Fulate poentu, nije problem platiti ulaz, nego je problem sta kad platis ulaz? Sta raditi unutra. Imas onu oronulu kafancugu, ko da je pala ondje iz 80-ih. Imas ono igraliste za djecu sa 3-4 sprave. Imas setaliste, klupa tu i tamo, one kolibice razrusene. I to je to. Sat-dva se mozes maksimalno zadrzati. Njima je super tu si 1-2h dao si 2 KM i ko te jebe, ali sta je sa mnom. Jer ja moram izvojiti dan da odem na vrelo bosne i budem tamo 2-3 sata i to je to. Pa necu, hocu neki sadrzaj i da ostanem tamo citav dan.
I u cemu je fazon da zabranis rostiljanje? Ono bacaju smece odoh ja zabranit svima, pale vatru na zemlji unistavaju. Pa nisu svi bacali smece jbmu majku. To se ne radi tako.
To se napravi fino jedan dio gdje se moze rostiljati. Izdvojiti neko mjestasce. Napravis fino male odjeljke gdje mozes staviti rostilj. Pa onda ta mjesta naplatis ne znam 10 KM za dan. Je li to problem bio da se napravi? Je li problem napraviti deset klupa, skovat deset malih krovova, malo prostora za rostilj sazidat i eto ti 10 KM je to mjesto ako hoces da rostiljas. Pored stavis kontejner, stavis kante za smece i neka nadgledaju da se sve fino pocisti. Ne pocistis izvoli kaznu i dovidjenja. I garantujem da bi to bilo puno, jer u Sarajevu prakticno nemas vise gdje rostilj zapalit.
Ili eto ako im je to bas zahmetli da prate, pa mogu barem napraviti one piknik klupe i stolove. Barem nesto.
Znam bile su kucice, unistila ih gamad. Ali eto napravi i naplacuj, pa ces imati fino i cuvara i neka prati sta se desava. I neka pise kazne. Imas fino red, ako se ne pridrzavas, izvoli napusti lokaciju.
Eee ali sta ce onda budnjo prodat, kome ce on onda prodat ručak.
I to u citavom svijetu ima, i bosnjo onda ti truni kako ces platit 10€ pa naravno da cu platit, al cu dobit ovo.
Eto jbt, nikakav luksuz nista. Sve ovo ne kosta previse i sredstva bi povratili za manje od pola godine...