U 90% slucajeva sto se definitivno ne moze reci za Bosnjake.sha_ba wrote:
za ovo obavezno nisi u pravu.....
Veza s drugom nacijom ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
EminaSA
#301 Re: Veza s drugom nacijom ?
-
sha_ba
#302 Re: Veza s drugom nacijom ?
pa 90% nije obavezno i to boldirano....EminaSA wrote:U 90% slucajeva sto se definitivno ne moze reci za Bosnjake.sha_ba wrote:
za ovo obavezno nisi u pravu.....
nemojte ba ljudi generalizirat....
a posto uporedjujes Arape i Bosnjake, znaj da mi za njih svakako nismo "pravi" muslimani, jer smo Evropljani.... al nije to tema...
a cura gore, kad se uda za lika, uzece njihove obicaje, manje vise vjeru i ne mora, djeca ce....
a sad je samo pitanje jel spremna i zeli li to...
-
EminaSA
#303 Re: Veza s drugom nacijom ?
Pa zasto se tako lako asimiliramo kad nam je vjera tako bitna? Gledaj njemacku, francusku itd reprezentaciju, koliko tamo ima igraca kojima je otac Turcin, Alzirac, Marokanac itd a majka Nijemica, Francuskinja...a oni muslimani.siddo89 wrote: S tim se apsolutno ne slazem.Mi ne slijedimo vjeru striktno, ali nam je bitna
NIsmo veliki vjernici ali se identifikujemo s njom vise nego recim s drzavom,a turcima,albancima je nacija broj 1 do 10,a vjera broj 11
Ne znam mozda je Albancima nebitna vjera ali u svim brakovima izmedju Albanaca i Srpkinja djeca su Albanci, i to zesci patrioti. Nisu oni nikada dali djeci "kompromisna" imena, ili cak srpska kao sto su to radili Bosnjaci.
-
EminaSA
#304 Re: Veza s drugom nacijom ?
Pa kad vidim kako se ponasamo pomislim da su u pravu.sha_ba wrote:
a posto uporedjujes Arape i Bosnjake, znaj da mi za njih svakako nismo "pravi" muslimani, jer smo Evropljani.... al nije to tema...
-
sha_ba
#305 Re: Veza s drugom nacijom ?
hajd objasni molim tesiddo89 wrote: A gluposti pricas.zesce
-
EminaSA
#306 Re: Veza s drugom nacijom ?
A zasto ima toliko Bosnjaka kojima nije bitno u poredjenju sa recimo Albancima? O tome ti pricam.siddo89 wrote:
Zato sto se mjesaju Bosnjacima kojima nije stalo in the first place
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#307 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ne bi' se prilagođav'o nečijim običajima pa ni da je Pamela Anderson u pitanju, iz najboljih dana. 
-
sha_ba
#308 Re: Veza s drugom nacijom ?
ja ne znam kako se ti i tvoja okolina ponasate... a znas li ti kako se oni ponasaju?EminaSA wrote:Pa kad vidim kako se ponasamo pomislim da su u pravu.sha_ba wrote:
-
EminaSA
#309 Re: Veza s drugom nacijom ?
Da, i ne svidja mi se.sha_ba wrote: ja ne znam kako se ti i tvoja okolina ponasate... a znas li ti kako se oni ponasaju?
-
sha_ba
#310 Re: Veza s drugom nacijom ?
pa sta potenciras onda Bosnjake i njihovo ponasanje?EminaSA wrote:Da, i ne svidja mi se.sha_ba wrote: ja ne znam kako se ti i tvoja okolina ponasate... a znas li ti kako se oni ponasaju?
-
EminaSA
#311 Re: Veza s drugom nacijom ?
Pa zato sto mislim da smo licemjerni, da budem iskrena. Volimo da kazemo da smo muslimani a uopste se ne ponasamo u skladu sa islamskim propisima. Nama je vjera paravan i nista vise.sha_ba wrote: pa sta potenciras onda Bosnjake i njihovo ponasanje?
-
Great Cornholio
#312 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam 
-
sha_ba
#313 Re: Veza s drugom nacijom ?
nije tema i nadam se da ce postavljacica oprostiti, a moze joj i biti od koristi.... nisam cula, nije mi niko pricao nije ni potrebe bilo jer sam x puta dozivjela i raspravljala se na tu temu... uglavnom su mi to znali reci oni koji zive i vise evropljanski nego ja...siddo89 wrote:Gdje si to cuo da te neko smatra fals muslimanom jer si evropljanin?sha_ba wrote:hajd objasni molim tesiddo89 wrote: A gluposti pricas.zescepa ljudi su ovdje dolazili da ginu,nebi ginuli za fejk muslimane
ali to nije tema
i nije lijepo da na prvu samo lupis kako neko gluposti prica
-
EminaSA
#314 Re: Veza s drugom nacijom ?
Hm ne znam bas za Albaniju ja govorim za Kosovo. Bilo je i u Pristini,Prizrenu itd dosta dosta Srba tokom Jugoslavije pa se nisu Albanci nikada toliko mjesali sa Srbima kao mi. Mjesovitih brakova je bilo samo u tragovima, i to uglavnom samo izmedju Albanaca (muskaraca) i Srpkinja koje su se kompletno asimilirale u albansku naciju.siddo89 wrote: Nema
U Albaniji je preko 30% brakova izmedju krscana i muslimana,u Kosovo nije tako zato sto je 95% Kosovo albansko-muslimansko.Ni u Bosni sad vise nije tako zato sto smo se odvojili(i sto je bio rat)
-
Great Cornholio
#315 Re: Veza s drugom nacijom ?
Kod "pravih" Albanaca, islamske vjeroispovjesti, je običaj da se oko kuće grade zidovi, da lakše mogu kontrolisat' ženu, i da je ne može ko s polja vidjet.EminaSA wrote:Hm ne znam bas za Albaniju ja govorim za Kosovo. Bilo je i u Pristini,Prizrenu itd dosta dosta Srba tokom Jugoslavije pa se nisu Albanci nikada toliko mjesali sa Srbima kao mi. Mjesovitih brakova je bilo samo u tragovima, i to uglavnom samo izmedju Albanaca (muskaraca) i Srpkinja koje su se kompletno asimilirale u albansku naciju.siddo89 wrote: Nema
U Albaniji je preko 30% brakova izmedju krscana i muslimana,u Kosovo nije tako zato sto je 95% Kosovo albansko-muslimansko.Ni u Bosni sad vise nije tako zato sto smo se odvojili(i sto je bio rat)
-
EminaSA
#316 Re: Veza s drugom nacijom ?
Pa da ali tamo se ipak radi o istoj naciji bar.siddo89 wrote: Ne znam za Kosovo,znam da u Albaniji ima 20% krscana ,i mjesani brakovi su bas precesti za tu cifru
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#317 Re: Veza s drugom nacijom ?
Šta 'š ga držat', samo svežiGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam
-
EminaSA
#318 Re: Veza s drugom nacijom ?
Mozda je bilo tako nekad, ne vjerujem da su bas ovoliko nazadni danas.Great Cornholio wrote:
Kod "pravih" Albanaca, islamske vjeroispovjesti, je običaj da se oko kuće grade zidovi, da lakše mogu kontrolisat' ženu, i da je ne može ko s polja vidjet.
-
Great Cornholio
#319 Re: Veza s drugom nacijom ?
Nije to dozvoljenomleetavi wrote:Šta 'š ga držat', samo svežiGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam
-
sha_ba
#320 Re: Veza s drugom nacijom ?
siddo89 wrote:Pa eto ti njima odgovori isto,jer nisu ni oni bolji.A ima i onaj hadis "niti je arap bolji od nearapa ,niti je nearap bolji od arapa.Allah vam sudi samo po vasoj bogobojaznosti"..to ce ih usutjetinije tema i nadam se da ce postavljacica oprostiti, a moze joj i biti od koristi.... nisam cula, nije mi niko pricao nije ni potrebe bilo jer sam x puta dozivjela i raspravljala se na tu temu... uglavnom su mi to znali reci oni koji zive i vise evropljanski nego ja...
i nije lijepo da na prvu samo lupis kako neko gluposti prica
Arapi su arogantni,misle da su svi ostali manje muslimani od njih
o tome ti pricam, a ti meni da lupam gluposti
a znala sam svaki put odgovorit ne brini
-
ratamahatta
#321 Re: Veza s drugom nacijom ?
Niti smo dosli niti dolazimo u tu fazu, bar ne mi koji smo dovoljno stari da ovdje pisemo jer su upravo nas zbog svih tih nebitnih stvari kako ih ti nazivas ubijali, proganjali, mucili, djetinjstvo unistili, dotadasnji zivot unistili, a sve zbog tih po tebi nebitnih stvari, e sve dok mi zivimo nebi trebali i necemo zaboraviti da su njima te stvari bitne jer da nisu nebi nas ubijali a kad su njima bitne zasto nebi bile i nama ili bi tolerancija trebala biti samo s jedne strane?
Iz svega ovog gore navedenog ni njena porodica se nikad nece pomiriti sa ovim sto ona zeli uraditi a koliko mozemo primjetiti i porodica njenog momka je prilicno netolerantna po tvom jer zeli da je sve po njihovom i posto ovdje nece biti tolerancije niti s jedne niti s druge strane nece biti ni sloge vec kod prvih problema kad malo ljubav popusti a problemi zauzmu[/quote]
Ma shvatamo se skroz, al kako i sam kazes porodice su te koje im kroje zivote iz (po meni) idalje nebitnih stvari. Mozda to proizila iz mojih ateistickih ubjedjenja, ali svrha mog posta je bila, vrijeme je da pocnemo raditi stvari koje nas ispunjavaju (druzenje,veze,brakovi....) zbog potpuno drugacijih razloga, a ne da nam odredjene "nametnute" mrznje kroje zivote.... generalno brakovi prolaze kroz puno vece krize od te ko se kojem Bogu moli,a ako smo normalni ljudi to nikada nece biti problem.
Opet kazem mozda je do mene, al zelim da vjerujem da se prijateljstva, supruznici i slicne stvari biraju na konto ljudskih kvaliteta, a ne da cinjenica da je druge vjere ili rase ili cega sve ne, u samom startu diskvalifikuje tu osobu kao "problematicnu".
I da, imam i ja skupnjenih preko nekoliko godina
na moju zalost 
Pozdrav
Iz svega ovog gore navedenog ni njena porodica se nikad nece pomiriti sa ovim sto ona zeli uraditi a koliko mozemo primjetiti i porodica njenog momka je prilicno netolerantna po tvom jer zeli da je sve po njihovom i posto ovdje nece biti tolerancije niti s jedne niti s druge strane nece biti ni sloge vec kod prvih problema kad malo ljubav popusti a problemi zauzmu[/quote]
Ma shvatamo se skroz, al kako i sam kazes porodice su te koje im kroje zivote iz (po meni) idalje nebitnih stvari. Mozda to proizila iz mojih ateistickih ubjedjenja, ali svrha mog posta je bila, vrijeme je da pocnemo raditi stvari koje nas ispunjavaju (druzenje,veze,brakovi....) zbog potpuno drugacijih razloga, a ne da nam odredjene "nametnute" mrznje kroje zivote.... generalno brakovi prolaze kroz puno vece krize od te ko se kojem Bogu moli,a ako smo normalni ljudi to nikada nece biti problem.
Opet kazem mozda je do mene, al zelim da vjerujem da se prijateljstva, supruznici i slicne stvari biraju na konto ljudskih kvaliteta, a ne da cinjenica da je druge vjere ili rase ili cega sve ne, u samom startu diskvalifikuje tu osobu kao "problematicnu".
I da, imam i ja skupnjenih preko nekoliko godina
Pozdrav
- tendzera
#322 Re: Veza s drugom nacijom ?
Es-selamun alejkum braćo muslimani. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#323 Re: Veza s drugom nacijom ?
E ne znam da imamo pravilo i za to, previše je pravila definitivno.Great Cornholio wrote:Nije to dozvoljenomleetavi wrote:Šta 'š ga držat', samo svežiGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam
-
sha_ba
#324 Re: Veza s drugom nacijom ?
e budalo........tendzera wrote:Es-selamun alejkum braćo muslimani.
zatvorice ba temu.....
-
Great Cornholio