Sead Kolašinac
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Haj_Halve
#301 Re: Sead Kolašinac
Volio bih da on hoce da igra za nas, ali cisto sumnjam. Previse je tu oklijevanja. On hoce najbolje za sebe a ne mozemo ocekivati da svaki Bosanac rodjen u inostranstvu ima jake osjecaje prema BiH.
- MOSALJOZE
#302 Re: Sead Kolašinac
On je davao izjave,otac je isto govorio da hoće,i da su trenutno papiri problem.Sead nema veze sa promjenom drzavljanstva,ili cega već.Svu brigu mu otac vodi,i nadam se da ćemo ga imati do Brazila,ako ne tada onda za kval.za EP 2016Haj_Halve wrote:Volio bih da on hoce da igra za nas, ali cisto sumnjam. Previse je tu oklijevanja. On hoce najbolje za sebe a ne mozemo ocekivati da svaki Bosanac rodjen u inostranstvu ima jake osjecaje prema BiH.
- novi.dan.nova.nafaka
#303 Re: Sead Kolašinac
Sa Hozeom se izgleda slažem u svemu, osim kada je riječ o politici.JoseMujica wrote:i meni najviše na to vuče, al haj da ne prejudiciramo još barem mjesec dana. Sad igrači imaju slobodno i ako do kraja juna ne preda papire za državljanstvo onda je jasno da je ovo još jedna Izmetovska ložiona
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#304 Re: Sead Kolašinac
da se maneš ideoloških dogmi i tu bi se složili 
- novi.dan.nova.nafaka
#305 Re: Sead Kolašinac
Hajde, pričat ćemo.JoseMujica wrote:da se maneš ideoloških dogmi i tu bi se složili
Btw - ne znam šta reći za Seada, hrvati se ama baš nikoga ne odriču. Koga god su nanjušili da bi mogao za njih igrati igrao je. Rijetki nisu. I zato mislim da bi trebalo eventualno pogurati sa ove naše strane. Ako ništa, bilo bi fer radi javnosti da se iznese čitava situacija transparentno - ako nije podnio papire neka stave na web stranicu repke da nije podnio i da je kontaktiran da to uradi. Ako jeste podnio, neka kažu dokle je to stiglo, i šta i gdje se može pogurati da ide brže. Sa njim bi dobili jedno 15% na jačini...
- JoseMujica
#306 Re: Sead Kolašinac
ma nismo u istoj poziciji jer je država kod njih država a kod nas da prostiš qorac od ovce, nit je naš NS ko HNS.
pazi, u HR da sutra Štimac Šukeru kaže hoću tog i tog igrača u repki Šuker će nazvati predsjednika, premiejra ili ministrva vanjskih i oni će igraču završiti državljanstvo za par dana. Onda bi im ostalo samo onih par mejseci da promjene sportsko. Kod nas je samo sticanje državljanstva godina dana, a u tome ima dijelom i do tankog saveza koji se tek struktuira.
a onda druga stvar...momci koje oni zovu mahom svi već imaju HR pasoš, a kod nas malo koji
toliko o patriotizmu dijaspore, a ljudima mrsko otić do ambasade da dijete upišu u državljanstvo
a imamo i slučajeve đe su se igrači ispisivali iz našeg državljanstva da dobiju drugo (Hadžić, Bičakćić, Salihamidžić itd.)
pazi, u HR da sutra Štimac Šukeru kaže hoću tog i tog igrača u repki Šuker će nazvati predsjednika, premiejra ili ministrva vanjskih i oni će igraču završiti državljanstvo za par dana. Onda bi im ostalo samo onih par mejseci da promjene sportsko. Kod nas je samo sticanje državljanstva godina dana, a u tome ima dijelom i do tankog saveza koji se tek struktuira.
a onda druga stvar...momci koje oni zovu mahom svi već imaju HR pasoš, a kod nas malo koji
a imamo i slučajeve đe su se igrači ispisivali iz našeg državljanstva da dobiju drugo (Hadžić, Bičakćić, Salihamidžić itd.)
- DonVito
#307 Re: Sead Kolašinac
Daj video zapis izjaveMOSALJOZE wrote:On je davao izjave,otac je isto govorio da hoće,i da su trenutno papiri problem.Sead nema veze sa promjenom drzavljanstva,ili cega već.Svu brigu mu otac vodi,i nadam se da ćemo ga imati do Brazila,ako ne tada onda za kval.za EP 2016Haj_Halve wrote:Volio bih da on hoce da igra za nas, ali cisto sumnjam. Previse je tu oklijevanja. On hoce najbolje za sebe a ne mozemo ocekivati da svaki Bosanac rodjen u inostranstvu ima jake osjecaje prema BiH.
-
Haj_Halve
#308 Re: Sead Kolašinac
Ja bih volio da igra za nas. Moze da igra centralnog ili lijevog obrambenog, moze kao zadnji vezni. Ali sve se oduzilo - treba gledati sta se konkretno desava, a ne price njegovog babe. Ocigledno je da nema bas nekog napretka a u medjuvremenu je Sejo otisao sa svabskim juniorima u Izrael na U21 prventstvo. Zar npr. Osim ili Susic ne mogu nesto srediti 'preko reda' za njegovo sportsko drzavljanstvo ako je stvarno pritislo? I ako Bog da kad stignemo u Brazil, neka ozbiljnija repka ce imati pravo hajra na nasem lijevom boku kako sada stvar stoje.MOSALJOZE wrote:On je davao izjave,otac je isto govorio da hoće,i da su trenutno papiri problem.Sead nema veze sa promjenom drzavljanstva,ili cega već.Svu brigu mu otac vodi,i nadam se da ćemo ga imati do Brazila,ako ne tada onda za kval.za EP 2016Haj_Halve wrote:Volio bih da on hoce da igra za nas, ali cisto sumnjam. Previse je tu oklijevanja. On hoce najbolje za sebe a ne mozemo ocekivati da svaki Bosanac rodjen u inostranstvu ima jake osjecaje prema BiH.
- MOSALJOZE
#309 Re: Sead Kolašinac
Otišao je na EP,ali i sam je rekao da to ništa ne mjenja,te da mu je jedina zelja BIH.Nije problem što je otišao na EP,jer to nema nikakve veze sa nama,i to moze samo njemu pomoći u karijeri.Nazalost nije puno dobio od EP.Safet ima neke svoje principe koje je nametnuo i ne ide ispod toga.Da li moze više ne znam,ali sigurno da računa na Seada.
- Zatamnjena stakla
#310 Re: Sead Kolašinac
Nadam se da će papiri biti brzo gotovi. Ne znam koja je procedura, kako to sve ide? Ko je glavni i odgovorni za to?
Da se riješimo te lijeve strane pa da Lula trči samo u napad
Da se riješimo te lijeve strane pa da Lula trči samo u napad
- antifascism
#311 Re: Sead Kolašinac
Tako su govorili i Izmet i SeferovicMOSALJOZE wrote:Otišao je na EP,ali i sam je rekao da to ništa ne mjenja,te da mu je jedina zelja BIH.Nije problem što je otišao na EP,jer to nema nikakve veze sa nama,i to moze samo njemu pomoći u karijeri.Nazalost nije puno dobio od EP.Safet ima neke svoje principe koje je nametnuo i ne ide ispod toga.Da li moze više ne znam,ali sigurno da računa na Seada.
- novi.dan.nova.nafaka
#312 Re: Sead Kolašinac
Mislim da nema mjesta mržnji prema Ismetu - čovjek je odabrao, njegov izbor.antifascism wrote:Tako su govorili i Izmet i Seferovic
Šta si ti više pomogao državi nego on pa da možeš tako pisati !? Možda momak više potroši para na ljetovanju u BiH nego što ćeš ti ili bilo koji hejter uraditi dobrog za ovu državu.
Eno Mirze Bašića - fino za njega kažu da je kojim slučajem odabrao Hr imao bi sve uslove za treniranje, i vrlo vjerovatno bi brzo upao u top100. A nije jedini...
- DonVito
#313 Re: Sead Kolašinac
novi.dan.nova.nafaka wrote:Mislim da nema mjesta mržnji prema Ismetu - čovjek je odabrao, njegov izbor.antifascism wrote:Tako su govorili i Izmet i Seferovic
Šta si ti više pomogao državi nego on pa da možeš tako pisati !? Možda momak više potroši para na ljetovanju u BiH nego što ćeš ti ili bilo koji hejter uraditi dobrog za ovu državu.
Eno Mirze Bašića - fino za njega kažu da je kojim slučajem odabrao Hr imao bi sve uslove za treniranje, i vrlo vjerovatno bi brzo upao u top100. A nije jedini...
- JoseMujica
#314 Re: Sead Kolašinac
jeste za sve nas
ali je nafaka skroz u pravu
imate i slučaj onog kajakaša iz krajne što nastupa za HR...jednom sam gledao, gost je negdje bio i pita ga neki tip baš za to što nastupa za HR i kaže fino frajer da se ne bi uopće mogao baviti tim sportom da je ostao u BiH
imate i slučaj onog kajakaša iz krajne što nastupa za HR...jednom sam gledao, gost je negdje bio i pita ga neki tip baš za to što nastupa za HR i kaže fino frajer da se ne bi uopće mogao baviti tim sportom da je ostao u BiH
- jeza u ledja
#315 Re: Sead Kolašinac
Sva sreca da nije u pitanju kajakarenje.
-
groove
#316 Re: Sead Kolašinac
ili kritika zasto je adnan catic uzeo umjetnicko ime i nema veze sto dize nasu zastavu poslije svake pobjedeJoseMujica wrote:jeste za sve nasali je nafaka skroz u pravu
da je u bosni pravio karijeru najvjerovatnije bi sad radio negdje kao izbacivac u diskoteci u vlasnistvu kakvog kriminalca.
- antifascism
#317 Re: Sead Kolašinac
Nije problem sto je odabrao sto on hoce. I Ibrahimovic je odobrao pa ga cijenim. Problem je sto je izganjo nastup u reprezentaciji preko nasih ledja, one price ja zelim igrati za Beha i slicno dok nije dobio poziv Hitzfelda. Sad ga kad ga vise nema ni sa sirem spisku Svicarske (nije pozvan evo 2 puta zaredom) opet pocinje s nekim pricama o Bosnu. Neka hvala.novi.dan.nova.nafaka wrote:Mislim da nema mjesta mržnji prema Ismetu - čovjek je odabrao, njegov izbor.antifascism wrote:Tako su govorili i Izmet i Seferovic
- MOSALJOZE
#318 Re: Sead Kolašinac
Hajrović igrao za Švicu u posljednjem kval.meču.Ušao kao zamjena čini mi se u 70-toj minuti,a pogodio u 90-toj.
- Kinaski
#319 Re: Sead Kolašinac
SeferovicMOSALJOZE wrote:Hajrović igrao za Švicu u posljednjem kval.meču.Ušao kao zamjena čini mi se u 70-toj minuti,a pogodio u 90-toj.
- DonVito
#320 Re: Sead Kolašinac
Zasto spominjati oveKinaski wrote:SeferovicMOSALJOZE wrote:Hajrović igrao za Švicu u posljednjem kval.meču.Ušao kao zamjena čini mi se u 70-toj minuti,a pogodio u 90-toj.
- jeza u ledja
#321 Re: Sead Kolašinac
A sta je bila ona prica nesto tipa ode Sead u Capljinu da sredi papire? 
- Kinaski
#322 Re: Sead Kolašinac
Ma ovaj je ko nevina djevojka
-
LSD
#323 Re: Sead Kolašinac
Vala baš....cemu pominjanje ove dvojiceDonVito wrote:Zasto spominjati oveKinaski wrote:SeferovicMOSALJOZE wrote:Hajrović igrao za Švicu u posljednjem kval.meču.Ušao kao zamjena čini mi se u 70-toj minuti,a pogodio u 90-toj.![]()
čemu..
Milion puta prežvakana tema
- DonVito
#324 Re: Sead Kolašinac
Valjda ga neće spriječiti kišajeza u ledja wrote:A sta je bila ona prica nesto tipa ode Sead u Capljinu da sredi papire?
- GeneralBHF
#325 Re: Sead Kolašinac
Nisam cuo da treba doci u Capljinu ali ako ima neko informacije podijelite. Da li to znaci da on ima drzavljanstvo?DonVito wrote:Valjda ga neće spriječiti kišajeza u ledja wrote:A sta je bila ona prica nesto tipa ode Sead u Capljinu da sredi papire?![]()