Tri pitanja za muslimane
- 68847
#301 Re: Tri pitanja za muslimane
A? Jel' su se to spušćali vanzemljaci?
Šta nam ono tema bješe?
Sjeća li se iko?
Šta nam ono tema bješe?
Sjeća li se iko?
- Kroksica
#302 Re: Tri pitanja za muslimane
Tja'?68847 wrote:Tja'. Dakle treba nam advocatus diaboli a za to sam ti mekuhan pa da se ponudim dobrovoljno izgubilo bi na žestini.Kroksica wrote:Ma nije to to, mogu tako i sa sobom. Treba neko bas ono...strastven?68847 wrote:A da neko (iz akademski' razloga) preuzme ulogu pokretača pa da nastavimo?
Ne bih djavoljeg advokata, osim ako ga ja ne igram.
- fatamorgana
#303 Re: Tri pitanja za muslimane
Primijetilo se,Kroksica wrote:
- 68847
#304 Re: Tri pitanja za muslimane
Da se uloga dodijeli ponuđaču usluga?fatamorgana wrote:Primijetilo se,Kroksica wrote:
- fatamorgana
- 68847
#306 Re: Tri pitanja za muslimane
Ponuđač neodlučan?fatamorgana wrote:
- fatamorgana
#307 Re: Tri pitanja za muslimane
Koji si ti ... 
- 68847
#308 Re: Tri pitanja za muslimane
Neam pojma al sve kontam da sam na strani dobra al' 'aj znaj jet to zaista tako.fatamorgana wrote:Koji si ti ...
- fatamorgana
#309 Re: Tri pitanja za muslimane
Ne brini, to ćemo utvrditi tokom događaja,68847 wrote:Neam pojma al sve kontam da sam na strani dobra al' 'aj znaj jet to zaista tako.fatamorgana wrote:Koji si ti ...
- 68847
#310 Re: Tri pitanja za muslimane
Aj' baš saznam i utvrdim te učvrstim u uvjerenju.fatamorgana wrote:Ne brini, to ćemo utvrditi tokom događaja,68847 wrote:Neam pojma al sve kontam da sam na strani dobra al' 'aj znaj jet to zaista tako.fatamorgana wrote:Koji si ti ...
- ArtemisFowl
#311 Re: Tri pitanja za muslimane
Ljudi 3 pitanja su odgovorena tako da idemo na novu temu da se svadjamo
Evo ja cu napraviti opet temu Krscanstvo-Islam

- ArtemisFowl
- ArtemisFowl
#313 Re: Tri pitanja za muslimane
evo jos da odg na Pitanje: Zašto ženi nije dozvoljeno da se istovremeno uda za trojicu ili četvericu muškaraca, dok je muškarcu dozvoljeno da ima tri ili četiri supruge?
Odgovor: Ovo pitanje prvenstveno se vezuje za vjerovanje u Allaha. Sve vjere imaju jednoglasan stav da ženi nije dozvoljeno da istovremeno bude udata za više muškaraca – da ima spolni odnos sa nekim ko nije njen muž. Među tim vjerama su i nebeske vjere bez imalo sumnje, kao Islam, i osnova kršćanstva i židovstva. Vjerovanje u Allaha iziskuje pokoravanje – zadovoljstvo onim što Allah naredi i propiše, jer je On Mudri i Sveznajući, koji zna šta odgovara čovjeku. Nekada se desi da dokučimo mudrost propisivanja određenog propisa, a nekada ne.
Kada je u pitanju dozvola da muškarci ožene više žena, dok je to zabranjeno ženama, mudrosti toga su shvatljive svakom razumnom insanu. Uzvišeni Allah učinio je ženu posudom – ona koja rađa, dok to nije slučaj sa muškarcima. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta, što bi svakako dovelo do miješanja ljudskog porijekla, kršenja porodica i mnoga djeca bi postala skitnice i beskućnici. Žena bi bila opterećena teretom potomstva, njegovog odgoja i izdržavanja, koje ona ne može nositi, što bi primoralo ženu da se odluči na korak neplodnosti. To bi opet uzrokovalo nestanak –iskorjenjivanje ljudskoga roda.
Također, u današnjem vremenu je dokazano i medicinski potvrđeno da su najopasnije bolesti današnjice – poput side, uzrokovane time što žena spolno opći sa više muškaraca. Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti.
Odgovor: Ovo pitanje prvenstveno se vezuje za vjerovanje u Allaha. Sve vjere imaju jednoglasan stav da ženi nije dozvoljeno da istovremeno bude udata za više muškaraca – da ima spolni odnos sa nekim ko nije njen muž. Među tim vjerama su i nebeske vjere bez imalo sumnje, kao Islam, i osnova kršćanstva i židovstva. Vjerovanje u Allaha iziskuje pokoravanje – zadovoljstvo onim što Allah naredi i propiše, jer je On Mudri i Sveznajući, koji zna šta odgovara čovjeku. Nekada se desi da dokučimo mudrost propisivanja određenog propisa, a nekada ne.
Kada je u pitanju dozvola da muškarci ožene više žena, dok je to zabranjeno ženama, mudrosti toga su shvatljive svakom razumnom insanu. Uzvišeni Allah učinio je ženu posudom – ona koja rađa, dok to nije slučaj sa muškarcima. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta, što bi svakako dovelo do miješanja ljudskog porijekla, kršenja porodica i mnoga djeca bi postala skitnice i beskućnici. Žena bi bila opterećena teretom potomstva, njegovog odgoja i izdržavanja, koje ona ne može nositi, što bi primoralo ženu da se odluči na korak neplodnosti. To bi opet uzrokovalo nestanak –iskorjenjivanje ljudskoga roda.
Također, u današnjem vremenu je dokazano i medicinski potvrđeno da su najopasnije bolesti današnjice – poput side, uzrokovane time što žena spolno opći sa više muškaraca. Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti.
- bambina78
#314 Re: Tri pitanja za muslimane
Ovo je nekad bila istina, ali danas vise nije. Ima li jos neki razlog, posto je ovaj ocito zastario, nije predvidio dekodiranje DNk struktureArtemisFowl wrote:. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta...
- nasa
#315 Re: Tri pitanja za muslimane
To bi bilo bas onako pozeljno,rodis dijete i ne znas ko mu je otac ali nema veze,uradices test, ako slucajno zivis u zabiti gdje to nije moguce ,ma nema veze ni to,bacis grah pa kome se posrecibambina78 wrote:Ovo je nekad bila istina, ali danas vise nije. Ima li jos neki razlog, posto je ovaj ocito zastario, nije predvidio dekodiranje DNk struktureArtemisFowl wrote:. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta...?
Mogu shvatiti da je neprihvatljivo da muskarac ima 4 zene,OK ne mora ni imati ,nije obavezno,ali ovo dalje
- Chisum
#316 Re: Tri pitanja za muslimane
ArtemisFowl wrote:Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta, što bi svakako dovelo do miješanja ljudskog porijekla, kršenja porodica i mnoga djeca bi postala skitnice i beskućnici.
Kao i uvijek, braca te, ako nista, a ono dobro nasmiju ovim shalama iz 15. vijeka.
Last edited by Chisum on 28/01/2013 15:38, edited 1 time in total.
- ArtemisFowl
#317 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa vidie li da sam stavio da je u današnjem vremenu je dokazano i medicinski potvrđeno da su najopasnije bolesti današnjice – poput side, uzrokovane time što žena spolno opći sa više muškaraca. Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti. 
- bambina78
#318 Re: Tri pitanja za muslimane
Moze link na tu tvrdnju kako nastaje virus side, vrlo zanimljivo. Hvala.
- ArtemisFowl
#319 Re: Tri pitanja za muslimane
Ako znam link ...
Citao sam negdje ali kada sada trazim samo mi izbacuje kada je pri put zabiljezen i simptome
javicu ti ako sta nadjem 
- Chisum
#320 Re: Tri pitanja za muslimane
ArtemisFowl wrote:Pa vidie li da sam stavio da je u današnjem vremenu je dokazano i medicinski potvrđeno da su najopasnije bolesti današnjice – poput side, uzrokovane time što žena spolno opći sa više muškaraca. Miješanje različitih spermi u ženinoj rodnici uzrokuje pojavu ove opasne bolesti.
Inace, do ovog epohalnog otkrica koje predstavlja prekretnicu u medicini dosao je dr./mr. konzilijum zaposlen na stranici islambosna.com, nakon iscrpnih istrazivanja, posmatranja i eksperimenata, koja su se satojala iz zajednickog rucka, setnje nakon rucka, da se hrana malo slegne, sherbeta, te neumornog iscitavanje nekoliko ajeta?
Last edited by Chisum on 28/01/2013 15:51, edited 4 times in total.
- bambina78
#321 Re: Tri pitanja za muslimane
Hajde, jer moze neko pomislit da namjerno iznosis lazne tvrdnje, sto bi se moglo okarakterisati kao trolanje, a ono je podlozno sankcijama 
- ArtemisFowl
#322 Re: Tri pitanja za muslimane
- ArtemisFowl
#323 Re: Tri pitanja za muslimane
Nzm jesam li ja baksuz ili sta
-.- jedino sto nalazim je kada je nastao koji su simptomi i kako se zastititi
cim neko nadje nesto neka javi

- 68847
#324 Re: Tri pitanja za muslimane
Kao što već rekoh: Zar je to važno?ArtemisFowl wrote:. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta...
Osnovna pogreška je tumačenje na osnovu onoga za što se misli da je ispravno.
Babo ga sljuštri za 3 minute a ostalih 9 mjeseci i narednih silu godina dijete je u rukama majke.
Uostalom, kad prigusti, svak zapomaže: "Majko moja".
Oca ni ne spominju.
Ionako je upotrebljen da se žena razmnoži.
Uradi pos'o ko rasplodnjak a onda... u tegleću marvu.
Ženama svu vlast i imovinu.
Djeca su ženina i trebaju imati njihovo prezime.
- ArtemisFowl
#325 Re: Tri pitanja za muslimane
Nek' mijenja prezime ako 'oce kada napuni 18 a dotle68847 wrote:Kao što već rekoh: Zar je to važno?ArtemisFowl wrote:. Kada bi žena imala više muževa i zatrudnjela, ne bi se znalo ko je otac tog djeteta...
Osnovna pogreška je tumačenje na osnovu onoga za što se misli da je ispravno.
Babo ga sljuštri za 3 minute a ostalih 9 mjeseci i narednih silu godina dijete je u rukama majke.
Uostalom, kad prigusti, svak zapomaže: "Majko moja".
Oca ni ne spominju.
Ionako je upotrebljen da se žena razmnoži.
Uradi pos'o ko rasplodnjak a onda... u tegleću marvu.
Ženama svu vlast i imovinu.
Djeca su ženina i trebaju imati njihovo prezime.
Samo nemojte sada pocinjati o tome cije je dijete majcino ili muzevo jer cemo tako skrenuti sa rasprave i pocet' se svadjat koji je sampon bolji