tvrtko69 wrote:Zasto vam smeta kanal na hrvatskom jeziku? U federalnoj tv radi 2000 ljudi a prave program na nivou tv vogosce gdje je zaposleno 5 ljudi sa srednjom skolom. I zato neka kanala na hrvatskom jeziku samo treba dati ljudima pravo da biraju za koji kanal da placaju preplatu.Ako ne bude valjo propasce sam od sebe a ako opstane zanaci da je trebo!
Ne smeta nikome, kanal već postoji. Nekom smeta što nije u potpunosti na hrvatskom jeziku.
Ni meni nevalja program FTV-a, ali po ovim statistikama je daleko najbolji program u Bosni i Hercegovini.
Ne valja ni BHT kanal, al' opet ne propada, jel znaš zašto ? Samo privatni kanali mogu propasti, a ovi ne.
Alfons Kauders wrote:Evo ja predlazem da FTV titluje sve sadrzaje koje kupi u Hrvatskoj. Ako cemo ganjati jezicku jednakopravnost, onda se moramo drzati istih principa, zar ne?
E paaa, tanak led

tu se moramo konsolidovati sa bosanskim Hrvatima, da li govore istim jezikom kao Hrvati iz susjedne države.
ktlzi@ te višenacionalne države, koliko su ekonomski jače ? koliko su naprednije ? eto spomeni Švicarsku, znaš vjerovatno njeno uređenje ? slično bi se "možda" u nekim snovima moglo napraviti i ovdje. Jel znaš zašto oni tako dobro žive ?
Ja bih volio da se provede kakva propaganda prije ovog popisa stanovništva, da se svi Romi izjašnjavaju kao Romi. Da dođe do promjene Ustava, i da dobijemo novi konstitutivni narod. Eh kakve bi tek onda pobune bilo, a o TV kanalu da i ne pričamo