BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#301 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Majku mu svi gledate kako da potrosite pare u Brazilu,a niko ne vidi sansu za zaradu. Treba ponijeti 1000€ za kupiti bijelo dole i ovamo ga donijeti. Pokrice sve troskove + ostat ce da se kupi kakav auto ovamo. Malo jeste prpa,ali boze moj 
-
popokatepetl_com
#302 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ne mogu da vjerujem da neko spominje putovanje brodom do Brazila, pa karta bi te dosla skuplje nego da ides avionom a putovanje bi trajalo vjecnost...
-
zlajapravaraja
#303 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ahamali_milojica wrote:Majku mu svi gledate kako da potrosite pare u Brazilu,a niko ne vidi sansu za zaradu. Treba ponijeti 1000€ za kupiti bijelo dole i ovamo ga donijeti. Pokrice sve troskove + ostat ce da se kupi kakav auto ovamo. Malo jeste prpa,ali boze moj
A u slucaju da budes uhvacen truhnes do kraja zivota u nekom brazilskom zatvoru, bez da te iko ikada u toj cuzi posjeti
- hrle1976
#304 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Za 25-70€ / dan se da srediti putovanje teretnim brodovima do Santosa (blizu Sao Paula) traje oko 18-24 dana, ovisi gdje sve brod mora pistat na utovar evt. istovarpopokatepetl_com wrote:Ne mogu da vjerujem da neko spominje putovanje brodom do Brazila, pa karta bi te dosla skuplje nego da ides avionom a putovanje bi trajalo vjecnost...
Isto tako za 20-50€ / dan moze se srediti putovanje sa expedicijama ili avanturistima - veliki brodovi na jedrenje
kontakt preko PP ko zeli iz Rotterdam ploviti
- Logovan
#305 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Možda jest skuplje ali je špica brodom putovati.popokatepetl_com wrote:Ne mogu da vjerujem da neko spominje putovanje brodom do Brazila, pa karta bi te dosla skuplje nego da ides avionom a putovanje bi trajalo vjecnost...
- hrle1976
#306 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Logovan wrote:Možda jest skuplje ali je špica brodom putovati.popokatepetl_com wrote:Ne mogu da vjerujem da neko spominje putovanje brodom do Brazila, pa karta bi te dosla skuplje nego da ides avionom a putovanje bi trajalo vjecnost...
Ovo je negdje kod Norveske, a sta tek reci kad ciklon lupi u sred Atlantika
- Reglan
#307 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Il krenes brodom i dodjes u Brazil a prvenstvo zavrseno. 
- hrle1976
#308 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
arshavin wrote:Il krenes brodom i dodjes u Brazil a prvenstvo zavrseno.
Jedan upita za brod iz Tucepa, ja mislim da je to taj
- skafiskafsnjak
#309 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ja se samo sjetim one emisije na Discovery ...ili je NG... ono kad zaglave u stranim zatvorima...hajajazlajapravaraja wrote:Ahamali_milojica wrote:Majku mu svi gledate kako da potrosite pare u Brazilu,a niko ne vidi sansu za zaradu. Treba ponijeti 1000€ za kupiti bijelo dole i ovamo ga donijeti. Pokrice sve troskove + ostat ce da se kupi kakav auto ovamo. Malo jeste prpa,ali boze moj![]()
A u slucaju da budes uhvacen truhnes do kraja zivota u nekom brazilskom zatvoru, bez da te iko ikada u toj cuzi posjeti
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
- Mali_Vuk
#310 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Podmornicom pa polako. Polazak sa Jablaničkog jezera
Ma joj jarane taj rad

Ma joj jarane taj rad
- skafiskafsnjak
#311 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ma opalo Jablanicko...nasukat' ce se podmornica hahahahha
- Mali_Vuk
#312 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Evo jeskafiskafsnjak wrote:Ma opalo Jablanicko...nasukat' ce se podmornica hahahahha

Kapetan plovidbe će najljubaznije zamoliti navijače da iz navijačkog repertoara izbace onu poznatu ko ne skače mrzi Bosnu hej hej hej. Jer još nije poznato na koji način bi se toliko skakanje moglo odraziti na stabilnost plovila
-
Linmer
#313 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Bez rizika nema dobitka.mali_milojica wrote:Majku mu svi gledate kako da potrosite pare u Brazilu,a niko ne vidi sansu za zaradu. Treba ponijeti 1000€ za kupiti bijelo dole i ovamo ga donijeti. Pokrice sve troskove + ostat ce da se kupi kakav auto ovamo. Malo jeste prpa,ali boze moj
-
bulevarmostar
#314 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Kud bude u Kataru, bice moguce biciklom sa tekme na tekmu umjesto ovih skupih letova s kraja na kraj Brazila:)
- insaneinthebrain
#315 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
hoce. hoce. na +50 stepeni bickiklom vani mozes jedino da se istopis zajedno sa gumamabulevarmostar wrote:Kud bude u Kataru, bice moguce biciklom sa tekme na tekmu umjesto ovih skupih letova s kraja na kraj Brazila:)
- cvrčak_na_hedonizmu
#316 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Cener za tih 12-13 dana je neka realna varijanta. Da se ne kurčiš, al i da se ne prebrojavaš svakih deset minuta. Kupio sam vodu, šta ću sad do kraja dana imam deset eura, a gladan i žedan 
Mislim da će cijene na prvu podivljati, kao što su već podivljale, a onda će se to unormaliti. Spavanje se može naći preko preko par stranica za rentanje stanova tipa airbnb pri čemu provjeriš u kojim kvartovima Centrotrans uzima hotele ( sumnjam da će ih uzimati u favelama )
Prevoz do Brazila računam cca 3.000,00 ; Nemoguće je da se još neki jak igrač tipa Turkiša neće aktivnije uključiti u prevoz do Brazila ili eventualno letovi iz Pariza, Frankfurta.
http://www.skyscanner.net/transport/fli ... -2014.html
Letovi do 2.500,00 KM onako na prvu.
Unutar Brazila, ako je tačna informacija, se mogu riješiti sa tzv passovima 6-7 letova sa totalom od 1.000,00 KM ; Ako to nije varijanta onda rent a car, milja po osobi je strašna brojka i realna.
3 karte cca 700,00 KM ;
Ostale bi tri stoje za "dnevne troškove".
Problemi u cijeloj priči jesu: prevoz kroz Brazila ako nema tih passova ili ako su skuplji od planiranog. Rent a car varijanta je jebena, zalutaš, navigacija te zajebe, pokvari se vozilo, pukne ti guma i dobiješ horor film sa elementima drame umjesto ugodnog odmora
i tri-četiri igrača u cijeloj priči koji imaju cash, a mogu dobiti odmor baš u tom periodu koji traje barem 14-15 dana.
Ako aranžman u Centrotransu bude do 8.000 KM sa svim uključenim onda je i to solidna varijanta.
Uglavnom, biće zanimljivo. Pratim dešavanja.
Mislim da će cijene na prvu podivljati, kao što su već podivljale, a onda će se to unormaliti. Spavanje se može naći preko preko par stranica za rentanje stanova tipa airbnb pri čemu provjeriš u kojim kvartovima Centrotrans uzima hotele ( sumnjam da će ih uzimati u favelama )
Letovi do 2.500,00 KM onako na prvu.
Unutar Brazila, ako je tačna informacija, se mogu riješiti sa tzv passovima 6-7 letova sa totalom od 1.000,00 KM ; Ako to nije varijanta onda rent a car, milja po osobi je strašna brojka i realna.
3 karte cca 700,00 KM ;
Ostale bi tri stoje za "dnevne troškove".
Problemi u cijeloj priči jesu: prevoz kroz Brazila ako nema tih passova ili ako su skuplji od planiranog. Rent a car varijanta je jebena, zalutaš, navigacija te zajebe, pokvari se vozilo, pukne ti guma i dobiješ horor film sa elementima drame umjesto ugodnog odmora
Ako aranžman u Centrotransu bude do 8.000 KM sa svim uključenim onda je i to solidna varijanta.
Uglavnom, biće zanimljivo. Pratim dešavanja.
-
tipico2
#317 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
http://www.expedia.de/packagesearch?ori ... questType=

Evo npr.:
Frankfurt - Sao Paulo
12.Juni-21.Juni (9 noci)
Let+Hotel
1740 eura po osobi.....mene je Litvanija kostala 3 dana 600 eura (prevoz,hotel,hrana), onda je ovo Okay.
.....mada covjek treba jos 1000-1500 za jelo, pice, itd...jednom se zivi !!!

Evo npr.:
Frankfurt - Sao Paulo
12.Juni-21.Juni (9 noci)
Let+Hotel
1740 eura po osobi.....mene je Litvanija kostala 3 dana 600 eura (prevoz,hotel,hrana), onda je ovo Okay.
.....mada covjek treba jos 1000-1500 za jelo, pice, itd...jednom se zivi !!!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#319 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ne znam sada tacno,ali mozda bude i vrijeme Hadza,pa da se i to obavibulevarmostar wrote:Kud bude u Kataru, bice moguce biciklom sa tekme na tekmu umjesto ovih skupih letova s kraja na kraj Brazila:)
- newlevel
#320 Re: AW: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all a
Kako narod kaze:" Sve o jednom trosku".mali_milojica wrote:Ne znam sada tacno,ali mozda bude i vrijeme Hadza,pa da se i to obavibulevarmostar wrote:Kud bude u Kataru, bice moguce biciklom sa tekme na tekmu umjesto ovih skupih letova s kraja na kraj Brazila:)
Sent from my Sony Xperia
-
samm
#321 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
prema ovome rasporedu gdje se igra, ako smo mi pot4 prema regiji igramo u:
grupa A - Natal, Manaus, Brazilia - plus jos Brazil domacin - izbjeci ako mozemo
grupa B - Cuiaba, Porto Alegre, Curitiba - zadnja dva su u blizini
grupa C - Recife, Natal, Cuiaba - prva dva u blizini
grupa D - Manaus, Recife, Natal - zadnja dva u blizini
grupa E - Porto Alegre, Curitiba, Manaus - prva dva u blizini
grupa F - Porto Alegre, Curitiba, Cuiaba - prva dva u blizini
grupa G - Manaus, Natal, Recife - zadnja dva u blizini
grupa H - Cuiaba, Porto Alegre, Sao Paulo - zadnja dva u blizini
To znaci da svaka grupa ukljucuje i putovanje u neki od udaljenih gradova u sredini zemlje, bit ce to skupo za one koji idu.
Samo Brazil ne jer se igrau dva takva grada a i domacin je.
grupa A - Natal, Manaus, Brazilia - plus jos Brazil domacin - izbjeci ako mozemo
To znaci da svaka grupa ukljucuje i putovanje u neki od udaljenih gradova u sredini zemlje, bit ce to skupo za one koji idu.
-
samm
#322 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Znaci po ovome ne treabju akrte za Rio 
- hrle1976
#323 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ne, samo pot 1 pripada A1, B1, C1 etc. u grupi, a za ostale izvlace plasman unutar grupe. Drugacije receno, kad izvuku drzavu XY u grupu XZ onda izvlace i plasman e.g. X2, X3 ili X4. No ja vjerujem da taj proces ce biti nastiman da bar dvije utakmice budu relativno blizu, jer Fifa je uvidila problem sa hipernim cijenama te ekstremnim daljinama.samm wrote:prema ovome rasporedu gdje se igra, ako smo mi pot4 prema regiji igramo u:
- AmiĐa_Idriz
#324 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Jel' to neko spomenu brod? Skupo ti to...evo,možemo barkom,idemo ja i jarani poslije Argentine,iz Neuma krećemo,pa ko hoće nek izvoli,imamo mjesta za još dvojicu...
-
motorola01
#325 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ne znam kako misle nase agencije sve to organizovati, ali evo ovdje se nazire veliki problem za njih i navijace koji odu(tekme repke se izgleda ne igraju u jednom gradu):
http://www.klix.ba/sport/nogomet/capell ... /131019052
edit: Veliki uuuuuuuuuuuupssssssss
.Tek sad vidim da je ovo 14 strana teme
i da je vec pisano o tome 
http://www.klix.ba/sport/nogomet/capell ... /131019052
edit: Veliki uuuuuuuuuuuupssssssss