znam je li istina, ali valjda je logicno da ce biti za online prodaje
hrle1976

#309 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

Rob_Atl wrote:Jel se moze online panini uzimati album i to, u americi nema toga ni na mapi :twisted:
http://www.paninionline.com/collectible ... /index.asp
Muhamed Đakmić

#310 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Muhamed Đakmić »

todd_smith wrote:Neko nedavno rece da su vec pocele Panini slicice, i ima online?

Nisu još one za Svjetsko sigurno :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#311 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Admir_1984 »

slicice nece sigurno prije februara/marta
House

#312 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by House »

Kad je izvlacenje parova za baraz ?
Rob_Atl

#313 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Rob_Atl »

ponedeljak
argyle

#314 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by argyle »

todd_smith wrote:Neko nedavno rece da su vec pocele Panini slicice, i ima online?

album izlazi u februaru
"E' inserito nella lista allargata di quei calciatori che potrebbero prendere parte alla rassegna iridata", annunica Antonia Allegra, direttore marketing della Panini. "Per noi è comunque una sfida anticipare nel mese di febbraio (quando uscirà la collezione) ciò che succederà a giugno".
Nejjah

#315 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Nejjah »

evo satrah se guglajući debutant rule fifa draw itd...to jednostavno ne postoji
također ove baraž utakmice neće bit relevantne za ždrijeb, pošto bi one dale prednost tim baražlijama kako pri izboru prvog pota tako i pri izboru tog najgoreg evropljanina, a i kad bi bile relevantne i 4 iz baraža nas pređu na listi opet je rusija, koja ne igra baraž ,iza nas
hrle1976

#316 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

Nejjah wrote:evo satrah se guglajući debutant rule fifa draw itd...to jednostavno ne postoji
također ove baraž utakmice neće bit relevantne za ždrijeb, pošto bi one dale prednost tim baražlijama kako pri izboru prvog pota tako i pri izboru tog najgoreg evropljanina, a i kad bi bile relevantne i 4 iz baraža nas pređu na listi opet je rusija, koja ne igra baraž ,iza nas

Najgori plasman ima Francuska ako se plasira a nema nikoga iza tj. Svedske, Ruminije ili Islanda.

U tom slucaju - kao sto znamo kako Fifa ravna racune ;-) Bili smo vise puta svjedoci, zar ne? Francuska moze samo u spcial potu zavrsiti kad ja budem imao 800 milijadri funti na racunu tj. nikada ;-)

Kako svijetu obrazloziti da Francuskoj nije mjesto u special pot - lagano. Baci debitanta u taj pot i gotova prica.

Cika ce se za sve pobrinuti ;-)

Image

2006 je Svicarska bila najgora po tadasnjem sistemu - situacija bila ista kao sto prijeti i ovom turniru. Da bi Sepp opravdo cin da Svicarskoj nije mjesto, on je Srbija i Crna Gora bacio u special pot zbog izmjene imena drzave tj. proglasio ih debitantom ;-)
Logovan

#317 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Logovan »

brazzo19 wrote: P.S Ceka se panini album i slicice :izet: :bih:
:thumbup: 8-)
Kad izlaze sličice? :D
Nejjah

#318 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Nejjah »

ali scg je bila u special potu zbog slabijeg rankinga od švicarske u tom novembru kad je bilo bitno za žrijeb, dakle debutant rule bi bilo nešto novo
Havatar

#319 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Havatar »

hrle1976 wrote:
Nejjah wrote:evo satrah se guglajući debutant rule fifa draw itd...to jednostavno ne postoji

Najgori plasman ima Francuska ako se plasira a nema nikoga iza tj. Svedske, Ruminije ili Islanda.

U tom slucaju - kao sto znamo kako Fifa ravna racune ;-) Bili smo vise puta svjedoci, zar ne? Francuska moze samo u spcial potu zavrsiti kad ja budem imao 800 milijadri funti na racunu tj. nikada ;-)

Kako svijetu obrazloziti da Francuskoj nije mjesto u special pot - lagano. Baci debitanta u taj pot i gotova prica.

Cika ce se za sve pobrinuti ;-)

Image

2006 je Svicarska bila najgora po tadasnjem sistemu - situacija bila ista kao sto prijeti i ovom turniru. Da bi Sepp opravdo cin da Svicarskoj nije mjesto, on je Srbija i Crna Gora bacio u special pot zbog izmjene imena drzave tj. proglasio ih debitantom ;-)
Gdje pise da je zbog toga sto su debitanti posto to nikad ne odgovoris nego samo preskocis
hrle1976

#320 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

Nejjah wrote:ali scg je bila u special potu zbog slabijeg rankinga od švicarske u tom novembru kad je bilo bitno za žrijeb, dakle debutant rule bi bilo nešto novo

Nije drug tadasnje pravilo je bilo za seeding 33% predproslog prvenstva i 66% od proslog prvenstva.

Pogledaj sam.
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_ ... up_seeding

Cak i Ukraina je bila losija od Svicarske ali se pricalo da bi Svicarska trebala jer ima iskustva iz 1994 - Ukrainci su goli debitanti i onda je SCG zavrsila ja najglupljim razlogom - prvo proglasena da je debitant a onda navodno zbog izmjene imena.

Ako mene pitas BiH je samo spas Island ili Jordan. Fifa je fifa oni su vise korupirani nego citavo rukovodstvo BiH.
ultima_palabra

#321 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Pa lakše mu je ostaviti Francuze u potu 3 i onda im izvući recimo Urugvaj, Grčku i Honduras... elegantnije nego da izmišljaju nova pravila.
Havatar

#322 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Havatar »

hrle1976 wrote:
Nejjah wrote:ali scg je bila u special potu zbog slabijeg rankinga od švicarske u tom novembru kad je bilo bitno za žrijeb, dakle debutant rule bi bilo nešto novo

Nije drug tadasnje pravilo je bilo za seeding 33% predproslog prvenstva i 66% od proslog prvenstva.

Pogledaj sam.

Cak i Ukraina je bila losija od Svicarske ali se pricalo da bi Svicarska trebala jer ima iskustva iz 1994 - Ukrainci su goli debitanti i onda je SCG zavrsila ja najglupljim razlogom - prvo proglasena da je debitant a onda navodno zbog izmjene imena.

Ako mene pitas BiH je samo spas Island ili Jordan. Fifa je fifa oni su vise korupirani nego citavo rukovodstvo BiH.
Gdje pise da je zbog toga sto su debitanti posto to nikad ne odgovoris nego samo preskocis
hrle1976

#323 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

ultima_palabra wrote:Pa lakše mu je ostaviti Francuze u potu 3 i onda im izvući recimo Urugvaj, Grčku i Honduras... elegantnije nego da izmišljaju nova pravila.
Nemoze jer ih mjesa sa drugim kontinentima. I onda je bilo lakse SCG bacit u pot sa 7 drzava. ;-) Euopa 8 drzava pot (visak ide u special one) Bosna dobar kandidat za tog special one, jer Francuska nece zasigurno u njemu zavsiti.
hrle1976

#324 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

Havatar wrote:
hrle1976 wrote:

Pogledaj sam.

Odes na google i pronadji srbijanske medije iz 2005 godina pa citaj!
drug_profi

#325 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by drug_profi »

Ova teorija da Francuska ima protekciju kod FIFA ne pije vode. UEFA (Platini) je u svadji sa FIFA (Blatter).
Vidjelo se na rangiranju nosilaca za baraz, kao i u vezi svadje kod povecanja broja ucesnica Eura 2016.
Post Reply