Mislim da nije. Sve ide preko telefona...Quaresma wrote:jel Nokia Suite kompaktibilna sa WP8 telefonima ?
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
SA 071
#301 Re: Nokia Lumia
-
klixo
#302 Re: Nokia Lumia
Danas uzeo 920ku , na maxi 50 paket 320 maraka me izasla
Telefon je prva liga , kamera , wp 8 , aplikacija takodjer ima dosta na nokia store.Pravo osvjezenje poslije androida.
Jos jedna 920ka ostala na malti.
Interesuje me kako riješiti ovaj shit sa kontaktima.Svi kontakti mi pomijesani hotmail kontaktima.[quote][/quote]
Jos jedna 920ka ostala na malti.
Interesuje me kako riješiti ovaj shit sa kontaktima.Svi kontakti mi pomijesani hotmail kontaktima.[quote][/quote]
- Qler
#303 Re: Nokia Lumia
Udjes u imenok, settings, filter my cpntacts i odabereš koje da ti prikazuje. A i imaš ispod svakog kontalta kad uđeš u njega kao onaj ćanac pa da ti poveže sa drugim računima.
-
torres_el_nino
#304 Re: Nokia Lumia
Kada bih uzeo ovu Nokiu na paket midi 30 na 24 rate, jel svaki mjesec placam samo 30 km ?
- zateznistub
#305 Re: Nokia Lumia
Midi 30 znaci 30 KM razgovori, sms, int, + rata telefona + PDV u kompletnom iznosu uz prvu ratu uz racuntorres_el_nino wrote:Kada bih uzeo ovu Nokiu na paket midi 30 na 24 rate, jel svaki mjesec placam samo 30 km ?
- sema911s
#306 Re: Nokia Lumia
svaki mjesec ces placat oko 50tak kmicaatorres_el_nino wrote:Kada bih uzeo ovu Nokiu na paket midi 30 na 24 rate, jel svaki mjesec placam samo 30 km ?
-
torres_el_nino
#307 Re: Nokia Lumia
Ok. Hvala vam. Ipak nista od toga, ne isplati se. 
- Quaresma
#308 Re: Nokia Lumia
kako se ne isplati, zar telefon za midi ne kosta 15km? a pdv placas prvi mjesec 50 km
- Qler
#309 Re: Nokia Lumia
On je mislio pretplata 30KM i to je to. Nije racunao pretplata 30KM plus 15KM dodatnih za mobitel.. hoce covjek dzaba 
- Maharadza
#310 Re: Nokia Lumia
http://www.phonesreview.co.uk/2013/07/1 ... oid-phone/Samsung blamed for no Nokia Android phone
After seeing its market share dwindle away in the smartphone market Finnish company Nokia decided to ditch its aging Symbian operating system in favour of Microsoft’s Windows Phone platform. At the time many thought this was a strange decision but now Samsung are being blamed for no Nokia Android phones.
When Nokia announced that it was going to embrace Windows Phone many felt that the company should have gone with Android instead, but now chief executive Stephen Elop has revealed the reasons behind the decision.
Nokia were looking at the Android platform but didn’t like the risk that “one hardware manufacturer could come to dominate Android”, and while Elop didn’t actually mention the company it is obvious that it was Samsung he was hinting at.
This reasoning has been mentioned before with suggestions that it’s better for Nokia to be the big player on the Windows Phone platform, instead of trying to compete with the might of Samsung. Elop says the advantage is offering an alternative to Android and iOS, and the company has something else to bring to the table when bargaining with carriers.
In the US this is even more important as the carriers decide what handsets are offered to customers, but by offering an alternative there is more chance its handsets will be stocked. You can see the logic in Nokia’s decision as up until recently the likes of HTC has fallen by the wayside in terms of unit sales trying to compete with Samsung.
Sales of Nokia Lumia handsets have seen mixed results so far but you have to think more consumers would consider a Nokia smartphone if it was running Android.
Would you purchase a Nokia handset only if it was running Android?
Source: The Guardian.
Postaše i Finci obični hejteri i loši gubitnici...bruka i sramota na šta su spali!
-
SA 071
#311 Re: Nokia Lumia
Ma to se Elop vadi da je pokušao sa Androidom. Ispravna odluka Nokije bi bila da je kao Sami uzeo sve platforme kada već odustaje od Symbiana, pa da gura i MeeGo (vlastiti novi), i android, i WP... Ali pošto je Elop interesno vezan za MS (bio jedan od članova uprave i među najvećim pojedinačnim dioničarima MS-a) Elop se odlučio na ovo. Da je Nokia počela raditi i Android vidjeli bi nagli skok u prodaji Nokije i stagnaciju ili pad Samsunga. Pa na WP-u je Sami ponudio Galaksi 3 koji se za WP zove Ativ pa šta je postigao pored Nokije? Nije se ni pokušao pošteno boriti jer su znali da je to unaprijed izgubljena bitka i bespotrebno trošenje resursa. Ovako Njoka drži preko 80% WP tržišta i ostali im ništa ne mogu... A WP svakog dana zahvaljujući Nokiji na prvom mjestu samo raste, sada na račun BB i manjim dijelom iOS-a, a sutra već i na račun Androida... 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#312 Re: Nokia Lumia
Nokia, završena prića.SA 071 wrote:Ma to se Elop vadi da je pokušao sa Androidom. Ispravna odluka Nokije bi bila da je kao Sami uzeo sve platforme kada već odustaje od Symbiana, pa da gura i MeeGo (vlastiti novi), i android, i WP... Ali pošto je Elop interesno vezan za MS (bio jedan od članova uprave i među najvećim pojedinačnim dioničarima MS-a) Elop se odlučio na ovo. Da je Nokia počela raditi i Android vidjeli bi nagli skok u prodaji Nokije i stagnaciju ili pad Samsunga. Pa na WP-u je Sami ponudio Galaksi 3 koji se za WP zove Ativ pa šta je postigao pored Nokije? Nije se ni pokušao pošteno boriti jer su znali da je to unaprijed izgubljena bitka i bespotrebno trošenje resursa. Ovako Njoka drži preko 80% WP tržišta i ostali im ništa ne mogu... A WP svakog dana zahvaljujući Nokiji na prvom mjestu samo raste, sada na račun BB i manjim dijelom iOS-a, a sutra već i na račun Androida...
-
SA 071
#313 Re: Nokia Lumia
arman1 wrote:Nokia, završena prića.SA 071 wrote:Ma to se Elop vadi da je pokušao sa Androidom. Ispravna odluka Nokije bi bila da je kao Sami uzeo sve platforme kada već odustaje od Symbiana, pa da gura i MeeGo (vlastiti novi), i android, i WP... Ali pošto je Elop interesno vezan za MS (bio jedan od članova uprave i među najvećim pojedinačnim dioničarima MS-a) Elop se odlučio na ovo. Da je Nokia počela raditi i Android vidjeli bi nagli skok u prodaji Nokije i stagnaciju ili pad Samsunga. Pa na WP-u je Sami ponudio Galaksi 3 koji se za WP zove Ativ pa šta je postigao pored Nokije? Nije se ni pokušao pošteno boriti jer su znali da je to unaprijed izgubljena bitka i bespotrebno trošenje resursa. Ovako Njoka drži preko 80% WP tržišta i ostali im ništa ne mogu... A WP svakog dana zahvaljujući Nokiji na prvom mjestu samo raste, sada na račun BB i manjim dijelom iOS-a, a sutra već i na račun Androida...
- vukojebina
#314 Re: Nokia Lumia
Ja sta uradi 100 prodatih komada u telekomu, odma bi ljudi da skidaju androida sa trona...

- Quaresma
#315 Re: Nokia Lumia
opet prica o androidu i nokiji
zasto nece sad kod mene da skida aplikacije, javlja problem c101b0000? da li je kod nekog ovakvo sto se prijavljivalo, kako je uspio rijesiti
gledao sam na netu ali ne nadjoh konkretan odgovor, a trebaju mi nokijina navigacija
zasto nece sad kod mene da skida aplikacije, javlja problem c101b0000? da li je kod nekog ovakvo sto se prijavljivalo, kako je uspio rijesiti
gledao sam na netu ali ne nadjoh konkretan odgovor, a trebaju mi nokijina navigacija
-
donaldx
#316 Re: Nokia Lumia
Nije do tebe, pojavio se neki problem, rade na otklanjanju: http://www.wpcentral.com/service-alert- ... b000-error.Quaresma wrote:opet prica o androidu i nokiji
-
donaldx
#317 Re: Nokia Lumia
Radio se neki update aplikacije i mapa, sada je Here Drive+ app opet dostupan svim Lumia WP8 korisnicima: http://www.windowsphone.com/s?appid=31b ... 94d54df06f,Qler wrote:Ja sam juce uspio skinuti drive plus prije nego sto su ga skinuli sa marketa ?? nije vise beta i dobar je plaho ??
-
donaldx
#318 Re: Nokia Lumia
Za razliku od WP8 telefona, za WP7 ti treba aplikacija Zune za Windows 7/8. Ako je imaš instaliranu, spoji telefon, sinhronizuj, otiđi na Settings pa na Update (u Zune aplikaciji) i vidi da li će ti izbaciti opciju za update. Ako ti javlja da ti je telefon na zadnjoj verziji, evo ti upute, moraš ih doslovno pratiti kako ne bi brickovo telefon pa da bude "rek'o mi neki lik s foruma".stachu wrote:Hajte vi meni pojasnite ko zna, dobih jucer HTC 7 Trophy iz AmerikU, na njemu je WP7.5, kako da updateujem na 7.8?
Hvala...
-
donaldx
#319 Re: Nokia Lumia
Na telefonu idi na Store, pa games pa top free ili Xbox (većina ih je komercijalna), pa redom =)sema911s wrote:moze preporuka kakvih igrica,., drag racing brzo dosadiii,.,a onako po slici i nazivu,.,.
i imal na wp8 krekovanih igrica postojil ta mogucnost,.,.
Uglavnom, ono što sam ja igrao u posljednje vrijeme od besplatnih:
- Temple Run
- Bug Village
- Flowerz
- Breeze
- Taptitude
- Shuffle Party
i od komercijalnih:
- NBA Jam
- Asphalt 7 Heat
- Skulls of the Shogun
- Lets Golf 2
- Zuma's Revenge!
-
donaldx
#320 Re: Nokia Lumia
Nokia Suite se ne koristi za prebacivanje sadržaja na telefon, to je moguće uraditi ili direktno iz Windows / File Explorera (My Computer) ili preko odgovarajuće za desktop aplikacije (Win7/Win8) ili preko posebne Windows 8 aplikacije.SA 071 wrote:Mislim da nije. Sve ide preko telefona...Quaresma wrote:jel Nokia Suite kompaktibilna sa WP8 telefonima ?
Pošto znam od ranije za odgovarajuću aplikaciju koja se koristi za sinhronizaciju sadržaja sa Windows Phone 8 na Win7 ili Win8 operativni sistem, nisam nešto o tome razmišljao, no evo odem sad na windowsphone.com i vidim da se "iz prve" ne može uopće zaključiti da li ima takva aplikacija, dok se ne ode malo na 'how-to' pa dođe do ove stranice, odnosno konačno, stranica koja sadrži Windows Phone app for Desktop link za preuzimanje.
-
SA 071
#321 Re: Nokia Lumia
Najbolja reklama je od uha do uha. Ja još nikog nisam čuo da se razočarao telefonom, a koja god žena ga je vidjela reakcija je bila "wow". Eh sad je li zbog mene ili zbog telefonavukojebina wrote:Ja sta uradi 100 prodatih komada u telekomu, odma bi ljudi da skidaju androida sa trona...![]()
![]()
Fakat, ovo im je dobar potez da poguraju prodaju Nokije, jer za relativno male pare dobiješ vrhunsku klasu telefona i onda ljudi koji su to pazarili su prezadovoljni odnosom uloženo dobijeno. A najbolja reklama je zadovoljan kupac.
Eno u UK Nokia opet izašla na 10% tržišnog učešća. Lagano, ali sigurno...
- Qler
#322 Re: Nokia Lumia
Ja samo jos da skupim love da kupim N9
ono je najbolji OS koji sam koristio, a koristio sam sve
inace WP nije los, ali jos je bugovit i mlad. Npr. problem ne mozes zumirati kad pocnes snimati, ne mozes pauzirati snimanje i nastaviti, onda onaj other files problem, ima toga, ali polako, i iOS-u je trebalo 7 verzija da dobije true multitasking
andorid sa JB dobio project butter da ne laga... sve ce doci na svoje, samo me zanima da li cemo mi sa 920-kama i ovi sa slicnim modelima dobiti upgrade na npr. WP9... jer MS zivi od prodaje OS-a a ne mobitela...
-
donaldx
#323 Re: Nokia Lumia
Najavljene Windows Phone 8 nadogradnje:Qler wrote:Ja samo jos da skupim love da kupim N9ono je najbolji OS koji sam koristio, a koristio sam sve
inace WP nije los, ali jos je bugovit i mlad. Npr. problem ne mozes zumirati kad pocnes snimati, ne mozes pauzirati snimanje i nastaviti, onda onaj other files problem, ima toga, ali polako, i iOS-u je trebalo 7 verzija da dobije true multitasking
andorid sa JB dobio project butter da ne laga... sve ce doci na svoje, samo me zanima da li cemo mi sa 920-kama i ovi sa slicnim modelima dobiti upgrade na npr. WP9... jer MS zivi od prodaje OS-a a ne mobitela...
GDDR2 (Update 8.0.10327.77 ili 8.0.10328.78, u zavisnosti od operatera):
Datum izlaska, kraj augusta 2013., zavisi i od mobilnih operatera..
Također, Microsoft je za WP8 najavio zvaničnu podršku u trajanju od 36 mjeseci, što podrazumijeva i nadogradnje / nove verzije koje se pojave u tom periodu.Xbox Music. It's now easier to select, download, and pin music. Plus, music fans will see more accurate metadata (such as song and album information) and many other performance improvements.
FM radio. Listen to FM radio right from the Music+Videos hub. (Not available for all phones.)
Data Sense. Stay on top of your phone's data usage with Data Sense. You can set a limit based on your data plan, or just keep track of which apps use the most data. (Not all mobile operators offer Data Sense.)
Skype. Voice over Internet Protocol (VoIP) apps like Lync and Skype now feature improved stability and performance.
Internet Explorer. Your web browsing experience is now better than ever with improved HTML 5 compatibility.
Camera. Set your favorite Lens so it opens automatically when you press the camera button. (Not available for all phones.)
Other improvements. Includes many other improvements to Windows Phone.
Na Qlerov upit, a ako još nekog zanima, možda o tome nije razmišljao i slično.. Jedina firma koja po pitanju isporuke nadogradnji trenutno nema problema sa mobilnim operaterima zove se Apple, koji nadogradnje i ispravke isporučuje onako kako korisnicima najviše odgovara - direktno, preko iTunesa.We’ve decided to increase the length of our support lifecycle from 18 months to 36 months. Beginning with Windows Phone 8 we’ll make updates, including security updates, available for 36 months. These updates will be incremental, with each update built on the update that preceded it. The mobile operator or phone manufacturer may control the distribution of these incremental updates and update availability may also vary by country, region, and device hardware capabilities.
Kako je to Apple uspio? Zato što su najveći i jedno vrijeme dok je iPhone bio na vrhuncu, nisu htjeli prodavati preko MO koji nisu bili spremni odreći se kontrole nad nadogradnjama, pa tako kao što znate, manje - više svaki iPhone je isti, može biti razlika jedino u mrežama koje podržava ili kakav punjač se isporučuje
Microsoft je također krenuo tim putem, ali su ih MO spustili na zemlju zbog veličine tržišnog udjela, i sada svaka nadogradnja za krajnje korisnike zavisi od raspoloženja MO da to odobri. Što se MO tako ponašaju? Prva stvar su troškovi testiranja nadogradnje prije nego se isporuči preko mreže, pa zato MO "ne vole" česte nadogradnje osim ako nisu u pitanju neke super bitne sigurnosne stvari, te druga stvar, MO ne žele da se određeni telefoni proširuju nekim velikim novim funkcionalnostima zbog čuvenih "24 mjeseca pretplatničkog odnosa" i novih modela koji često izlaze. Dakle, čisti interes. Kako to funkcionira u praksi? Nekad dobijete dvije-tri nadogradnje odjednom..
Ako razmislite malo, vidjet ćete da je identična situacija iz identičnih razloga i sa Androidom. Zbog toga je Google izmislio "Nexus" koncept telefona koji prvi dobiju nadogradnje i direktno, a za ostale malo iskusnije, ostala je opcija cookinga i ROM-ova da se sami prebacimo na aktuelne verzije:)
- vukojebina
#324 Re: Nokia Lumia
Samo sto nisi naveo jednu sitnicu koja mijenja dosta toga, a to je da operater ili proizvođač mogu da odluce da li ce određeni model dobiti update, odnosno podrsku rih 36 mjeseci...donaldx wrote:
Također, Microsoft je za WP8 najavio zvaničnu podršku u trajanju od 36 mjeseci, što podrazumijeva i nadogradnje / nove verzije koje se pojave u tom periodu.
"The mobile operator or phone manufacturer may control the distribution of these incremental updates and update availability may also vary by country, region, and device hardware capabilities."
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
- Quaresma
#325 Re: Nokia Lumia
znam ja da ima mass storage, ali me to interesujedonaldx wrote:Nokia Suite se ne koristi za prebacivanje sadržaja na telefon, to je moguće uraditi ili direktno iz Windows / File Explorera (My Computer) ili preko odgovarajuće za desktop aplikacije (Win7/Win8) ili preko posebne Windows 8 aplikacije.SA 071 wrote:Mislim da nije. Sve ide preko telefona...Quaresma wrote:jel Nokia Suite kompaktibilna sa WP8 telefonima ?
Pošto znam od ranije za odgovarajuću aplikaciju koja se koristi za sinhronizaciju sadržaja sa Windows Phone 8 na Win7 ili Win8 operativni sistem, nisam nešto o tome razmišljao, no evo odem sad na windowsphone.com i vidim da se "iz prve" ne može uopće zaključiti da li ima takva aplikacija, dok se ne ode malo na 'how-to' pa dođe do ove stranice, odnosno konačno, stranica koja sadrži Windows Phone app for Desktop link za preuzimanje.
kako vi prebacujete pjesme na telefon, ja prebacim ali ne mogu naci u nokia music i tamo u onoj defaultnoj aplikaciji sto dodje uz wp za muziku