Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#302 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

ime123 wrote:A inace vi svi profi vozaci volite da uzivate u zadnji vuci il ste to vidjeli na top gearu da je zadnja vuca zabavna.
Inace godine iskustva mi to govore!
ime123

#303 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ime123 »

jefferson wrote:
ime123 wrote:A inace vi svi profi vozaci volite da uzivate u zadnji vuci il ste to vidjeli na top gearu da je zadnja vuca zabavna.
A voznja u autu 4x4 od 400+ konja ne moze biti zabavna ?
Qler

#304 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

Ja sam naucio voziti na merxu 190E 2.0 benzin. Da je teza za nauciti, jeste, da je bolja kad naucos, neuporedivo. A sada kada me proslo glupiranje i furke sa okretanjem, ni za zadnju ne treba nesto puno paznje, pogotovo sa novim autima i raznim skracenicama...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
jefferson

#305 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

ime123 wrote:
jefferson wrote:
A voznja u autu 4x4 od 400+ konja ne moze biti zabavna ?
Naravno da moze, ali ne kao samo sa zadnjom vucom!
Voznja i sa 150ks moze biti zabavna, nije sve do ks. Probaj voziti Mazdu Miatu sa 170ks pa ces vidjeti, ali jbg, i tu je samo zadnja vuca, i to sa razlogom.
_mufljuz_

#306 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

Image

ovo je i onda i danas veci "premiJum" za vecinu tzv premiJuma :D i sto je taj premiJum mogao da divlja a ja se piskio u svoje djecacke gacice od srece sta je cika kucni prijatelj sve radio sa njim jedne nove godine :lol:
jefferson

#307 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

_mufljuz_ wrote:Image

ovo je i onda i danas veci "premiJum" za vecinu tzv premiJuma :D i sto je taj premiJum mogao da divlja a ja se piskio u svoje djecacke gacice od srece sta je cika kucni prijatelj sve radio sa njim jedne nove godine :lol:
A tek 635CSI :D
_mufljuz_

#308 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

eh to cu da sacekam ako dje nadjem akten tasnu sa kojom stoticom tisuca izgubljenih franaka eura i ostalog :mrgreen:
jefferson

#309 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

_mufljuz_ wrote:eh to cu da sacekam ako dje nadjem akten tasnu sa kojom stoticom tisuca izgubljenih franaka eura i ostalog :mrgreen:
jbt, ja trazio ovdje E30 325i, ne mozes naci da je u OK stanju ispod 15-20,000 dolara, a o M3 E30 necu ni da govorim. Jo malo para i novi M3 mozes uzet :D
_mufljuz_

#310 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

jefferson wrote:
_mufljuz_ wrote:eh to cu da sacekam ako dje nadjem akten tasnu sa kojom stoticom tisuca izgubljenih franaka eura i ostalog :mrgreen:
jbt, ja trazio ovdje E30 325i, ne mozes naci da je u OK stanju ispod 15-20,000 dolara, a o M3 E30 necu ni da govorim. Jo malo para i novi M3 mozes uzet :D
kazem ja :mrgreen:
strasno su na cijeni al eto - kad ga cojek vidi i sa 4 vrata - mrtva zvjerestina 8-) ovi danasnji BMWovi ko da su pravljeni za same dusevne i ljudske fagote..... ni na sta ne lice....izbuljeni neki dizajni bez ikakve duse....

a eto priznajem kad sam vidio u Pragu prvi najnoviji 2014 S-Klass - da sam se upišo.... strašna zvijer.... mocan do bola 8-)
Last edited by _mufljuz_ on 20/03/2014 01:02, edited 1 time in total.
jefferson

#311 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

_mufljuz_ wrote:
jefferson wrote:
kazem ja :mrgreen:
strasno su na cijeni al eto - kad ga cojek vidi i sa 4 vrata - mrtva zvjerestina 8-) ovi danasnji BMWovi ko da su pravljeni za same dusevne i ljudske fagote..... ni na sta ne lice....izbuljeni neki dizajni bez ikakve duse....
Vozio sam 235i, jedini BMW koji podsjeca na stare iz 80-tih.
_mufljuz_

#312 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

hehehehehe spucali su i reklamu sa njim i 2000icom 8-)
jefferson

#313 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

_mufljuz_ wrote:hehehehehe spucali su i reklamu sa njim i 2000icom 8-)
Znam, i fakat je extra auto, posebno sa rucnim mjenjacem, iako ovaj ZF sa 8 brzina u BMW-u radi kao da je skroz drugaciji mjenjac nego u VW/Audi. Extra salta, agresivan skoro kao DSG, ali rucni, cuda pravi.
titinho

#314 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

Koliko god je Daimler Benz pogrijesio sa w210 e klasom, toliko je dana potrefio sa s,e,c,ml,gl i a klasom.
U tim klasama najnovih verzija su otpuhali konkurenciju.
S klasi tesko da ce napraviti dostojnu konkurenciju u sljedecih 2 godine

Pricati o Mercedesovim hrdjama je prica za malu djecu. Pogledajte koliko Mercedesa starih po 30 godina suvereno vlada cestama Bosne. Uz pravilno odrzavanje svaki taj Mercedes ce biti u boljem stanju od 5 godina starog Chevroleta.
Mercedes je brend i kada kupujes Mercedesa ti izdvajas pare za kvalitetan brendirani automobil.
Taj brend koji je Mercedes stvorio 30-ih, Bmw 60-ih, danas stvara Audi i zato je smijesno kada se Audi u bilo kojem kontekstu stavlja ispred ova dva brenda. Mozda ja audi nekada napravio bolje i kvalitetnije auto od Mecke ili Bmw-a ali u automobilskoj industriji on ne moze u istu recenicu sa Mercedesom.

Modeli Mercedesa kojima Audi nema konkurenciju : SL, SLS, SLR, G, CL (s coupe), CLA,GLA
Da ne govorimo o kamionima, off road truck, autobusima, motorima za avione, formuli 1.

KADA BI UGASILI CITAVU AUTO INDUSTRIJU I SAMO POKRENULI MERCEDESOVU PROIZVODNU VI BI IMALI AUTO ZA SVAKU KLASU I POTREBU. Rijetko koji proizvodjac ima takvu historiju i slavu.
_mufljuz_

#315 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

titinho wrote:Koliko god je Daimler Benz pogrijesio sa w210 e klasom, toliko je dana potrefio sa s,e,c,ml,gl i a klasom.

Pricati o Mercedesovim hrdjama je prica za malu djecu. Pogledajte koliko Mercedesa starih po 30 godina suvereno vlada cestama Bosne. Uz pravilno odrzavanje svaki taj Mercedes ce biti u boljem stanju od 5 godina starog Chevroleta.
Mercedes je brend i kada kupujes Mercedesa ti izdvajas pare za kvalitetan brendirani automobil.
Taj brend koji je Mercedes stvorio 30-ih, Bmw 60-ih, danas stvara Audi i zato je smijesno kada se Audi u bilo kojem kontekstu stavlja ispred ova dva brenda. Mozda ja audi nekada napravio bolje i kvalitetnije auto od Mecke ili Bmw-a ali u automobilskoj industriji on ne moze u istu recenicu sa Mercedesom.

Modeli Mercedesa kojima Audi nema konkurenciju : SL, SLS, SLR, G, CL (s coupe), CLA,GLA
Da ne govorimo o kamionima, off road truck, autobusima, motorima za avione, formuli 1.

KADA BI UGASILI CITAVU AUTO INDUSTRIJU I SAMO POKRENULI MERCEDESOVU PROIZVODNU VI BI IMALI AUTO ZA SVAKU KLASU I POTREBU. Rijetko koji proizvodjac ima takvu historiju i slavu.
zao mi je sto sam izbris'o slike C-Klase iz 2002 godine da je vidis - ima hrdje na njoj vise nego na prosjecnoj ladi - k'o da je neko kiselio u moru svih 12 godina.... ono ne da je zahrdjalo auto - ono je sramota...
titinho

#316 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

_mufljuz_ wrote:
titinho wrote:Koliko god je Daimler Benz pogrijesio sa w210 e klasom, toliko je dana potrefio sa s,e,c,ml,gl i a klasom.

zao mi je sto sam izbris'o slike C-Klase iz 2002 godine da je vidis - ima hrdje na njoj vise nego na prosjecnoj ladi - k'o da je neko kiselio u moru svih 12 godina.... ono ne da je zahrdjalo auto - ono je sramota...
Hoces li slike C klase 2002 kojoj je limarija kao nova ? bez bobe hrdje
_mufljuz_

#317 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

ne sumnjam da ima takvih u Stuttgart Mercedes Centrumu :mrgreen:
titinho

#318 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

_mufljuz_ wrote:ne sumnjam da ima takvih u Stuttgart Mercedes Centrumu :mrgreen:
Mozda imaju 2 u Evropi, jedan u Stuttgartu a drugi u Sarajevu, parkiran ispred osobne garaze druga titinha
golfiista

#319 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Mislim ipak da je Golf daleko ispred tih vasih a.b.c.d.emfmg auta. 30+ miliona prodatih, dovoljno govori za sebe. Da ne spominjem toyotu.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bakir1

#320 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

kazi im slobodno :D
corsa

#321 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by corsa »

Ne znam sto toliko nagrdiste W210? Ja sam imao taj auto i to je po meni san snova. Jednostavno mercedes u pravom smislu te rijeci, kralj prostora i udobnosti. W211 je smijesan naspram njega sto se prostora tice. Ok, imali su malo problema sa korozijom, ali uz redovno odrzavanje ni to nije problem.
Sad vozim W202 koji je takodjer poznat po koroziji, ali ja, kao sto sam ranije pisao, problem sasijecem u korijenu i nema problema! :D
goran16v

#322 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Mozda na M. Dvoru,Breki i Ciglanama. U ostalim dijelovima grada je manje vise tu negdje. Mozda ima jos negdje,ali te pare nikada nece dobiti. Ako cemo ici u krajnost,takav stan u Tibri se moze dobiti za 45000 kesa.
Nazalost nije, Grbavica II stan 54 m2 adaptiran prodat za 115 000, Grbavica I (zgrada od fasadne cigle gdje su Dea i Zoo centar) adaptiran 76 m2 kupljen za 170 000 KM!
sema911s

#323 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by sema911s »

a to ostali avti ne hrdjaju,. vase kie,fijati, deavouoveo, hundaovi, peugoti citroeni volksvageni, avudiji, fordovi,

oni su bogom dati,., njih ni hrdja nece
Bakir1

#324 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

tebi bi bio sevap promjeniti jezik na telefonu tj autokorekt sa slovenskog :lol:
drndalo

#325 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by drndalo »

Ma jok autokorekt, to on iz glave direktno... ;-)

Glede Mercedesa i hrdje, covjek s pravom od premijum klase ocekuje da ne hrdja kao Felicija koja bas i nije premiJum klasa... :D
Post Reply