Long life ulja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#301 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote: Drz'o si se ti za hashimagu mog, a ne devize SAMO SVABO i to VW jer si do unazad 15 dana vozio Fiata!
Sto ga inteligentan covjek sam sebi moze zacerat to niko ne moze!!!! :lol:
pa eto nisam ponovo kupio Fiata jeftinijeg "DUPLO" kao i KIA
nego VW
Toliko o tome ko je sjebani kompelsas i glupan! :lol: :lol: :lol:
Hvala lijepo, nastavi da nas zabavljas o uljima! :D
Golf 6 80 KS

#302 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote: Drz'o si se ti za hashimagu mog, a ne devize SAMO SVABO i to VW jer si do unazad 15 dana vozio Fiata!
Sto ga inteligentan covjek sam sebi moze zacerat to niko ne moze!!!! :lol:
pa eto nisam ponovo kupio Fiata jeftinijeg "DUPLO" kao i KIA
nego VW
Toliko o tome ko je sjebani kompelsas i glupan! :lol: :lol: :lol:
znači skroz si otupio, toliko da ne možeš pamtit ni post u zadnjih 5 minuta
reko li ja razloge za VW
goran16v

#303 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:pa bile su i u meganu, ali im je taj deal propao jer je strasni vagen jamio sebi kvalitet, sto ne kupi megana, i on je isto bosanski koliko i taj golf :lol:
Cuti bolan Bakire, da je znao da Bekto Preciza isporucuje dijelove za Mercedes kupio bi on Mecku!
Golf 6 80 KS

#304 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

drndalo wrote:Ne zavrsava, jer to ulje od 7 eura tamo, dodje kod nas ovdje i prodaje se po 22 eura budalama koje nece Optimu...
tačno tako
ovi ovdje kupe to po 7 eura i ovim ovdje sjebancima-kompleksašima tuše po 45 KM
neka ih i deru, i treba
goran16v

#305 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote: Toliko o tome ko je sjebani kompelsas i glupan! :lol: :lol: :lol:
reko li ja razloge za VW
Naravno da mogu samo sto to nije razlog nego jedna obicna karina i svi ti se vec smiju zbog toga, a zazlog je poznat - sjebani kompleksas koji pati da vozi VW!!!! Sto nisi kupio Skodu koja je jednako bosanska i identicna tom autu koji vozis samo 1/3 jeftini???? Nisi zato sto si izjebano kompleksas i koga oderu, nema veze sto je to osnovna oprema i motor i kosilice - bitno je da je VW.
Ti si se tom svojom glupom pricom o komplekasasima koji pate od marke kupovinom tog Golfa toliko ukop'o i sam sebi posr'o u usta da je to sa Guinessa!
Golf 6 80 KS

#306 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote: Toliko o tome ko je sjebani kompelsas i glupan! :lol: :lol: :lol:
reko li ja razloge za VW
Naravno da mogu samo sto to nije razlog nego jedna obicna karina i svi ti se vec smiju zbog toga, a zazlog je poznat - sjebani kompleksas koji pati da vozi VW!!!! Sto nisi kupio Skodu koja je jednako bosanska i identicna tom autu koji vozis samo 1/3 jeftini???? Nisi zato sto si izjebano kompleksas i koga oderu, nema veze sto je to osnovna oprema i motor i kosilice - bitno je da je VW.
Ti si se tom svojom glupom pricom o komplekasasima koji pate od marke kupovinom tog Golfa toliko ukop'o i sam sebi posr'o u usta da je to sa Guinessa!
očajan si do bola, znači sjebo sam te do jaja
osnovna oprema ???
automatska dvozonska klima
metalik lak
multilok + alarm/daljinsko centralno zaključavanje
4 električna podizača stakla
elektro namještanje retrovizora sa grijanjem istih
CD mp3 310
maglenke sa ATF funkcijom
nisu bile samo alu felge, što je i dobro, jer su tvorničke bezvezne, sebi izabrao i KUPIO nove sa ljetnim gumama koje idu 15 aprila na njega
o motoru već razglabano
što se tiče Škode, ništa nemam protiv, ali jednostavno nemaju svog predstavnika u kompakt hatchback klasi (vjerovatno zbog same politike fau-wau da ne bi imali konkurenciju Golfu)
Fabija je mala, Octavia prevelika (nit volim dugo auto-Golf optimalan sa 4,2 m, nit volim auta sa repom)
Last edited by Golf 6 80 KS on 02/04/2013 14:37, edited 2 times in total.
Bakir1

#307 Re: Long life ulja

Post by Bakir1 »

ova je tema postala smijesna, svaka rasprava nakon svega napisanog je na nivou amebe, ili jednostavnijih organizama.
od sada samo optima, toliki ce marketinski rezultat ova tema da poluci, opet ce se zemlje balkana da ujedine u svoju uniju, a mi cemo pjevati:
GaRGa

#308 Re: Long life ulja

Post by GaRGa »

joj kad se sjetim reklame "sint sint dve 'iljade jedan" hahaha :D
goran16v

#309 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote: očajan si do bola, znači sjebo sam te do jaja
Da znas da jesi! Nisam mogao predpostaviti da na svijetu postoji neko toliko inteligentan i bistar i neko ko ce sebi dozvoliti ovoliko blamiranje i bruku!!!! :D
Golf 6 80 KS

#310 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Golf 6 80 KS wrote: očajan si do bola, znači sjebo sam te do jaja
Da znas da jesi! Nisam mogao predpostaviti da na svijetu postoji neko toliko inteligentan i bistar i neko ko ce sebi dozvoliti ovoliko blamiranje i bruku!!!! :D
ha, ha
možeš ti bolje kenjat, slabo ti je to ,
nisam te valjda toliko sjebo da si izgubio nadahnuće u kenjarenju
goran16v

#311 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Da znas da jesi i to me samo mene nego i mnoge, a zasto - vec sam ti objasnio!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#312 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Bog te mazo,ovaj bolid ovdje juri 350 na sat i ne misli stati.
Cuj Skoda nema predstavnika u kompakt klasi. To je najnoviji biser,ostale ne mogu ni pobrojati,trebao bi mi cijeli dan.

P.S. Goran ce mu kicmu polomiti svojim driblinzima.
Golf 6 80 KS

#313 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

mali_milojica wrote:Bog te mazo,ovaj bolid ovdje juri 350 na sat i ne misli stati.
Cuj Skoda nema predstavnika u kompakt klasi. To je najnoviji biser,ostale ne mogu ni pobrojati,trebao bi mi cijeli dan.

P.S. Goran ce mu kicmu polomiti svojim driblinzima.
jadniče, a koji je to predstavnik Škode u kompakt hachback klasi
mali_milojica

#314 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Pitaj Gorana,on ti je vise duzan nego ja. Samo pazi se,obuci dimije,hoce Goran loptu kroz noge gurnuti. Tvoja kicma je laznjake vec osjetila.
em11r

#315 Re: Long life ulja

Post by em11r »

Jos uvijek se handrite TUDEK.

mene cudi samo sto goran pljuje po uber VW-u :) ali i to se dozivilo :)
mali_milojica

#316 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Nije on pljuvao.
Nego je ovaj strucnjak nas prozvao kompleksasima jer kupujemo skupa ulja (Castrol,Mobil,Selenia itd) a ne domacu Optimu. A on je odgovorio,ko nam se javlja,neko ko je kupio Golfa,pored dosta jeftinije KIA-e Ceed.
Golf 6 80 KS

#317 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

mali_milojica wrote:Pitaj Gorana,on ti je vise duzan nego ja. Samo pazi se,obuci dimije,hoce Goran loptu kroz noge gurnuti. Tvoja kicma je laznjake vec osjetila.
tebi gurnuo pa ti onda znaš kako to ide
ti si se javio da pametuješ, pa onda ti i odgovori,
pusti njega, one je dovoljno dobio, da se povuko podvijena repa OPET
goran16v

#318 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Matematicki polinom kaze:
Castrol smece u BiH - nema rgument + blamaza u 2 drzave i 3 foruma + izvanredna inteligencija + (A klasa = KIA Ceed) + majstor za volanom + ne pati od marki + kupi Golfa VI = strucnjak podvijena repa!
HAHAHAHAHAHAHA
mali_milojica

#319 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Golf 6 80 KS wrote:
mali_milojica wrote:Pitaj Gorana,on ti je vise duzan nego ja. Samo pazi se,obuci dimije,hoce Goran loptu kroz noge gurnuti. Tvoja kicma je laznjake vec osjetila.
tebi gurnuo pa ti onda znaš kako to ide
ti si se javio da pametuješ, pa onda ti i odgovori,
pusti njega, one je dovoljno dobio, da se povuko podvijena repa OPET
Kad bih ti rekao,ti ne bi vjerovao.
Mozda je najbolje da korisni kapacitet mozga podignes na 1.2% pa progooglas internetom i sam nadjes.
preludezalude

#320 Re: Long life ulja

Post by preludezalude »

Golf 6 80 KS wrote:
preludezalude wrote:
Ma super si ovo poredjenje cijena napravio castrol 45KM i Optima 20KM. Prvo, uzimas cijene Castrola u Njemackoj i cijene Optime u BiH. Nidje veze. I drugo, a pravis se lud za one cijene Castrola od 7 Eura po litru u istoj Njemackoj za isto ulje. :lol: :lol: :lol:
I na kraju odgovor na tvoje pitanje: naravno da cu prije nasuti Castrol od 7 Eura (koja je inace kupljena u Njemackoj, da ne bude zabune) nego optimu od 20KM (koja je inace kupljena u BiH, da ne bude zabune) :-D .
sam si sebe pokopo
genije, a kako ti objašnjavaš ovu razliku u cijeni od 22 i 7 eura
ne završava li upravo to falš ulje od 7 eura u BH
Nije fals ulje. Sam si rekao da je u Njemackoj dobro ulje. Ovo je cijena u radnji u Njemackoj. A kako objasnjavam cijenu. Pa isto kao sto objasnjavam da je Optima 20KM a trebala bi biti 10KM. Ili recimo objasnjenje: moze se cijeniti koliko hoces, a ko ce prodati i za koliko...
froop

#321 Re: Long life ulja

Post by froop »

Castol ulje koje sam ja naveo za 7 i 22 Eura su apsolutno isti. Razlika je jednostavno napuhana cijena.
jos jedan primjer
http://www.oil-drop.de/BMW-5W-30-Longli ... 0-Motoroel
kosta u Bmw Servisu i do 25 eura a u ovom Shop-u 5.80.
preludezalude

#322 Re: Long life ulja

Post by preludezalude »

Upravo tako.
Golf 6 80 KS

#323 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

preludezalude wrote:
Golf 6 80 KS wrote:
preludezalude wrote:
Ma super si ovo poredjenje cijena napravio castrol 45KM i Optima 20KM. Prvo, uzimas cijene Castrola u Njemackoj i cijene Optime u BiH. Nidje veze. I drugo, a pravis se lud za one cijene Castrola od 7 Eura po litru u istoj Njemackoj za isto ulje. :lol: :lol: :lol:
I na kraju odgovor na tvoje pitanje: naravno da cu prije nasuti Castrol od 7 Eura (koja je inace kupljena u Njemackoj, da ne bude zabune) nego optimu od 20KM (koja je inace kupljena u BiH, da ne bude zabune) :-D .
sam si sebe pokopo
genije, a kako ti objašnjavaš ovu razliku u cijeni od 22 i 7 eura
ne završava li upravo to falš ulje od 7 eura u BH
Nije fals ulje. Sam si rekao da je u Njemackoj dobro ulje. Ovo je cijena u radnji u Njemackoj. A kako objasnjavam cijenu. Pa isto kao sto objasnjavam da je Optima 20KM a trebala bi biti 10KM. Ili recimo objasnjenje: moze se cijeniti koliko hoces, a ko ce prodati i za koliko...
samo si kiksno malo
Optimu NEČEŠ naći nigdje za 10 KM, već isključivo za 20
Golf 6 80 KS

#324 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

evo št akažu iz NIPEXA na moj upit e-mailom o zamjeni ulja

50 KM za "ruke" :-)
Prema preporukama proizvođača, a koje se nalaze i u servisnoj knjižici dotičnog vozila, treba se koristiti motorno ulje koje zadovoljava VW-Normu 504 00/507 00. Mi u servisu koristimo isključivo Castrol Professional motorno ulje Edge 5W-30.
Razlika između Castrol Professional linije proizvoda u odnosu na Magnetic Economy ulja je ta, što su Castrol Professional motorna ulja prošla posebne proizvodne procese mikrofiltracije te se takva ulja koriste kod prvog sipanja u tvornici i namijenjena su ekskluzivno za ovlaštene servise te je to ulje nešto malo skuplje u odnosu na Magnetic Economy liniju proizvoda koja je namijenjena slobodnoj prodaji. Ulja se i vizuelno razliku jer ulje Professional Edge svijetli flueroscentno zelenom bojom ukoliko se obasja ultravioletnim svjetlom i ta karakterstika se prepoznaje čak i nakon sipanja ulja u motor i upotrebe u motoru prvih par hiljada kilometara, što je ujedno potpis i garancija kvaliteta upotrebljenog ulja.

Cijene bi bile sljedeće;

· Motorno ulje 4 x 22,50
· Filtr ulja 1 x 12,57
· Vijak kartera 1 x 2,42
· Usluga 46,86

Cijene su sa uračunatim PDV-om.
Znači sve skupa, dijelovi i usluga sa uračunatim PDV-om iznosi 151,85 KM.

Računao sam 4 litre ulja, iako se često dogodi da u motor stane 3,5l ili 3,8l pa bi se svakako obračunala ona količina koja zaista stane u motor da bi nivo ulja na mjernoj šipki bio na maksimum oznaci.

U cijenu usluge, pored zamjene navedenih dijelova, uračunato je programiranje servisnih intervala i kontrola svih elektronskih sustava na vozilu, pranje i konzerviranje motora.
Qler

#325 Re: Long life ulja

Post by Qler »

Pa nije ni skupo ako operu motor, poniste servisni interval, provjere elektroniku...
Post Reply