ja sam prvi napisao da se salihovic nije razivio onako kako smo mi zamislili, ali porediti igraca iz bundeslige sa amaterom vrsajevicem je smijesno. da, ono je amater i kraj price isto kao i svraka, sesar..NEMOHOES wrote:ko poslije ove tekme nije skonto da seji treba dat uputnicu za neuropsihijatra(dobar je momak,al cikno malo),moze komotno s njim pod rukuPeppermintSA wrote:cetmi wrote:Sad nam ni Salihović ne valja.
Ljudi su totalno neobjektivni što se njega tiče. Već je 3 godine u silaznoj putanji i sve lošije i lošije igra. U dresu reprezentacije nije odigrao dobre utakmice od kvalifikacija za prošlo SP, a ni tad nije bio nešto.
Čime li on doprinosi našoj igri? Momak je jako, jako spor i ne agresivan, pokušava igrati na tehniku i pehlivanati a to mu ne prolazi, loptu konstantno pegla, nema dubinsku loptu već konstantno igra neke po sredini, ne može nikog predriblati, probiti i iz trka centrirati iako igra tu poziciju, dok iz mjesta nikako ne može uputiti upotrebljiv centaršut koji makar liči na nešto. Svi pjevaju o njegovom šutu a nije okvir gola pogodio zadnje 2 godine iako je uglavnom starter.
Ja stvarno ne vidim šta on to doprinosi reprezentaciji. Svi se šprdaju sa Vršajevićem - prvi ja - ali momak više daje od Salihovića. Makar probije 2-3 puta po utakmici i pogodi šesnaesterac centaršutem, makar malo hitrine unese, koliko god bio smiješan igrač.
Najbolje smo utakmice u zadnjem periodu odigrali kad nije bilo Salihovića. Ja stvarno ne razumijem na osnovu čega je on kod 99% forumaša nezamjenjiva karika nacionalnog tima jer je ubjedljivo naš najlošiji igrač neračunajući Šunjića i co. Zukanović je mnogo bolji na lijevom beku - odbrambeno obućen igrač, 84 puta bolje tehnički potkovan igrač, jednako spor i trom ali se zna postaviti za razliku od Saliha.
Salihović je objektivno postao istrošen igrač koji je najbolje partije pružao sa 21-22-23 godine, a onda se polako počeo gasiti.
BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- limeni
#301 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
- mO k3
#302 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Jeli ovo sigurna informacija ..provjerena?Herr Flick wrote:Ma premjestena je utakmica u Kaunas,kapacitet 10.000
- DonV
#303 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ima ovdje vatre.. treba biti oprezan, znaju udariti kontru ovi iz Lihte.horion_bosona wrote:samo se vi zajabavajte i opet potcjenjujte, pazi ove golčine protiv Hrvatske u prijateljskoj prije mjesec dana (na 1:05)
Pape bi trebao snimiti na kasetičitavu kompilaciju golova, koje je dao Lihtenštajn u zadnjih 50 godina
, da isprepada igrače... nama opuštanja
- phillie
#304 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ma ja, cekali da vide sta ce u Slovackoj biti, pa sad mogu guzovace na ime reprezentacije koju milju da okrenu. Mrsh bagro netalentovana! I kafa i corba i klinci i palci, svi mrsh! a sto mi syebase jutroYahel wrote:- Ideja za pjesmu postoji već duže vremena. Ipak, morali smo sačekati da vidimo rasplet utakmica protiv Slovačke. Sada je pravi trenutak da s ovim projektom upoznamo javnost. Naši "Zmajevi" najbolja su nam moguća inspiracija. Oni su nam popravili živote i ujedinili cijelu BiH. Nadamo se da će publika prihvatiti pjesmu i pjevati je i na Bilinom polju, ali i na smotri najboljih u Brazilu - kaže Šoljanin.horion_bosona wrote:pra'o da ti kažem više me brine ovo nego utakmice koje slijede - avaz.ba / Uskoro dvije nove navijačke pjesme
Tekst "Kafa u Brazilu"
Bosno moja u zmajevom krilu
slatka li je kafa u Brazilu
Još je slađa ona iz fildžana
što miriše ka Brazilijana
A najslađa Papetova čorba
pamtit će je svako ko je proba.
![]()
![]()
kakav moron trebaš biti, pa nešto ovako smisliti... treba to odmah izviždati, kao onda Gljivu i njegovog pulena protiv Francuske
Ovo je kao ranije pripremljeno pa sada i analizirano![]()
![]()
Vala.. da das djeci u obdanstu temu Bosna na SP, garantujem da bi 80% djece bolje napisalo
-
Timotije
#305 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nije.mO k3 wrote:Jeli ovo sigurna informacija ..provjerena?Herr Flick wrote:Ma premjestena je utakmica u Kaunas,kapacitet 10.000
Ne zna se jos nista sa sigurnoscu, pogledaj iznad postavio je alfonse kauders link njihovog saveza, to je jedini zvanicni link, jos uvijek stoji da se igra u Vilnusu.
I na Fifinoj stranici stoji TBA.
Kako god, razdaljina je oko 100 km, ima voz.
- Edin H.
#306 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Imam i ja raje koji su kupili avionske karte za Vilnius, ja cekamTimotije wrote:Nije.mO k3 wrote:Jeli ovo sigurna informacija ..provjerena?Herr Flick wrote:Ma premjestena je utakmica u Kaunas,kapacitet 10.000
Ne zna se jos nista sa sigurnoscu, pogledaj iznad postavio je alfonse kauders link njihovog saveza, to je jedini zvanicni link, jos uvijek stoji da se igra u Vilnusu.
I na Fifinoj stranici stoji TBA.
Kako god, razdaljina je oko 100 km, ima voz.
-
Timotije
#307 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ima i Kaunas aerodrom, ja nemam iz Danske nista direktno, ti bi mogao sa onih "pomocnih" londonskih aerodroma isceprkati kakav low cost
!
Povratak kuci mi je u 12, srijeda, tako da nam je pametnije vratiti se istu noc u Vilnus .
SAS leti direktno, to je vec otislo u bezobrazluk, moze se jos jeftino (oko 150-160 Eura), preko Rige uz jedno presjedanje.
Ovo su mozda samo i nasa naklapanja u vezi stadiona, vidjecemo...
Povratak kuci mi je u 12, srijeda, tako da nam je pametnije vratiti se istu noc u Vilnus .
SAS leti direktno, to je vec otislo u bezobrazluk, moze se jos jeftino (oko 150-160 Eura), preko Rige uz jedno presjedanje.
- Edin H.
#308 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Io mi dosta dobre konekcije za Kaunas, ali treba mi potvrda da je u Kaunasu i vrijeme u koliko ce poceti utakmica.Timotije wrote:Ima i Kaunas aerodrom, ja nemam iz Danske nista direktno, ti bi mogao sa onih "pomocnih" londonskih aerodroma isceprkati kakav low cost!
- DonV
#309 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Vjerovatno po nasem u 18:00 zbog vremenske razlike.
Grcka ako pobjedi Slovacku.. a nece
protiv Liht. igra u 20h treba igrati polahko sa ovima iz Liht. vidio sam da im puno igraca imaju po 1 ili 3 zuta tako da bojim se da nece moci sastaviti kao ekipa za Grcku, nedo bog da zbog zuti moraju izvedu klupu protiv Grcke..
Ma neka predaju odma 3:0.
Dobro Grckoj 3 razlike.
Grcka ako pobjedi Slovacku.. a nece
Dobro Grckoj 3 razlike.
- Legollas
#310 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nemaju šta izvodit klupu, jer neće igrat daljeDonV wrote:Vjerovatno po nasem u 18:00 zbog vremenske razlike.
Grcka ako pobjedi Slovacku.. a neceprotiv Liht. igra u 20h treba igrati polahko sa ovima iz Liht. vidio sam da im puno igraca imaju po 1 ili 3 zuta tako da bojim se da nece moci sastaviti kao ekipa za Grcku, nedo bog da zbog zuti moraju izvedu klupu protiv Grcke..
Dobro Grckoj 3 razlike.
-
Rob_Atl
#311 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
MA da izadju i sa u-21 reprezentacijom nema sanse da im grcka zabije preko 20 golova , jer preptostavljam da cemo mi lihtenstajnu uvalit 5-6 golova, grci standardno 1-0 protiv slovacke i to ce taman biti +20 za nas , Litvaniju moramo dobit dakle i 1-0 je dovoljno, kad sve saberemo i oduzmemo grci moraju dobit 22-0 lihtenstajn da bi imali neke sanse 
- Comandini
#312 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Zar se ne gleda medjusobni omjer a ne gol razlika ?
- DonV
#313 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Po 34336643322 put, gol razlika.Comandini wrote:Zar se ne gleda medjusobni omjer a ne gol razlika ?
- DonV
#314 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Sansa postoji.Rob_Atl wrote:MA da izadju i sa u-21 reprezentacijom nema sanse da im grcka zabije preko 20 golova , jer preptostavljam da cemo mi lihtenstajnu uvalit 5-6 golova, grci standardno 1-0 protiv slovacke i to ce taman biti +20 za nas , Litvaniju moramo dobit dakle i 1-0 je dovoljno, kad sve saberemo i oduzmemo grci moraju dobit 22-0 lihtenstajn da bi imali neke sanse
Zamisli sad prodje sve to tako Bosna- Liht 5-0, Grcka-Slovacka 1-0 odemo u Litvaniju 1-1 zavrsili oni pocinju u 20h protiv Liht. ono
Zato vjerujem bice gusto i da ce Slovacka izvuci bod jer grci ih plaho ne mogu razvuci a slovacima pa i njima igraju bodovi za FIFA Rang. jos im kao treba da padnu u 4 sesir za grupnu fazu klf. za EP 2016.Nema veze sto su izgubili sanse za SP.
Novi trener Kozak ce biti mudar, ima materijala da ih udara na kontre, vjerujem da mogu i pobjediti. Rece neko nisu izgubili 30 tekmi kod kuce u Grckoj a sta da ih malo proceslja...
Marek Hamšik
- nKrkan
#315 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
valja na bajram u Litvaniju
još kod njih ranije
-
Nejjah
#316 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
jel' u zadnjem kolu utakmice u isto vrijeme počinju (iste grupe barem)?
- DonV
#317 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
NE.Nejjah wrote:jel' u zadnjem kolu utakmice u isto vrijeme počinju (iste grupe barem)?
- Logovan
#318 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nije nego međusobni omjer.DonV wrote:Po 34336643322 put, gol razlika.Comandini wrote:Zar se ne gleda medjusobni omjer a ne gol razlika ?
Hajmo sad opet priču šta se gleda, šta se ne gleda.
- Havatar
#319 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ne pocinju u isto vrijemeNejjah wrote:jel' u zadnjem kolu utakmice u isto vrijeme počinju (iste grupe barem)?
-
Mustang1
#320 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ja mislim da bi trebali objaviti rat Litvaniji ako nas pobjede i u fudbalu 
- DonV
#321 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Gleda se ko vise uvali Liht.Logovan wrote:Nije nego međusobni omjer.DonV wrote:Po 34336643322 put, gol razlika.Comandini wrote:Zar se ne gleda medjusobni omjer a ne gol razlika ?![]()
Hajmo sad opet priču šta se gleda, šta se ne gleda.![]()
- mO k3
#322 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
kad ce biti karte za litvaniju znali ko?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#323 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
DonV wrote:Vjerovatno po nasem u 18:00 zbog vremenske razlike.
Grcka ako pobjedi Slovacku.. a neceprotiv Liht. igra u 20h treba igrati polahko sa ovima iz Liht. vidio sam da im puno igraca imaju po 1 ili 3 zuta tako da bojim se da nece moci sastaviti kao ekipa za Grcku, nedo bog da zbog zuti moraju izvedu klupu protiv Grcke..
Dobro Grckoj 3 razlike.
dabogda da grci sastave ekipe za slovačke...dvije zadnje tekme su po crveni fasovali kolko sam upratio...
iako sam po prirodi sumljičav uvijek ali sad mi je stvarno teško uopće razmatrati da nećemo dići Lithenštajn....kako ćemo igrati ili koliko pobjediti uopće mi niej bitno jer već imamo takvu gol razliku da je grci neće dostiću u narednih 5 kvalifikacijskih ciklusa zajedno
prava napetost u ovom kolu će biti grčka - slovačka....ako slovaci dignu...a molite boga sve bogove svijeta da dignu....faktički kvalifikacije u našoj grupi su završene
- drug_profi
#324 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nek Slovaci uzmu bar bod, da se ide u Litvaniju sa manje stresa. Bod tamo mozemo izvuci i kad nam je los dan. Samo nek se paze kartona protiv Lihta, da ne proradi nervoza ako lopta ne udje u prvom poluvremenu, pa da nam u zadnjoj tekmi fale kljucni igraci.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#325 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
ps
sve se nadam da grcima konačno proradi balkanski mentalitet

sve se nadam da grcima konačno proradi balkanski mentalitet