Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post Reply
res publica

#301 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by res publica »

zavrzlama wrote:@dragan

Napisao si fenomenalnu recenicu..pazi sad.
Nije tako jednostavno. Dodik je prethodnih godina igrao na tu kartu (podjele) pa je ispušio. Ljudima je to naprosto sve manje važno i onda je i on digao ruke od najave velikih poteza na tom planu. A i on je sam znao da od toga nema ništa prije nego je to počinjao.
Sad cu ti argumentovano dokazati da je problem narod a ne dodik...da su gladni svojom krivicom ,a ne dodikovom...

Kazes dodik znao i prije je pocinjao da od najava nezavisnosti nema nista,ako je znao da nema nista,a narod to od njega ne trazi,zasto bi to pokusavao i gubio rejting i podrsku naroda....ako narod ne interesuje podjela BIH,sto bi dodika interesovala......znaci dva su odgovora:

a) srbija kontrolise dodika i rs
b) narod zeli podjelu i tjera dodika

8)
kad se priča o Dodiku i nezavisnosti, prvo treba postaviti pitanje: od koga je to Dodik zavisan? Od Lagumdžije i Sarajeva?
Kad je u pitanju odnos Dodik-Sarajevo, dobro treba razmisliti ko je od koga nezavisniji ili zavisniji.
Dodik formalno ne može proglasiti nezavisnost, ali može da vodi nezavisnu politiku u tom pravcu pa dokle dogura. A ispadi poput ovog dočeka, pokazju dokle je dogurao. Formalno je u BiH, ali u RS Srbi mogu da se igraju potpuno nezavisno od Bošnjaka.
antifascism

#302 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by antifascism »

Bolje nije moglo ispasti, sada svi vide skim mi zivimo :thumbup:
hornet

#303 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by hornet »

antifascism wrote:Bolje nije moglo ispasti, sada svi vide skim mi zivimo :thumbup:
Upravo tako. Rade u korist svoje stete.
dragan.s

#304 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

zavrzlama wrote:@dragan

Napisao si fenomenalnu recenicu..pazi sad.
Nije tako jednostavno. Dodik je prethodnih godina igrao na tu kartu (podjele) pa je ispušio. Ljudima je to naprosto sve manje važno i onda je i on digao ruke od najave velikih poteza na tom planu. A i on je sam znao da od toga nema ništa prije nego je to počinjao.
Sad cu ti argumentovano dokazati da je problem narod a ne dodik...da su gladni svojom krivicom ,a ne dodikovom...

Kazes dodik znao i prije je pocinjao da od najava nezavisnosti nema nista,ako je znao da nema nista,a narod to od njega ne trazi,zasto bi to pokusavao i gubio rejting i podrsku naroda....ako narod ne interesuje podjela BIH,sto bi dodika interesovala......znaci dva su odgovora:

a) srbija kontrolise dodika i rs
b) narod zeli podjelu i tjera dodika

8)
Ne znam koliko se sjećaš, dok je Silajdžić bio u Predsjedništvu BiH, non-stop su njih dvojica ratovali. I to je odgovaralo Dodi (a vjerovatno i Siladžiću) da drži stalno neke tenzije i predstavlja se narodu kao zaštitnik RS-a od "zlog Siljadžića".
Siladžić je otišao, nema više s kim da "ratuje". Onda počinje ta svoja "Potemnikova sela". Neke inicijative kojima će popaliti narod, a za koje on sam zna da nemaju šansu za uspjeh (zakon o referendumu, ukidanje Suda BiH, etc.). Ali on nastavlja da se "bori" da bi narod stekao predstavu da bez njega nema RS-a i da je nakon njega potop.
Znači, svrha svih tih "borbi" je da on i ekipa ostanu na vlasti i ništa drugo.
Za to vrijeme u Srbiji se mijenjaju vlasti. Slobo, Đinđić, Koštunica, Tadić, Nikolić-Vučić. I sve ostaje isto jer Srbija skoro uopšte nema uticaja u RS i ima dovoljno svojih problema da bi se bavila tuđim. Hajde da tu izuzmem kratak period Koštunice nemoćnog koji se nešto pokušavao petljati ovamo, ali kakav je nesretan i nespretan (i on i oni oko njega) to je više ličilo na smijuruju nego na nešto ozbiljno.
Narod želi podjelu, to je tačno. Ali više od toga želi da živi kao sav noramalan svijet. I ne tjera narod Dodika na podjelu. Narod ga tjera da mu obezbjedi da žive kao ljudi, a ne trebaju mu obećanja da će biti bolje za 100 godina kad se razdružimo. Jeste za podjelu, ali bi prije toga da pristojno jede.
Sa druge strane, ni da narod sutra odluči da nije za podjelu niko mu ne može garantovati da će živjeti bolje.
LaBomba

#305 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

I kroz ovaj dogadjaj pojedini komentari forumasa pokazauju bosnjacko poimanje drzave i nacionalne svijesti. Znao sam da cu procitati izjave tipa: "seljadija", "papci" "bolesnici" "tamo na Palama"(koda je to na drugom kontinentu). Kad promjenite koncept razmisljanja i pocnete gledati na ovo kao fasizam koji je u vasoj drzavi, Pale su nadomak Sarajeva, da vlada genocidnog entiteta trosi BOSANSKE tj VASE pare na one koji su protiv ove drzave, kad jasno i glasno budete protiv sistema koji su vam nametnuli, onda mozete ocekivati neki pomak, a ovako dok mirno gledate "tamo njih", a oni su nadomak glavnog grada, preostaje vam samo iritatno kmecanje i nista drugo.
dudlov

#306 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

Ode li ko na kafu u rs i malo upozna kakvog društva pa da vidi kako je kad se ko ker ostane sam za stolom čim skontaju da nisi njihov. jebo te, 13 stranica čuđenja oko onih stvari koje se vide i osjete čim malo promijeniš sredinu. :-)
kokakolas

#307 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by kokakolas »

LaBomba wrote:I kroz ovaj dogadjaj pojedini komentari forumasa pokazauju bosnjacko poimanje drzave i nacionalne svijesti. Znao sam da cu procitati izjave tipa: "seljadija", "papci" "bolesnici" "tamo na Palama"(koda je to na drugom kontinentu). Kad promjenite koncept razmisljanja i pocnete gledati na ovo kao fasizam koji je u vasoj drzavi, Pale su nadomak Sarajeva, da vlada genocidnog entiteta trosi BOSANSKE tj VASE pare na one koji su protiv ove drzave, kad jasno i glasno budete protiv sistema koji su vam nametnuli, onda mozete ocekivati neki pomak, a ovako dok mirno gledate "tamo njih", a oni su nadomak glavnog grada, preostaje vam samo iritatno kmecanje i nista drugo.
Šta je trebalo... Bombardovati skup? Spusti se na zemlju.
LaBomba

#308 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

kokakolas wrote:
LaBomba wrote:I kroz ovaj dogadjaj pojedini komentari forumasa pokazauju bosnjacko poimanje drzave i nacionalne svijesti. Znao sam da cu procitati izjave tipa: "seljadija", "papci" "bolesnici" "tamo na Palama"(koda je to na drugom kontinentu). Kad promjenite koncept razmisljanja i pocnete gledati na ovo kao fasizam koji je u vasoj drzavi, Pale su nadomak Sarajeva, da vlada genocidnog entiteta trosi BOSANSKE tj VASE pare na one koji su protiv ove drzave, kad jasno i glasno budete protiv sistema koji su vam nametnuli, onda mozete ocekivati neki pomak, a ovako dok mirno gledate "tamo njih", a oni su nadomak glavnog grada, preostaje vam samo iritatno kmecanje i nista drugo.
Šta to treba... Bombardovati skup? Spusti se na zemlju.

Pa titrajte vi ovom narodu i dalje. Ovde je trebalo poslat specijalce ili nesto i rastjerat ovo. Oni dizu ruke na nase majke Sebrenice kada zele da poloze cvijece gdje su im sinovi i muzevi poubijani, a ovo se tolerise.
dudlov

#309 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

LaBomba wrote:
kokakolas wrote:
Šta to treba... Bombardovati skup? Spusti se na zemlju.

Pa titrajte vi ovom narodu i dalje. Ovde je trebalo poslat specijalce ili nesto i rastjerat ovo. Oni dizu ruke na nase majke Sebrenice kada zele da poloze cvijece gdje su im sinovi i muzevi poubijani, a ovo se tolerise.
Federalna i Kantonalna policija nema nadležnosti u rs-u. A ko bi bio lud da zavali specijalce da idu golom guzicom u koprive. Znam da si izrevoltiran pa te donekle i razumijem
richa

#310 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by richa »

Hrulj wrote:
Edin H. wrote:
GandalfSivi wrote:Mogu oni praviti propagandu koliko hoce, opet im se ni dvije hiljade ljudi ne pojavi. Ali je dernek svjetski, ja placem, svega mi... Cirkus, zesci...
Namazan je levat, ovaj Krajsnik, ulazak u politiku i SDS ga je spasio zajedno sa U NJEGA mu haverom Radovanom odlaska u muriju prije rata zbog malverzacija sa onim vikendicama. Covjeka za koga je nacionalni lider Bosnjaka rahmetli Izetbegovic rekao da je jedini sa kojim se moze pregovarati i smatrao ga haverom.
Raja na forumu likuju kada je pusten Gotovina, covjek koji je, ako nista drugo po komandnoj odgovornosti kriv za pobijene Srbe u Oluji, a gnusa se pustanja Krajsnika.
Bosnjaci montirali Keljmendijevog havera za Ministra sigurnosti. :-)

Ipak najvaznije je da raja imaju sta slaviti :-)
Gotovina kriv za ono sto se desilo Srbima?
Ako se ne sjecas traktorijadu su sami organizovali. Bas kao i banjalucku.
Al nitko ne spominje sta je bilo sa hrvatima u toj krajini srpskoj kada je proglasena?
Kako tebe kralju nije sramota ovo napisati?
LaBomba

#311 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

Šta to treba... Bombardovati skup? Spusti se na zemlju.[/quote]

Pa titrajte vi ovom narodu i dalje. Ovde je trebalo poslat specijalce ili nesto i rastjerat ovo. Oni dizu ruke na nase majke Sebrenice kada zele da poloze cvijece gdje su im sinovi i muzevi poubijani, a ovo se tolerise.[/quote]

Federalna i Kantonalna policija nema nadležnosti u rs-u. A ko bi bio lud da zavali specijalce da idu golom guzicom u koprive. Znam da si izrevoltiran pa te donekle i razumijem[/quote]

Pa ja govorim cijelo vrijeme, ici protiv nametnutog pro-cetnickog sistema,. Cuj nakon svega dozvoliti da djeluje i postoji uopste policija genocidne tvorevine. Eto uzivajte sada u plodovima dejtona.
Danguba

#312 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Danguba »

kokakolas wrote:
Šta je trebalo... Bombardovati skup? Spusti se na zemlju.
Ni Vehabije nisu za podcijeniti. :D
antifascism

#313 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by antifascism »

It_is_a_Leclerc wrote:
U zapaljivom govoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su građani RS došli da odaju poštovanje Momčilu Krajišniku, ali ne samo njemu već i ''Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću čiji je grijeh stvaranje RS''.

Ništa ne može da uzdrma RS, kazao je Bosić, ni oluje, a ni NATO bombardiranja, provukavši da će RS sigurno dočekati svoj konačni cilj.
Jesu li, gospodo, ovo riječi pomirenja iz srpskog entiteta ?! Bošnjaci treba da proklinju do Sudnjeg dana one od nas koji sa ovakvima sjedaju za stol i "dogovaraju se".
O kojem konacnom cilju on prica? Da pokolju i ono malo bosnjaka sto je ostalo u PC:u?
daddy-kool

#314 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by daddy-kool »

vee-jay wrote:Narod neobrazovan, djelimicno priglup i necivilizovan. Ruralna podrucija. Najveci i najznacajni grad BiH je provincija koja je za BLuku Berlin, a za Pale je taj raskosni Berlin po kojem holivudske zvijeze hodaju tako blizu a tako jebeno daleko. Problem Srba RSa je njihova bezanacjnost i nedostatak (pozitivnih) ljudi koji bi ih mogli predstavljati u svijetu, ili barem u regiji; neki Merlin, Halid, Dzeko, Tanovic. Imaju Kusturicu ali i taj takav Kusturica je iz tog jebenog Berlina, i - ruku na srce - ipak je Balija. Upravo radi tog nedostatka istinskih uspjesnih uzora oni jos uvijek zive u vremenu koji im je znacio renesansu, neko vrijeme u kojem su osjecali svoju znacajnost. I upravo radi toga sto je ta znacajnost i bila toliko prividna, oni su je htjeli nazor stvoriti, ubijanjem, pljackanjem, silovanjem, genocidom. Htjeli su da se osjecaju znacajni, jaki, mocni, vazni, veliki. Ta potreba se do dana danasnjeg nije promijenila. Upravo ta renesansa je bila pokrenuta devedesetih od politicara tipa Krajsnik, koji su bile njihove pop zvijezde, njihovi Merlin, Dzeko, Halid. I upravo ta renesana ih i danas drzi na zivotu.

Ne, nisu Srbi genocidan narod ali ko ih jebe.
Interesantno, ima istine u ovome. Talentovaniji Srbi ne samo da su mahom pobjegli iz RS, nego i iz same Srbije mnogo je otišlo kvalitetnog svijeta tokom 90ih, a i dalje idu.
TRENT

#315 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by TRENT »

Image

Vidi vidi mlade.Kako bih joj volio pristaviti ga veceras,vise neg' 'leba se najesti. :D
LaBomba

#316 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

TRENT wrote:Image

Vidi vidi mlade.Kako bih joj volio pristaviti ga veceras,vise neg' 'leba se najesti. :D

Ja bi radije svoj sam odsjeko nego ga stavio nekoj s ovog skupa.
ZV Keli

#317 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by ZV Keli »

Pa da se osugam,ne hvala :lol:
LaBomba

#318 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

antifascism wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
U zapaljivom govoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su građani RS došli da odaju poštovanje Momčilu Krajišniku, ali ne samo njemu već i ''Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću čiji je grijeh stvaranje RS''.

Ništa ne može da uzdrma RS, kazao je Bosić, ni oluje, a ni NATO bombardiranja, provukavši da će RS sigurno dočekati svoj konačni cilj.
Jesu li, gospodo, ovo riječi pomirenja iz srpskog entiteta ?! Bošnjaci treba da proklinju do Sudnjeg dana one od nas koji sa ovakvima sjedaju za stol i "dogovaraju se".
O kojem konacnom cilju on prica? Da pokolju i ono malo bosnjaka sto je ostalo u PC:u?

Srbi se ponasaju ovako samo zato sto se Bosnjaci ponasaju kako se vec ponasaju.
TRENT

#319 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by TRENT »

LaBomba wrote:

Ej bio bi njoj cast da je "turbandzija" opali.Nego,cemer i jad.Samo dokazuju da je cetnistvo iznad svega,cak i iznad praznog stomaka.
ZV Keli

#320 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by ZV Keli »

,
Last edited by ZV Keli on 30/08/2013 23:48, edited 1 time in total.
LaBomba

#321 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

TRENT wrote:
LaBomba wrote:

Ej bio bi njoj cast da je "turbandzija" opali.Nego,cemer i jad.Samo dokazuju da je cetnistvo iznad svega,cak i iznad praznog stomaka.

Yebe mi se za njihov prazan stomak. Dabogda pocrkali od gladi.
Liga Rojalista

#322 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Liga Rojalista »

Image

Image

Jednostavno sjednem i zapitam se,kada vidim ovu homogeniziranost.Ovu ljubav ka srpstvu,ka svom narodu običajima,Ljubav prema svom nacionalnom biću.Ovi ljudi ma kolko nam se jadni činili gore i izgaraju za jednu ideju kolko god ona bila propala i suludna.A to je srpstvo.

A onda vidim ove nase ublehe kako se prepiru gdje bosnjak ubjedjuje bosnjaka da nije bosnjak....

I dođem do zaključka da kako u prirodi tako i ovdje uvjek pobjeđuje jači.To je zakon jačega uvjek bio i ostao.Oni su jači od nas to se vidi odmah.Tako ce nas potisnuti sa ovih prostora i djelit cemo sudbinu stotina istrjebljenih naroda koji leže u zaboravu historije,Tako ce njihova laž postati istina i tako ce sve ono sto su uradili u ovom ratu i prije postati opravdano.

Zaslužujemo ovakvu državu a i ovavke "komšije".
TRENT

#323 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by TRENT »

[/quote]Ja bi radije svoj sam odsjeko nego ga stavio nekoj s ovog skupa.[/quote]

Ej bio bi njoj cast da je "turbandzija" opali.Nego,cemer i jad.Samo dokazuju da je cetnistvo iznad svega,cak i iznad praznog stomaka.[/quote]

Yebe mi se za njihov prazan stomak. Dabogda pocrkali od gladi.[/quote]

Pridruzujem se cestitkama.Jebo White Walkere iz Game Of Thrones za ove divljake.
LaBomba

#324 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

Rojalisto nebih se slozio da su oni nesto jaci od nas. Oni su samo ljigavi do bola, a mi smo aljkavi do bola i ne drzimo do sebe. Nismo mi slabi radi njih nego radi nas samih.
Šveđanin

#325 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Šveđanin »

StupskaBitanga wrote:
Danguba wrote:
vaučer wrote:Koje srcedrapajuće fotografije narodnog veselja ili 'Kako dočetnikati junaka'.
...a u ponedeljak na posao u mrsko sarajevo i drzavne institucije one iste koje ne volis, koje ne priznajes...ma shizofrenija jedna, sta da ti pricam. :D
da nema tog mrskog Sarajeva komplet Pale bi umrle u bijedi i siromaštvu
:thumbup:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Post Reply