Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

sinuhe

#301 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by sinuhe »

Od izetbegovica i lagumdzija su gori samo oni koji se dive jednom radikalu.
jefferson

#302 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by jefferson »

didžej wrote:
Banksy wrote:
didžej wrote:
nije to samo jat, dobili su 800 miliona dolara investicija u poljoprivredu, i u oblasti vojne saradnje imaju sporazume gdje ce srbija proizvoditi rakete za uae (200 milona eura), pa gradnja centra za istrazivanje i razvoj informacionih tehnologija, pa izgradnja fabrike konstrukcija za avione, izgradnju zgrade gdje je rusevina generalstaba, projekat "grad na vodi", ulaganje u kopaonik, turisticke centre i neka lovista, pa izgradnja gasnih elektrana, solarnih panela...
vjerovatno se nece sve ostvariti ali neka se ostvari jedna trecina zamisljenog to je uspjeh, ljudi nesto rade, pokusavaju a kod nas?
To iznad ne čudi, Srbijanci su uvijek bili dobri trgovci, i u bivšoj zemlji s njima se najlakše trgovalo, sve može, sve prolazi, plaćanje kad stigneš, birokratkse prepreke se lako pređu, samo da se pare vrte.
Mi, mi smo posebna priča ... U se, na se i poda se. A i to, ako kako može sjedeći ...
vucic: "oni su mislili da će biti problem zahtjev da oni sa 49 posto kapitala upravljaju našom aviokompanijom u koju će uložiti milione eura. Ja sam rekao da je to idealno i da njihov zahtjev odmah prihvatamo. Tako u upravljačkoj strukturi nećemo imati stranačke ljude koji ne dolaze na posao i nije ih briga za sudbinu kompanije".

zamislite da kod se kod nas upravljacke strukture neke zlatne koke odreknu lagumdzija, izetbegovic, niksic... :D
To sam ja uvijek govorio, od nas nema nsita dok se ne privatizuje BH Telecom i sve ostalo zivo cega semozes sjetiti, samo bi energetsku mrezu ostavio pod kontrolom drzave radi nacionalne sigurnosti.
Razlog? Upravo ovaj nepotizam, lijenost, imenovanje stranackih guzelizaca.
Oni ce Bh Airlines drzati na dva aviona, nadajuci se da ce dijaspora letiti s njima (i to samo ona koja zivi u gradovima i oko gradova u koje lete, jer nikad nisu potpisali ugovore sa kompanija niti je drzava potpisala ugovore sa zemljama da bi se omogucio code sharing), pa cak i d agube milione, nema veze, imaju poreski obveznici iz realnog sektora da nadoknadi pare.

Sto se tice dzamija, i tu je nas problem, a naveo bi slucaj u Zenici.
Ja sam uvijek govorio da onaj ko hoce da trosi svoje pare gradeci dzamiju to nek radi kako mu je volja, sve dok nisu poreske pare.
Medjutim, privrednik iz zenice (ne mogu se sjetiti sada njegovog imena) gradi dzamiju za koju realno nema nikakve potrebe, jer ih u zenici ima i previse. Ali opet njegove su pare. Medjutim, ne mogu se ne sjetiti SAD iz dvadesetih godina i onih kapitalista kao sto su Carnegie. Umjesto da su gradili crkve, Carnegie je svoje bogatstvo ostavio za obrazovanje. Danas svaki grad u americi ima Carnegie biblioteku, dok skoro svaki glavni grad u svijetu isto ima njegovu biblioteku. Npr. Berry College u Georgije je u potpunosti finansiran kroz fondaciju Hanry Forda, kao i dosta drugih koledza, itd, itd. Kada sam tek dosao na fax u SAD, uvijek sam se pitao ko su ljudi cija imena nose zgrade na faxu. Vrlo brzo sam saznao da su to ljudi koji su svoje pare dali fakultetu da se sagradi zgrada i sl.
Mene interesuje kada ce ovi privrednici pocet svoje pare ulagati u obrazovanje, jer ako vec drzava ne ulaze, ko ce onda?
viva_castro

#303 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by viva_castro »

Kako da ulažu kada su ih SDA i SBiH do sada preveslali milion puta.

Kako da ulažu kada ti treba minimalno 3 mjeseca da otvoriš firmu.

Kako da ulažu kada ti država dere kožu s leđa porezima, a za uzvrat ti ne daje ništa osim loših puteva i korumpirane birokratije.

Pare imaju svoj jezik, one idu tamo gdje se najlakše plode, a BiH to nije. Da se razumijemo, nisu krivi ni SNSD ni HDZ, u ovih 5 kantona stanje bi moglo biti odlično, ali šta bi onda Bošnjački feudalci... Od čega bi oni živjeli i čim bi se u životu bavili.
AleksoMKD

#304 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

Restaurator wrote: Interesantno,znam da u Beogradu ima ljudi sa svih strana bivse drzave,dosta se i Bosnjaka skrasilo tamo,nasli posao u struci,ali nikad nisam upoznao nijednog jedinog Makedonca u BG,a godisnje sam bar 3 mjeseca tamo.

Jel ta migracija novijeg datuma,ili je to oduvijek tako?
Relativno nova.
Prvo je otisla drugarica sa muzem pre 4 godine a drugi pre 2 godine. Znam neke ljude koji su se ozenili jos u vreme Juge ali ovo sa mladima je relativno novo.
Pazi, ovo troje ja licno znam jer su ziveli blizu mene, ali ima ljudi koji odlaze konstantno. Za sada je to malo, ali sve vise se skolovani ljudi odlucuju da napuste Makedoniju pa kad ne uspe na zapadu, pokusaju u Beogradu, cak sam cuo i po manjim gradovima.
uglavnomja

#305 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by uglavnomja »

alekso, izvanjavam se na off :oops:

a kako stoje mladi ljudi sa s-h jezikom? stariji su ga morali uciti u jugi.
ja razumijem prilicno, ali gramatika, padezi :D 0 bodova. (topkata na pancev :lol: )

cisto informativno.
kojeime

#306 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by kojeime »

jefferson wrote:Ja sam uvijek govorio da onaj ko hoce da trosi svoje pare gradeci dzamiju to nek radi kako mu je volja, sve dok nisu poreske pare.
Medjutim, privrednik iz zenice (ne mogu se sjetiti sada njegovog imena) gradi dzamiju za koju realno nema nikakve potrebe, jer ih u zenici ima i previse. Ali opet njegove su pare. Medjutim, ne mogu se ne sjetiti SAD iz dvadesetih godina i onih kapitalista kao sto su Carnegie. Umjesto da su gradili crkve, Carnegie je svoje bogatstvo ostavio za obrazovanje. Danas svaki grad u americi ima Carnegie biblioteku, dok skoro svaki glavni grad u svijetu isto ima njegovu biblioteku. Npr. Berry College u Georgije je u potpunosti finansiran kroz fondaciju Hanry Forda, kao i dosta drugih koledza, itd, itd. Kada sam tek dosao na fax u SAD, uvijek sam se pitao ko su ljudi cija imena nose zgrade na faxu. Vrlo brzo sam saznao da su to ljudi koji su svoje pare dali fakultetu da se sagradi zgrada i sl.
Mene interesuje kada ce ovi privrednici pocet svoje pare ulagati u obrazovanje, jer ako vec drzava ne ulaze, ko ce onda?
Tacno tako.

I oni su kao i nasi do novca dosli robovskim radom svojih radnika, ali barem su vratili nesto osnivajuci i finansirajuci biblioteke, bolnice, itd.

Ovi nasi valjda misle da ce vjecno zivjeti pa im je svejedno sto ce ih narod pamtiti kao lopove.
AleksoMKD

#307 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

uglavnomja wrote:alekso, izvanjavam se na off :oops:

a kako stoje mladi ljudi sa s-h jezikom? stariji su ga morali uciti u jugi.
ja razumijem prilicno, ali gramatika, padezi :D 0 bodova. (topkata na pancev :lol: )

cisto informativno.
Interesantno da najgore sa s-h-bh-cg (izvini morao sam :D ) jezikom stoje te generacije koje su prekinule uciti 90-ih posle samostalnosti. Stariji znaju iz skole, mladi zbog filmova, TV serija i pre svega muzike koja je vrlo popularna. I knjige na s-h nikad nisu izasle iz mode.

Sto se tice gramatike ja sam jedva prolazio Makedonsku gramatiku, sastav 5 ali kada imam pitanje sta je sto i zasto je tako uvjek -2. Vjerujem da je isto i sa mladima, znaci govore, citaju i pisu super ali pitaj ih za padeze i gledaju ko tele u sarena vrata.
Mada uvek ima ispada ali brzo se snalazimo. Meni je teze razumeti Bugarski koji je teoretski puno slicniji sa Makedonskim nego s-h.
Kako i da je brzo se uci jer su slicni nasi jezici. Slovenacki mi je malo cudan jedino, nekako me potseca na ceski ili poljski.

Ali sto se tice s-h, ko sto sam pisao cak i da ne govore (neki moji drugovi su prestali jer sam ih ja zajebavo kad smo bili mladji oko toga kako zvuce) svi razumeju.
A ovi sto odlaze za Srbiju su uglavnom skolovani i nacitani ljudi tako da govore odlicno.
uglavnomja

#308 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by uglavnomja »

:)
TheMule

#309 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by TheMule »

PipiDugaDevetka wrote:
Hank Paldum Chinaski wrote:bogate islamske zemlje ne investiraju u BiH jer se muslimani bošnjaci ne žele baviti budućnošću već samo prošlošću. dokaz - prvi mart i slične nebuloze koje štete najviše bošnjačkim interesima.

šeici koji investiraju po srbiji nisu retardirani idioti da bacaju pare tamo gdje postoji cijeli pokreti čija je ideja da ljudi žive na dvije stolice, da im se uplaćuju doprinosi u federaciji dok oni prijavljuju fiktivni boravak u rs kako bi tamo glasali. pa đe i kome onda idu pare od poreza i ko ubire profit od javnih investicija u takvom sistemu?

eto zašto nema investicija. nema jer bošnjacima investicije nisu nimalo važne.
Zapitaj se je li Aca Vučić poželjan arapskim muškarcima sa onim debelim usnama? Škotska im je zemlja-karindžalište.
:lol:
TheMule

#310 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by TheMule »

kongres wrote:Sjetih se jedne price koja ide otprilike ovako-siromasna ciganska porodica(ne pisem pezorativno) jednoga dana je ostala skoro bez icega za jelo u kuci.Sin gladan upita majku-a sta cemo vecerati.Da imamo masla ko sto nemamo brasna sira i jaja pa bi napravili pitu rece majka.Au ja bih to sve rukama ovako jeo pokaza sin kako stavlja pitu u usta.Odjednom se zaculo-pljaf po glavi-otac glava porodice sastavi sina i rece-A p....a ti materina sve pojede ostavi nesto i nama.Toliko o ekonomskim teorijama u sta ce Arapi ulagati-da nam je makar tepsija al nema-pojela se i ona dok se strugao kukuruzni razljevak. :-?
Ti bas pogodi u sridu
Joe McCarthy wrote:Arapi su najveći izrodi na ovom svijetu Božijem, preko Crvenog Mora "braća Muslimani" umiru od presmješnih bolesti koje su iskorenjivane u ostatku svijeta, dok oni pišaju u srebrenu šolju ukrašenu dijamantima i safirima, i vozaju se u zlatnim Ferarijima :roll:
Iako sam onako pomalo musliman, onako na nas nacin, moram priznati da me arapi nikad nisu odusevili nicim. Vec sam piso da se niposto u njih ne trabamo uzdati niti teziti tamo kad je u pitanju biznis, vojska, itd. Ovo govorim generalno, naravno ima dobrih pojedinaca tu i tamo.
jefferson wrote:.
Carnegi je reko ko umre bogat, umro je u sramoti
jefferson

#311 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by jefferson »

TheMule wrote:
kongres wrote:Sjetih se jedne price koja ide otprilike ovako-siromasna ciganska porodica(ne pisem pezorativno) jednoga dana je ostala skoro bez icega za jelo u kuci.Sin gladan upita majku-a sta cemo vecerati.Da imamo masla ko sto nemamo brasna sira i jaja pa bi napravili pitu rece majka.Au ja bih to sve rukama ovako jeo pokaza sin kako stavlja pitu u usta.Odjednom se zaculo-pljaf po glavi-otac glava porodice sastavi sina i rece-A p....a ti materina sve pojede ostavi nesto i nama.Toliko o ekonomskim teorijama u sta ce Arapi ulagati-da nam je makar tepsija al nema-pojela se i ona dok se strugao kukuruzni razljevak. :-?
Ti bas pogodi u sridu
Joe McCarthy wrote:Arapi su najveći izrodi na ovom svijetu Božijem, preko Crvenog Mora "braća Muslimani" umiru od presmješnih bolesti koje su iskorenjivane u ostatku svijeta, dok oni pišaju u srebrenu šolju ukrašenu dijamantima i safirima, i vozaju se u zlatnim Ferarijima :roll:
Iako sam onako pomalo musliman, onako na nas nacin, moram priznati da me arapi nikad nisu odusevili nicim. Vec sam piso da se niposto u njih ne trabamo uzdati niti teziti tamo kad je u pitanju biznis, vojska, itd. Ovo govorim generalno, naravno ima dobrih pojedinaca tu i tamo.
jefferson wrote:.
Carnegi je reko ko umre bogat, umro je u sramoti
Bravo jaro!
TheMule

#312 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by TheMule »

Interesantna je historija tih industrijalista, iako su uglavnom bili okrutni. Njihovo bogatstvo je bilo nevjerovatno kad se uporede sa danasnjim Gatesom, Buffet-om, i ostalim. Jedan izgradio pruge, drugi brodove, treci strujnu mrezu, cetvrti naftu, peti autoindustriju, itd itd. Tad je izgradjena Amerika. Mi smo sada u tom periodu, ali nema se znanja ni volje da se odrade neke manje stvari.
crnoplavo

#313 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by crnoplavo »

PipiDugaDevetka wrote:
Krushna mrva wrote: Matere ti sta je s tobom? :-)
Postavio dokaz da gradimo na tisuće džamija umjesto fabrike i priložio pjesmu iz ''93.godine. Nisam ni znao za ovu mladost iz niceZe, da je to njihovo djelo.
Da živi Zenica sa svojom omladinom!
zivila dubioza
novi.dan.nova.nafaka

#314 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by novi.dan.nova.nafaka »

AleksoMKD wrote:
Bodkin wrote:vjerujem ti i u pravi si oko razloga. srbija ipak ima 7-8 miliona stanovnika sto je puno vece trziste sa puno boljim vezama. isto tako odliv mozgova nije extreman kao npr kod nas u bih. plus koplikovana i korumpirana administracija. nakon svega toga vrhunac stranih ulaganja je trzni centar
:D isto i kod nas. OK, kao fol grade Hilton.
Sto se tice odljeva mozgova, ja licno poznajem 3 mladih iz moga naselja u Skopju koji su otisli da rade u Srbiju. Skolovali se vani, ali posto nemaju veze niti partiske knjizice nije im islo ovdje pa su zapalili za Beograd.
Tamo ima velikih privatnih firmi gde je jedino vazno da znas svoj posao i kraj, nista veza ili partija, i sada svi zive u Srbiji i cak su poveli svoje zene/muza i djecu.
Siguran sam da ima korupcije i da su javne firme leglo nepotizma ko i kod nas ali te velike privatne firme i strane firme ipak rade profesionalnije nego ovaj jad kod nas a verujem i kod vas.
I ko sto kazes, 7-8 miliona ljudi je ipak vise od 2 (Makedonija).
Ma u principu nebi tako mala populacija trebala predstavljati neki problem - ja mislim da je ubjedljivo najjveći problem u obje zemlje odlazak mladih. Samo ih BiH su u proteklih 15 godina 150 000 mladih ljudi napustilo zemlju. Ako ćeš povlačiti paralelu sa recimo fudbalskom ligom, to ti je kao da svake godine ligu napuste (po)najbolji igrači, a ti želiš da imaš klubove u ligi prvaka. Ma nema šanse...
AleksoMKD

#315 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ma u principu nebi tako mala populacija trebala predstavljati neki problem - ja mislim da je ubjedljivo najjveći problem u obje zemlje odlazak mladih. Samo ih BiH su u proteklih 15 godina 150 000 mladih ljudi napustilo zemlju. Ako ćeš povlačiti paralelu sa recimo fudbalskom ligom, to ti je kao da svake godine ligu napuste (po)najbolji igrači, a ti želiš da imaš klubove u ligi prvaka. Ma nema šanse...
Slazem se oko odlaska mladih, to se kod nas ne objavljuje ali realno veliki deo zapada Makedonije kao i skoro celi istok zivi od tih mladih koji rade vani kao gasterbajeri. Recimo mali gradic ko Probistip gde je od rudnika zivela populacija sada pati ko nikad, da nije tih mladih da salju novce kuci........................

Fakticki gasterbajteri odrzavaju Makedoniju u zivotu, a verujem i kod vas je slicno.

Ali olazak tih mladih u tako malim populacijama je jos jedan od razloga neinvestiranja u nase male zemlje. Obicno odlaze najskolovaniji.
novi.dan.nova.nafaka

#316 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by novi.dan.nova.nafaka »

AleksoMKD wrote:Slazem se oko odlaska mladih, to se kod nas ne objavljuje ali realno veliki deo zapada Makedonije kao i skoro celi istok zivi od tih mladih koji rade vani kao gasterbajeri. Recimo mali gradic ko Probistip gde je od rudnika zivela populacija sada pati ko nikad, da nije tih mladih da salju novce kuci........................
Fakticki gasterbajteri odrzavaju Makedoniju u zivotu, a verujem i kod vas je slicno.
Ali olazak tih mladih u tako malim populacijama je jos jedan od razloga neinvestiranja u nase male zemlje. Obicno odlaze najskolovaniji.
Da, da - sve je to slično.
A gledaj, ne moraju čak niti najbolji otići - 150 000 radnih mjesta koja zarađuju nije za potcijeniti. Neka jedno radno mjesto donosi 500 KM dobiti za državu mjesečno to ti je 75 000 000 KM/mjesečne dobiti. Pomnožiš to sa 12 mjeseci, eto milijarde godišnje...
Nasuprot tome, mi imamo situaciju da imaš manje radne snage a sve više onih koji su na budžetu, naročito penzioneri (duži životni vijek).
Situacija poput one kao kad imaš rezultat 0-0 na terenu. I imaš odličnu priliku koju ne iskoristiš, već čak iz kontre primiš go. Pa umjesto da vodiš 1-0 ti gubiš...
AleksoMKD

#317 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Nasuprot tome, mi imamo situaciju da imaš manje radne snage a sve više onih koji su na budžetu, naročito penzioneri (duži životni vijek).
Situacija poput one kao kad imaš rezultat 0-0 na terenu. I imaš odličnu priliku koju ne iskoristiš, već čak iz kontre primiš go. Pa umjesto da vodiš 1-0 ti gubiš...
Jel i kod vas ubacuju ljude na budzet ko administrativce kako bi cela porodica glasala za tu partiju?

Kod nas momentalno ima administracije koliko ima i zaposlenih privatno. Fakticki svaki zaposleni u privatnoj firmi ko ja izdrzava po jednog administrativca.
Saraba

#318 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by Saraba »

I Srbija ima veliki odliv mozgova tako da ovo uzdizanje Srbije a unizavanje Bosne nije na mjestu. Sto se tice onoga sto ce seici da uloze u Srbiju ulozice u Jat i kupili su obradive povrsine u Srbiji a posto se zna da ce voda i hrana biti nafta buducnosti onda je to veoma los potez srbijanskih vlasti. Pored toga ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Ovo sve ostalo su price za malu djecu posto se o tom gradu na vodi prica pred svake izbore i to je ista prica kao o beogradskom metrou i nijedno ni drugo se nikad nece izgraditi, ista stvar je sa ovim solarnim elektranama i sa pogonima i fabrikama posto od toga nema nista a ova vijest oko ulaganja u Crvenu Zvezdu je zastarala posto je jos prije pola godine objavljeno da od toga nema nista.
AleksoMKD

#319 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

Saraba wrote:I Srbija ima veliki odliv mozgova tako da ovo uzdizanje Srbije a unizavanje Bosne nije na mjestu. Sto se tice onoga sto ce seici da uloze u Srbiju ulozice u Jat i kupili su obradive povrsine u Srbiji a posto se zna da ce voda i hrana biti nafta buducnosti onda je to veoma los potez srbijanskih vlasti. Pored toga ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Ovo sve o
Zasto los potez? Pa nece oni zemlju tovarit na kamion i odnjet.
Saraba

#320 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by Saraba »

AleksoMKD wrote:
Saraba wrote:I Srbija ima veliki odliv mozgova tako da ovo uzdizanje Srbije a unizavanje Bosne nije na mjestu. Sto se tice onoga sto ce seici da uloze u Srbiju ulozice u Jat i kupili su obradive povrsine u Srbiji a posto se zna da ce voda i hrana biti nafta buducnosti onda je to veoma los potez srbijanskih vlasti. Pored toga ce uloziti u sisteme za navodnjavanje. Ovo sve o
Zasto los potez? Pa nece oni zemlju tovarit na kamion i odnjet.
To su prirodni resursi jedne drzave i kad to izgubite onda nemate nista a hrana i voda ce u buducnosti biti dva najosnovnija resursa i onaj ko ih bude imao bice gornji, ko ne bude bice donji.
AleksoMKD

#321 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

Saraba wrote: To su prirodni resursi jedne drzave i kad to izgubite onda nemate nista a hrana i voda ce u buducnosti biti dva najosnovnija resursa i onaj ko ih bude imao bice gornji, ko ne bude bice donji.
Tacno kolega, ali kako ce to tacno Srbija izgubiti tu zemlju?

Znaci ogromne povrsine koje niko nije obradjivao su dali nekome ko ima para i iste ce sada biti produktivne. Tu zemlju nece natovarit u kamion i iznjeti iz Srbije.

Isto su se kod nas u Makedoniji bunili zbog toga, ali zasto?

Ako nesto rade protiv koristi drzave fino im sudski oduzmes zemlju i cao. Neka donesu nove tehnologije navodnjavanja i svi imaju koristi.

I mislim da gresis, niko ne velica Srbiju niti ponizava Bosnu (ili u mom slucaju Makedoniju) jedino komentiramo zasto ima puuuno vise stranih investicija u Srbiji nego kod vas ili nas.
Saraba

#322 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by Saraba »

AleksoMKD wrote:
Saraba wrote: To su prirodni resursi jedne drzave i kad to izgubite onda nemate nista a hrana i voda ce u buducnosti biti dva najosnovnija resursa i onaj ko ih bude imao bice gornji, ko ne bude bice donji.
Tacno kolega, ali kako ce to tacno Srbija izgubiti tu zemlju?

Znaci ogromne povrsine koje niko nije obradjivao su dali nekome ko ima para i iste ce sada biti produktivne. Tu zemlju nece natovarit u kamion i iznjeti iz Srbije.

Isto su se kod nas u Makedoniji bunili zbog toga, ali zasto?

Ako nesto rade protiv koristi drzave fino im sudski oduzmes zemlju i cao. Neka donesu nove tehnologije navodnjavanja i svi imaju koristi.

I mislim da gresis, niko ne velica Srbiju niti ponizava Bosnu (ili u mom slucaju Makedoniju) jedino komentiramo zasto ima puuuno vise stranih investicija u Srbiji nego kod vas ili nas.
Stvar je u tome sto nema puno investicija ili nema mnogo vise nego u Bosni i Vucic je prije nekoliko dana izjavio da je Srbija na ivici bankrota a na ovoj temi se pise kao da je Srbija privredno cudo i da svi investitori hrle u Srbiju.
TheMule

#323 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by TheMule »

Treba drzati na umu da je Srbija veca zemlja te i treba da ima vise investicija da bi se odrzavo neki standard.
AleksoMKD

#324 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by AleksoMKD »

Saraba wrote: Stvar je u tome sto nema puno investicija ili nema mnogo vise nego u Bosni i Vucic je prije nekoliko dana izjavio da je Srbija na ivici bankrota a na ovoj temi se pise kao da je Srbija privredno cudo i da svi investitori hrle u Srbiju.
Mislim da se najvise komentiralo da ima puno vise investicija nego drugi, daleko od privrednog cuda, ali eto, opet bolje stoje od nas u MKD. Vece plate i manja nezaposlenost a svakako vise investicija negu u MKD.
I definitivno bogate Islamske zemlje za sada ulazu vise u Srbiju nego u BiH.
Kako god okrenes..............

A sto se tice ivice bankrota, mi na Balkanu smo uvek tu negde.
Jedino za sada mogu da podjebavam Grke po forumima :lol:
Bodkin

#325 Re: Islamske zemlje - BiH: gdje je zapelo

Post by Bodkin »

Smijesno. Lupiti "eto oni i nemaju toliko investicija koliko se prica" ili "eto to nije toliko puno vise od BiH" je smijurija i provaljivanje prve klase. Jeben je to argument "nije to toliko vise"
Post Reply