Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seksan

#301 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by seksan »

Great Cornholio wrote:Kud ne izučih za hodžu škole :( Evo gledam sad malo ove oglase za posao koje su raspisale škole na području TK, svaka traži najmanje dva nova vjeroučitelja islamske vjeronauke, i to na neodređeno vrijemo.
ja u Puli radim kao vjerouciteljica - gratis. :) Imam oko 20.novih polaznika svake godine. Iako moram ti reci da testiraju znanje. ne moras imati zavrsenu njihovu skolu ali moras imati znanje. :) Tako je najpravilnije. iako i to nosi obaveze ako lupis neku glupost mozes za nju odgovarati na sudnjem danu. :)
Saraba

#302 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Saraba »

seksan wrote:
Great Cornholio wrote:Kud ne izučih za hodžu škole :( Evo gledam sad malo ove oglase za posao koje su raspisale škole na području TK, svaka traži najmanje dva nova vjeroučitelja islamske vjeronauke, i to na neodređeno vrijemo.
ja u Puli radim kao vjerouciteljica - gratis. :) Imam oko 20.novih polaznika svake godine. Iako moram ti reci da testiraju znanje. ne moras imati zavrsenu njihovu skolu ali moras imati znanje. :) Tako je najpravilnije. iako i to nosi obaveze ako lupis neku glupost mozes za nju odgovarati na sudnjem danu. :)
Jel i tu zarada dnevno 2-3000 kao kad konobarises ili je 15000 mjesecno kao kad se bavis poljoprivredom :lol:
eluna

#303 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by eluna »

k1ks wrote:
sema911s wrote:sta ste i koje skole zavrsili predajte li papire,. gdje trazite posaoo,.
preko neta ga neceta naci nikada,.,

uz duzno postovanje najlakse je rec trazim posao i nema,,., mrdnes guzu i posla ima,., nema mozda u struci,.,al uvjek treba radnika,.,od konobara, do gradjevinskih radnika il je to sramota radit sa zavrsenom extra fansi skolom,.,

evo sta mogu nabrojat gdje traze radnike,.,

sve osiguravajuce kuce traze saradnike,., od svakog zivotnog imate minimum 50KM, od auto registracije 5km
konobarisanje trenutno bar po centru grada ima par naljepnica da traze radnike,.
fastfood za rad na dostavi,,., takodje par njih trazi,.,
mnogo gradjevinskih firmi takodje trazi radnike,.,
po srednjoj bosni i istoku traze se radnici za berbu raznog voca povrca,.,
aako ste slobodni neku knjigu u ruke i pravac planine na travama i gljivama moze zaradit mnogo( moji straci koji su u penziji evo vec 3 mjesec ne dolaze u sa vec beru te gljive, neke bobice, trave, sta vec nee
posla na moretu ima mnogo,.
imate u opresi(il kako se sada zove) da prodajte novine od 07-10h
autopraonice, rad je trazio takodje radnike na odrzavanju parkova

posla ima samo necete da radite,.,,.

a ako od vas neko zna da lemi, dobar je sa elektronikom, rtv elektricara zavrsio moze se nesto zavrsit
kako ne mogu ovih pametnjakovica :evil: zasto da ja magistar koji sam 5 godina potrosio na skolovanje moram da radim kao konobar ?? Da sam zelio takvu perspektivu postao bi konobar sa 18 godina ne bi se trudio i ulagao u sebe. A problem je sto ne mogu da dodjem do svog hljeba kojeg sam zasluzio zbog babih sinova koji sve uzimaju i ovog korumiranog drustva. Tako da :run:
e što ne mogu ovih ufuranih lezihljebovića :-) :-) :-) :-)

svaki će poslodavac tražiti da vidi da li si ZAINTERESOVAN ZA RAD ili za pokazivanje diplome

koliko vidim - ovo drugo ti je važnije
jefferson

#304 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:Nemam nista protiv tzv dijaspore (sam taj naziv je pomalo pezorativan), da se razumijemo. Trudim se da ljude ne posmatram po pripadnosti kolektivnim identititetima. Ali sam primijetio da osobe koje zive u inostranstvu naglasnije govore protiv bilo kakve vrste drzavne pomoci. A vecina njih je (ne kazem iskljucivo za forumase na ovoj temi) primala socijalnu pomoc. Neki i dan danas primaju socijalu, dok drugi mahom u Skandinaviji glume bjesnocu da dobiju penzije :D :D Dakle sta je ta socijala nego drzavna pomoc? Lako je na forumu mlatiti praznu slamu i kritikovati stanje u Bosni i Hercegovini. Ukoliko ste zaista patriote, donesite taj know how naucen na zapadu i primijenite ga ovdje. Najlakse se ponasati po toj mantri "ja sranja u Ruandi" i pokusavati nekoga fascinirati takoreci progresivnim razmisljanjem. Tek kada vase progresivne ideje pokusate primijeniti ovdje, onda cete vidjeti da to sto je u jednoj npr. Svedskoj normalna stvar, u BiH terra incognita ili narodski receno Skadar na Bojani :D
Konkretno radim sa covjekom koji je sa porodicom dosao u Sarajevo iz Svedske. Osnovao firmu podruznicu svoje maticne u Svedskoj, zaposlio 5 ljudi i fino radi. Ali dok smo skupa prolazili birokratsku dzunglu, stalno je ponavljao da treba biti "carobnjak" i da je znao u sta se upusta nikad ne bi kritikovao ljude iz Bosne koji se zale :lol: :lol: :lol:
Nije bas tako ali hajmo redom.
Prvo, mnogi dijasporci su strasno uspjesni. Govorim u SAD, u SAD imas brdo nasih doktora, profesora, inzinjera, o vlasnicima kompanija necu da pricam. Ali u SAD bolje nemoj glumiti bjesnocu, jer bi te mogli vrlo lako eutanizirati ko kakvog psa, toliko o jacini "socijale" u SAD. Stoga ovdje ako se ne snadjes, a ljudu vrlo brzo skontaju koliko je sati, bolje je idi u svedsku i budi bjesan.
E sad, recimo imas investitora BH porjekla iz SAD. Kako ce on uloziti u BiH, kada sama BiH kao drzavni sistem njega ne zeli? Mi smo tek prije par godina ukinuli davanje urina kao jednu od stavki da se registruje firma. Jos uvijek firme placaju gluposti iz koje drzava finansira svoj ogromni aparat. A onda imas makedoniju u kojoj kao stranac mozes firmu otvoriti za 3 dana, HR koja je u EU< pa imas pravni garant zastite svoje investicije itd.
Jel ti mislis da ce neko ono uci u BiH, baciti pare iz patriotskih razloga, i prije nego se okrene budzetlije to rasture, i jos mu posalju poruku: ko te jebe kad si glup.
Drzava je tu da bude servis a ne sam sebi svrsihodan entiet. A nasa drzava nema socijalu, nasa drzava kupuje socijalni mir tako sto daje mrvice svima, pa i onima koji imaju 35 godina, i glume bjesnocu i u Bih za 200km. A onda odes u bolnicu, i doktor ti kaze: e infuzije nama, kupi je!
Tvoj ajran je izuzetak, znam i ja ljudi koji sus e vratili i spremni su se svega odreci jer se nikad nisu navikli na zivot u inostranstvu, ali su to izuzeci, a mi od izuzetka mozemo napraviti pravilo tek kada se drzavna administracija promjeni i pocne raditi svoj posao u smislu da pomogne ljudima a ne da ih gleda kao izvor prihoda za plate!
didžej

#305 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by didžej »

ma kakva drzava, sjecam se prije nekoliko godina nabere se meni ustedjevine, zastekao oko 20.000 KM i kontam da ih ,savremenim rjecnikom receno, oplodim. :D
najgore je kad onako stoje u banci a tad je to bila fina svotica.
i krenem ja da se raspitujem sta i kako, medjutim kad sam vidio kakve sve peripetije prolazis i koliko ti treba love i veze da bi nesto pokrenuo odustao sam brze nego sto sam bilo sta zapoceo.
jednostavno drzava te na svaki moguci nacin obeshrabruje i tjera od sebe.
rush1

#306 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by rush1 »

Zanima me da li je iko konkurisao na oglase Konzum sto je objavljivao za ekonomistu pripravnike? i opcenito kakvi su uslovi rada u Konzumu moze li mi neko reci :bih:
babo_reuf

#307 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by babo_reuf »

...
Last edited by babo_reuf on 29/08/2013 19:08, edited 1 time in total.
jefferson

#308 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jefferson »

babo_reuf wrote:Ja mislim da nas ima daleko više koji povremeno radimo, nego onih koji su drito čisto nezaposleni. U BiH danas preovladavaju povremeno ili djelimično zaposleni ljudi, mada se u statistici vode kao nezaposleni.

U posljednih 15 godina koliko sam na tržistu rada i usluga napabirčio sam 7 godina staža, što kao samozaposlen, što kod drugih. Moja generacija vrlo vjerovatno neće imati punu penziju, ili još vjerovatnije neće imati penzije nikako kao što je generacija naših roditelja imala. Šta će biti sa nama kad ostarimo ili nedajbože obolimo ??? - samo ptice znaju. :cry:

Odavno je kod nas zaživio divlji kapitalizam kao u Americi, gdje većina radi povremeno, mijenja poslove, radi više poslova, teško živi od svog rada, živi u stanju ekstremne socijalne nesigurnosti i sl.

Ostalih 8 godina sam proveo kao nezaposlen, dio tražeći posao, dio radeći za neke divlje autorske ugovore, honorare, tople obroke, radeći za kompenzacije što u naturi, što u uslugama, što je sve češće slučaj, a bogami je bilo i dosta praznog hoda.
Do krize 2008/2009 mi je uspijevalo da zaradim koji mjesec staža svake godine, a sada to ide vrlo teško. Koga briga za moje probleme ?
Kako ćemo mi praviti porodice kad nas većina živi od danas do sutra ? Šta mislite da bijela kuga dolazi zato što su ljudi lijeni da prave djecu ? Fakat me nervira kad počnu priču oni mudrolijaši kako svako dijete ima svoju nafaku... bla, bla, bla ...
Ja cega se sve ovdje nece procitati. De ti meni reci kakve veze ima americki kapitalizam sa bosanskim?
Vecina u americi radi povremeno? Mislim, hajde sto valjas gluposti, ali bar malo procitaj ozbiljniju literaturu a ne forumska naprdjivanja teoreticara zavjere. SAD imaju najvecu mobilnost radne snage jaro moj. I tesko zivi od svog rada?
U SAD ljudi zive od svog rada, problem je sto smo mi navikli zivjeti od tudjeg rada a u zadnjih 20 godina od tudje sadake.
Najbolji primjer ti je onaj text u novinama oko ulaganja islamskih zemalja u Srbiju, gdje novinar samos to ne napisa kako islamske zemlje trebaju uloziti u BiH jer gradimo dzmije na svakom cosku i napatili smo se u ratu.
Pozar kod jablanice ti je najbolji pokazatelj kolika je apatija u BiH. Prosle godine mal sve nije izgorilo, i za godinu dana opet na istom mjestu, opet kuce u opasnosti, a mi opet zovemo Hrvatsku da udjeli malo sadake.
babo_reuf

#309 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by babo_reuf »

...
Last edited by babo_reuf on 29/08/2013 19:08, edited 1 time in total.
certified_fascist

#310 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by certified_fascist »

babo_reuf wrote:I po Americi [...] korupcija upravlja zemljom
WTF? Jel to stvarno upoređuješ korupciju u SAD i u BiH? Koliko mi je poznato, većina američkih političara (iako nisu ni blizu idealni) nisu nepismena seljačka bagra koja čak nema dovoljno intelekta da prikriva svoju korupciju.
jefferson

#311 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jefferson »

babo_reuf wrote:
Ja cega se sve ovdje nece procitati. De ti meni reci kakve veze ima americki kapitalizam sa bosanskim?
Vecina u americi radi povremeno? Mislim, hajde sto valjas gluposti, ali bar malo procitaj ozbiljniju literaturu a ne forumska naprdjivanja teoreticara zavjere. SAD imaju najvecu mobilnost radne snage jaro moj. I tesko zivi od svog rada?
Prije svega bih te upozorio da ne omalovažavaš moja razmišljanja i iskustva i da me ne vrijeđaš, utoliko više što ih dijeli jako mnogo ljudi, pa i njih nazivaš glupanima. Drugo zamolio bih te da opustiš malo tu NEOCON propagandu usmjerenu protiv radničke klase kako u SAD, tako i u svijetu. Američki san je nedostižan za ogromni broj građana SAD uglavnom afro-američkog i latino-američkog porijekla, kao i za one ljude koje spadaju u tu tvoju mobilnu radničku klasu koju vrijeđaju da su trailer white thrash.

http://www.csmonitor.com/Business/2013/ ... her-chains

Ako si ti iz nekog razloga privilegiran, velika većina nije.
Američki kapitalizam se od bosanskog razlikuje samo po dimenzijama. I po Americi kapital i korupcija upravlja zemljom, bogatstvo je kod malog broja ljudi.
To što je to malo našminkano u lobi grupe pri kongresu, i naknadna zapošljavanja bivših članova adminstracije po korporacijama i sl. to je sad druga tema.
Molio bih te da ne začatavaš temu o Americi, sad pričamo o BiH, a tu ti stvarno kao dijasporaš nisi kompetentan da govoriš o tome.
U SAD ljudi zive od svog rada, problem je sto smo mi navikli zivjeti od tudjeg rada a u zadnjih 20 godina od tudje sadake.
Najbolji primjer ti je onaj text u novinama oko ulaganja islamskih zemalja u Srbiju, gdje novinar samos to ne napisa kako islamske zemlje trebaju uloziti u BiH jer gradimo dzmije na svakom cosku i napatili smo se u ratu.
Pozar kod jablanice ti je najbolji pokazatelj kolika je apatija u BiH. Prosle godine mal sve nije izgorilo, i za godinu dana opet na istom mjestu, opet kuce u opasnosti, a mi opet zovemo Hrvatsku da udjeli malo sadake.
Jest svi nezaposleni Bosanci su lijeni i neradni, i sami krivi za svoju nesreću .. i šta je bilo kad si se probudio. Ja ne znam koliko imaš godina, ali tako razmišljaju ljudi, koji veze sa stvarnim životom nemaju.
Naši sistemski problemi na stranu, ali... u BiH živi značajan broj ljudi koji vole svoju zemlju i koji nisu ni lijeni ni korumpirani. Nema smisla da nam dijaspora drži predavanja.
Kazem ja, teorije zavjere ce nas doci glave, ali eto.
Voliti zemlju ne iskljucuje kritiku, slagao se ti ili ne. Jedno je voliti zelju a jedno je biti mazga i slijepo pratiti vladajucu kliku pod kapom nacionalizma, patriotizma, a ustvari sve je jedan veliki sovinizam.
Inace, gdje god zivis, kao gradjanin BIh imas ista prava, tj. kao nosioc tog pasosa, stoga to sto ti smatras da kao neko ko sada zivi u Bih ima veca prava od nekoga ko sada ne zivi u BIh, a zivio je ili ce opet zivjeti, pokazuje nerazumjevanje kada su u pitanju ekonomskii odnosi, pravna regulativa drzavljanstva, i na kraju, ne razumje samu ideju drzave.
Inace po svemu sudeci, stariji sam od tebe, kada vec spominjes to.
Nekad je bilo obavezno ici na skolovanje vani, ekskurzije i sl, i ocito je to potrebno sto prije vratiti u nase obrazovanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#312 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

jefferson wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nemam nista protiv tzv dijaspore (sam taj naziv je pomalo pezorativan), da se razumijemo. Trudim se da ljude ne posmatram po pripadnosti kolektivnim identititetima. Ali sam primijetio da osobe koje zive u inostranstvu naglasnije govore protiv bilo kakve vrste drzavne pomoci. A vecina njih je (ne kazem iskljucivo za forumase na ovoj temi) primala socijalnu pomoc. Neki i dan danas primaju socijalu, dok drugi mahom u Skandinaviji glume bjesnocu da dobiju penzije :D :D Dakle sta je ta socijala nego drzavna pomoc? Lako je na forumu mlatiti praznu slamu i kritikovati stanje u Bosni i Hercegovini. Ukoliko ste zaista patriote, donesite taj know how naucen na zapadu i primijenite ga ovdje. Najlakse se ponasati po toj mantri "ja sranja u Ruandi" i pokusavati nekoga fascinirati takoreci progresivnim razmisljanjem. Tek kada vase progresivne ideje pokusate primijeniti ovdje, onda cete vidjeti da to sto je u jednoj npr. Svedskoj normalna stvar, u BiH terra incognita ili narodski receno Skadar na Bojani :D
Konkretno radim sa covjekom koji je sa porodicom dosao u Sarajevo iz Svedske. Osnovao firmu podruznicu svoje maticne u Svedskoj, zaposlio 5 ljudi i fino radi. Ali dok smo skupa prolazili birokratsku dzunglu, stalno je ponavljao da treba biti "carobnjak" i da je znao u sta se upusta nikad ne bi kritikovao ljude iz Bosne koji se zale :lol: :lol: :lol:
Nije bas tako ali hajmo redom.
Prvo, mnogi dijasporci su strasno uspjesni. Govorim u SAD, u SAD imas brdo nasih doktora, profesora, inzinjera, o vlasnicima kompanija necu da pricam. Ali u SAD bolje nemoj glumiti bjesnocu, jer bi te mogli vrlo lako eutanizirati ko kakvog psa, toliko o jacini "socijale" u SAD. Stoga ovdje ako se ne snadjes, a ljudu vrlo brzo skontaju koliko je sati, bolje je idi u svedsku i budi bjesan.
E sad, recimo imas investitora BH porjekla iz SAD. Kako ce on uloziti u BiH, kada sama BiH kao drzavni sistem njega ne zeli? Mi smo tek prije par godina ukinuli davanje urina kao jednu od stavki da se registruje firma. Jos uvijek firme placaju gluposti iz koje drzava finansira svoj ogromni aparat. A onda imas makedoniju u kojoj kao stranac mozes firmu otvoriti za 3 dana, HR koja je u EU< pa imas pravni garant zastite svoje investicije itd.
Jel ti mislis da ce neko ono uci u BiH, baciti pare iz patriotskih razloga, i prije nego se okrene budzetlije to rasture, i jos mu posalju poruku: ko te jebe kad si glup.
Drzava je tu da bude servis a ne sam sebi svrsihodan entiet. A nasa drzava nema socijalu, nasa drzava kupuje socijalni mir tako sto daje mrvice svima, pa i onima koji imaju 35 godina, i glume bjesnocu i u Bih za 200km. A onda odes u bolnicu, i doktor ti kaze: e infuzije nama, kupi je!
Tvoj ajran je izuzetak, znam i ja ljudi koji sus e vratili i spremni su se svega odreci jer se nikad nisu navikli na zivot u inostranstvu, ali su to izuzeci, a mi od izuzetka mozemo napraviti pravilo tek kada se drzavna administracija promjeni i pocne raditi svoj posao u smislu da pomogne ljudima a ne da ih gleda kao izvor prihoda za plate!
Nijednom rjecju nisu spomenute Sjedinjene Americke Drzave. Obzirom da se zdravstveno osiguranje tamo tretira kao roba koja se kupuje kao i svaka druga, jasno je da nema svrhe glumiti bjesnocu u svrhu sticanja penzije. Rjec je bila o Skandinaviji.
Slazem se da ima strasno uspjesnih dijasporaca, ali to implicira da ih ima i strasno neuspjesnih. Imam komsiju koji je otisao zivjeti u SAD, napustio odlican posao u BiH i vratio se nakon manje od godinu. Kaze da nije mogao da podnese taj kulturoloski sok i da bi ga se tamo moglo ponovo otjerati samo puskom. A opet brat od mog poznanika je profesor na vojnom univerzitetu u SAD i predaje vanjsku politiku i sigurnost. Tako da....
Ostatak posta je ponavljanje mojih rijeci, vec sam se slikovito izrazio da je ulaganje u BiH gradjenje Skadra na Bojani.
muzicar_iz_parka

#313 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by muzicar_iz_parka »

Znam ja jednog privatnika, svima daje posao koji traže, a kad ga pitaš za platu onda odgovara tražio si posao i dobio, o plati pričali nismo.....
mali_balon

#314 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Dobro Ba Jeffersone skontali smo u amriki je najbolje tamo su prozori od cokoladei nesta od marmelade, ali izmedju ostalih nezvisnih "prikazivaca" realne slike stanja u ameriki tu je onaj deba Moore on to sve fino prikaze, a hvala Bogu znamo citat a imamo i internet.
Znamo da smo mi u BiH samo ovce kojima politicari manipulisu, da smo stoka itd itd, et nek si nam i ti na to ukazao.
Hadj da se ipak pridrzavamo teme, a o politickim sistemima, uredjenjima, psihi naroda i ostalom otvarajmo teme na za to predvidjenim pdfovima
jefferson

#315 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jefferson »

mali_balon wrote:Dobro Ba Jeffersone skontali smo u amriki je najbolje tamo su prozori od cokoladei nesta od marmelade, ali izmedju ostalih nezvisnih "prikazivaca" realne slike stanja u ameriki tu je onaj deba Moore on to sve fino prikaze, a hvala Bogu znamo citat a imamo i internet.
Znamo da smo mi u BiH samo ovce kojima politicari manipulisu, da smo stoka itd itd, et nek si nam i ti na to ukazao.
Hadj da se ipak pridrzavamo teme, a o politickim sistemima, uredjenjima, psihi naroda i ostalom otvarajmo teme na za to predvidjenim pdfovima
Ja sam samo dao komentar na usporedbu tamo gdje nema uopste usporedbe.
Great Cornholio

#316 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Great Cornholio »

seksan wrote:
Svaka čast, al' kod nas u BiH situacija nije takva, prisutna je hiperprodukcija vjeroučitelja, pa se svi ne mogu zaposliti u vjerskim objektima, gdje bi se trebala održavati vjerska poduka, besplatno ili uz naknadu roditelja koji žele da im djeca budu podvrgnuta takvoj poduci.
Kod nas u Bosni nema para za inkluziju djece sa posebnim potrebama u redovne škole, ali se za to na vjeronauci ne štedi, valjda se ovi iz vlasti uzdaju u hodžine zapise kad su u pitanju djeca koja imaju posebne potrebe koje se mogu zadovoljiti samo angažmanom defektologa raznih usmjerenja.
Hajvan

#317 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hajvan »

za ove immiiminimeneimmigrante imam jednu prigodnu popevku:
[youtube]http://youtu.be/UZOWDZFNSFQ[/youtube]
http://youtu.be/UZOWDZFNSFQ

We're all immigrants and hypocrites
delusionals and sycophants
we pretend to play a special part
and born in pain we fall apart
it's the same game with the same players
where dying dreams are strung on prayers
(it's) a never ending battle just to be

it's all put off 'til another day
we all get old and waste away
the lust for dollars make no sense
we squat the world or pay the rents
and when it's all been said and done
our joyless lives devoid of fun
I know it's all been said before
our nation's rotten to the core

fuck all flags and fuck all face
you're the garbage of the human race
change the color, change the name
the greedy fucks are all the same
and everywhere that you can go
there's always someone in control
fat faced, dollar signs for eyes
on starving nations they rely

We're all immigrants and hypocrites
delusionals and sycophants
(we) pretend to play a special part
and born in pain we fall apart
it's the same game with the same players
where dying dreams are strung on prayers
(it's) a never ending battle just to be

the arbitrary borders stand
a line of blood through stolen lands
that little flag upon your sleeve
shows off you're stupid and naive
or maybe you believe the lies
through beady ignoramus eyes
it's no surprise you're outta luck
your mama raised a stupid fuck
oh yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
we'll all sleep when we're dead
yeah, yeah, yeah, yeah
We'll all sleep/let's break it down

and somewhere beyond the thunder-dome
someday we just might find a home
autonomistic paradise
worth all the world without a price
and we can all be happy there
eat Soylent Green, breathe soylent air
and never rest our weary heads
we can all sleep when we're dead
yeah, yeah, yeah yeah
yeah, yeah, yeah yeah
hordash

#318 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by hordash »

partyzan iz mira wrote:
Ja sa SSS radim kao Manager firme, odnosno lanca koji pokriva 6900 hotela sirom svijeta, zivim u Emiratima, dobrila mi ne kukam...a sve to sto sam pobjegao iz te drzave koju vode ti bezvrijedni ali skolovani ljudi..pa nije fora biti magistar, fora je pomaci d00pe, raditi...mislim skidam kapu tvojoj magistraturi, ali se divim nas par Bosanaca koji smo u Emirate dosli kao konobari a sad zaradjujemo (hvala Bogu) vise od nacelnika nasih opstina. A sve to u par godina zeznutog rada,rada,rada i rada. Znaci samo rad, jebo disciplinu...
Svaka cast vama skolovanim,ali do kad ce te se kriti iza price o tatinim sinovima i stelama... nako realno-na koliko si adresa danas poslao CV? predpostavljam ni na jednu,a ispod 50 dnenvo nemas pravo glasa...

za one koji su spremni pomjeriti dupe: dubizzle.com, hozpitality.com, catererglobal.com, indeed.com znaci na ovim stranicama ima preko 100.000 ponuda, od konobara do vas skolovanih nabrijanih magistara :) (no offense)
Shake that ass, fight for ur self ;)
Evo prijatelju jedna molba, ako nije problem. Kako si manager u nekom hotelu u Emiratima nadam se da bi mogao naci posao nekom od nas, pa tacna-tacna. Evo konkretno meni. Imam VSS, ali to svakako nije bitno za takvu vrstu posla, radio sam teske i naporne poslove, imam radne navike i radio bih za pristojnu platu u bilo kom dijelu svijeta. Neozenjen, mlad, ambiciozan pa bi ti vjervatno mogao dati preporuku za nekog od nas na neko radno mjesto koje se otvori u grupaciji u kojoj radis u menadzmentu.
majstor_m

#319 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by majstor_m »

hordash wrote:
partyzan iz mira wrote:
Ja sa SSS radim kao Manager firme, odnosno lanca koji pokriva 6900 hotela sirom svijeta, zivim u Emiratima, dobrila mi ne kukam...a sve to sto sam pobjegao iz te drzave koju vode ti bezvrijedni ali skolovani ljudi..pa nije fora biti magistar, fora je pomaci d00pe, raditi...mislim skidam kapu tvojoj magistraturi, ali se divim nas par Bosanaca koji smo u Emirate dosli kao konobari a sad zaradjujemo (hvala Bogu) vise od nacelnika nasih opstina. A sve to u par godina zeznutog rada,rada,rada i rada. Znaci samo rad, jebo disciplinu...
Svaka cast vama skolovanim,ali do kad ce te se kriti iza price o tatinim sinovima i stelama... nako realno-na koliko si adresa danas poslao CV? predpostavljam ni na jednu,a ispod 50 dnenvo nemas pravo glasa...

za one koji su spremni pomjeriti dupe: dubizzle.com, hozpitality.com, catererglobal.com, indeed.com znaci na ovim stranicama ima preko 100.000 ponuda, od konobara do vas skolovanih nabrijanih magistara :) (no offense)
Shake that ass, fight for ur self ;)
Evo prijatelju jedna molba, ako nije problem. Kako si manager u nekom hotelu u Emiratima nadam se da bi mogao naci posao nekom od nas, pa tacna-tacna. Evo konkretno meni. Imam VSS, ali to svakako nije bitno za takvu vrstu posla, radio sam teske i naporne poslove, imam radne navike i radio bih za pristojnu platu u bilo kom dijelu svijeta. Neozenjen, mlad, ambiciozan pa bi ti vjervatno mogao dati preporuku za nekog od nas na neko radno mjesto koje se otvori u grupaciji u kojoj radis u menadzmentu.
:thumbup: :thumbup: isti sam ti takav ! :D
ho oponopono

#320 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ho oponopono »

...da ga sada vidimo, naravno na djelu!Image
mali_balon

#321 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

ho oponopono wrote:...da ga sada vidimo, naravno na djelu!Image

Ekzekli :thumbup:

Pa dobro covjek je tamo manager, mislim, ono ne bi trebalo biti stela i tako to, sve posteno, prijavi se na konkurs pa ako te prime ok.
Hajvan

#322 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hajvan »

paladinka

#323 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by paladinka »

Sigurno vec vidjeno ali ipak :-) http://www.bluecard-eu.de
babo_reuf

#324 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by babo_reuf »

Šta se ovdje lažova i minhauzena posebno iz dijaspore javlja ... Zahebali su Billa Gates-a i rahmetli Stevea Jobsa zajedno :-)
mali_balon

#325 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

babo_reuf wrote:Šta se ovdje lažova i minhauzena posebno iz dijaspore javlja ... Zahebali su Billa Gates-a i rahmetli Stevea Jobsa zajedno :-)
Neka bolan babo, neka i njih, sta ima veze.
Post Reply