Dokaz u prilogu.

Basvod wrote:Ja sam za. Ali da ne ispadne da sam jugonostalgicar prihvacam i svaki drugi naziv, cak i neki rogobatni tipa SHBC, samo da jednom za svagda priznamo da nam je jezik isti.
Izgleda da smo blizu rjesenja
Dokaz chega ?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na žalost Dodik i sličnih njemu ne određuju postojanje ili nepostojanje nekog jezika, pogotovo ne bosanskog. Oni mogu u svojoj prciji i zatucanim sredinama prditi i praviti važni u svojim novim limuzinama i parama opljačkanim od naroda, ali stvari već odavno ne idu kako su oni zamislili u svojim prljavim mozgovima bez trunke savjesti.
Dokaz u prilogu.

Dodik i slični su samo lokalne kabadahije koje mogu možda uticati na to da odrede gdje će proticati govna i kanalizacija, multinacionalne kompanije određuju naše živote na globalnom nivou pa tako i jezike. Ali kome govoriti...dustaban wrote:Dokaz chega ?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na žalost Dodik i sličnih njemu ne određuju postojanje ili nepostojanje nekog jezika, pogotovo ne bosanskog. Oni mogu u svojoj prciji i zatucanim sredinama prditi i praviti važni u svojim novim limuzinama i parama opljačkanim od naroda, ali stvari već odavno ne idu kako su oni zamislili u svojim prljavim mozgovima bez trunke savjesti.
Dokaz u prilogu.
Bas ovoj naivi nema kraja. Cuj dokaz Google, Wikipedia, Facebook...
Jarane moj, stvari nazalost idu kako su Dodik i slicni njemu zamislili...
Evo ti jos jedan "dokaz" !
Sa hrvatske Wikipedije.dustaban wrote: Dokaz chega ?!

dustaban wrote:Dokaz chega ?!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na žalost Dodik i sličnih njemu ne određuju postojanje ili nepostojanje nekog jezika, pogotovo ne bosanskog. Oni mogu u svojoj prciji i zatucanim sredinama prditi i praviti važni u svojim novim limuzinama i parama opljačkanim od naroda, ali stvari već odavno ne idu kako su oni zamislili u svojim prljavim mozgovima bez trunke savjesti.
Dokaz u prilogu.
Hrvatska vikipedija?dustaban wrote: Dokaz chega ?!
Jeli Bosanski jezik Historijsta ili Istorijska cinjenica ?BHCluster wrote:
Bosanski jezik je historijska i kulturološka činjenica!!!
KENJAC wrote:Jeli Bosanski jezik Historijsta ili Istorijska cinjenica ?BHCluster wrote:

Evo ti sa srpske vikipedije:KENJAC wrote:Jeli Bosanski jezik Historijsta ili Istorijska cinjenica ?BHCluster wrote:
Ne kontam , da objasnis neku rijec iz Bosanskog uzimas Srpsku vikipediju i Grcko porijeklo ...ulciscorr wrote:Evo ti sa srpske vikipedije:KENJAC wrote:Jeli Bosanski jezik Historijsta ili Istorijska cinjenica ?BHCluster wrote:
Историја је добила име по грчкој речи хисторија што је значило знање стечено распитивањем и слушањем. Појам хисторија касније су проширили на познавање прошлих догађаја и, на крају, на излагање збивања из прошлости. У овом значењу реч хисторија први пут срећемо код Херодота из Халикарнаса, који се сматра „оцем историје“.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 1%98%D0%B0
Uzeo sam srpsku vikipediju jer se na srpskom kaze "istorija", ne na bosanskom. Mi nismo alergicni na slovo H.KENJAC wrote:Ne kontam , da objasnis neku rijec iz Bosanskog uzimas Srpsku vikipediju i Grcko porijeklo...
...i sve to napisa ppk na "latiničnom" pismu... lolulciscorr wrote: Uzeo sam srpsku vikipediju jer se na srpskom kaze "istorija", ne na bosanskom. Mi nismo alergicni na slovo H.
??Paranoid wrote:...i sve to napisa ppk na "latiničnom" pismu... lolulciscorr wrote: Uzeo sam srpsku vikipediju jer se na srpskom kaze "istorija", ne na bosanskom. Mi nismo alergicni na slovo H.
Ono sto je kretensko jeste negiranje bosnjastva i Bosnjaka - naroda koji je kicma ove drzave (neke fantomske i nepostojece narode ne mogu svrstati u tu kategoriju, bas kao sto ih ne svrstava ni Ustav ove drzave).Krushna mrva wrote:Glupo je pricati o nekakvoj "opciji bosnjackog jezika jer je i sama opcija "Bosnjaka" Alijina i Tunjina turkofilna, kretenska umotvorina
Opetja033 wrote:Ja uopce ne znam zasto ulazite u raspravu oko bosanskog jezika sa isfrustriranim genocidasima i negatorima svega bosnjackog i bosanskog.
Bosanski jezik je historijska cinjenica koju niko ne moze poreci. Najstariji rijecnik ikada napisan na nekom od juznoslavenskih jezika - jeste upravo bosansko-turski rijecnik. Bosanski jezik je medjunarodno priznat jezik koji ima svoj posebni kod pri svim medjunarodnim lingvistickim institucijama.
I sada se vi raspravljate sa pobjesnjelim genocidasima i na taj nacin trosite svoje vrijeme.
Bosna, Bosnjaci i bosanski jezik su fakat koji ce na ovim prostorima zivjeti i biti vecina do Sudnjeg Dana.
Opetja033 wrote:Ono sto je kretensko jeste negiranje bosnjastva i Bosnjaka - naroda koji je kicma ove drzave (neke fantomske i nepostojece narode ne mogu svrstati u tu kategoriju, bas kao sto ih ne svrstava ni Ustav ove drzave).Krushna mrva wrote:Glupo je pricati o nekakvoj "opciji bosnjackog jezika jer je i sama opcija "Bosnjaka" Alijina i Tunjina turkofilna, kretenska umotvorina
Koliko znam negiranje jednog od konstitutivnih naroda se na ovom forumu sankcionise, pa samim tim ovaj tvoj komentar je prijavljen.
Sad kad ne znas sta ce onda nesta kukas kako je u Ustavu. Do pojave Adilbega u zivotu niko nisam cuo to Bosnjak. Taj Ustav, poznat i kao Ludacka Kosulja sto se mene tice skoro da ne postoji jedino sto je rat zaustavio. Trebao bi imat kakav argument pa da i ja povjerujem da je kreten genije, da je felso zapravo najdrazi prvi predshjednik i tome slicnoOpetja033 wrote:Ono sto je kretensko jeste negiranje bosnjastva i Bosnjaka - naroda koji je kicma ove drzave (neke fantomske i nepostojece narode ne mogu svrstati u tu kategoriju, bas kao sto ih ne svrstava ni Ustav ove drzave).Krushna mrva wrote:Glupo je pricati o nekakvoj "opciji bosnjackog jezika jer je i sama opcija "Bosnjaka" Alijina i Tunjina turkofilna, kretenska umotvorina
Koliko znam negiranje jednog od konstitutivnih naroda se na ovom forumu sankcionise, pa samim tim ovaj tvoj komentar je prijavljen.
Ispadas ba pravo jadan, kad ne znas sta ces isto kao dijete se tuzakasOpetja033 wrote:Opetja033 wrote:Ono sto je kretensko jeste negiranje bosnjastva i Bosnjaka - naroda koji je kicma ove drzave (neke fantomske i nepostojece narode ne mogu svrstati u tu kategoriju, bas kao sto ih ne svrstava ni Ustav ove drzave).Krushna mrva wrote:Glupo je pricati o nekakvoj "opciji bosnjackog jezika jer je i sama opcija "Bosnjaka" Alijina i Tunjina turkofilna, kretenska umotvorina
Zahvaljujem se osobi koja me preduhitrila sa prijavljivanjem ovog genocidaskog, cetnicko-ustaskog komentara.