Aca Lukas
Moderator: _BataZiv_0809
- burekdzijabezmesa
#301 Re: Aca Lukas
Težak je život pojedinaca, možda i previše težak za njihova shvatanja i poglede na svijet...
Muziku iz susjedstva ne možete da slušate jer su "četnici ili ustaše".
Muziku sa engleskog govornog područja opet ne možete jer su "masoni".
BiH izvođači takođe ne dolaze u obzir jer "ili su izdajnici ili su vjernici".
Američke filmove ne možete da gledate "jer oni podržavaju Izrael".
Higijenski proizvodi ne dolaze u obzir "jer se većinom prave od životinja".
Žvake i čips ne dolaze u obzir "jer sadrže jedan element koji se dobija iz svinjskog mesa".
TV i igraće konzole su "šejtanska posla koja utiču na djecu tako da djeca polude i pobiju pola škole".
Djed Mraz ne dolazi u obzir "jer to nije naše".
Nova Godina nula bodova, opet "nije naše".
Pa onda ona Ko god nije odakle i ja "taj je papak".
itd. itd.
težak je to, i jako naporan život, gledano iz perspektive običnog čovjeka, skoro potpuno nemoguć, na svakom koraku i u svakoj situaciji, prepun frustracija, bijesa, gorčine, razočarenja, tuge, bola, bez ikakve nade, sa svjetlom na kraju tunela, koje opet ne mora biti izlaz, nego voz.
nek vam je sa srećom.
Žvake i čips ne dolaze u obzir "jer sadrže jedan element koji se dobija iz svinjskog mesa".
TV i igraće konzole su "šejtanska posla koja utiču na djecu tako da djeca polude i pobiju pola škole".
itd. itd.
težak je to, i jako naporan život, gledano iz perspektive običnog čovjeka, skoro potpuno nemoguć, na svakom koraku i u svakoj situaciji, prepun frustracija, bijesa, gorčine, razočarenja, tuge, bola, bez ikakve nade, sa svjetlom na kraju tunela, koje opet ne mora biti izlaz, nego voz.
nek vam je sa srećom.
- azurna_obala
#302 Re: Aca Lukas
Uhh...strašno...građani SARAJEVA su zacijelo ospunuti...
te im ulice nisu očišćene zaboga miloga, pa im kasni trolejbus, pa ne rade tramvaji, pa još i neki Aca doš'o da im zagorča život...
Saosjećam se s vama
te im ulice nisu očišćene zaboga miloga, pa im kasni trolejbus, pa ne rade tramvaji, pa još i neki Aca doš'o da im zagorča život...
Saosjećam se s vama
- Nivri
#303 Re: Aca Lukas
lijepo receno.burekdzijabezmesa wrote:Težak je život pojedinaca, možda i previše težak za njihova shvatanja i poglede na svijet...
itd. itd.
nek vam je sa srećom.
-
radostan dan
#304 Re: Aca Lukas
ne zezam se više, ozbiljo pitam...
kako jedan tako deklarisan četnik, kao što se tvrdi, uspje da pjeva na svadbama skoro svih cro fudb. reprezentativaca?
kako jedan tako deklarisan četnik, kao što se tvrdi, uspje da pjeva na svadbama skoro svih cro fudb. reprezentativaca?
-
breuer
#305 Re: Aca Lukas
pa pošto su i oni svi redom pokatoličeni srbi, valjda im krv uzvrije, ne znamradostan dan wrote:ne zezam se više, ozbiljo pitam...
- Nivri
#306 Re: Aca Lukas
ma nemoj ozbilje, nije tema za toga...
vidis da ovi pojedini ne mogu uociti ni vlastiti odraz u ogledalu.
vidis da ovi pojedini ne mogu uociti ni vlastiti odraz u ogledalu.
-
nihoniho
#307 Re: Aca Lukas
Marque, u kom su poceli The Beatles i The Rolling Stones je zatvoren.. CBGB, u kom su poceli Ramones, Talking Heads, Blondie i desetine legendarnih newyorskih bendova je pretvoren u butik.. Studio 54, ikona disko ere je zatvoren, ne vidim sto bi plakali nad Parkusom.. jer je rek'o Zera, cuveni mislilac, i par nostalgicara.. U moje vrijeme bili su drugi klubovi i kafane aktuelni, sada bi trebalo swve prezervirati i pretvoriti u muzej !?Kafana "Park" mjesto je koje treba uvesti u turističku ponudu grada Sarajeva. Srce mi se slama kada vidim da je to danas pola banka, a pola ništa, nešto... Da je ona u Londonu i da je imala takav status, to bi danas bio muzej.
Sto se tice Ace Lukasa, zastitnici dostojanstva, integreiteta, identiteta, kulture imaju puno vaznija polja na kojima se mogu iskazati od proganjanja Ace Lukasa
Last edited by nihoniho on 16/12/2012 17:48, edited 2 times in total.
- bingov buraz
#308 Re: Aca Lukas
Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?
- Sezam
#309 Re: Aca Lukas
Nema Chisuma da ih izbaci iz cipelabingov buraz wrote:Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?
- eventide
#310 Re: Aca Lukas
Baš mi Žera treba pričati kakvo je Sarajevo.Čovjek ide na stranu gdje ga vjetar nosi.Dobri smo mu kad treba ubrati koju paricu,njegove šuplje priče "Otišao sam u Zagreb 94 da budem blizi BiH" i sl. Koliko mu je Sarajevo bilo u srcu kada je zdušno pratio svoju repku u hrvatskom dresu na live prenosima u Hrvatskoj na predhodnom ep
-
breuer
#311 Re: Aca Lukas
ja sad odoh po stoljećima skrivenu ikonubingov buraz wrote:Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?
kad na ikoni stoji lik
Ace Lukasa
- bingov buraz
#312 Re: Aca Lukas
Banovici?Sezam wrote:Nema Chisuma da ih izbaci iz cipelabingov buraz wrote:Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?
-
ArthurSpooner
#313 Re: Aca Lukas
Zato sto su i fudbaleri i nogometasi najveci krkani ovog drustva.radostan dan wrote:ne zezam se više, ozbiljo pitam...
Inace obozavam argumente turbofolkara
- bingov buraz
#314 Re: Aca Lukas
Sveti Smrkajlobreuer wrote:ja sad odoh po stoljećima skrivenu ikonubingov buraz wrote:Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?
kad na ikoni stoji lik
Ace Lukasa
- Mali_Vuk
#315 Re: Aca Lukas
To, i ko ko je počeo rat?bingov buraz wrote:Jel se stiglo do ikona na tavanu i izdaje vere za veceru jos?

I onih pravih i onih salonskih četnika

Mensčini završit će i ova Aca roker tema ko i ona Žvaljina
Sveti Šmrkajlo
- KPNCTNJAH
#316 Re: Aca Lukas
Kad bi bar postojala neka nasa rijec koja bi ovu zamijenila... Haplikacijanihoniho wrote:Marque, u kom su poceli The Beatles i The Rolling Stones je zatvoren.. CBGB, u kom su poceli Ramones, Talking Heads, Blondie i desetine legendarnih newyorskih bendova je pretvoren u butik.. Studio 54, ikona disko ere je zatvoren, ne vidim sto bi plakali nad Parkusom.. jer je rek'o Zera, cuveni mislilac, i par nostalgicara.. U moje vrijeme bili su drugi klubovi i kafane aktuelni, sada bi trebalo swve prezervirati i pretvoriti u muzej !?Kafana "Park" mjesto je koje treba uvesti u turističku ponudu grada Sarajeva. Srce mi se slama kada vidim da je to danas pola banka, a pola ništa, nešto... Da je ona u Londonu i da je imala takav status, to bi danas bio muzej.
- Not My Idea
#317 Re: Aca Lukas
Ja odoh prije nego me proglase cetnikom 
- htcxone
#318 Re: Aca Lukas
uh... tačno sam nasikirao se.. a ne znam zasto..kao da nisam znao sta ce biti...
idu raja slusati seku, u kaficima se slusa ceca, a da ista kurava napravi koncert na kosevu eto ti nasih bosanaca da napune kosevo...
nego,sto se sinocnjeg koncerta tiče, jos jedan od dokaza da je u gradu mnogo ljudi koji ne znaju razlikovati kvalitet od sprdancije, uz duzno poštovanje štovateljima lika i djela Lukasa... sto je najgore, da je obrnuta situacija bila u ratu, da smo mi iste gađali, nasi pjevači bi tamo bili CENZURISANI...
al eto, sve je to u redu, ja sam davno odustao od ovih novih generacija...
idu raja slusati seku, u kaficima se slusa ceca, a da ista kurava napravi koncert na kosevu eto ti nasih bosanaca da napune kosevo...
nego,sto se sinocnjeg koncerta tiče, jos jedan od dokaza da je u gradu mnogo ljudi koji ne znaju razlikovati kvalitet od sprdancije, uz duzno poštovanje štovateljima lika i djela Lukasa... sto je najgore, da je obrnuta situacija bila u ratu, da smo mi iste gađali, nasi pjevači bi tamo bili CENZURISANI...
al eto, sve je to u redu, ja sam davno odustao od ovih novih generacija...
-
breuer
#319 Re: Aca Lukas
bingov buraz wrote:Sveti Smrkajlo
što sveti Sava započe, to sveti Aca pošmrče
- Mali_Vuk
#321 Re: Aca Lukas
Dobro, dosta vas je. Red je da se podvuče crta!breuer wrote:bingov buraz wrote:Sveti Smrkajlo![]()
- Nivri
#322 Re: Aca Lukas
imamo zajednicke prijateljeKPNCTNJAH wrote:Iznenadio bi se kad bi znao koliko Bosnjaka dize tri prsta, jer eto to im je cool... imao sam takvih i na facebooku...Sezam wrote: Sumnjam, ne vidim da je i jedan cetalj banovan. Vidis kako svrsavaju na tri prsta u Zetri. Bice da je to ta kultura koja je nedostajala Sarajevu sve ove godine.
- Sezam
#323 Re: Aca Lukas
Ma nista me vise ne moze iznenaditi...KPNCTNJAH wrote:Iznenadio bi se kad bi znao koliko Bosnjaka dize tri prsta, jer eto to im je cool... imao sam takvih i na facebooku...Sezam wrote: Sumnjam, ne vidim da je i jedan cetalj banovan. Vidis kako svrsavaju na tri prsta u Zetri. Bice da je to ta kultura koja je nedostajala Sarajevu sve ove godine.
- Nivri
#324 Re: Aca Lukas
htcxone wrote: al eto, sve je to u redu, ja sam davno odustao od ovih novih generacija...

Za nove generacije
- bingov buraz
#325 Re: Aca Lukas
breuer wrote:bingov buraz wrote:Sveti Smrkajlo![]()
Dobro dobro,dosta zajebancije ipak su vjerske stvari u pitanju.