DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
tesanj

#301 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

Rux wrote:Hvala na upozorenju brat iz Tesnja

A sto ce toliki cetnici na .ba domeni?
Da nas ubjeduju da rata nece biti. :lol: :lol:
madner

#302 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by madner »

Tsk tsk, partizani su stvorili RBiH, ovaj iz tesnja je izgleda neki seperatista.
muzicar_iz_parka

#303 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muzicar_iz_parka »

tesanj wrote: Da nas ubjeduju da rata nece biti. :lol: :lol:
Ispade onda babo nacije takođe četnik i on je tako pričao.
Hajvan

#304 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hajvan »

Zapravo, prefolmunisano pitanje bi trebalo glasiti:

DA LI JE MOGUĆ STALNI MIR u BiH?

Da. jeste,moguć je- kad jedna politička struja zadominira.
odnosno, kad dvije od tri političke struje razgraniče svoje domene političko-ekonomskog uticaja, a treća politička struj potpuno nestane a njeni akteri budu svedeni na europsko folklornih 5% za pokazivanje "različitosti"...

S tim što se meni 2 od 3 te političke struje nikako ne sviđaju, a naročito po zdravlje i vrat ;)
melac

#305 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by melac »

tesanj wrote:
Rux wrote:Hvala na upozorenju brat iz Tesnja

A sto ce toliki cetnici na .ba domeni?
Da nas ubjeduju da rata nece biti. :lol: :lol:
A rat svakako neće biti naš, kako precjednik Aljo reče, tako da nas se i ne tiče hoće li biti ili neće.
tesanj

#306 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

madner wrote:Tsk tsk, partizani su stvorili RBiH, ovaj iz tesnja je izgleda neki seperatista.
Bosna je postojala i prije partizana.
Rux

#307 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Otisli smo van teme ljudi :) kakvi partizani kakvi bakraci
madner

#308 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by madner »

tesanj wrote:
madner wrote:Tsk tsk, partizani su stvorili RBiH, ovaj iz tesnja je izgleda neki seperatista.
Ova nije.

Dokaz: Bilo koja karta od 1918 do 1943. :roll:
melac

#309 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by melac »

tesanj wrote:
Čovjek fino napisa RBiH, što znači da je republika i da uključuje i Hercegovinu tj. da je u današnjim granicama i okvirima nastala s partizanima. A Bosna je postojala i prije ali ne i kao republika, i nije bila "cjelovita" kao sada.
Mina_88

#310 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mina_88 »

melac wrote:
tesanj wrote:
Čovjek fino napisa RBiH, što znači da je republika i da uključuje i Hercegovinu tj. da je u današnjim granicama i okvirima nastala s partizanima. A Bosna je postojala i prije ali ne i kao republika, i nije bila "cjelovita" kao sada.
Facepalm

Neki izgleda misle da je i Ban Kulin bio Komunjara.
melac

#311 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by melac »

Mina_88 wrote:
melac wrote:Čovjek fino napisa RBiH, što znači da je republika i da uključuje i Hercegovinu tj. da je u današnjim granicama i okvirima nastala s partizanima. A Bosna je postojala i prije ali ne i kao republika, i nije bila "cjelovita" kao sada.
Facepalm

Neki izgleda misle da je i Ban Kulin bio Komunjara.
Evo ti podastri kartu gdje se vidi da je RBiH za vrijeme bana Kulina bila u granicama u kojima je i sada. Ako je ne nađeš, molit ću izvinjenje za izgovorenu lažu, ako je nađeš, ja ću se izvinuti za izgovorenu laž.
Ideologija

#312 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

Hajvan wrote:Zapravo, prefolmunisano pitanje bi trebalo glasiti:

DA LI JE MOGUĆ STALNI MIR u BiH?

Da. jeste,moguć je- kad jedna politička struja zadominira.
odnosno, kad dvije od tri političke struje razgraniče svoje domene političko-ekonomskog uticaja, a treća politička struj potpuno nestane a njeni akteri budu svedeni na europsko folklornih 5% za pokazivanje "različitosti"...

S tim što se meni 2 od 3 te političke struje nikako ne sviđaju, a naročito po zdravlje i vrat ;)
E kad bi se pojavila jedna stranka koja bi bila dobra svima, onda naravno da bi sve krenulo. Ali šansa da se ona pojavi je nikakva. Jedino da dođe Bil Gejts i počne pare dijelit, 1000 dolara svakom ko glasa za njega.
Nama bi dobro došo i kralj recimo ili faraon. Samo da razjebe ovu administraciju i tromišljenje ili šestomišljenje.
Mina_88

#313 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mina_88 »

melac wrote: Evo ti podastri kartu gdje se vidi da je RBiH za vrijeme bana Kulina bila u granicama u kojima je i sada. Ako je ne nađeš, molit ću izvinjenje za izgovorenu lažu, ako je nađeš, ja ću se izvinuti za izgovorenu laž.
Koja je to drzava na Balkanu danas u istim granicama kao u srednjem vijeku? Reagujemo na idiotske tvrdnje da BiH nije ukljucila Hercegovinu prije Partizana, da su oni stvorili BiH. Mislim wtf.
racionalista

#314 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by racionalista »

gdje ćemo oruđa nabavljati, po mogućnosti po jeftinoj cijeni???
Bodkin

#315 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

oni su stvorili modernu bih, kontas? u tim granicama je bih i ostala cijela. nije po tvojim kulinovim. i da nije tih istih komunista i partizana bilo ne bi ni ove drzave bilo, kontas? vise ucenja i vise postovanja za pokret koji je ocuvao drzavu :wink:

a ovi sto se rugaju ekonomiji i prosperitetu, da imate imalo mozga shvatili bi da i taj vas konacni cilj oslobadjanja od mrskog okupatora ide preko jake ekonomije. umjesto sto horski vristite idemo na prijedor bolje da prokontate da sda i szbih godinama stavljaju parazite i glupane da vode firme iz namjenske industrije koje bi trebale, jel , biti oslonac. da ne kazem da oruzje mozes kupiti samo ako imas love. jedino ako vam je plan da bakir opet ide po dijaspori i skuplja lovu za odbranu :-) u stvari ne, zovnite onog stratega iz holandije koji crta karte po google earth-u i sa dva kalasa u juris
racionalista

#316 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by racionalista »

Bodkin wrote:oni su stvorili modernu bih, kontas? u tim granicama je bih i ostala cijela. nije po tvojim kulinovim. i da nije tih istih komunista i partizana bilo ne bi ni ove drzave bilo, kontas? vise ucenja i vise postovanja za pokret koji je ocuvao drzavu :wink:

a ovi sto se rugaju ekonomiji i prosperitetu, da imate imalo mozga shvatili bi da i taj vas konacni cilj oslobadjanja od mrskog okupatora ide preko jake ekonomije. umjesto sto horski vristite idemo na prijedor bolje da prokontate da sda i szbih godinama stavljaju parazite i glupane da vode firme iz namjenske industrije koje bi trebale, jel , biti oslonac. da ne kazem da oruzje mozes kupiti samo ako imas love. jedino ako vam je plan da bakir opet ide po dijaspori i skuplja lovu za odbranu :-) u stvari ne, zovnite onog stratega iz holandije koji crta karte po google earth-u i sa dva kalasa u juris
a vala su joj isti ti nanijeli i štete, šta ćemo sa herceg novim i ostalim teritorijama koje su komunisti dijelili ko da im je babovina?
Bodkin

#317 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

kojim ostalim teritorijama?
Basvod

#318 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Basvod »

Ovakve pjesme se kod Srba i Hrvata pevaju vec 20 i kusur godina. Od Tompsona preko Gocija, Baje i sl.
Sto je bas ovaj dogadjaj i u ovom momentu privukao paznju Bosnjaka ja ne znam. Moguce da za vrijeme raznoraznih multukulti-gradjanskih-neokomunistickih projekata iz Sarajeva nije bilo pozeljno rusiti zablude.
Pjevace se i dalje, sto je u neku ruku dobro jer znamo sta mislimo jedni o drugima. Dobro je i sto imamo internet pa i tako mozemo viditi raznorazne komentare i misljenja iz prve ruke.

Da nije tako i da se frustracije zbog ove multietnicke agonije ne mogu s vremena na vrijeme izbaciti iz sebe, postojala bi daleko veca sansa za rat.
muzicar_iz_parka

#319 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muzicar_iz_parka »

racionalista wrote:gdje ćemo oruđa nabavljati, po mogućnosti po jeftinoj cijeni???
Sumnjiv si ti meni kad imaš mikrofon od BN-a na havataru. :lol: :D
racionalista

#320 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by racionalista »

muzicar_iz_parka wrote:
racionalista wrote:gdje ćemo oruđa nabavljati, po mogućnosti po jeftinoj cijeni???
Sumnjiv si ti meni kad imaš mikrofon od BN-a na havataru. :lol: :D
ovo je kemo obvladavo jovanu, nemoj tako oštro odma :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#321 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Truba »

ja imam projekt za dijasporu

1000 dijasporaca x 25 eura da riješim stambeno pitanje

naravno pare bih postepeno vraćao
i hvalio vas na svakom topiku
tesanj

#322 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

Sta sam ja lose rekao sa ovom - umiveni cetnici tj. partizani- pa ovakva galama nastade. :mrgreen:
tesanj

#323 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

Ima kod nas u Tesnju, samo zaboravili gdje smo zakopali. :roll: :roll:
racionalista

#324 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by racionalista »

tesanj wrote:
Ima kod nas u Tesnju, samo zaboravili gdje smo zakopali. :roll: :roll:
Kažu da određeni događaji mogu pomoći čovjeku koji je doživio amneziju da povrati pamćenje. Nadam se da će se u slučaju nekog sukoba sa četnicima naš Šemso sjetiti gdje je okopavo njive u neznanju :D
Bodkin

#325 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Basvod wrote:Ovakve pjesme se kod Srba i Hrvata pevaju vec 20 i kusur godina. Od Tompsona preko Gocija, Baje i sl.
Sto je bas ovaj dogadjaj i u ovom momentu privukao paznju Bosnjaka ja ne znam. Moguce da za vrijeme raznoraznih multukulti-gradjanskih-neokomunistickih projekata iz Sarajeva nije bilo pozeljno rusiti zablude.
Pjevace se i dalje, sto je u neku ruku dobro jer znamo sta mislimo jedni o drugima. Dobro je i sto imamo internet pa i tako mozemo viditi raznorazne komentare i misljenja iz prve ruke.

Da nije tako i da se frustracije zbog ove multietnicke agonije ne mogu s vremena na vrijeme izbaciti iz sebe, postojala bi daleko veca sansa za rat.
ja ti samo zelim da ti dijete ode studirati u onakvo monoetnicku sredinu kakvu ti ovdje zagovaras :)
Post Reply