hrvatska-more

Post Reply
530i

#301 Re: hrvatska-more

Post by 530i »

angrybird wrote:kako sam vidio na google earth-u, ima par krivina, poslije toga manje više blaga zakrivljenja, a ponegdje i pravci
kontam isto mi je i na putu Novi Travnik - Rostovo, Bugojno - Kupres ili Travnik - D. Vakuf, da ne spominjem Travnik - Skender Vakuf - Banja Luka

kao da građani BiH nisu navikli na loše ceste i krivine 8-) :D

samo sam mislio pitati da li je asfalt cijelim putem ili ima i makadama?

Nije, vjeruj mi, te dionice su pravi autoputevi za ovu. Ova cesta je skoro pa duplo uža, krivine su oštre, nikakve signalizacije nema, osim par znakova i općenito područje je napušteno...prolazi se kroz par sela, a doživljaj je isti kao u kaubojskim filmovima... Prosječna brzina bude tek nekih 30kmh i nije da se ne može proći, ali ja bih išao samo u slučaju moranja.
deer_hunter

#302 Re: hrvatska-more

Post by deer_hunter »

El malagueño wrote:

Hahauaha pa ti jednostavno ne zelis da razumijes. Samo sam zelio ilustrirat ZASTo nemaju prava srat zbog bosanaca i nase potrosnje - upravo zbog toga sto nam nije ponuda na tacni i gotvo. Haha pa najbolje bi bilo da mi kao turisti idemo s keshom u ruci trazit dje da potrosimo. I to je jarane sustina price. A zato sto nema te ponude, zato se ni nr trosi. A oni nas gledaju kao smece a sami idu i kupe nase flase iz kanti za smece da bi koju chunu zaradili klosari obicni. I zadnji put ponavljam nije rijec samo o makarskoj nego cijelom primorju i rekao sam da ne idem dolje vise. A zato sto nema ponude oni po meni nemaju pravo da nas drkaju na granici. A preporucujem svakom ko je u mogucnosti da ide u cg radije nego u hr i cao. Na kraju krajeva falice njima bosanci polahko samo... Klosari jedni
evo, posto vidim da ne znas sam pronaci mjesto koje ti nudi muziku veselog ritma :lol: , lezaljke,koktel na plazi,picu,plazu vecu od 5 metara,palme,itd...savjetujem ti da odes u Basku Vodu, imas veliku plazu, lezaljke na plazi, koktel imas 5 metara od plaze u par kafica (5.element, Upitnik),imas restorane na plazi gdje mozes jesti, prodavnica ti je 10 metara od plaze(tu imas svjezeg voca,a i barba s camcem punim voca cesto naleti). muzika se cuje iz nabrojanih kafica, al nije uvijek veselog ritma :lol: nekad opale koju baladu Olivera,pa ti dodje da rezes vene. e sad imas i palme,al nisu direktno na plazi nego u marini,al imas dosta borovine na plazi,samo pazi da te shisharka ne strefi u celo i tako...eto probaj,pa javi jel ti jos sta fali, ne znam, mozda da te kruzer ceka u marini
El malagueño

#303 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

deer_hunter wrote:
El malagueño wrote:

Hahauaha pa ti jednostavno ne zelis da razumijes. Samo sam zelio ilustrirat ZASTo nemaju prava srat zbog bosanaca i nase potrosnje - upravo zbog toga sto nam nije ponuda na tacni i gotvo. Haha pa najbolje bi bilo da mi kao turisti idemo s keshom u ruci trazit dje da potrosimo. I to je jarane sustina price. A zato sto nema te ponude, zato se ni nr trosi. A oni nas gledaju kao smece a sami idu i kupe nase flase iz kanti za smece da bi koju chunu zaradili klosari obicni. I zadnji put ponavljam nije rijec samo o makarskoj nego cijelom primorju i rekao sam da ne idem dolje vise. A zato sto nema ponude oni po meni nemaju pravo da nas drkaju na granici. A preporucujem svakom ko je u mogucnosti da ide u cg radije nego u hr i cao. Na kraju krajeva falice njima bosanci polahko samo... Klosari jedni
evo, posto vidim da ne znas sam pronaci mjesto koje ti nudi muziku veselog ritma :lol: , lezaljke,koktel na plazi,picu,plazu vecu od 5 metara,palme,itd...savjetujem ti da odes u Basku Vodu, imas veliku plazu, lezaljke na plazi, koktel imas 5 metara od plaze u par kafica (5.element, Upitnik),imas restorane na plazi gdje mozes jesti, prodavnica ti je 10 metara od plaze(tu imas svjezeg voca,a i barba s camcem punim voca cesto naleti). muzika se cuje iz nabrojanih kafica, al nije uvijek veselog ritma :lol: nekad opale koju baladu Olivera,pa ti dodje da rezes vene. e sad imas i palme,al nisu direktno na plazi nego u marini,al imas dosta borovine na plazi,samo pazi da te shisharka ne strefi u celo i tako...eto probaj,pa javi jel ti jos sta fali, ne znam, mozda da te kruzer ceka u marini

Joj pa ti si stvarno srce :)sve je on prekopao da on meni ulijepsa odmor :) ako solicitiras za funkciju asistenta stvarno mi je zao, jer je mjesto popunjeno ali ako bude potrebe javicu ti cim bude ikakve mogucnosti da te ubacim :) i lijepo je vidjeti kako su ljudi spremni stati u odbranu hrvatskog turizma. Stvarno me pogodilo..
Glavni Moderator

#304 Re: hrvatska-more

Post by Glavni Moderator »

:lol:
riko-ga

#305 Re: hrvatska-more

Post by riko-ga »

kakavdanakneiskustvu wrote:
je li tuda manja kilometraža do neuma?

Nije krace.Znaci jedno pola sahata ti je duza voznja preko Svitave vec magistarlom.E sad mozes doci i prije oni sto su otisli magistralom ako je guzva na granici.Ja ponovo kazem jeste put uzi i jeste da nema signalizacije ali brate mili nije katasrofa kako neki kukaju.Mozda te ubije ona depresija jer vozis gotovo istim terenom(krs,uvale...)i put je iskrivudan oko oni uvalica.Al ako ti nije zurba bas,polahko vozis (cuj 30 km/h :roll: moze oko 50-60 km7h komotno) i to je to.
Revolucionar ★

#306 Re: hrvatska-more

Post by Revolucionar ★ »

S obzirom na pad cijena aranzmana u Turskoj, nije lose cak ni do tamo otici. Pa cak i aviokarte postaju sve dostupnije. Jedno je sigurno, ove godine ne idem u Hrvatsku. Sve razumijem, i poostrene kontrole i sve, ali mi se ne da toliko peglat kada znam da je dobar dio ponude tamo ispodprosjecan i precijenjen. Uostalom, i na nas Bosnance gledaju s prezirom na dosta mjesta, ne zbog finansija i slicno, nego samo sto smo Bosanci. To je bas tako i ne moze onaj osjecaj nelagode u nekim mjestima nekako izbit. Crna Gora na par mjesta ima odlicne ponude , tako da je postala isto realna opcija :D
Critty Bo

#307 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

Da li je neko u posljednjih par dana išao vozom u Hrvatsku? Kako je na granici, čeka li se dugo? Prekopaju li sve?
deer_hunter

#308 Re: hrvatska-more

Post by deer_hunter »

El malagueño wrote:
Joj pa ti si stvarno srce :)sve je on prekopao da on meni ulijepsa odmor :) ako solicitiras za funkciju asistenta stvarno mi je zao, jer je mjesto popunjeno ali ako bude potrebe javicu ti cim bude ikakve mogucnosti da te ubacim :) i lijepo je vidjeti kako su ljudi spremni stati u odbranu hrvatskog turizma. Stvarno me pogodilo..
bolan, ja da izvalim glupost poput onog "zelim muziku veselog ritma na plazi" ja se ne bih vise javljao...nemoj boga ti nista meni sredjivati, pa ti sebi ne mozes ni hotel s plazom gdje posluzuju koktele srediti,a ima ih na hiljade na Jadranu,toliko o tvojoj sposobnosti :lol: a inteligenciju si posebno pokazao kada si poceo da prozivas sirotinju koja skuplja boce po plazama da se prehrani...jado, da si bio nekad u domovini Bosni vidio bi hiljade ljudi koji kopaju po smecu da nadju koru hljeba i nikad vise ne bi koristio nesrecu tih ljudi da bi dokazivao kako si ti bolji covjek od njih jer to ne radis( a i to samo zato sto si imao srecu da su te roditelji balavog odvukli u Holandiju za vrijeme rata, pa sad uzivas na njihovoj socijali i glumis gospodina)
Šveđanin

#309 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Tek kad posjetite druge destinacije, skontate koliko malo dobijete u HR za mnogo para. Konkretno govorim o Turskoj i Grčkoj. I pazi sad, nije da je HR loša, nego jednostavno PRESKUPA za ono što nude, thats the point!

CG je oduvijek važila za lowcost destinaciju, a s obzirom na onakve puteve, probleme sa vodom, neuslužnost konobara i svog drugog osoblja, ipak sam za neke druge destinacije.

Odoh ja u Tursku, Antalija, uz bonove me izađe 240 eura, 8 noćenja, polupansion, 100 metara od plaže, prevoz avionom uračunat. :)
Naslovnica

#310 Re: hrvatska-more

Post by Naslovnica »

Svako zna svoje...
Meni je 7-10 dana Tučepa mjera, porodični odmor, mnogo hladovine, čiste plaže i šetalište, uljudni domaćini i ugostitelji, cijene pristojne, doktor blizu (za ne daj bože...)
To je ono što tražim od odmora i meni je sasvim OK.
Što se tiče raznoraznih "all inclusive-hlađenje jaja-ptičije mlijeko-kvalitetan kokain-vole me domaćini" opcija, ko voli neka izvoli, svako bira za svoje pare ono što želi.
El malagueño

#311 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

deer_hunter wrote:
El malagueño wrote:
bolan, ja da izvalim glupost poput onog "zelim muziku veselog ritma na plazi" ja se ne bih vise javljao...nemoj boga ti nista meni sredjivati, pa ti sebi ne mozes ni hotel s plazom gdje posluzuju koktele srediti,a ima ih na hiljade na Jadranu,toliko o tvojoj sposobnosti :lol: a inteligenciju si posebno pokazao kada si poceo da prozivas sirotinju koja skuplja boce po plazama da se prehrani...jado, da si bio nekad u domovini Bosni vidio bi hiljade ljudi koji kopaju po smecu da nadju koru hljeba i nikad vise ne bi koristio nesrecu tih ljudi da bi dokazivao kako si ti bolji covjek od njih jer to ne radis( a i to samo zato sto si imao srecu da su te roditelji balavog odvukli u Holandiju za vrijeme rata, pa sad uzivas na njihovoj socijali i glumis gospodina)
Sta je glupo sto ocekujem mjuzu na plazi? Da si ikao bio u dominikanskoj republici ili arubi itd znao bi da je to normala. A cuj hiljade na jadranu? A sto se tice sirotinje libo me racku jer oni pisu o navodnoj bosanskoj sirotinji cak po novinama i to je kao prihvatljivo? Ti isti ljudi sto nas handre i tretiraju kao brdjane citavo ljeto u cumezu spavaju da bi koju kintu od nas izvukli. Ima i kod nas sirotinje, ali jeli bosanci gledaju s prezirom bilo koga? Jedino mozda dijasporu :p U bosni sam veoma cesto a mene roditelji nisu 'balavog odvukli za vrijeme rata', to je sasvim posebna prica o kojoh nemam potrebe s levatima naglabati. a da budemo jasni, ni ja niti moji roditelji smo ikad zavisili o socijali. Ja zivim sam od 16e godine, hranio se sam, i vidio sam vise svijeta nego i ti i oni krkani koji tako srcevito brane hrvatski turizam. Ja za svoje pare nedam da me neko jebe i gleda s visine makar imao hazreti aishu u haremu bolan a ne polusredjen turisticki koncept. JA sam samo dao SVOJE MISLJENJE da onaj arogantni hrvatski stav prema bosancima PO MENI nije na mjestu jer im ponuda nije bog zna sta a TI i onaj Alphonse ste me bukvalno napali kao da ja nemam pravo reci ista protiv hr primorja. Mene boli licno kurac i za njih i za tebe i za alphonse-a.
RED SKY

#312 Re: hrvatska-more

Post by RED SKY »

Samo Istra i otoci.Ostalo je karina.
Warashii

#313 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

@"El malagueño"

Pa dobro legendo nemamo svi para koliko ti imas jbga.
Koja crna Aruba i Dom. rep. ? :roll:
Ja za more trosim max 2 000 KM tako da o nekim drugim destinacijama ne mogu puno razmisljati.
E sad ti si se nesto nahorozio na Hrvatsku, sto ne znam, jbga nisu oni krivi sto nisu zadovoljili tvoje ukuse.
Meni, barem do sada, Hrvatska je davala sasvim dovoljno, taman oniliko koliko ja dam njoj.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#314 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Razlika između HR i CG je u deset deka...od divljih brđana nastali ugostitelji :oops:
HR ponuda je što se tiče obale i ljepote odlična destinacija ali što se tiče odnosa cijena-kvalitet usluge e tu su dno dna :-?
Pa jbt u pekari vekna hljeba 10 KN a kafa sa mlijekom na plaži 14 Kn :shock: to su samo neke banalne stvari....pa 7 dana u HR je skoro duplo skuplje od 7 dana u Grčkoj :roll: A porediti kvalitet usluge i kvaliteta Grčke i HR je smiješno, oni su za Hr ostrva Maldivi po svemu a domaćini ti zanose muda u krivini bukvalno za te pare što im ostavljaš :kiss:
Jedino što popravlja prosjek u HR je Istra ali su plaže loše i hladnije je more :(
Bodkin

#315 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Warashii wrote:@"El malagueño"

Ja za more trosim max 2 000 KM tako da o nekim drugim destinacijama ne mogu puno razmisljati.
E sad ti si se nesto nahorozio na Hrvatsku, sto ne znam, jbga nisu oni krivi sto nisu zadovoljili tvoje ukuse.
Meni, barem do sada, Hrvatska je davala sasvim dovoljno, taman oniliko koliko ja dam njoj.
ako je po osobi onda mozes na vrhunsku destinaciju otici :D
El malagueño

#316 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

Ma ne pasha, nije mi u cilju da se nesto kurchim na protiv, samo ja njima govorim jedno oni meni deseto. Poenta je da uopce nije to nesto zahtjevno mjuza ili ne, to se moze izvesti svugdje. A samo zelim reci da po meni nije opvravdan stav hrvata prema nama, da su arogantni ali da nemaju osnova za to. I to je sve. Jbg evo primjer, ja svaki dan po 5 piva minimalno popijem na plazi kod nekakvog standa i nikakav problem. Odem do marketa kupim nesto za klopat ugledam imaju corone. I kupim par komada jer inace to uvijek i pijem. Odem znaci do tog istog standa samo da posudim otvarac on nesto promrmlja. Pa rekoh sta je problem? Kao pa nije ti fazon umjesto da narucis ovdje pivu ti tako blablabla. Pa rekoh jebem ti mater samo danas sam ovdje bio x puta , prahnula mi corona jel je ti prodajes? Kaze ne imam karlovacko. Jebalo ti rekoh karlovacko mater usta tretiras me kao krkana i kao prosjaka a uvijek ne da narucim nego ostavim i baksisa. Pa jebem ga ja na kraju krajeva i taj otvarac bi ti bio placen. Al ne, to nije culo
Za service i da ga jebes. U interney klubu ista stvar. Dobijem sms i hitna situacija moram znaci odmah na internet. Ja ulazim van sebe pocela me zjaka peglat. Daj licnu rekoh nemam evo ti telefon evo ti sat evo lanac kao kaucija samo daj molim te laptop. KaZe kao pa nemoze to tako imamo mi neka pravila ovdje ipak, meni puce film rekoh pa picka ti materina sta mislis da cu ti maznuti laptop? Pa jebem ga ja, ipak takvr stvari nisam nidje dozivio
NeenaSa

#317 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Sve je individualno.
Hrvatska , sa svim pozitivnim i negativim, ima shmek mora.
Ti mirisi opijaju.
Ukoliko volite ustajati rano, vrijedi sachekati ribare i birati tek ulovlejnu ribu.
Gusht, smo takav. :D
Glavni Moderator

#318 Re: hrvatska-more

Post by Glavni Moderator »

El malagueño wrote:

Ma ne pasha, nije mi u cilju da se nesto kurchim na protiv, samo ja njima govorim jedno oni meni deseto. Poenta je da uopce nije to nesto zahtjevno mjuza ili ne, to se moze izvesti svugdje. A samo zelim reci da po meni nije opvravdan stav hrvata prema nama, da su arogantni ali da nemaju osnova za to. I to je sve. Jbg evo primjer, ja svaki dan po 5 piva minimalno popijem na plazi kod nekakvog standa i nikakav problem. Odem do marketa kupim nesto za klopat ugledam imaju corone. I kupim par komada jer inace to uvijek i pijem. Odem znaci do tog istog standa samo da posudim otvarac on nesto promrmlja. Pa rekoh sta je problem? Kao pa nije ti fazon umjesto da narucis ovdje pivu ti tako blablabla. Pa rekoh jebem ti mater samo danas sam ovdje bio x puta , prahnula mi corona jel je ti prodajes? Kaze ne imam karlovacko. Jebalo ti rekoh karlovacko mater usta tretiras me kao krkana i kao prosjaka a uvijek ne da narucim nego ostavim i baksisa. Pa jebem ga ja na kraju krajeva i taj otvarac bi ti bio placen. Al ne, to nije culo
Za service i da ga jebes. U interney klubu ista stvar. Dobijem sms i hitna situacija moram znaci odmah na internet. Ja ulazim van sebe pocela me zjaka peglat. Daj licnu rekoh nemam evo ti telefon evo ti sat evo lanac kao kaucija samo daj molim te laptop. KaZe kao pa nemoze to tako imamo mi neka pravila ovdje ipak, meni puce film rekoh pa picka ti materina sta mislis da cu ti maznuti laptop? Pa jebem ga ja, ipak takvr stvari nisam nidje dozivio
Ako ti je takav rijecnik u stvarnom zivotu kao na forumu onda ti ne treba nista dati nego te kakvom lopatom po glavi opaliti zbog vrijedjanja i psovanja, eto toliko od mene ovaj put :run:
El malagueño

#319 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

Glavni Moderator wrote:
El malagueño wrote:

Ako ti je takav rijecnik u stvarnom zivotu kao na forumu onda ti ne treba nista dati nego te kakvom lopatom po glavi opaliti zbog vrijedjanja i psovanja, eto toliko od mene ovaj put :run:[/c

Samo kad mi vade zivce, inace samo jako smiren. A nisam primjetio da svi ovdje brilijiraju u elokventnoscu
Warashii

#320 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

El malagueño wrote: Ma ne pasha, nije mi u cilju da se nesto kurchim na protiv, samo ja njima govorim jedno oni meni deseto. Poenta je da uopce nije to nesto zahtjevno mjuza ili ne, to se moze izvesti svugdje. A samo zelim reci da po meni nije opvravdan stav hrvata prema nama, da su arogantni ali da nemaju osnova za to. I to je sve. Jbg evo primjer, ja svaki dan po 5 piva minimalno popijem na plazi kod nekakvog standa i nikakav problem. Odem do marketa kupim nesto za klopat ugledam imaju corone. I kupim par komada jer inace to uvijek i pijem. Odem znaci do tog istog standa samo da posudim otvarac on nesto promrmlja. Pa rekoh sta je problem? Kao pa nije ti fazon umjesto da narucis ovdje pivu ti tako blablabla. Pa rekoh jebem ti mater samo danas sam ovdje bio x puta , prahnula mi corona jel je ti prodajes? Kaze ne imam karlovacko. Jebalo ti rekoh karlovacko mater usta tretiras me kao krkana i kao prosjaka a uvijek ne da narucim nego ostavim i baksisa. Pa jebem ga ja na kraju krajeva i taj otvarac bi ti bio placen. Al ne, to nije culo
A sve je moguce jbga, na svasta se moze naletjeti.
Eto mi ponjeli bevandu na plazu, zatrebalo nam casa i odem za sank kafica upitam da mi da koju plasticnu casu, cura uze koliko sam trazio i daje mi ja pitam koliko a ona blenula u mene veli djes mi to placat.
Ima nesto do stava, uljudnosti. Cinjenica je da ima svakavih i nas a i njih jbga. Ja otisao sa drugom da uzmem palacinke i ostali na standu skoro sat vremena u zezanciji sa radnicima. U jednoj kafani nesto malo cugali a poslije nas i konobari castili i sa njima koju popili.

Ma kakvi @Bodkin to za nas dvoje, 2000 KM spavanje, put i hrana, citave dvije hefte.
ludacha

#321 Re: hrvatska-more

Post by ludacha »

pa dodije li ti 2 sedmice na moru?
kakavdanakneiskustvu

#322 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

Critty Bo wrote:Da li je neko u posljednjih par dana išao vozom u Hrvatsku? Kako je na granici, čeka li se dugo? Prekopaju li sve?

?
Warashii

#323 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

ludacha wrote:pa dodije li ti 2 sedmice na moru?
heh ma kakvi. Mozebit zato sto sam lud za morem i pravo volim Dalmaciju. Jos od malih nogu, moji su ostajali po nekih 20-25 dana a nekad i dva puta godisnje. Osim toga jedino mjesto gdje mozemo bas odmarati, ljencariti, puniti baterije i sl.
uglavnomja

#324 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ludacha wrote:pa dodije li ti 2 sedmice na moru?

:shock: :shock:

kao klinci bili uredno citav ljetnji raspust :-D i jos na kraju suze sto idemo.

sad vise ne moze toliko :cry: ni blizu, kartko, prekratkooooo koliko god da budem dole.

gdje ce mi dodijati. dodija samo bura, a narocito jugo :-? , ali to bude dan dva
ludacha

#325 Re: hrvatska-more

Post by ludacha »

bozemesacuvaj :grin:

volim ga i ja, pa idem cesce na krace. max.sto sam uspjela izdrzati je nekih 5 dana..blagi sam radoholicar :mrgreen:
Post Reply