"Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

aurora313

#301 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by aurora313 »

Dr.medicine wrote:
aurora313 wrote:
Dr.medicine wrote:šta bi ti jarane da parkiraš pred kliniku ili da uđes u bolesnicku sobu :lol: :lol:
Ako već parking nije problem, zašto kada god odem gore nema slobodnih mjesta?
ne brini, sad ce sekica da napravi parking, ali ce onda da bude tema: zar moramo da placamo i parking u bolnici, gdje im je duša bla bla bla
Pa zar svako slobodno parking mjesto na Koševu mora da bude za zaposlene? Gdje te privilegije u normalnom svijetu postoje? Valja ih platiti kao što treba da plaćaju pacijenti i mirna Bosna! Vjeruj mi, biće manje gužve.

BTW, moj pokojni prijatelj je bio u zadnjem stadiju kancera i tretmana. Taksijem bi ga odveli do kapije bolnice, a onda bi ponekada (da ne objašnjavam) on morao od kapije do objekta kako zna.
vjesticanametli

#302 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by vjesticanametli »

Ovo ne mogu da vjerujem jer sam 8 mjeseci mamu vozila na hemoterapije i ulazila sa svojim autom..... niti jednom na portirnici nisu rekli ne moze jer su vidjeli sta je u pitanju a imala sam i papire.....zadnji dan sam upala za hitnom kao kauboj nisam se ni zaustavila .....auto mi je bilo cijeli bogovetni dan pred onkologijom i niko me nije ruzio a u tom momentu i da su ga zapalili nije me doticalo....nije bas da ne moze u nuzdi ali se slazem da je problem oko parkinga ogromaaaaan.....ja se nadam da ce vb opstati i da ova govnara sebija nece uraditi sto je naumila
aurora313

#303 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by aurora313 »

vjesticanametli wrote:Ovo ne mogu da vjerujem jer sam 8 mjeseci mamu vozila na hemoterapije i ulazila sa svojim autom..... niti jednom na portirnici nisu rekli ne moze jer su vidjeli sta je u pitanju a imala sam i papire...
Vjeruj. Zato sam i napisao 'da ne objašnjavam' jer bi se desilo da nekada prođe u zavisnosti od nečega ili nekoga. Naš dobri ko od brda odvaljen taksista je znao da ga polu nosi na kliniku.
Dr.medicine

#304 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Dr.medicine »

aurora313 wrote: ne brini, sad ce sekica da napravi parking, ali ce onda da bude tema: zar moramo da placamo i parking u bolnici, gdje im je duša bla bla bla
Pa zar svako slobodno parking mjesto na Koševu mora da bude za zaposlene? Gdje te privilegije u normalnom svijetu postoje? Valja ih platiti kao što treba da plaćaju pacijenti i mirna Bosna! Vjeruj mi, biće manje gužve.

BTW, moj pokojni prijatelj je bio u zadnjem stadiju kancera i tretmana. Taksijem bi ga odveli do kapije bolnice, a onda bi ponekada (da ne objašnjavam) on morao od kapije do objekta kako zna.[/quote]

odes u opštinu rampa, odeš pred bilo koju vecu ustanovu rampa......
a što se tice parkiranja u krugu bolnice pravo imaju profesori, sefovi klinika, a na velikom parkingu koji se placa mjesecno ispod derme pravo imaju docenti i šefovi odjela.
ja ne osporavam da bolnici ne treba jedan parking za pacijente,ali ako pogledaš okolne države a ne dalje, nigdje nemaš mogucnost s autom uci u krug bolnice da bi parkirao vozilo.
p.s. i ja parkiram na Breki pa onda trcim ujutro na posao, jer nisam profa :lol:
aurora313

#305 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by aurora313 »

Dr.medicine wrote:
aurora313 wrote: ne brini, sad ce sekica da napravi parking, ali ce onda da bude tema: zar moramo da placamo i parking u bolnici, gdje im je duša bla bla bla
Pa zar svako slobodno parking mjesto na Koševu mora da bude za zaposlene? Gdje te privilegije u normalnom svijetu postoje? Valja ih platiti kao što treba da plaćaju pacijenti i mirna Bosna! Vjeruj mi, biće manje gužve....:lol:
Doktore, ovdje si copy/paste pogrešno pa stavio moje ime. Ovo dole je bio moj komentar a evo i linka;
aurora313 wrote:
Dr.medicine wrote:šta bi ti jarane da parkiraš pred kliniku ili da uđes u bolesnicku sobu :lol: :lol:
Ako već parking nije problem, zašto kada god odem gore nema slobodnih mjesta?
Nepass

#306 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Nepass »

aurora313 wrote: Pa zar svako slobodno parking mjesto na Koševu mora da bude za zaposlene? Gdje te privilegije u normalnom svijetu postoje? Valja ih platiti kao što treba da plaćaju pacijenti i mirna Bosna! Vjeruj mi, biće manje gužve.

BTW, moj pokojni prijatelj je bio u zadnjem stadiju kancera i tretmana. Taksijem bi ga odveli do kapije bolnice, a onda bi ponekada (da ne objašnjavam) on morao od kapije do objekta kako zna.
Pa ima procedura kroz tunel sa autom i onda uzmes kolica ostavis licnu i neko te odvuce do terapije
Ttttttt1999

#307 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Ttttttt1999 »

Pozdrav :) da li bi mi neko mogao reci kakav je doktor Nedzad Nakas, ako zna, posebno za operacije.. :D
JanuaryJones

#308 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by JanuaryJones »

Ttttttt1999 wrote:Pozdrav :) da li bi mi neko mogao reci kakav je doktor Nedzad Nakas, ako zna, posebno za operacije.. :D
Meni vrhunski. Dvije operacije i još jedna vrlo brzo ;)
julisiz es grant

#309 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by julisiz es grant »

JanuaryJones wrote:
Ttttttt1999 wrote:Pozdrav :) da li bi mi neko mogao reci kakav je doktor Nedzad Nakas, ako zna, posebno za operacije.. :D
:thumbup:
Sigurno najbolji operater iz ginekologije i porodiljstva u Sarajevu, a posjeduje nešto što manjka mnogim "velikim" hirurzima, a ne uči se na fakultetu-nepatvorenu ljudskost...dalje da ne pričam, već sam ga dovoljno nahvalio na onoj temi :)
JanuaryJones

#310 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by JanuaryJones »

julisiz es grant wrote:
JanuaryJones wrote:
:thumbup:
Sigurno najbolji operater iz ginekologije i porodiljstva u Sarajevu, a posjeduje nešto što manjka mnogim "velikim" hirurzima, a ne uči se na fakultetu-nepatvorenu ljudskost...dalje da ne pričam, već sam ga dovoljno nahvalio na onoj temi :)
Upravo to, prije svega je čovjek i takav mu je pristup pacijentu. Ne gleda s visoka i to mi se svidja kod njega ;) normalan je :thumbup:
palestinka

#311 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by palestinka »

:thumbup: Vrhunski ljekar koji nije zaboravio biti čovjek.
Ttttttt1999

#312 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Ttttttt1999 »

Hvala puuuno na odgovorima :D a da li je neko mozda imao iskustva sa paraovarijalnim cistama?
orange

#313 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by orange »

Savrsen i sposoban ljekar kojem sam dva puta otisla "pod noz" i oba puta prosla bez ikakvog, cak i najmanjeg problema. Niko mi ne vjeruje da sam dijete rodila na carski rez, jer je oziljak jedva primjetan.

Totalno opustena, neiskompleksirana ljudina zbog kojeg mi pomen Opste bolnice svaki put izmami osmijeh na lice, jer mi je ostao u divnoj uspomeni.
julisiz es grant

#314 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by julisiz es grant »

Ttttttt1999 wrote:Hvala puuuno na odgovorima :D a da li je neko mozda imao iskustva sa paraovarijalnim cistama?
Ako je manja od 5 cm, a sigurno je da je cista (ovarijalna ili paraovarijalna, svejedno), ne dirati, samo pratiti.
Ttttttt1999

#315 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Ttttttt1999 »

julisiz es grant wrote:
Ttttttt1999 wrote:Hvala puuuno na odgovorima :D a da li je neko mozda imao iskustva sa paraovarijalnim cistama?
Ako je manja od 5 cm, a sigurno je da je cista (ovarijalna ili paraovarijalna, svejedno), ne dirati, samo pratiti.
Najvjerovatnije je paraovarijalna, cekam MR da se potvrdi, ali je vec 6cm, pa se zbog toga raspitujem..
_turpija_

#316 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by _turpija_ »

Imam pitanje jedno za doktore na ovoj temi, i unaprijed zahvaljujem na odgovoru...

Prije par dana stala sam na ekser cist upakovan, iscupala iz noge i haj zdravo, i ne vidi se gdje je ubod, malo me je taban bolio al nista strasno sutradan me poceo prst boliti u zglobu i evo jos boli, imam osjecaj kao da je natecen, al nije... jel se trebam brinuti ili ici doktoru, ja sam stvarno u manjku s vremenom i ne trcim na svaku glupost doktorima...

Hvala
Dr.medicine

#317 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Dr.medicine »

_turpija_ wrote:Imam pitanje jedno za doktore na ovoj temi, i unaprijed zahvaljujem na odgovoru...

Prije par dana stala sam na ekser cist upakovan, iscupala iz noge i haj zdravo, i ne vidi se gdje je ubod, malo me je taban bolio al nista strasno sutradan me poceo prst boliti u zglobu i evo jos boli, imam osjecaj kao da je natecen, al nije... jel se trebam brinuti ili ici doktoru, ja sam stvarno u manjku s vremenom i ne trcim na svaku glupost doktorima...

Hvala
ako je upakovan, nije sterilan :D da si stala na onaj ulicni po protokolu bi trebala i anaTe i antibiotike, uz prethodno ciscenje rane hidrogenom, sto je kako sam gledao kod pacijenata tantilova muka :shock: :shock:
e sad ako tebi to okolo nije crveno i oteceno, sumnjam da se inficiralo. a živci ko živci (realno anatomiju sam zaboravio u tim sitnim detaljima, jer se ne susrecem u svojoj onblasti)
_turpija_

#318 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by _turpija_ »

Dr.medicine wrote:
_turpija_ wrote:Imam pitanje jedno za doktore na ovoj temi, i unaprijed zahvaljujem na odgovoru...

Hvala
ako je upakovan, nije sterilan :D da si stala na onaj ulicni po protokolu bi trebala i anaTe i antibiotike, uz prethodno ciscenje rane hidrogenom, sto je kako sam gledao kod pacijenata tantilova muka :shock: :shock:
e sad ako tebi to okolo nije crveno i oteceno, sumnjam da se inficiralo. a živci ko živci (realno anatomiju sam zaboravio u tim sitnim detaljima, jer se ne susrecem u svojoj onblasti)
Mislila sam na to nije bio hrdzav ili peksinav :) nema i ne vidi se nigdje nista, a i prolazi vec :D ma haj moze se bez noznog prsta :skoljka: :run:
Ttttttt1999

#319 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Ttttttt1999 »

Molim vas, ako se neko operisao gore na klinici za ginekologiju, da podijeli svoje iskustvo.. Kakvi su uslovi, osoblje i to.. I ako je neko imao iskusva sa dr. Murtezićem.. Hvala unaprijed :)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#320 OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"- Stevanović vs. Sebijino ludilo

Post by dr.gog »

Univerzitetski klinički centar Sarajevo i Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" postigli su dogovor o preraspodjeli pacijenata i ravnomjernom opterećivanju svih kapaciteta, rekla je u izjavi za novinare Sebija Izetbegović, direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Prema ovoj raspodjeli UKCS bi primao hitne slučajeve pet dana u sedmice, dok bi ostala dva dana, ponedjeljak i petak, pacijente primali specijalisti urgentne medicine Opće bolnice.

"Na nivou Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i Opće bolnice postignut je dogovor da Opća bolnica sa svojih sedam specijalista urgentne medicine preuzme dva najmirnija dana u toku sedmice, ponedjeljak i petak, dok bi UKCS nastavio da radi pet dana u sedmici sa samo četiri specijalista urgentne medicine. Ovdje se radi samo o preraspodjeli i ravnomjernom opterećivanju svih kapaciteta. Pacijenti znaju svoja prava, a mi smo dali podršku kolegama iz Opće bolnice. Mi ćemo raditi nekoliko prvih dana. Mi smo u ponedjeljak, kao klinika koja nije radila, uradili 15 CT snimaka, 90 rentgen snimaka i 180 pregleda pacijenata, a toga dana kao nismo radili", rekla je Izetbegović.

Dodala je da će pacijenti "sigurno" biti zadovoljni radom specijalista urgentne medicine Opće bolnice.

"To su odlični doktori koji nisu umorni kao naši doktori i pacijenti će tamo imati mnogo i ljubazniji i profesionalniji pristupi jer će ih tretirati ljudi koji nisu premoreni. Za to vrijeme mi ćemo u Kliničkom centru adekvatno očistiti prostore, očistiti aparate i odmoriti osoblje", ističe direktorica UKCS-a.

Milionski dug Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, kako je otkrila, ispituju Federalna uprava za inspekcijske poslove, revizori, finansijska policija...

"Situacija u zdravstvu je haotična jer se organizacijom, raspodjelom novca, reformama zdravstva, bave nestručni ljudi, oni koji nemaju gotovo nikakve veze s zdravstvenim sistemom. Najveći problem zdravstvenog sistema je to što se reformom zdravstva, ali i organizacijom zdravstva, ne bave kompetentni ljudi nego oni koji su u tom trenutku podobni", tvrdi Sabija Izetbegović.
Podobnoj šefici svih oblasti zdravstva u Bošnjaka(jer šef Zdr.odbora SDA to jeste), odgovara prevejani SDP-ovac i mnogo iskusniji ljekar nego što je to ona sama, prim.dr. Dragan Stevanović.
Dogovor između Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" o preraspodjeli pacijenata i ravnomjernom opterećivanju svih kapaciteta predstavlja neku vrstu eksperimenta koji može dovesti do zatvaranja Opće bolnice, smatra prim. dr. Dragan Stevanović.

On je u izjavi za N1 rekao da svako ko bude pravio ozbiljnu analizu uvidjet će da se ovaj dogovor dugoročno ne može sprovoditi.

VEZANE VIJESTI
Klinika urgentne medicine se zatvara dva dana u sedmici
Pročitajte koja su prava i obaveze pacijenata na UKCS-u
"Opća bolnica može privremeno preuzeti jedna dio bolesnika, za koje ima odgovarajaće grane specijalnost, ali u dugotrajnom periodu to bi značilo praktično zatvaranje ustanove", tvrdi Stevanović i dodaje:

"Ovo je eksperiment. Govori se o tome da Opća bolnica ima sedam specijalista urgentne medicine dok UKCS ima četiri. Zaboravlja se da Klinički centar ima Kliniku za urgentnu medicinu sa 62 zaposlena od čega je 13 ljekara. Oni se mogu oslanjati na specijaliste koji su isto vrijeme dežurni na klinikama. Na UKCS-u u jednom danu dežura između 8-10 internista, dok u Općoj bolnici dežura jedan internista. Ova ustanova (Opća bolnica) ima 10 internista ukupno pa bi zbog većeg priliva pacijenata morali pojačati tu vrstu smjene i kada bi to radili svakog ponedjeljka i petka ostali bi bez kolega koji bi mogli raditi taj posao".

Hospitalni kapaciteti u Općoj bolnici iznose svega 60 kreveta u odnosu na više od 200 kreveta u Univerzitetskom kliničkom centru što bi značilo, kako ističe sagovornik N1, da bi za mjesec dana Opća bolnica ostala bez hospitalnog kapaciteta.

"Opća bolnica bi mogla da zbrinjava pacijente u trenutnim omjerima 1:6 u odnosu na UKCS, jer imamo šest puta manje i ljekara i opreme, a nemamo rezervne opreme, ali i finansijskih sredstava".

Stevanović ocjenjuje da bi Opća bolnica mogla maksimalno primati između 60-80 pacijenata, a sve drugo bi bilo nerealno.

Pitali smo kako je Opća bolnica pristala na dogovor sa UKCS-om ako je on tako štetan po ovu ustanovu.

"Kolegij Opće bolnice nije pristao ali jeste direktor i to privremeno. Napisali smo naše uvjete, želimo pomoći ali ne preko leđa bolesnika. Propusti iz ranijeg perioda se ne mogu rješavati na ovakav način", zaključio je Stevanović

Video snimak intervjua pogledajte ovdje :

http://ba.n1info.com/a90047/Vijesti/Vij ... lnice.html

Prepali su se kolege u Općoj, istina. Istina je i da novi direktor glumi kurčevitog frajera. Dobar ortoped, sjajan, ali vidno daljinski upravljan. Vele da je prije nekih mjesec upao na interno i vulgarno izvrijeđao osoblje prijeteći kako će "biti zajebaniji od Sebije". Bolan doktore, da ste bogdo ostali isti onaj Baša koji onako savršeno ubode iglu u koljeno i riješi čovjeka bola..ovako..fuj..

Fino. Da podsjetim dr. Bašića da mu je iz bolnice otišlo već desetak odličnih tehničara. I da je GMT(glavni m.tehničar) bolnice redovno na brifingu kod Sebije :D . I da natkasna na internom ne može izdržati ni kilu jabuka da se ne raspadne.

Možete kako hoćete, nećete dokle hoćete, gospodo kvazibošnjački begovi. Teško bolesnima sa vama takvima. A moje kolege, ko je god mlađi od 30, neka bježi od ovih kretena i njihovog mobbinga za 450 eura.
Brus Lee

#321 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"

Post by Brus Lee »

Nesto se u sarajevskom zdravstvu iza brda valja. Hoce li biti bolje ili gore, ne znam. Ali da se treba mijenjati i to radikalno, treba. Promijene naziva institucija su samo bacanje prasine u oci i omogucavanje istim ljudima da sjede na rukovodnim mjestima do beskonacnosti. Vojna/francuska/drzavna/opca bolnica, UKC/KCS sa neurohirurgijom I i neurohirurgijom II, JU Domovi zdravlja Sarajevo/JU Dom zdravlja Sarajevo. Smijesno.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#324 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" -Sejo direktor

Post by dr.gog »

Image

Prim.dr.Sead Bašić: Nisam ja Seke mi
Brus Lee

#325 Re: "Vojna bolnica Sarajevo" -Sejo direktor

Post by Brus Lee »

dr.gog wrote:Image

Prim.dr.Sead Bašić: Nisam ja Seke mi
Koliko sam shvatio, ti si medju prvima napustio Vojnu i presao na Kosevo. Sto?
Post Reply